Pages

Friday, January 30, 2009

Pantai Murni

Lepaih ronda Bandar Aloq Setaq
kami pi lepak kat Pantai Murni
saya pun x tau kat daerah mana pantai ni
yang saya tau on da way nak pi Tg. Dawai
kat sini x mandi pun sbb air laut dia kotoq
lagipun saya tgk maner ader orang mandi manda

layan bebudak ni kat playground jer la
sambil tu saya makan buah, air kelapa, naget
fuhhhh...nikmatnya.....
dengan angin sepoi2 bahasa nya
nak pulak ader orang melayan Iman
hihihi....amik kesempatan...






laaaa...tetibe gambor kat Menara Aloq Setaq sesat kat entry ni
lantak la...








selekeh nyer la hai bujang saya ni
ngan x pakai kasut nyer
baju pun pakai ikut dan
kalau korang nak tau, sebelum tu dia 'uk uk'
lepas tu x sabar2 nak main kat playground
tu yang selekeh semacam jer
x pe Iman, janji comei
wahhhh!!! Puji anak sendiri....
hik..hik..hik...

menara alor setar

laaa... ingatkan Menara Aloq Setaq ni mcm menara KL
maser memula sampai tu, saya tengok lengang jer
ingatkan dah tutup
ruper nya mmg keadaan dia mcm tu
bak kater MakCik saya, "depa dah cemuih dah tgk menara ni"...
tapi, saya memang nak sangat naik kat menara tu
maner tau kot kat atas nun berpusing mcm Menara KL
tapi bukan menara tu yg berpusing tapi saya yang berpusing sbb kejar Iman








patut la murah
RM6 jer....
nak bergambor lebih2 pun xde tempat menarik
tapi ok la...atlis merasa gak saya naik Menara Aloq Setaq ni








hai Papa, tinjau saper tu???
haaaa..tinjau anak dara mandi berkemban kat tepi bendang eh???
hikhikhik... :D







kami kat atas Menara pun sekejap jer
ok la tuuu ..... ada gak kenangan kat Aloq Setaq ni

Thursday, January 29, 2009

Sg.Petani - Part ii

Ahad - 25 Januari 2009



pemadang cantik sepanjang ke Aloq Setaq



Agenda pertama adalah nak pi Aloq Setaq
kalau ikut plan kiteorg mcm ni;
memula pi Aloq Setaq pastu kalau sempat pi kampung As
last sekali baru pi Tg. Dawai ngan Pantai Merdeka
tapi apo kan dayo, dah nama ikut orang
harus la benda yang di plan tu separuh menjadi
kalau di pihak saya, orait je tapi Pak 'manakan' saya ni mcm2 hal la pulak nak di settle dulu
last2 dah kul 1 baru kuar dari umah

untuk As, sori la sbb x dapat nak join besday party Nica tu
len kali la eh, As...

Sampai Aloq Setaq dalam kul 2 gitu
perut dah kriuk kriuk mintak isi
saya ni kan pelancong terhormat
so, kat mane nak ngisi pewot tu idak le saya tau



dah tentu awal2 sampai Sg.Petani saya dah meroyan nak pi Pekan Rabu
so, Makcik saya tu bawak la saya pi melantak kat Pekan Rabu jugak
kata nya nasik ayam kat situ tedap...tu kata dia la tapi saya x minat la pulak
last2 saya mintak mihun sup ajo
tu pun x abis, bukan aper time 'penyakit' tu mai, adoi laaaaa..
semua mcm x best



ni la first time saya ke Pekan Rabu
lantak la orang nak kater aper
janji saya dah terus terang, kan

kat sini saya cuma beli Toto ngan flusk nasik ajo
hik...hik..hik..mcm kelakar jer, kan
beli flusk nasik
hep! Banyak guna tu, sok2 nak pi piknik kan senang
jgn jeles kalau nasik saya memanjang panas ajo

lupa lak, saya beli baju kurung dah siap jugak
kaler biru lagi
bukan aper, next week umah MIL saya ader kenduri
so, harus la berbaju baru
x gitu????

Tapi kan, rupa nya Toto kat Pekan Rabu ni idak la murah maner
rupa nya kat Wah Seah lagi murah
cisss! sungguh la....
errrr... korang tau ker Wah Seah tu aper???
dia bukan la setaraf Jasko atau ISetan
tapi buleh la dalam kategori setaraf ngan Mydin kot
beza rege dia dalam RM20+++ gitu tau
Toto yang saya beli kat Pekan Rabu tu dalam RM80
pastu kat Wah Seah dalam RM65.90
Hah kooooo!!!!
Last2 dua-dua saya angkut, penuh bonet
hahaha..puas ati.. yg mahal dapat yg murah pun dapat
yg pasti Toto ni jenama sama dan dikilang kan di tempat yg sama jugak
mai la umah kalau nak merasa tidoq kat Toto baru saya tu
hihihi.... *ajak2 ayam je

cuti-cuti mesia-Sg.Petani

Sabtu - 24hb Januari 2009


Akceli memang dah plan lama cume x kompom jer
tapi, last2 maser Jumaat tu Papa Iman bgtau cuti CNY ni gi Sg. Petani
saya pun, hip hip horeyyyyyyy......
ngeh ngeh ngeh...senyum sampai telinga
walaupun Papa Iman x kompomkan, saya tetap dah apply cuti
senang, xyah nak EL bagai
jadi ke idak belakang kira
kami pi berempat (saya, Papa Iman, Iman dan PakNgah Iman)


"ishh...boring nyer ...."






3 gambor kat atas nun adalah keadaan Iman yang tengah boring
cuba korang bayangkan dari Rawang bawak la ke Ipoh
jalan jem gila babas
tokey babas pun x gila mcm tu : p
Saya memang malas nak snap sana sini sbb maner nak kawal Iman lagi
kejap dia jadi spiderman (panjat tingkap)
kejap dia merengek
kejap dia tumpahkan jajan
hadoiiiiii....laaaaaa..
patut perjalan singkat buleh jadi sehari suntuk kat atas highway
naik kematu montot ni

oh ya! Sebelum ke Sg.Petani kami pi singgah Grik jap
kat Grik ni umah 'sedara' saya
mandi-manda, isi pewot pas maghrib baru blah
nasib baik nak ke Sg. Petani dekat jer dalam 50 minit gitu
itupun ikut jalan lama
kalau highway mau nyer lagi 3-4 jam sbb tu dah kira memusing

sori la korang, untuk hari pertama memang saya x snap gambor
non ado mood gitu
nak pulak 'penyakit pompuan' dah mai

sabar2 yer...

korang.... arini saya baru start keje
so, arini saya agak bz sikit sbb dah ujung2 bulan mcm ni saya nak prepare statistik ngan jadual baru
nak pulak my friend, As cuti
bawak bersabar yer..... nanti acik apdat
banyak citer sepanjang cuti ni
ni pun tenet ni baru ok
nnt dah setel keje saya baru saya apdat yo.....

Wednesday, January 21, 2009

sungguh ku x percaya la...

kenapa?? x percaya???
hikhikhik....

sejak Pengarah baru ni mai mcm lipas kudung saya dibuatnya
hehehe..padan muka saya
selama ni goyang kaki + goyang bontot, kan
la ni semua dah goyang
tapi xpe, Pengarah saya kali ni x terlalu mendesak mcm Dato' dulu
dan saya x payah nak selawat bagai biler nak masuk bilik dia (Pengarah)
kalau dulu siap selawat dan bacer segala surah dan jugak langkah ngan kaki kanan

sungguh la, mcm x percaya jer saya membizi
tapi saya 'TATAP' maintain gituk
sempat video call ngan Zulie, Papa Iman dan KakLang (SIL)
dan sempat jugak saya bacer blog orang
kebizian bukan alasan nak moody
dan dalam keadaan bizi harus la 'cuci' mata
kalau idakkkk.....
mau nyer gila mereng meroyan

cauuuuu.........

hepi besday, abang....

Lovey Birthday


arini 21 Januari, besday papa Iman yang ke ......
ehem..nak rahsia konon...
dah 30thn pun dia....
beza umur dia ngan saya 1thn jer

xde plan nak sambut besday dia sbb arini saya poser
saya tengah gigih mengganti poser
malas nak buat last2 minit

hadiah untuk dia dah pun saya siapkan
saya belikan dia ni ..............




saya cumer kirim kat adik saya yang dok kat Damansara tuk belikan kasut ni
saya dah survey rege antara kat KL ngan Semban
banyak beze rege dia
so, papa Iman kenalah tunggu sampai ari Sabtu
ingat nak bagi kad sebelum gi keje tadi
tapi apakan daya kad tertinggal kat opis pulak
petang karang la baru bagi

semoga Papa Iman dimurahkan rezeki
dipanjangkan umur
dirahmati dan dilindungi Allah
serta jadi asben dan Papa yang terrrrrrr....best

I Love You.

Tuesday, January 20, 2009

lagi candid @ titiwangsa

ni antara gambor2 candid yang sempat saya snap
layan gambor dengan huraian



kesian Haddy, dia dok kat stroller jer
"xpe, nnt kalau Haddy dah pandai jalan siap la semua orang..."



"hai la Mama, x paham2 lagi ke? Hana ngantuk la...ni sampai tercabut sarung bantal ni tau..."



korang perasan x gambor atas dan bawah
Makcik yang sentiasa cekak pinggang
korang tu percaya la dengan citer tipu Maya





hai Zulie ...teringin nak beranak kecik ker???


Azri : hadoi la, berapa lama lagi depa ni nak meeting?
En. Middy : ko tengok la tu, dah jumpa kawan2 x ingat anak-laki
asben Makcik : yer la..yo yo o..jer


asben Zulie : Haziq nak baby???
Haziq : nak..nak...
asben Zulie : hurm...gi tanya ibu


Aman : keh..keh..keh...padan muko korang kono jago anak. nasib baik eden bujang arini
Iman : Papa, jom main batu seremban

kawan2ku sesungguh nya dialog tu hanya la rekaan semata-mata
ampunnnnnnn

hobi lakiku..

hobi Papa Iman memang lain sikit
bagi saya la...
buleh pulak dia minat ngan motorcross

saper2 yang pernah datang umah saya mesti pernah tgk motor scrambler tu
tu baru sebijik dia simpan kat umah belum lagi yang sebijik lagi kaler merah
yang dia simpan kat umah uwan Iman

selalunya dia lepas gian time wiken
itu pun kalau x membz
tapi siyesli, sampai arini saya belum pernah naik motor tu lagi
bukan x mau tapi dia yang xnak bawak
dia kata "nnt pancit".... (secara lawak la)

dan biler ada org datang umah jer mesti motor tu jadi tumpuan
dah bilik pameran pulak



suit tu je dah RM700, helmet tu x tau lak saya
lantak la...janji dia bahagia





poyo jer muker Iman, tau













ni la motor merah dia tu
muker berlagak jer Iman tu
dah la bedak bercapuk : D
siap bunyi..... ngeng..ngeng...

naper la

naper la blog saya sendiri x leh nak displayed???
ishh...tempeleng kang

Monday, January 19, 2009

gelagat anak masing2

mari..mari.... kita layan gambor candid anak masing2
malas nak taip panjang2 layan gambor la



si bujang saya ..... Iman
time ni tengah main ba-ba cak ngan saya kat balik tiang



Haziq cumer tumpang senyum jer
Ibu dia x mau lepas kan dia dari seater tu
tapi Haziq ader buat magik tau
sila tgk perbezaan gambor atas dan bawah



ha kan, kejapan jer dia dah tukar kaler
nasib baik x tukar kaler ijo



anak Fara yang baru dapat kaki jugak
bulan depan dia baru setahun


tu anak makcik tengah berlegar-legar
yg ujung tu, korang nampak x???
Iman ngan Papa dia

anak sulung Idut, Hana (*sori kalau salah)
bakal blogger jugak ni
maser ni dia baru lepas gaduh ngan adik dia (Hany)
hikhikhik..kelakar la
dannn....yang ni paling saya suka....
chef Damia...
dia dengan dunia dia jer....
sambil buat muker innocent




"menu special arini adalah...air tisu yer cik kak...."