Pages

Friday, September 28, 2012

dulu dan sekarang


Salam Jumaat....

Ni gambar terbaru saya baru .....bolat kan muke saya..hihihi

haiihhhh...nak mula dari mana yer
hmmm...tajuk tu saya nak bandingkan diri saya dulu dan sekarang
dulu lain sekarang lain la cuma dulu dan sekarang maintain cun...*hakpui


DULU

* saya seorang yang kurang sabar

SEKARANG

* jadi penyabar sikit sebab faktor persekitaran di tempat keje

DULU

* kelompok kawan2 tempat keje takat situ aje...kalau campur bahagian atau cawangan lain gitu2 aje dan saya sangat menyenangi mereka

SEKARANG

* macam2 orang saya jumpa....yang perasan lawa sampai buat statement yang konon2 dia la terhebat, yang suka bercerita dia la paling kaya dalam IPD, kaki cucuk, talam dua muka, berkira dan paling saya tak tahan kaki fitnah...huyoooo dasat


DULU

* sikit2 nangis..saya kan dalam kategori cembeng

SEKARANG

* dah jadi kental...kalau tak tahan sangat saya nangis sikit2 aje...janji air mata tu tumpah...hahaha


DULU

* mulut ni bertapis sikit


SEKARANG

* mulut makin laser sebab itu aje perisai saya untuk tepis ayat2 puaka dorang ni. Lagipun mulut dorang ni memang tahap puaka tebing biru.


setakat ni itu je la kot. Saya perasan perubahan kat diri saya ni. Yang paling ketara saya jadi kental. mungkin jugak sebab keadaan sekeliling..tapi siyes cakap saya benci dengan keadaan macam ni. Masa entri ni ditaip saya baru dapat called dari IPK..dok mendesak saya. Dah saya kata saya tak terima ape2 memo atau surat tapi dok paksa saya cari mana surat tu. Siap ugut2 lagi. Nak ku tampar2 je muka si Nancy. Dia ingat hebat sangat dia kat IPK tu.Suka2 desak2 orang..hambek kena sedas dengan saya...See...kan saya dah cakap.. saya tak suka jadi macam ni tapi orang keliling punya pasal la ni.Tiap2 hari telinga Van Diesel la jadi pendengar saya..thanks Van... ; p

Tuesday, September 25, 2012

van diesel ke??

 Salam..entri tak menarik janji blog ber update


En papa a.k.a Van Diesel *mata ke atas ke bawah ke atas kebawah



sama tak...???
sama tang botak je
hihihi
saya jadi minat kat Van Diesel ni sejak tengok filem The Facifier dia tu
nampak macam gagah perkasa je *angkat2 kening
tak dapat jumpa Van Diesel yang betol2 pun takpe sebab Van petrol dah ada kat depan mata
: )

Friday, September 21, 2012

lagi cerita tetamu istimewa

Saya tau raya dah pun berlalu..tapi nak stori gak
tak kira..tak kira...*hentak2 kaki

Semua tetamu yang pernah datang rumah saya adalah tetamu istimewa tapi kalau BFF yang datang itu super duper istimewa sebab dah lama tak jumpa dan berborak face to face
ini tak..sms tak pun kat fb
kalau dulu rajin ber YM tapi la ni tak leh..kebizian saya kalah PM


Cik Puan Zulie yang datang...tima kasih laling sebab sudi datang
saya excited sangat2 bila dia bagitau nak datang beraya umah saya sebab dia nak balik Air Hitam
alang2 tu singgah umah saya dulu
saya pun terus janji ngan dia yang saya akan masakkan dia sesuatu yang special
nak tau ape dia???
korang bace sampai abis
hahaha...macam hebat sangat blog saya ni


Sementara tunggu Cik Puan sampai saya lari kejap ke kenduri kawen anak opismate saya
lagipun saya awal2 lagi dah sms Cik Puan kalau dah kuar umah bagitau
dan Cik Puan pun kata dia kat umah lagi
maknanya saya buleh pegi 2 jemputan
makan free ... saper taknak



Kenduri pertama kat Dewan Acasia IPD je...sebab opismate saya ni duduk berek
masa saya sampai tu dewan elok je tak penuh sangat
siap buleh pilih meja mana nak duduk
saya mestilah pilih meja yang dekat dengan laluan pengantin
maklumla makcik kan kepochi...hehehe


Aida dan suami (nama tak ingat)
selamat pengantin baru yer
makanan ok..sedap jugak
bila pengantin dah sampai ofcoz la dewan penuh
so, kami ke Paroi Jaya pulak
lagipun Cik Puan kata dia kat umah lagi
takpe Cik Puan...biar lambat asal selamat
kat Paroi Jaya tu, BFF mama yang kawen
makanan pun  sedap2
hiiiii.. : )


Ini dia menu istimewa untuk kawan yang istimewa
laksa ada... nasi impit dan kuah kacang pun ada
dibuat dari air tangan saya dengan penuh kasih sayang...ecehhhh



lama jugak Cik Puan kat umah saya
kira puas la dapat berborak dengan dia
siap planning sesuatu lagi
"oit Cik Puan..kalau jadi roger ek"


Iman ngan Haziq yang kejap gaduh kejap baik
siap Iman kata jangan datang umah dia lagi
sori yer Cik Puan... Iman tu memang berangin
tapi gaduh dorang gaduh2 manja
biasalah budak2
harap Cik Puan tak serik datang umah saya
: D

Thursday, September 20, 2012

muhammad solihin

Salam.....

Muhammad Solihin (lebih kurang bunyik ejaan) nama diberi
19/9/2012 jam 1 lebih Su lahirkan arwah Solihin secara normal
korang bayangkan la dari Ahad ke Rabu.... : (


doktor masukkan ubat yang terakhir pada hari yang sama pada pukul 6.30 pagi
dan dia start sakit pukul 7.30 pagi tu
puas la kawan tu menahan sakit
saya pun tak faham la kenapa pihak hospital ni bila patient ngadu dah rasa nak bersalin dorang asik dok kata.. "belum lagi tu..."
sikit2 belum lagi
macam la dorang yang rasa sakit nak bersalin
maaf, bukan nak ngata perkhidmatan hospital government ni teruk
saya sendiri pun bersalinkan dua2 hero saya kat hospital government
cuma tak puas hati dengan apa yang adik saya alami
akhirnya dah asyik doktor kata "belum lagi", Su bersalin atas katil didalam wad
ikut cerita Fairuz, Su bersalin dekat pintu wad
tak sempat nak bawak ke labour room
kesian adik saya....
dah la waktu melawat....
jadi tumpuan dia 




Ini Yoyoi masa dalam ari lagi...jangan salah faham yer.... saya tak snap gambar arwah
rupa arwah sebijik muka Yoyoi
saling tak tumpah
lebat rambutnya
nampak gaya arwah berkulit cerah macam Yoyoi atau lebih tepat lagi macam saya *mata ke atas
jari tangan runcing, kaki panjang dan kalau umur dia panjang mesti tinggi
dan memang rezeki Su dan arwah sebab ramai sangat jiran tetangga Mama datang lawat arwah
ada yang menangis sebab kesiankan Su
berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul
terima kasih makcik2 yang sudi lawat kami


saya masa mula2 tu rasa sebak aje
dan akhirnya saya kalah jugak lepas cium arwah T_T
paling buat air mata saya turun tak henti2 bila Yoyoi yang petah tu cakap :

"ayah..nape mata adik tutup"?

Fairuz jawap tapi saya tak dengar ape jawapan Fairuz

lepas tu yoyoi tanya lagi...

"bungkus adik ni dia nak gi mana"

Imam Ibrahim pun jawab...

"dia nak balik tempat asal dia"

dia tanya lagi...

"adik lagi satu mana...?"

mungkin dia ingat Solihin meninggal tapi ada adik yang lagi satu hidup sebab adik Iman tak mati macam adik dia *sebak

masa saya cium arwah, Yoyoi cakap ....

"ayah, kenapa adik tak sikat rambut..?"
"adik macam Yoiyoi jugak tak suka sikat rambut"

masa tu air mata saya dah laju
jiran2 pun kagum tengok Yoyoi tolong Imam kafankan arwah
siap baca Bismillah....
T_T


saya ikut sekali pegi kubur
masa nak balik tu Yoyoi cakap...

"babai adik..."
 Ya Allah..pilu hati saya..maklum la pelakon air mata

Malam tadi ada kenduri sikit kat umah Mama
cuma jemput orang surau aje
lepas kenduri masa OTW balik umah saya called Su
mana tau dia tak sihat nak jugak tau keadaan dia
dia kata dia tak buleh tido sebab dok terkenangkan arwah
dia kata lagi nak bersalin sakit bukan main lagi tapi bila anak keluar diam aje
macamana dia nak lena tido
saya faham situasi dia..kalau saya tak tak nak cakap
last2 saya cuma boleh cakap...sabarlah....takleh tido cuba jugak tido
time tu saya dah nanges dan sepanjang nak balik tu saya diam je

En.Papa faham dan dia pun diam jugak



semoga Su dan Fairuz sabar dengan dugaan ni
sesungguhnya ada hikmah dengan apa yang berlaku
Muhammad Solihin akan tunggu korang di syurga
berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul
Al-fatihah untuk Muhammad Solihin.......

Sunday, September 16, 2012

berita sedih

Salam....

Selamat hari Malaysia kepada semua rakyat Malaysia kecuali pengkhianat negara
huh....

saya baru balik dari umah Mama
petang tadi dapat called dari Fairuz (adik ipar) yang baby dia dah meninggal dalam perut
terkejut saya bila dapat berita sedih tu
padahal tengahari tadi kami sama2 gi kenduri jiran belakang umah Mama
cuma Su ada tanya pengalaman saya masa mengandungkan Ammar dulu
camne rasa baby tak gerak
saya pun cerita la tapi tak syak ape2 pun
lepas gi kenduri masing2 berpecah ke destinasi masing2
saya ke open house opismate dan dia ke umah MIL dia
balik dari open house saya tido sebab pening kepala
saya tak perasan ada missed call dari Su
lalst2 Fairuz calle En.Papa..

dalam nada sedih mungkin menangis Fairuz bagitau baby dah takde
saya terkejut sangat2
kalau masa tu saya sedih dorang sebagai Ibu dan Ayah lagi la berganda-ganda sedih dia
dah la sebelum ni 2 kali Su keguguran
masa trimester pertama dulu mabuk tok sah cakap la
sampai lembik kawan tu..kesian...
punca kematian belum tau lagi sebab Su kena tunggu baby lahir dulu
mungkin malam ni doktor akan masukkan ubat
ikut pengalaman Mama yang pernah mengalami situasi yang sama, sakit bersalin baby yang dah meninggal dalam perut lagi sakit dari nak lahirkan baby yang bernyawa
bayangkan kalau sakit nak bersalin dengan ubat
kira bersalin paksa la..... T_T
ish...tak terbayang sakitnya tu....


Semoga Allah beri kekuatan kepada Su dan Fairuz
dia akan tunggu Ibu dan Ayahnya di syurga
kuatkan semangat... *air mata bergenang

paling sedih bila petang tadi sebelum Su ke hospital Yoyoi kata
"nak ikut..Yoyoi nak tengok baby.."
kami sekeluarga diam tak terkata
sedih sangat tengok Su masa tu
macamana Su nak menghadapi sepanjang waktu berpantang dia tanpa anak di sisi
T_T ......................



gambar ni masa su mengandung 4 bulan kot
sekarang dah 7 bulan dan baby dah cukup sifat
kalau ikut kiraan doktor due date Su 6.12 ni........
tapi Allah lebih menyayangi si kecil



Friday, September 14, 2012

jamuan raya vista ceria

Rasanya dah 2 tahun Iman kat tadika ni, baru 1st time tadika buat jamuan Raya
hmmm.... bagus2...tapi jamuan ni parents tak payah join
hanya untuk guru2 dan murid2 aje
lepas tu ada potluck tak kira la nak bawak kuih raya ke
lemang ke, ketupat ke...janji ada bawak


saya siapkan nasik impit dengan kuah kacang
ala...bukan susah pon
nasik impit saya rebus malam semalam , kuah kacang tu pulak saya beli yang frozen dengan opismate saya..kan senang.... janji ada RM
lepas tu kuih raya sikit
ok la tu...janji semangat nak beraya tu ada


Iman dah ready .....



Iman yang dah serupa penari zapin sebab kat songkok ada kerongsang
dia sendiri yang mintak kat saya kerongsang tu
tak kira la macam mana bentuk kerongsang tu janji ada terlekat kat songkok
hehehe...dia kata nak macam Pak Lah dia sebab time nikah Anip pakai songkok yang ada kerongsang
apa2 lah Iman....



gambar Iman dengan kawan2 dia..En.Papa yang snap kan
saya tak ikut En.Papa pi jemput Iman sebab bizi siapkan bahan untuk esok
ada tetamu istimewa nak datang tau.......


Tadika Vista Ceria ni memang bagus
saya puas hati sangat sekolahkan Iman kat sini
mungkin Ammar pun akan sekolah kat sini sebab dah tau macamana Vista Ceria ni
korang tunjuk la sekolah lain...mesti dia kata taknak sekolah
tapi bila lalu kat depan tadika cina tu, laju je ngaku tu sekolah dia


Vista Ceria ni banyak aktiviti dorang
macam bulan puasa aritu, ada kelas baking
Iman dengan kawan2 dia buat cookies
lepas tu budak2 ni bawak balik untuk bagi parents rasa
comel je cookies dorang tu
rasa sayang nak makan
tapi Iman siap paksa2 saya rasa hasil air tangan dia
lepas tu suruh saya simpan resepi yang teacher dia bagi
dan suruh saya buat...hahaha
Iman tak tau ke Ibu ni bertangan bangku
bab buat kuih ni Ibu failed sangat2


Rasa seronok je bila anak dah sekolah ni
tak lama lagi darjah 1 lepas tu Ammar pulak masuk tadika
alahai...cepatnya anak2 saya dah besar
umur pun makin tua...nanti bila dorang dah besar mesti dah lain situasinya
itu lah lumrah dunia...eceh.....

xcited sangat

salam....

Saya kat opis lama ni walau dorang dah tukar ke bangunan baru saya tetap panggil opis lama
saya xcited sangat2 sampai tak dapat nak gambarkan dengan kata2
maklum la..tempat jatuh dikenang inikan pulak tempat bermanja
cewah...
saya dan Kak Pah together-gether ke sini
dan tak sabar nak jumpa kawan2 yang dah bertukar ke Jabatan lain
sebab dorang pun macam saya jadi tetamu jemputan
dengar cerita ada menu yang sedap2
yum..yum... tak sabarnya

patutnya saya ada potluck dengan Indah dan kawan2
tapi saya tak dapat join sebab saya perlu dahulukan jemputan ke sini
sori sangat2 kat Indah
saya appreciate jemputan dia tu
untuk Indah...sori beb...lain kali aku mesti join ko

nantikan entri tentang jamuan ini yer
yang pasti di sini tiada jamuan 2 darjat walaupun bos kat sini berpangkat Jusa C
tata...


mood : hepi sangat2

Thursday, September 13, 2012

selamat malam sayang

Salam..selamat malam jumaat semua...


Hero2 saya dah tido pun cuma saya je belum tido
saya tengah tunggu baju dalam mesin basuh
lepas tu nak sidai pulak...
tapi tengah dok pikir2 nak sidai ke tak....
kalau tak sidai takut baju berbau
kalau gi sidai saya takut
En.Papa dah hanyut pon
selalunya dia la yang teman saya sidai baju
saya memang penakut
bukan sikit2 punya penakut tapi penakut yang melampau


Pernah sekali tu saya sidai kain lepas tu angin kuat siap ada bunyik2 lagi
lintang pukang saya masuk rumah sampai kaki tersadung
En.Papa kata..."nak idup sangat..."

* * * * * * * * * * * * * * *

haiiiii..cepat la mesin oiiii..saya dah ngantuk ni
nampak gaya saya sidai dalam umah dulu la..maksud saya sangkutkan hanger2 tu kat kerusi meja makan
nak keluar memang tak berani
takutttttt..... nak pulak malam jumaat....hihihihi....


pernah sekali tu saya balik dari dinner yang gojes2 tu
dari Klana Resort dah pukul 12 dah sah2 jalan lengang
nak taknak saya pecut tanpa pandang side mirror sebab takut ada yang menumpang
sampaikan segala bumper pun saya langgar, selekoh pun dah macam orang buat drift
kat mulut ni toksah cakap la
segala surah yang saya hafal saya baca
tu belum lagi saya kata ...... "jangan kacau aku..aku tak kacau kau.."
dari mana saya mula sampai la kat pintu rumah mulut saya dok terkumat kamit
agak2 dah masuk area Senawang terus called En.Papa suruh dia siap2 bukak gate
hihihi..melampaukan ..penakut yang melampau
dulu bila Ammar bangun tengah2 malam mintak buat susu, kalau tengah dok sukat2 susu je tiba2 dengar bunyik anjing menyalak, kompom En.Papa jadi mangsa
lintang pukang lari dari dapur kejutkan En.Papa
yang kawan ni terpisat-pisat la bangun teman saya buat susu
hehehe....
tu sebab saya tak beli umah 2 tingkat
bior umah setingkat janji saya rasa selamat


ehem...korang..saya nak tido dulu la
tinggal seround lagi tapi bior la dulu
sok2 saya sambung basuh lagi
lagipun tinggal seluar2 jeans En.Papa je belum berbasuh lagi
yang kecik2, baju budak2 dan baju2 saya dah basuh
baju keje macam baju kurung dan sewaktu dengannya tu tunggu ari Sabtu sebab yang tu kena basuh tangan


kalau korang baca blog ni sebelah pagi korang forwardkan ucapan selamat malam ni untuk malam seterusnya tau.. : D
mimpi yang indah2
gud nite...mmmuuaahhhh...mmuuuahhhh


note : nak mimpi air la sebab orang kata mimpi air petanda dia ada rezeki tuk kita : D

selamat pagi sayang

Dah tengahari pun....

Gambar fresh pagi tadi sebelum Iman ke sekolah
sekarang ni Iman dah pandai kayuh basikal dengan 2 roda bukan lagi 4 roda
dan disebabkan dia berjaya, En.Papa belikan basikal baru
jadinya aktiviti kayuh basikal jadi aktiviti rutin dia setiap pagi
tak macam dulu2 lepas siap mandi pakai baju terus sambung tido


sepet betol mata Iman...ikut saper yer..??
: D





rutin Ammar pulak start je enjin keta terus on CD Boboiboy
takde keje lain dah....Boboiboy...Upin Ipin...Boboiboy....Upin Ipin tak pun Hantu Kak Limah Balik Rumah



Pagi ni En.Papa antar Iman dulu sebab masa lalu depan sekolah teacher dah ada
selalunya antar saya dulu dan kemudian baru antar Iman
kadang2 lambat jugak dia ke sekolah
biasalah dari Senawang ke Seremban 2 bukannya dekat pun
lepas tu nak pusing balik ke Senawang
cuma sejak kebelakangan ni je kami ikut highway


Arini Iman tak mintak ape2 untuk bekal dia cuma bekal air kosong tu harus la
sampai kan teacher dia perasan yang Iman rajin bawak bekal
pagi kelmarin kot Iman mintak saya buatkan bubur nasik
taknak apa2 cuma nak bubur kosong aje
anak punya pasal ikutkan aje
jangan mintak yang bukan2 sudah



....................................................................................
....................................................................................
tata... : D


note : ketandusan idea

Tuesday, September 11, 2012

tetamu istimewa


Sabtu lepas As sefamily datang beraya umah saya
walau bukan As sekali pun sesiapa yang datang saya tetap anggap tetamu istimewa
saya terima dengan hati terbuka sebab ada yang sudi datang beraya ke teratak buruk saya ni
walaupun teratak saya ni tak pakai floor depot
huhuhu....pinjam ayat OKB kat IPD ni ; p


Untuk tetamu istimewa ni saya masak dengan penuh kasih sayang walaupun ianya simple sangat2
harap2 As tak serik datang lagi yer



lepas siap semua kami berkonvoi ke umah Kak Pah kat Rembau
walau dah tak bekerja satu pejabat tapi kami tetap contact antara satu sama lain
dan Insyaallah Jumaat ni saya nak ke Putrajaya
dapat jemputan ke open office PUJ
hmmm... tak sabar nya...
harap2 tak makan kat koridor la yer ; p

saya suka gambar ni...


Puan Maya dan Cik Puan Zulie...bila nak mai umah kami???

Monday, September 10, 2012

jamuan raya JSJ

burrpppp....alhamdulillah..kenyang sudah : )
baru tadi JSJ buat jamuan raya
macam2 ada...ada sate, rendang ayam, nasik tomato, ayam masak merah, kuih2
pendek kata macam2 la...tapi walaupun ada macam2 makanan, saya kena berhati-hati
paham2 la sejak kebelakangan ni mutu kesihatan saya tak berapa elok...ewahhh...mutu..


Tapi tu la dari segi pengurusan tempat dan jugak waktu sangat2 tak sesuai
mati2 la saya ingat jamuan kat dewan tu hanya untuk JSJ aje
owh... luper..JSJ tu JABATAN SIASATAN JENAYAH
kang korang puas la dok mikir ape benda la JSJ tu
hehehe...sori sebab tak terangkan dari awal
nak tau tak..dengan penuh semangat saya serbu masuk dewan sebab confident sangat2 yang itu JSJ punya majlis..nak pulak saya la orang paling depan bukak pintu dewan dan diikuti oleh Mek dan Kak Ala
sekali masuk...hambik ko..big..bigger...biggest punya orang ada kat situ tengah sedap menjamu selera
malu der....malu sangat2
rupanya dorang baru abis meeting dan terus aje buat jamuan
untuk yang small..smaller...smallest macam saya ni duduk kat kaki lima
opppssss...koridor..biar nampak molek sikit bahasa tu
koridor depan dewan..who are u nak pertikaikan dimana tempat ko nak makan walau itu jamuan Bahagian
nak taknak makan aje sebab yang lain2 pun tak bising saya yang smallest ni nak bising2
sambil makan kita tengok la OKT lalu lalang...hmmm....pemandangan yang menarik dan cantik
ko hado...???


Kenapa la dorang tak set betol2 tempat jamuan tu dan jugak waktu yang tak bertembung dengan waktu meeting orang2 big..bigger ... biggest tu...??
yer saya banyak bunyik sebab ada yang dah tarik muka sambil perli2 sebab dorang dari Bahagian lain tapi tak pasal2 kena tolong hidang2 dan prepare apa2 yang patut untuk majlis ni
lepas tu yang dapat tempias hanya saya dan Mek...wrong person hokeyyyyy....
bukan saya yang urus semua ni sebab saya hanya diminta bawak kuih raya dan datang makan bila dijemput saja..lain2 saya tak amik tau...harap maklum


Dalam pada tu, majlis sambutan hari lahir untuk yang lahir bulan Ogos dan September pun ada
ni pun kelam kabut...huhhhh
nak tak nak terpaksa la saya sorang aje wakil untuk bulan Ogos
dan satu2nya perempuan diantara kumbang2 tu


2 bijik kek untuk Ogos dan September


muka saya nampak tenang tapi dalam hati...??? hanya saya je tau ape yang saya dok bebel


bengang campur malu tapi kena maintain cun sebab satu2nya bunga diantara kumbang2
huhuhu.....


walaupun keadaan kelam kabut.. saya tetap bagi pujian atas usaha murni mereka2 yang bersungguh-sungguh nak jadikan majlis berjalan lancar
minta maaf la saya tak tolong cuma tolong makan dan potong kek aje..hihihi
kepada mereka yang bukan warga JSJ terima kasih banyak2 sebab tolong pihak kami
saya wakil kan aje.....dorang ikhlas atau tak itu belakang kira..nak cakap belakang pun saya tak kisah


itu saja...sekian

jumpa kawan lama

Minggu lepas, dapat called dari Kak Ngah
dia kata nak datang beraya umah Mama
saya pun excited la sebab dah lama tak jumpa
last jumpa pun baper tahun yang lepas


Kak Ngah ni kawan saya merangkap jiran langkau sebijik umah dari umah Mama
kawan2 main teng teng, gi ngaji, gi kedai sambil curik2  pandang anak tokey kedai pun dengan dia
waima nak gi beli kelapa parut sebelah pun ajak dia
hehehe....


dan bila family dia pindah Kuantan terus hubungan kami terputus
kadang2 je la bersms atau tegur2 kat fb
nak pulak masing2 dah beranak pinak
makanya bila dia bagitau ada kat Seremban terus aje ke "excited" tan saya tu melambung-lambung
hihihi... ayat drama ; p



Mama jamu Kak Ngah sefamily laksa
bukan saya yang buat tapi Su yang buat cuma saya tolong hidang2kan aje
maklum la baru balik keje baju pun belum tukar lagi tapi still wangi la ; p

 

hmmm...nak taip ape lagi ek...??
ala...idea takde la
hadoiii...acaner tu??/

owh..ok..cuma nak cakap kat Kak Ngah yang En.Papa kata Syafiqah comel sangat
mata stim sokmo...hehehe
hmmmm lagi ape eh...??
tu je la kot...kang kalau taip panjang2 dah jadi melalut pulak
so...babai

Saturday, September 8, 2012

angin rajin menjelma


hahaha..jenuh la korang dok ejas kepala korang
sori ek...sekali sekala buat senaman kepala takpe, kan
hari ni kami tak kemana-mana pun
takde jemputan open house atau saper2 yang datang beraya
jadinya..dok membadak aje kami 4 beranak
nak pulak hujan...fuhhhyoooo manyak siok lor

Pagi tadi tiba2 saya jadi rajin
buleh eh rajin tu jadi tiba2...??
hahaha..hentam aje lah...
saya buat nasik lemak untuk sarapan kami 4 beranak
ada sambal udang, telor rebus tu harus sebab Iman dan Ammar adalah pencinta telor rebus
ikan bilis goreng dan timun tu biasa2 aje
saya saja buat sambal udang sebab tengahari tak payah nak masak lauk lain
cuma tambah ikan goreng je..senang kan...??
lagipun sejak kebelakangan ni saya tak buleh nak makan banyak la
tak tau sebab ape...bila terlebih makan je saya akan muntah balik
nak kata mabuk mengandung tak..itu mustahil
tapi tu la...mungkin sejak kebelakangan ni saya selalu sangat kena athma kot
hmmm..... petanda nak kurus tu
jangan jeles..hehehe


menu untuk malam ni belum dipikirkan lagi
kalau masak pun untuk anak2 dan En.Papa aje
kadang2 saya ni pagi rajin petang pulak jadi malas
tunggu En.Papa ajak makan luar la kot..

Wednesday, September 5, 2012

Tuesday, September 4, 2012

surprise untuk saya

24 Ogos lepas genap umur saya ..... *eceh rahsia la sangat
happy belated besday untuk diri sendiri
dah tuo pun acik..sob..sob..

pada hari yang sama jugak saya ajak En.Papa gi beraya umah Ibu Ammar (pengasuh)
dari duduk umah tak buat ape2 baik kami gi beraya
kenyang perut suka hati : D


sebelum gi beraya kita bergambar dulu


Masa kat umah Kak Saba hanya family kami aje
jadinya tak la malu nak makan
hehehe..saya kan pemalu ; p
nak berborak pun senang, kan
masa dok sedap2 makan nasi impit dengan kuah kacang tiba2 Along (anak Kak Saba)
keluarkan kek ....
ohhhh..terharu nya saya ada orang buat surprise macam tu
En.Papa sendiri pun tak pernah buat surprise macam tu kat saya
dia sendiri yang buat pengakuan tau....hihihi


Ini la dia kek untuk saya
siyes terharu dan tak terkata saya masa tu
hanya kelepak kelepuk aje yang En.Papa dapat dari saya
hehehe...kelepak kelepuk tu makna dia...En.Papa kena lepuk ngan saya la
saya ni bila malu mula la tak tentu arah
yang jadi mangsa orang berhampiran dengan saya la


time tu tiba2 feeling retis (artis)
sana sini ada kamera..hihihi...rasa berdenyut-denyut pipi saya sebab tahan malu
korang ada...???
hohoho....


walaupun saya bukan pencinta kek tapi tiba2 malam tu saya dapat habiskan kek tu
tiba2 rasa sedap sangat kek tu
mungkin dapat surprise dan sampai hari ni rasa terharu tu ada lagi
wahhhh..wayang lebih..eh betol la...

terima kasih kat cik Shaari, Kak Saba, Along dan adik
kek tu betol2 buat saya terharu
sampai bila2 saya ingat : )

semoga saya murah rezeki, bahagia, diberikan kesihatan yang sempurna, dan perjalanan hidup saya dipermudahkan...aminn.....