Pages

Thursday, August 6, 2015

"Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015"




Assalamualaikum..hai semua..

Saya nak masuk bloglist Lyssa Faizureen..saya tau pon dari blog Puan Zulie
memandangkan esok tarikh tutupnya maka hari ni jugak saya join tanpa gagal
antara syaratnya saya haruslah menyambung ayat ...
"blog saya mengenai..." tak lebih 50 patah perkataan
sonang yo tu...tapi kalau terlebih takpe kan *kelip-kelip mata

blog saya mengenai diri sendiri, family, kawan-kawan, kadang tu ada selit pasal retis, pasal makanan, pasal macam-macam la
tapi saya lebih kepada hal-hal family terutamanya anak-anak
untuk kenangan bila dorang besar nanti
saya update blog pon bila teragak je
teragak tu maknanya tiba-tiba idea datang
kadang tu macam gila keyboard pon ada
bila idea takde memang tak la kan
tu sebab follower ala-ala sendu
takde cerita yang menarik
nak buat tutorial pon tak pandai...saya tiru tutorial orang ada la
tapi saya memang suka menaip dan cerita apa saja yang terlintas
ayat pon senang difaham dan ala-ala santai..gituuuu
dulu saya rajin update dan rajin jalan-jalan blog orang
tapi sebab kengkangan keje, makanya kesenduan di situ
errrrr.... agak-agak dah cukup ke 50 patah perkataan??
atau melebihi 50 patah perkataan??
besarlah harapan saya agar saya diterima sebagai bloglist cik Lyssa faizureen
eheh...*buat muke comel


Sekian, terima kasih...

Wednesday, August 5, 2015

i'm ok


Saya dah up kat FB..mesti ada yang tertanya-tanya kenapa la saya up benda macam ni
asyik meroyan je..pehal la pompuan ni asyik meroyan
bila jumpa je mesti ada yang tanya.. " weh nape ko?? meroyan je"
eleh..macam la korang semua tak pernah meroyan
potong rumput la kalau tak pernah meroyan
heheh..berani potong rumput je potong jari tak berani


Saya up benda cenggini sebab apa yang saya plan ditolak mentah2
padahal pihak 'tu' yang setuju dengan event yang bakal diadakan
bukan pihak saya yang terhegeh-hegeh nak anjur event
benda ni dah ada kata sepakat pihak atasan kedua belah pihak
bila dah order macam2, tarikh event pon dah dekat tiba-tiba je batal
TIBA-TIBA ok.. sape tak sentap
saya tak ikut perasaan cuma sedikit kecewa
saya dah buat collection, dah order puding dan heboh 1 jabatan saya yang event tu akan diadakan pada sekian tarikh
haihhhhh...taktau nak cakap macamana sentapnya saya pada waktu sekarang
nampak macam perkara remeh tapi yang mengalami ni je dapat rasa

my big boss... ofcoz la dia terkezut
gila ko tak terkezut sebab pihak sana tak jumpa dia secara gentle
main pesan gitu je
tak professional bak hang
yang menyentapkan saya tu batal usahasama
alasan sangat relevan..sangat tak diterima dek akal waras saya
dengan big bos saya tak bagitau alasan pihak tu
biar saya sorang je tau...dan kecewa tu saya sorang je yang tau
ikut hati nak je tabur duit depan muka tapi akal fikiran kata jangan ikut hati
pusing-pusing nanti jumpa jugak
telan je la Sabrina oiiii...
mungkin masa sikit rajuk saya ni
saya kalau merajuk memang gini...diam je..tapi dalam hati menangis
menangis sebab kecewa
tengah excited tapi gini jadinya
sumpah...!! sesen pon tak masuk poket saya
event ni untuk suka2 bukan untuk kepentingan


tapi tu la....orang tak sudi, kan
redha dalam rajuk je la
jangan risau..i'm ok
kejap je ni..esok2 hakak ok la

Tuesday, August 4, 2015

rezeki

Assalamualaikum...

Sesungguhnya rezeki Allah itu luas...yang sikit kita kongsi bersama...yang banyak kita panjang-panjang rezeki tu...

... tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima .....

nota kaki : entry pendek untuk peringatan bersama...semoga Allah murahkan rezeki kita.. dan terhindar dari sifat kedekut...