Pages

Thursday, September 17, 2015

hindari amalan mengipas

 Assalamualaikum..

Lama tak bersiaran
korang sihat?? sekarang kan musim jerebu..macam2 penyakit datang
korang jangan lupa minum air masak banyak2 tau



eeww... macam tak senonoh je gambar ni kan
macam 18sx pon ada tapi inilah hakikat dalam dunia serba moden ni
ada di mana2 dan tak mungkin kita salah sorang seperti gambar kat atas
mintak jauh


ini pon tak sepatutnya ada
tapi paling tak patut bila sanggup menindas orang demi kepentingan sendiri
tak buat apa2 tapi dapat apa yang tak sepatutnya dia dapat
saya tak tau la apa yang dorang dapat bila tindas orang untuk dapatkan sesuatu
sesuatu tu maksud saya pangkat..darjat..duit ... dan sanjungan orang sekeliling
padahal itu semua pinjaman dan bersifat sementara
kejar sangat hal duaniawi sampai lupa pandang ke bawah

macam emo ke entry saya ni??
hihihi... tak emo cuma nak luahkan apa yang saya nampak, dengar dan alami
semoga saya dijauhkan dengan perkara-perkara negative.. Aamiin



ni ex bos saya masa saya keje kat Putrajaya dulu
bos yang rendah diri dan terbaik...pada pendapat saya la
bukan nak bodek atau mengipas
tapi ini pendapat peribadi saya
kalau saya bodek pon dia bukan baca blog ni
dan mustahil untuk saya naik pangkat yang lebih tinggi sebab bukan dia jadi penilai saya dalam SKT
Dato' seorang bos yang baik
dan bos yang terbaik adalah bos yang hormat orang.. so, bila kita hormat orang automatic orang hormat kita
tak perlu kot nak maki hamun atau bodoh bangangkan orang semata nak dapatkan yang terbaik
tanpa orang bawahan tu.... semua kerja takkan menjadi
cukup la hormat hak dan hargai usaha dan kerja dia

dah kenapa pulak saya ni kan
hahaha.. jangan pikir yang bukan-bukan tau
time hujan memang idea saya mencurah
syukur..arini hujan..
dan syukur jugak bos kat tempat baru ni ok

gambar ni masa tu saya mengandungkan si Amat
rasa rindu nak mengandung tu ada ... cuma belum ada rezeki
doakan saya ek

Tuesday, September 1, 2015

katakan boleh



Ye ... saya boleh..percaya pada diri sendiri...
saya tengah positif ni
saya percaya setiap kebaikan yang kita buat akan dibalas dengan kebaikan juga
kena yakin dan sabar
sabar itu separuh daripada iman
sesungguhnya besar ganjaran bagi orang yang bersabar


ayat-ayat ni adalah ayat-ayat penyedap hati
semoga saya tergolong diantara insan yang ikhlas dalam melakukan apa juga tugas yang diberikan

huwaaaa... apa aku merepek ni
terlampau bermain dengan ayat jadi gini lah
hadoiii....