Pages

Wednesday, February 29, 2012

pengalaman pertama memori terindah part 2

Halooo korang..
meh layan part 2







masa ni keputusan baru je diumumkan
rupanya ada 12 peserta je sebab sorang peserta tarik diri last minit
depan saya (baju hitam) tu la Mek

dia dapat model fotogenik dan no 6


tudung pink...no 4 (opismate saya)

baju torquise ... juara dan otomatik dilantik jadi duta DC

baju pink...no 2

dan yang ujung no 3





Natasya...dapat no 3 dan best catwalk

dia memang profesional sebab dia freelance model

tak kedekut ilmu dan friendly


model harapan...don't know her name

saya confused kenapa dia....

biar la...kang orang kata saya jeles

dia dapat no 5




muka seorang juara

saya suke tengok muka dia sebab bila tak mekap muka dia macam Nora Danish

dan dia memang layak

gambar2 kat bawah gambar saya masa catwalk












lagi gambar kat autoshow





butik yang sponsor baju dan tudung saya



catwalk terakhir sebelum juri buat keputusan



time break..

muke kusut sebab masa ni badan dah tak sihat



sekian...



note : mata ngantuk plus keje banyak *mencik

Monday, February 27, 2012

pengalaman pertama memori terindah

hik..hik..hik
tajuk yang puitis ke hak pui..tissss???
Dah seminggu kejadian ni tapi baru la ni nak update
saya demam la...demam yang lama sampai bisa2 badan ni
dasat kan...???


Tapi sebelum tu saya nak bagitau dulu yang maxis dengki dengan saya sebab dorang saje slow kan line *kes belum bayar bil
tu sebab hanya dua je gambar pengalaman pertama memori terindah saya ni



uishhh korang, saya sendiri tak sangka saya buleh terjun *wahhh terjun
ke dunia yang sememangnya tidak pernah saya sangka selama ni
takat berangan dalam bilik, dalam bilik mandi tu ada la
tapi nak realisasikan tu mustahil sebab saya tau tahap kejelitaan saya ni *hak pui
mana nak sangka angan2 saya jadi kenyataan
hmmm..lepas ni buleh la berangan jadi mak datin pulak
mana tau jadi kenyataan ; p


saya pun mula2 tu tak nak join sebab umur dah masuk kumpulan 30-an
yer la, syarat2 penyertaan mesti 17-27 tahun
dah kata hari belia, kan
tapi budak penganjur tu kata buleh aje janji cukup ketinggian
makanya saya cuba try test je la
masuk pertandingan sebab ikut kawan2 -mek dan Puan Farah
kalah menang jangan dikira sebab saja suker2 lagipun saya la paling senior
(perkataan paling tua tak sesuai digunakan)
pertandingan ada 2 hari iaitu pada hari Sabtu untuk pertandingan mengandam
dan ahad untuk pertandingan pencarian model


saya cuma join yang pencarian model je sebab pertandingan mengandam tu mak andam adalah kurang manakala model sangatla ramai
saya tak kisah pun tak terpilih sebab masuk bukan tujuan untuk menang
makanya saya datang jugak untuk bagi sokongan kat kawan2 saya yang masuk bertanding


Dipendekkan citer, Ahad tu saya datang dengan semangat yang berkobar2
anak2 tinggal dengan En.Papa sebab susah nak kontrol hero 2 orang tu
dan saya tak dapat nak bayangkan waktu saya catwalk Iman dan Ammar meluru kat saya
huuuuu....takpe janji dorang sokong dari jauh pun dah cukup untuk saya
saya sampai seperti yang disuruh - pukul 11 dah terpacak kat S2 Mall tu
tapi biasa la korang, janji melayu
tungu punya tunggu dekat pukul 12 baru tukang solek sampai
sabar mak nyah...sabar...
tapi yang untungnya tu saya lah orang pertama yang disolek dan saya jugak orang pertama yang siap dulu.....makanya duduk la tercongok tengok kawan2 yang lain dimekap


Oh yer..saya tak beli pun kasut baru sebab catwalk baper minit tapi habis beratus-ratus
baper lama punyer survery maner ada kasut 4 inci yang rege 80 hengget (tu bajet saya la)
dah kata masuk suker2 makanya ...ada aku kesah!!!!


saya adalah peserta yang ke-5 kira ok la dari 13 orang
dan saya menggunakan sistem catwalk main redah
hikhikhik : D
kontrol ayu itu harus tapi pastikan tak kengkang atau tersungkur atas pentas
kalau la terjadi apa2 kat atas pentas mau nyer 3 tahun tak gi S2 Mall
masa catwalk tu hanya Allah je tau macamana perasaan saya masa tu
dup dap dup dap
tak percaya pun ada
rasa macam diva pun ada
ecehhhhhhh

bukan seround tapi 3 round tu
adoiyaiiiii....
tapi alhamdulillah sampai kesudah saya selamat tanpa tersungkur
hihihihi


biasalah korang dah nama model...kennnnnn..kennnn...
jadi tumpuan camera la
satu benda yang saya belajar adalah ... YAKIN itu perlu walau kita masuk pertandingan ni main2
saya tengok adik2 yang masuk ni semua yakin, bersemangat dan paling penting...BAJET LAWA
hehehe..termasuk jugak saya
bukan senang nak mekap2 lawa2 macam tu...kennnnn


dalam pukul 5 kot keputusan diumumkan
dan saya dapat no.7..hehehe..buleh la...dari 13 orang
kira laku lagi la mak dara beranak 2 ni
ko ada...??? hahahaha *gelak setan
yang tak sangka tu, adik2 yang masih belasan tahun dan saya sangka buleh dapat nombor yang best dari saya kalah di tangan saya ni.....ahak ahak *gelak riak
uiiishhhh ada market lagi rupanya saya ni
nasib no.7 kalau juara???
tak tido malam la En.Papa..hehehe
tak lah...En.Papa bagi syarat cukup masuk pertandingan je
tak buleh jadi duta atau gi mane2 photoshoot
sebabnya..yer la saya dah ada 2 orang anak lagipun saya kan keje
keje pulak kat tempat yagn super sibuk makanya En.Papa taknak anak2 terabai dan saya jadi kelam kabut
tapi masalahnya..ada ke orang nak offer ko jadi duta sabrina oiiiii...???
heheheh


dari tadi dok membebel je kan
meh tengok gambar saya dan kawan2 gi photoshoot kat autoshow
masa photoshoot tu kan, rasa bangga membuak-buak
hampir2 nak riak tapi belum riak lagi la...hehehe
yer la benda baru dalam hidup mau nya tak bangga



baju yang saya peragakan ni disponser oleh Butik Pilihan Mama
saya pun macam sedikit konpius sebab kenapa Dina Collection tak sponsor baju dia sendiri
nak tanya lebih2 tak berani la pulak
makanya soalan itu dibiarkan berlegar sampai la ni....


hmmm...korang nantikan pulak gambar2 yang lagi vogeh da vas ye
tunggu part 2 pulak

Friday, February 17, 2012

bengkel kecantikan

Kecantikan dengan wanita memang tak dapat dipisahkan...*cewahhh
saya sejak belajar tentang spa-spa semua ni mesti tak lepas peluang nak join bengkel atau kursus
tu pun kalau ada kelapangan
saja2 nak tambah ilmu sebelum melangkah ke dunia perniagaan
itu angan2 dan cita2 saya di masa depan...amin ... moga dimakbulkan



DC atau Dina Collection yang jadi penganjur bersama PKNNS
Yang mengajar pun dari owner DC iaitu Pn.Wardah

Bayaran cuma RM10 je dan ilmu yang diajar memang berbaloi
dan mungkin lepas ni ada lagi bengkel dengan DC
Insyaallah saya tak akan lepaskan peluang ni
yang best tu dapat siijil penyertaan
mana la tau kot ada rezeki lebih, buleh la gantung segala sijil2 tu kat SPA saya nanti
wahhhh..... berangan
berangan kan free...tak salahkan???


Dalam dok saya pok pek pok pek berborak dengan si Ain dan Berry Pn.Wardah telah pilih saya sebagai model yang bermata sepet
sepet ke???
katanya untuk ajar macamana nak mekap orang yang bermata sepet
guna sekian barang untuk besarkan mata, gini caranya untuk buat eyeliner dan ini kaler yang sesuai..lebih kurang macam tu la dia cakap
ada yang rajin amik nota macam saya dengar macam tu je ibarat masuk kanan keluar kiri sebab siok pulak bila orang belek2 muke
yang rugi tu saya tak dapat tengok macamana cara2 yang dia sebutkan tu


sebelum




ni bukan Pn.Wardah ye
tugas cik puan ni hanya untuk pakaikan foundation aje
lain2 tugas Pn.Wardah



sesudah di mekap....
ok tak???
ke ko??
hehehe...


Berry pulak Ain yang mekapkan
benda free, sape pun tak nak tolak
hanya tadah je muke ni
ok atau tidak hasil tu belakang kira
lagipun ni bukan pertandingan
yang penting ilmu....
betol tak anak2...???
: D

Thursday, February 16, 2012

1..2..3



Bila Ammar dah pandai mengira 1 hingga 10


catu...1


uwe...2


tiga...3


kempat...4


yima...5


nam...6


ujuh...7


kapan...8


temiyan...9


tuyoh...10



clever boy... : D

hobimu hobiku jua

Sori korang..gambar tahun lepas dan dipublish tahun ni
hehehe..dasat sungguh tahap kemalasan dan kebizian saya ni

Korang tau kan hobi En.Papa cayang mucuk saya ni adalah melayan motorcross
makanya hobi tu otomatik terpalit kat saya dan anak2
cewahh ayat terpalit tu tak menahan...hihihi
cuma hobi saya je belum terpalit kat dia lagi ; p


saya dah lupa la bila kami pi join family day geng2 scrambler En.Papa ni
yang pasti tahun lepas iaitu tahun 2011
mahap...mahap sebab lupo tarikh
faktor umur sebenarnya..hehehe







Lokasi pilihan kali ni adalah di Kemensah
saya pun 1st time dengar nama tempat ni dan rupanya Kemensah ni terletak nuuuuuuuuuunnn kat Zoo Negara
kalau saper2 dah biasa pegi Zoo Negara mesti tau kat maner Kemensah ni
memang lalu la depan pintu gate Zoo Negara

Pihak yang menganjur dah booked chalet Celi dan saya amat berpuas hati dengan keadaan kat sini ....tenang..nyaman..murah
jangan ditanya harga untuk sewa chalet, tapak atau segalanya berkenaan chalet ni
faktor usia melebihi segalanya ; p
usia jugak disalahkan hehehe

macam ni la, kami sewa satu kawasan chalet dan collect sorang sikit termasuk bekpes, lunch dan makan malam..kenyang sehingga perut membuncit..hehehe




Kami dari Seremban lepas Subuh dan dek sebab jalan lengang giler makanya awal la kami sampai...
ingatkan kami la antara yang terawal rupe nya ada yang lagi awal dan ofcoz la cip program sampai dulu sebab nak pastikan semuanya ok


Dipendekkan cerita, lepas pilih chalet masing2, sesi berkenalan dan bekpes para peserta bersiap sedia untuk acara meredah hutan .......errr...hutan.....*again...lupo
yang pasti dorang masuk dari hutan Kemensah dan akan keluar kat UIA
tempoh penjelajahan memakan masa satu hari itu pun kalau takde masalah macam motor rosak atau hujan kalau tak....malam baru keluar
itu pasal la dorang masuk awal pagi




weng...weng...weng...*bunyik motor yang ditokok tambah





alo...lo..lo..my hero..my darling...my sweet heart..my mucuk2 *ayat bodek







Makanya tinggal la para isteri dan anak masing2 dengan doa dan harapan semoga para suami dilindungi serta selamat pegi dan balik








Iman dan Ammar yang tak sabar nak mandi jeram

dan jeram yang dipilih adalah paras buku lali saya dan paras lutut untuk dorang

air dia....sejuk sangat



hmmm korang..selain mandi manda aktiviti makan jangan dilupe sebab dah dibayar awal2..

rugi wo....

lepas makan mandi lagi..lepas tu makan lagi kiranya makan..mandi..makan..mandi

sambil makan saya berkenalan dengan isteri2 kawan En.Papa

takut nanti dikatakan sombong pulak

dan dorang sangat best sebab sporting dan tak sombong
bila dah penat masuk chalet dan zzzzzzzzzzzzzzz (tido)

memang asyik la tido kat sini

siap mimpi2 lagi







bbq adalah bapak segala aktiviti

jangan dilupa aktiviti ni sebab ia berkaitan dengan MAKAN ; )







gambar tunggang langgang

dan inilah dia chalet tempat kami menginap







Keesokkan harinya tu sebelum balik harus menyinggah zoo

kalau tak menyinggah Iman dan Ammar akan meroyan


ATV pun ada dan harga untuk sewa ATV ni hanya RM100 per hour

best gila naik benda ni sebab ni 1st time cuba

nak bawak sendiri takut makanya jadi pembonceng la

rupanya kalau masuk ke dalam lagi banyak chalet2 termasuk la chalet jinbara

ala kumpulan jinbara la yang nyanyi lagi kasihnya laila tu

tapi Chalet Celi jugak yang terbaik sebab lokasi memang cantik selain bersih

pekerja chalet akan datang kutip sampah pagi dan petang

hmmm...air kat toilet pun dorang guna air jeram tau

bayangkan kalau tengah tido malam2 tiba2 rasa nak terkucil

sejukkkkkk....trrrrrrr *sound efek sejuk menggigil



rasa macam nak pegi lagi je

lagi best kalau pegi dengan kawan2 yang sekepala

ada jugak plan nak pegi dengan adik beradik tapi taktau bila

masing2 membizi



kalau nak no.phone chalet ni korang tengok kat gambar yang pertama tu

kot tak nampak cer google

ada kot ....

Wednesday, February 15, 2012

3 vs 1





tembamkan..??

hehehe




3 hero lawan sorang heroin...phewww

pernah Iman tanya saya macam ni..."kenapa ibu sorang je pempuan?? Along,angah ngan Papa laki" iskkk...sampai hati ko nak T_T



walau saya sorang heroin, saya tetap bahagia dan sebab tu la saya menembam ; p



*tiada perancangan untuk menambah..titik

Thursday, February 9, 2012

budak comot


Minggu depan budak comot ni dah 2 tahun
cepat je masa berlalu...
Ammar Hazif...drama king dari kecik sampai sekarang ni
sikit2 nangis..usik sikit nangis...tak dapat apa yang dia nak....nangis
kalau mood ibu ok....abaikan tangisan dia tu tapi kalau tengah tension kat ofis atau penat memang kena la
lagi berganda la tangisan dia tu


Ammar a.k.a Amat - nama tu dia sendiri yang letak
bila tanya.."saper nama?"
"AMAT"
suka2 je letak nama tu padahal 3 hari 3 malam dok pikir letak nama apa *tipu

Sekarang ni Ammar dah pandai bercakap
setakat komplen, mengadu, bertanya itu ini mengalahkan polis pencen tu serah aje kat dia
selain tu dia pun dah pandai gaduh
Iman la kawan gaduh dia

kadang2 tu En.Papa berborak dengan jiran atau kawan2 dia mesti dia nyibuk tanya soklan

"saper tu papa, ha?"

HA..perkataan favourite dia
setiap pertanyaan mesti ada HA
contoh lagi

"wat ape tu, ha?"

bab komplen buleh tahan jugak

"ibu, tutu tak tedap. Wat lain"

"taknak pakai ni..."

kalau ngadu pun serah kat dia

"ibu, Iman wat"

"papa dayat (jahat)"

tu sebab kadang2 saya cakap kat dia....

"Adik ni cakap pandai nangis lagi la pandai..juara tau"

dan dia akan tersenyum sambil tunjuk gigi usop sontorian dia tu ; )
Kalau nak tau lagu stacy - kisah dongeng adalah lagu favourite dia
jangan taktau dia pandai nyanyi tang korus dengan gaya dan cara dia tersendiri
kelakar sangat.. : D

hmm....inilah dia si comot kesayangan kami...Ammar Hazif