Pages

Thursday, December 31, 2009

selamat tahun baru 2010


Selamat Tahun baru 2010 kawan-kawan
semoga 2010 ni membawa erti untuk korang
aminnnn....

segala yang saya impi untuk tahun 2009 ni, alhamdulillah tercapai
syukur sangat-sangat
segala berjalan dengan lancar
antara nya;-

* nak beli rumah sendiri - tercapai dan insyaAllah tahun 2010 kami pindah la dengan baby baru.
sukeeeeee...
saya beli rumah kat area senawang je
yg biasa-biasa
takde tangga atau bertingkat-tingkat macam rumah korang
sebab nya duit saya pun bukannya bertingkat-tingkat ; p
alhamdulillah dengan apa yang ada
harga rumah???
hurmmm...pi tanya cik puan la..diakan PA i....

* maju dalam kerjaya - pun tercapai...syukur sangat-sangat... harap tahun 2010 ni pun lagi maju

* bilangan ahli keluarga - tanpa dirancang
rezeki dari Allah... terima dan harap lahir dengan selamat, sihat dan jadi anak yang soleh @ solehah
cuma mungkin tahun depan pitching suara saya akan lebih meninggi dari sekarang ; )
harap bila dah ada anak dua ni saya dapat jalankan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri sebaik yang buleh
rumah baru tu...maner leh sepah sana sini..harus dijaga baik-baik
penat keje siang malam nak bayar loan rumah
dan saya harap sangat dapat tukar ke Seremban takut sok terlalu kelam kabut nak urus itu ini sampai nanti terlupa pulak nak pakaikan Iman dengan adik dia baju
lor kesian anak den.....

* yang lain-lain tu macam korang jugak...nak bahagia selamanya bukan untuk tahun 2010 je tapi seumur hidup
doa saya untuk Papa Iman moga dia sukses


note : huhuhu... dah masuk angka 30 dah.... : (

Wednesday, December 30, 2009

lunch yang sedap :)




semalam makan ni... kat PJH
gulai pucuk paku dengan ikan bakar cicah pulak kuah kicap
sllllrppppp...tedappppppp
minum lak air limua ais
adoiiii... sambil makan perati kan orang..memang nikmat



arini pulak makan laksa je sebab pagi dah melantak nasi lemak
tapi arini tak minum ais tau
limau suam je ..... nak hilangkan loya
lepas tu makan pulak cekodok pisang
nikmat...nikmat....

sekarang ni berat badan saya cuma 55kg je
harap kekal sampai lepas pantang la
buleh bergaya dengan kebaya
macam nenek kebaya tu

tetamu saya

Ni entry last pasal kenduri
saya pun dah tak larat lagi nak buat entry pasal kenduri-kendara ni
penat nak taip, nak upload gambar




cik puan sekeluarga yang sudi datang kenduri Kaklang
thanks cik puan sebab sudi datang
lawa cik puan aritu, make-up dia pun cantik terletak
maksud saya tak comot la
berbaloi-baloi cik puan amik kelas make-up tu kan
tak payah pi kelas yang beriban pun leh make-up perfect macam tu ; )
makin slim-melim, nak pulak pakai kebaya terserlah keseliman dia tu
kalau kata lum kawen lagi mesti orang percaya
ehem...puji lebih-lebih pulak





cik puan dengan pengantin




saya dah tukar uniform tu sebab terserlah keselekehan tu
kenapa la saya berdiri macam orang nak nyanyi lagu Negaraku???
hentam la labu...asal bahagia
untuk kawan-kawan lain tu, maaf la sebab tak jemput korang
lagipun bukan majlis kahwin saya
jangan ada yang ngata belakang yer
atau yang bergosip kat FB atau YM....

sanding nyer pulak



Ni la pelamin Kaklang
tema dia cekelat-putih
simple dan cantik... dia amik mak andam kat dataran senawang-persona anggun kalau tak silap
muda lagi mak andam dia, umur 21 tahun rasanya
best nyer dia kan..muda-muda lagi dah ada bisnes sendiri
ishhh...




saya lupa la, korang nak amik gambar bilik
bilik pengantin memang 100% direka oleh MIL saya
memang cantik...dari hujung siling sampai hujung lantai semua hasil tangan MIL saya
kagum saya.... tapi tu la menantu dia tangan kayu ; p








dalam adik-beradik Papa Iman, Kaklang la anak perempuan last kawen
pasni semua lelaki
so, saya dapat biras perempuan la lepas ni
masa kenduri ni Pija baru 2 minggu dalam pantang
telan air liur je member tengok orang teguk air batu : )
huhuhu...sabar yo Pija..



ni pengantin kecik
orang pung pang kat luar dia sedap-sedap tido
jeles Mak Long tau..
eeee.. budak Adam ni geget baru tau
selalu gak saya kacau dia tengah tido
hihihihi





family saya pun datang gak
cuma Maksu Iman jer takde sebab Ipar dia pun sanding pada hari yang sama - 26.12.2009
Maksu Iman datang pun lepas majlis belah Ipar dia settle
dah lewat petang jugak la dia datang











saper la yang menepung tawar tu kan???
ehemmm .... ; P





dah bersanding..harus la makan
kang pengantin pengsan saper mau jawab
walaupun saya tak dapat duduk makan kat khemah makan pengantin, tapi lauk pengantin tetap saya dapat rasa
bila dorang antar je lauk tu kat dalam, harus la laju-laju saya pi merasa tanpa pandang kiri kanan
huhuhuhu...bini sapa la ni...

bini dia ni rupa nya
rajin laki i....
korang boring eh ngan entry ni??
ayat tunggang langgang, kan
saya tak pedulik la..janji saya dah apdat
lepas ni ada lagi entry pasal kenduri
tapi yang last punya
jangan risau.... jangan nanges golek-golek ye
sebenarnya saya tengah boring ni
saya keseorangan kat opis ni
takpe..takpe..esok saya bercuti....
horeyyyyyyyyyyyyyyy..... *lompat-lompat sambil pegang perut
bulan Februari lak cuti selama 2 bulan
yihaaaaaaaa....besttttttt

kak lang nikah

Sebelum bersanding harusla nikah dulu kan
so, majlis nikah Kaklang hari yang sama dengan majlis bersanding
Kaklang dinikahkan lebih kurang pukul 10++ pagi
tak berapa pasti pulak pukul berapa tapi seingat saya rombongan pihak laki sampai kul 10.30 pagi
Kaklang pakai persalinan kaler putih krim
putih itu suci.... :)




pengantin perempuan kena dok dalam bilik dulu



senyummmm.... walau dalam hati berdebar-debar ;)







FIL saya yang nikahkan
dengan sekali lafaz...depa dah sah jadi suami isteri.....




legaaa.....doa tanda syukur sebab semua dah selamat
aminnn... katanya




duit mas kahwin dan cincin batal air sembahyang





ni la MIL Kaklang
tunggu next entry untuk majlis sanding ye

makan kat siniiii........ :)

Tiap-tiap hari tengok iklan McD kat tv
terliur je kan
semalam ajak Papa Iman pi McD pekena prosperity burger
nikmatnyaaaa..........




saya order chicken prosperity
gambar tu saya google je
tak menyempat nak makan tu malas nak snap
air lak order air ribena je sebab tak berani nak minum air gas
kang memulas lak perut ni, saper nak jawab




Papa Iman punyer....beef
pun sodap....
Iman makan fries jer sebab dia dah makan nasik kat umah uwan dia




ni muka orang baru balik keje :)

Tuesday, December 29, 2009

celebrate secara bertiga

Plan asal saya memang nak buat birthday party untuk Iman pada 19hd Disember aritu
lepas tu... MIL saya nak buat kenduri doa selamat pulak jadinya 'kensel' aje la
nak buat time krismas memang tak dapat sebab kenduri besar-besaran
jadinya tunggu birthday yang ketiga la nampak gaya nya
sori Iman.....

Dek sebab dalam family Papa Iman ada 3 orang - Adam tak termasuk sebab dia baru lahir
yang sambut birthday bulan Disember, so Papa Iman belikan kek untuk di'celebrate' secara bertiga
Iman, Makteh Iman dan Uwan Iman



kebetulan pulak ramai sedara mara, sepupu sepapat malam tu
jadinya dapat la makan kek secara ramai-ramai
masih lagi kek perisa laici yang dibeli kat King's
yo la macam tak puas lak makan masa aritu (tengok entry lama, malas nak link)
sebenarnya ikut selera Mak Yong bukan ikut selera orang yang sambut birthday ; p
dan selera saya memang dari King's sebab berbaloi-baloi
acik ni tak reti la nak secret receipe bagai ; p
kalau kek kat kedai 'makcik Temah' pun saya 'sosah'....
yer la kan..lain orang lain selera nyer
tapi kalau dihitung sama je rasa cuma nama kedai dan ke'standedan' dia jer lain

kenapa ada muka Kaklang selaku pengantin terselit???
ofcoz masa tu tengah acara tukar-tukar baju
saya tak amik gambar masa dia tengah tukar-tukar baju tu sebab malas nak berebut ngan encik cameraman tu
kang nanges tergolek-golek pulak dia sebab dia tengok saya lagi 'PRO' dari dia
ewaaahhhhhhh ; p
tapi malam tu sian Kaklang kena gelak dengan kami sebab mak andam tu buat sanggul setinggi-tingginya
dah macam ada ketumbuhan pulak kat kepala dia
tu Pakteh Iman yang cakap..bukan saya...sori Kaklang.. i tukang gelak je ; )
tapi make-up mak andam tu memang puas hati
tak macam tepung gomak





gambar tunggang terbalik sebab malas nak susun
janji korang paham yer
so...untuk kawan-kawan ku yang tersilap paham.... birthday party untuk Iman non ado
jangan pulak ada yang kata saya tak jemput la
apa la.... acik dah sarat tak larat nak masak-masak untuk kuantiti yang ramai
InsyaAllah tahun dopan yo : )
kot tak mengandung lagi la
hik..hik..hik...
note: hepi besday to MIL saya - arini 29.12.2009

buat malu orang gomen jer

Sepatutnya kan... saya nak wat entry pasal lain
sementara cari ilham tu saya call kawan saya kat Bahagian Akaun
1st time call ada perempuan jawab...
ok la..cara dia jawab tu beretika dan beradab
beberapa minit pas tu saya try call lagi
ada sorang hamba Allah yang berjantina lelaki jawab

saya : hello, **** ada??
lelaki sengal : tok de nok cari (makna lebih kurang macam - tak dapat nak cari)
*orang Kelate sila betol kan kalau saya silap

Ya Allah... ada gak orang jawab telefon gitu yer..
patut kan saya menyamar kunun-kunun saya dari JPA ke
tak pun orang yang berpangkat sikit
biar dia menggelabah beruk, kan

ke baru sehari lapor diri dan belum pernah gi mana-mana kursus kot
takpe-takpe...bila free nanti saya nak gi Bahagian Akaun tu saya nak tengok muke 'oghe yang royak tok de nok cari' tu
buat malu orang gomen je
buatnya yang call tu orang awam camner??
hah... jawab..jangan tak jawab

Monday, December 28, 2009

cucu -cucu uwan Bibah

Gambar masa tengah sibuk nak kenduri
saya buat entry yang ringan-ringan dulu sebab tengah tunggu nak blah je ni ha
sementara tu... apdat dulu
atlis tak la kosong blog saya ni
meh sini saya tepek gambar cucu-cucu MIL saya
uwan Bibah tu..MIL saya la..
Iman panggil uwan dia dengan nama UWAN BIBAH
sesuka dia je tau....



Iman & Adik Ya (adik kpd Cuna)


kiri; Iqbal (sepupu Papa Iman), Cuna, Iman dan Aliya

orang baru..... Adam

next year ada lagi sorang... dalam perut saya ni
sekarang ni ada 2 cucu perempuan dan 2 cucu lelaki
cucu no. 5????
syyyyyyyyyyy.......rahsiaaaa...... :)

bergambar secara 3 1/2


Bergambar masa kenduri Kaklang kawen on 26th Dec aritu
ada entry lagi pasal kenduri tu tapi sok-sok la
arini acik nak pi check-up...half day
tajuk tu menandakan kami bergambar sekeluarga campor yg dalam perut tu sekali
tema kenduri kaklang kaler cekelat
Iman dah tukar baju sebab dia dok uli sumi sampai abis baju dia
heeeee.....kesabaran je guwe
takpe..takpe...vanish kan ader :)



alo...lo...lo... Papa Iman tak katup kaki la
tapi buleh lagi ditepek kat sini sebab tiada unsur-unsur yang mengganggu sensitiviti sesiapa :p
tahun depan baru buleh 4 orang
huhuhu....


note: tetiba terkenang time bersanding dulu...

Monday, December 21, 2009

hadiah birthday dari Papa



Hai semua... ni basikal baru Iman
Papa yang belikan
Ibu belum belikan apa-apa lagi untuk Iman
tapi Ibu dah janji... tunggu eh nanti Ibu Iman tepek kat blog ni








Iman suka sangat bila Papa bawak balik basikal ni
nanti leh la Iman gi sekolah ngan Ajiq...
eh Ajiq sekolah jauh kan...kat Kinyaya (Kinrara)
tiap-tiap hari Iman bawak basikal ni pi umah uwan
sampai penuh kereta Papa dengan barang-barang Iman
takpe... nanti ada rezeki lebih buleh la Papa beli kereta baru
Iman minat Wish : p
buleh la bawak macam-macam lagi........ sebab dapat kereta besar
opppssss!!! terlebih sudah...kecik-kecik lagi dah pandai berangan
apa la Iman ni.... eh mana tau kan...




ni pulak Iman bawak beg Upin & Ipin
minggu lepas Iman 'pau' Papa kat pasar malam
Iman ni standard pasar malam je kawan-kawan
lagipun barang pasar malam pun ok jugak
lagipun, Ibu selalu pesan supaya jangan poyo

tengok la kat belakang Iman tu
bersepah-sepah...tu semua keje Iman
patut la Ibu selalu jadi tarzan
kadang-kadang kan, suara Ibu dah macam Jac
ada masa pulak Ibu macam berduet jer dengan acik sebelah sebab anak acik sebelah tu sepesen Iman jugak
ok kawan-kawan.... Iman blah dulu
ni kan blog Ibu
kang terlebih sudah.. : p