Pages

Tuesday, July 2, 2013

kenangan mengusik jiwa

Assalamualaikum readers
sendu sungguh la blog saya ni
tak tau nak habaq lagu mana lagi
dok simpnan dalam draf je
kesian ....
tiap kali update mesti bagi alasan yang sama.... sibuk
itu bukan alasan yer
dasar memang bukan blogger terpemes
saya sekarang ni sibuk dengan aktiviti bersama kawan2 lama
kawan2 sekolah.....dok jadi pemerhati kat wall sekolah
kadang2 je komen atau like
maklum la i kan tak pemes
dan nampak macam hegeh2 jek nak introduce diri..ken ken
hai..saya SABRINA  la..dari kelas bla..bla..bla
kenal x?
huhhh....itu bukan saya
atau ayat....
hai korang...dulu ada sorang nama dot dot dot minat kat aku kan...hihihi
hewwww...pelizzz


ni gambar kelas saya
cer cari mana satu saya
hik hik hik..tak jauh beza pon saya masa dulu ngan sekarang
cuma sekarang ni saya membesar bagai johan je
hihihi...
dulu saya sekolah Teknik Juasseh
amik course Binaan Bangunan
motip amik kelas binaan??
entah taktau ape motip time tu
agaknya ikut kawan2 masuk sekolah Vokay atau Teknik kot
tuu... saya no.4 dari kiri barisan tengah
muke nak tido aje
hahahaha..saya dulu kuat tido dalam kelas tau
taktau kenapa saya kuat tido
mungkin sebab nasik kawah dewan makan kot
huhu...tak pasal nasik DM jadi alasan


Bila baca wall sekolah Joseh (Juasseh) saya senyum sorang2
betul2 mengusik jiwa
eceh.... rasa nak lempang diri je
kalau la Doreamon sudi bagi pinjam poket ajaib dia memang saya nak repeat balik kenangan masa sekolah
nak baiki kelemahan dulu
tapi tu mustahil..kan..


Motip saya tepek gambar kelas ABM??
hihihi...syyyy...saya curi dari wall sekolah
dalam gambar ni ada secret admire saya tau
tak buleh bagitau korang sebab dah nama secret kan
mana buleh bagitau
hahahaktuiiii
itu semua kenangan
biasa la budak baru naik mesti ada minat2 orang
tipu kalau takde
sesuatu sungguh kalau kate tak pernah minat orang masa sekolah
saya pon tak pasti samada dia tau ke tak saya minat dia
selalu jugak saya kirim salam kat dia
hihihi... malu nyer... *malu
see... dah merah2 delima pipi saya sebab malu
homaiiii...rasa nak menyorok bawah meja la
sangat kolah cari gayung saya masa tu
hegeh2 minat orang pastu kirim salam
hihihi..

ala..bukan saya sorang je minat mamat ni ramai jugak yang minat kat dia
orang ensem kan mesti ramai yang minat
hmmm sape pulak nak minat saya??
hahahaha...perasan la ko
bajek hot sangat...


saya dulu takde berkapel-kapel macam orang lain
tak hot kan sape sudi nak kapel2
lagipon masa tu saya comot...suka tido dalam kelas
lagipon baju tak lawa
nanti kalau ada kapel mesti nak deting kat stesen bas
pastu kena pakai baju lawa2
mana ada baju lawa2..takat t-shirt sekolah ada lah
kesian kan..nak memintak tak sampai ati sebab time tu serba tak mewah
so dari hegeh2 deting pakai t-shirt sekolah baik takyah berboipren
takat minat orang dalam diam sudah
deting dalam angan2 je la kan
hihi


dulu kalau dapat tengok admire kat DM pon dah rasa bahagia sangat
tu belum lagi dia jalan depan kita time nak balik asrama
rasa nak lompat bintang je masa tu
hihihi....rasa nak sepak diri je bila ingat balik
kawan2 saya tau saya minat mamat ni
minat tak bermakna mencintai
mencintai jugak tak bermakna harus memiliki
betol tak??


dah berbelas tahun berlalu
kawan2 pon ramai dah ada family sendiri
ada yang memang dari sekolah bercinta dah akhirnya kawin jugak
yang setakat cinta monyet masa sekolah pon ada
size masing2 toksah cakap la
saya sendiri pon macam tu
macam2 ragam dapat tengok kat wall tu
dan sesungguhnya wall itu jugak menceriakan hari2 saya
rasa tak lengkap kalau tak jengah wall
hmmm...bulan depan dorang nak buat re-u
In Sha Allah saya nak join
tapi kena bincang ngan En.Papa dulu sebab time tu musim raya
takut ada hal family pulak
tarikh cantik lak tu..besday i ok..
hihihi


nota :

ABM - kelas AMALAN BENGKEL MESIN
DM - DEWAN MAKAN