Pages

Thursday, February 26, 2009

hari batik

Hari ni saya pakai batik kaler pepel.. *sambil buat muker riak
kebetulan lak sama ngan Yati
pagi2 tadi kat opis saya ader perhimpunan setia
saya n the geng pun gediks-gediks turun dewan nak menyibuk
tapi kan.....isk..isk..isk...selalu nya kalau perhimpunan setia ni depa bagi bekpes tapi kali ni non ado
saya ni yo yo o...jer mengharap paling x pun bihun goreng
nak kata bihun goreng bawang goreng pun non ado
memang saya dah kosongkan perut ni sbb dok harap bekpes free
tapi kan, bukan saya jer tapi semua orang
sebab nya lepas perhimpunan saya gi kafe, sekali mak aih....ramai jugak yang macam saya
mengharap + lapar = kecewa (hangin)2
kih..kih..kih...ekonomi gawat beb
harusla berbelanja dengan berhikmah...
x dapek do gomen nak tanggung semua





cinderella story

malam tadi lepas makan, kemas sikit2 terus layan tv
memula tu layan 360 then abis jer 360 xtau nak tgk citer aper terus tekan tv2
sekali ader citer cinderella story la
tapi yang ni moden punya
tengah syok layan movie tu si Iman lak merengek-rengek
hurm...Papa Iman awal2 lagi dah 'pengsan'
kata nya ngantuk

bagi Iman susu pastu tidokan dia
nasib baik abis jer susu dia terus 'pengsan'
huhuhu..senang sikit nak layan movie tu
xde la iklan bagai
saya layan movie tu sampai abis



ni maser si Sam (cinderella) nak gi majlis tari menari
sebelah tu kawan baik dia *nama lupo
kat sekolah depa ada majlis tari menari untuk hari halloween *betoi ka ejaan dia???
cinderella story ni mcm citer cinderella yg biasa kita dengar tu tapi ni kisah budak high school la
mak tiri, kakak tiri tetap ada cuma depa ada bukak restoran
so si Sam (cinderella) la yg jadi pelayan kat restoran tu
watak tikus ker, pari-pari ker non ado
diganti dengan kawan-kawan kat restoran tu



ni la prince charming(austin) tu
tapi dia ni bukan anak raja cuma dia glems kat sekolah dia *encem woooo...
sebelum ni dia ada berhubung dengan Sam melalui email
tapi x kenal satu sama lain
so Austin ajak Sam pi majlis tari menari ni
dats y la si Sam pakai topeng
dia xmau Austin tau dia ni pelayan restoran
yang best tu si kawan baik Sam siap kunci alarm enpon supaya Sam balik sebelum kul 12tgh malam
pastu enpon tu ikat kat kaki
keh...keh..keh..lawak la
cukup time Sam blah then enpon tu cicir la....

dah lah malas nak huraikan lagi
korang cari la dvd ker cd ker x pun tgk kat youtube



muker saya sembab kan?? atau tembam???
adoiyai.....

Wednesday, February 25, 2009

batman malaysia

Jaga2 korang
batman dah ada kat Malaysia
hik...hik....hik....

ni batman junior tau
akceli baju ni Pakngah ngan Makngah Iman yang hadiah kan
maser besday Iman aritu








Iman cam jakun gitu
kejap2 dia pusing belakang
agaknya dia heran kot naper la baju ni siap ader mcm sayap bagai
tapi aritu dia pakai baju tu x sampai sejam pun
aper2 la Man....

nge'date' lagik

Semalam pas meting Zulie sms saya ajak lunch together
saya ni, mcm beser la kan
asal free pastu pantang di ajak
'onnnnnnn' jer

Zulie jemput saya kat opis
memula tu ajak Idut tapi Idut ada jamuan tengahari tu
pastu try call Zaina
sekali dia pun free
so kami lunch bertiga jer



dan mcm beser menjadi masalah untuk pilih kat maner nak gi makan
saya ni yang tau cuma Taman Warisan, Alamanda, P8,P9 dan jugak Anjung
Last2 kami pilih pi Anjung jer
senang sikit nak ngantar Zaina kat Parcel D nun pastu ngantar saya dan Zulie buleh terus balik
kami bertiga makan laksa je
saya pulak dah kenyang sebab maser meeting tu ada nasik goreng
Zulie lak dia mcm non ado mood nak makan
sian tengok dia sbb muker pucat x bermaya
sambil makan sambil ngumpat sikit-sikit....
errrr...sikit ker?? : p
imbas kenangan tu beser la
sembang2 sampai x perasan dah dekat pukul 2
sebelum balik tu sempat singgah kiosk yg jual tudung
heheheh...saya dan Zulie sempat la rembat sorang sehelai tudung Ariani?? Ekin???
camtu la...maner2 pun buleh


nge'date' kali ni best sebab saya dah lama x jumpa Zaina
pas sekolah gitu saya macam terputus hubungan gitu ngan Zaina
harap-harap lepas ni xyah la terputus-putus lagi yer....

Tuesday, February 24, 2009

wet world

lambat apdat sbb tadi meeting
Sabtu lepas pas lunch gitu Papa Iman ajak gi piknik kat Wet World, Pedas
tu pun ajak main perli2 jer
saya ni pantang diajak of course la laju manjang
walaupun secara perli2




sekali masuk depa charge RM10 per person
Iman free la
Wet World ni korang, xla mcm Sunway Lagoon tu
cumer dia ader kolam air sejuk ngan air panas





bujang saya sorang ni x mau berganjak dari pelampung dia tu
eleh..eksen jer ko Man....





kat Wet World ni jugak ader sorang pakcik ni yang buleh lukis muker kita ikut pakej yg dia tetapkan
mcm Iman, kalau berkaler dia charge RM15
tapi kan, Papa Iman kate " eleh....xde muker Iman pun, kalau camtu Abang pun buleh lukis"
memang pun puas la saya tenung, belek sebijik dua bijik pun non ado mcm muker Iman
mcm muke pakcik tu ada la...
cis!!! melayang RM15 den..
petang tu kami balik dalam kul 5 lebih sbb dah nak ujan
aper2 pun terisi gak la cuti ari minggu kami walaupun
pi piknik yang dekat 'ceh' tu

Friday, February 20, 2009

pasar malam

Title pasar malam
tapi bukti ke pasar malam non ado
bukan aper, maser tengah ninjau itu ini tetiba jer ujan turun
kelam kabut la nak ke parking
so, ni jer yang sempat saya beli dan snap



laksa yang separa yummy...
terlebih belacan la



i likeeee.. kebab

tu ajo untuk malam tadi
menjak bizi ni saya maleh nak masak

ke dapur yok

wiken lepas saya ader try satu resepi baru dari Yati
huhuhu..nasib baik menjadi
sedap pun sedap *puji diri
Jumaat lepas balik dari keje gigih nak singgah pasar malam kat Ampangan
semata nak beli bahan2

tapikan, sori la gambor maser dalam periuk saya x sempat nak amik la
maser tu kelam kabut sebab time tu la Iman nak susu
time tu la jugak dia manjat sana sini
kesabaran guwe

jeng..jeng...jeng.....



tadaaaaaa......
ni la asam rebus ikan kembung ngan nenas
jangan korang tanya naper ikan tu sekor jer
akceli saya masak 2 ekor ikan
sekor lagi dalam periuk dan satu lagi saya makan
ofcoz la kan, dah 2 mulut jer yg makan
kang masak banyak2 berlebih pulak



ni pulak sayur campur
pun sedap : p
ehehhhh......



yok makan sama2
tapi, kesian kat i
kena makan sorang2 sebab Papa Iman keje
Iman tu ofcoz dah makan dulu
walaupun makan sorang2 tapi jangan xtau yang saya makan dengan banyak sekali
siap bertambah lagi tau
dulik la nak gumuks ker nak tembam ker nak muncit ker
malas pikir


ni sekadar hiasan sajo
dia ni nyibuk sokmo
hurmmm..meh saya bagi resepi asam rebus yang sedap hingga menjilat pinggan
Bahan2:
Ikan kembung *ikut suka baper ekor
cili besar * ikut baper korang nak
bawang putih + bawang merah
nenas * kalau nak ubuh bendi pun buleh tapi better nenas la
asam keping
ayaq
Cara2:
kisar bawang putih, merah dan cili
masukkan kan air dan bahan kisar dalam periuk * air tu pun ikut suker ati korang
pastu masukkan nenas supaya dia empuk
dah agak2 nenas tu empuk, korang masukkan ikan dan last sekali asam keping
*jgn masuk asam keping dulu sebab nanti kuah terlalu masam
*jgn lupa lak ubuh garam
itu sajo...selamat mencuba....
note : jgn lupa antar kat saya sikit

Thursday, February 19, 2009

sori

sori la korang
arini kan, i'm soooooooo bizi
naper??korang masih x percaya???
jgn macam tu...
untuk yang selalu kater orang gomen dok makan gaji buta
harap mahap banyak2 yer...
x cayer tanyer Maya
kan Maya???
kan???? *woi angguk la
haaaa..see Maya dah angguk
dia lagi bizi sebab nak wat keje Tuan Mazupi
hiksss...suker betoi la saya sebut nama TUAN MAZUPI
cam seronok jer
eh Maya ko kem salam kat TUAN MAZUPI tau : D

saya bizi sebab kena buat keje Yati ngan As
As korang dah sedia maklum la dia tengah cuti bersalin
Yati lak gi BTN
yer la kan dia pun nak kompom gak
so, saya ni x reti2 lagi nak ganti tempat dorang????
bagus jugak kan, dari saya dok layan mengantuk saya ni

ok, nak sambung keje la...

Wednesday, February 18, 2009

guwe stress



mau sikit???
tedap tau
orang kater la....bukan saya yg kata tau
makan coklat dapat kurangkan stress
yer ker??? selain tu sebagai orang islam jangan luper solat
errrr.....eheh..baru masuk waktu zohor la
jap gi eh : p
xtau la mood saya mcm kureng gitu
emosi x menentu, mcm nak hangin jer
tapiii...sabar..sabar...*sambil urut dada
xtau nak marah kat saper
mungkin stress pasal hal Isnin ngan Selasa kot
xpun .....oh ya! rutin bulanan dah dekat
patut la....



keje tengah menunggu tapi mcm malas nak buat
rasa mcm nak ada orang urutkan, picitkan, hidang makanan sedap2,bagi duit soh shopping, mandikan..
oppsss...kalau orang dah mandikan tu lain makno eh
eheh..x la....kena terima hakikat la semua benda kena buat sendiri
lain la kalau pangkal nama ada Tengku atau Datin Seri



ok..nak sambung keje ni
see, i x rehat tau
puji la saya....saya dahaga kan pujian...
puii....uwek...

bekpes terakhir saya dgn dia

hehehe..akceli keje melambak
tapi sajer curi tulang jap

title kat atas tu mcm title telenovela lak
tapi memang kena pun title atas ngan keadaan sekarang
saper dia tu???
meh saya jaja gambor dia



tu yang free hair tu
saya panggil dia Pn. Asliza
akceli banyak gambor dia kat saya tapi pen drive saya ttinggal kat umah
nasib baik saya lum transfer kan ke pen drive
skang ni dia dah bertukar ke Peguam Negara
yer la kan, dah naik pangkat
saya ni jer masih kat sini
hurmmm...





kami pi bekpes kat P9
korang terliur x tgk teh tarik tu???
sedap wei tapi mee goreng tu kureng la
tapi orang dah belanja kan, telan jer la
lagi banyak citer
Pn. Asliza la yang belanja saya ngan Yati
masa ni kiteorg xtau lagi yang dia kena trasfer
kalau saya tau harus saya order yg best2
hihihi....amik kesempatan nama nyer tu




Arini biler masuk keje Pn. Asliza dah xde
huhuhu..sunyi la pagi2 saya lepas ni sbb hanya saya dan dia yang masuk keje kul 7.30
atlis xla saya takut dok sorang2 sementara tunggu yang lain masuk keje
saya senang betul bekerja ngan Pn. Asliza ni
bukan la yang lain tu saya x senang tapi ngan dia ni serba serbi simple
kalau taip surat dia, saya just taip sebijik-sebijik aper yang dia tulis
pastu x banyak citer, bak kata dia la " i ni simple jer, i x suka benda yang remeh2"....
dan start arini jugak xde orang nak bawak buah betik yang manis tu
kadang2 kan, dia pun ajak saya bergosip sekali
siap panggil saya gi bilik dia tengok gosip kat internet
besttt... kalau line clear dia bawak saya, KakPah, As dan Yati gi alamanda atau bekpes
huhuhu...siok gak naik vios dia tu
yer la saya ni, saper suh xmau belajar rajin2
kan sekarang Wira jer
kalau saya rajin sikit mesti saya pun pakai vios : p
korang jangan ingat saya wat entry khas untuk dia sekadar nak membodek tau
dia tau saya ader blog tapi saya x pernah suh dia bukak blog saya ni
dia sendiri pun xtau nama blog saya ni
aper2 pun saya kena tunggu la saper pulak pengganti dia
harap yang ok la....

PTK cam %*&$!@#

1st time saya amik PTK
dats y la 2 ari saya x apdat
xpe...baru 2 ari lum bersawang lagi
siyesli cakap saya prepare ala kadar jer
just selak2 pastu bacer yang penting jer
tapi apo kan dayo PTK dah diubah format nyer ke format intebiu
arrrggggghhhhh...tensen wei....
kalau subjektif tu leh la main tan tan tut jer
ini mcm orang nak mintak keje

hah! saya harus salahkan budak JPA yg jawab tipon aritu
biler saya tanya dia kater masih subjektif lagi
yg intebiu ni belum diselaraskan lagi
hiiiii...kalau saya jumpa budak tu harus la saya luku dia

situasi dia cam ni....

Tempat : Blok D pejabat SUK n9

dah la terlambat pastu mcm gelabah jer

urusetia : bilik berapa??
saya : errrr.... 1 (sambil pandang Ani)
urusetia : kalau 1 kat sana
saya : eh..bukan 2...eheh (tersengih mcm kerang busuk)
urusetia : (senyum walaupun senyuman dia x baper cun)
saya : nak tanya la....ni intebiu ker yg ABC??
urusetia : intebiu
saya : hoh! orang JPA cakap ngan saya masih ABC lagi saya x prepare ni
urusetia : ni baru start dlm tahun 2009. sessi ni yang pertama untuk intebiu
saya : (sambil wat muker hegeh2) kalau mcm tu bagi la markah kesian. Saya x tau lagipun saya bacer buku ala kadar jer...sian kat kami ni (sambil tunjuk calon2 lain)
urusetia : (senyum lagi)

dalam hati Tuhan jer tau
dup dap dup dap
saya paling nyampah bab2 intebiu ni
senang citer tawakal jer...
abis cito



situasi kat bilik intebiu

mcm beser la korang, kena introduce nama bagai dari mana la
isk...hai la..
nasib baik la maser intebiu tu 5 calon sekali masuk
atlis kalau xtau jawab buleh jeling kiri kanan
saya adalah calon no. 4
biler saya tengok calon pertama dapat soklan pasal mesyuarat saya cam konfiden jer
hohoho...kacang ma..kata saya dalam ati la
tapi biler turn saya dapat soklan pasal arahan keselamatan *mati guwe
soklan lak dalam bentuk situasi
puas la saya tatap muker 'orang' tu walaupun dia x sehensem mana
yer la kan nak paham soklan yg dia bg tu
saya x ingat camner soklan dia tapi yang saya ingat pasal tapis menapis
dan jawapan dia tapisan halus dan tapisan kasar
pastu kena huraikan
mcm beser jawapan pertama saya adalah senyum simpul, sambil garu hidung
pastu betulkan duduk, senyum balik, jeling Ani
tapi nasib baik la Ani bagi jawapan
eheh.....tenkiu Ani

hohoho..panjang lebar citer pasal PTK ni
nasib korang la nak bacer atau tidak
malas nak wat ala-ala rancangan berepisod
layan yo.....

sessi intebiu tu abis dalam kul 12 lebih gitu
betul2 dorang amik sejam
gilos babas, kuar gak lak peluh jantan+betina

pastu saya cepat2 blah dari bangunan SUK tu yang betul2 menyesakkan napas saya
saya terus ker Wisma Persekutuan nak ngedate ngan Mira
ingatkan Mira nak ajak lunch kat tempat lain sekali dia ajak lunch kat kantin Wisma Persekutuan
kata nya x leh lama sebab nak ke Mydin sbb nak beli cikedis
huk aloh ko Mira....








PTK yg kedua lak saya amik kat Sekolah KGV
ni pasal taip menaip
huhuhu....xtau nak cakap la
saya hanya mampu cakap yg bulan 12 ni menanti saya untuk ngulang balik
thats all!!!
eheh....

Friday, February 13, 2009

nge'date' ngan idut

semalam saya gi lunch ngan Idut
lagipun Idut kan dah transfer ke Putrajaya
asal nyer tu saya just nak wish congrats kat dia jer
pastu dia reply ajak lunch
hehehe...saya ni kan pantang di ajak
ok sokmo jer...

memula saya plan nak ajak dia gi makan kat Taman Warisan tapi apa kan dayo
ujan di tengah hari
so, saya ajak la dia ker Alamanda
tu jer tempat yg saya tau






sebelum gi isi pewot harus la isi tangki kete dulu
Idut isi minyak kat Petronas P16





puas tawaf Rasa last2 kami decided nak makan Pataya Special kata nya
ok la not bad....licin pinggan kami
saya mcm beser harus order iced lemon tea
i likeeee..... :D





nak jaja kat blog harus snap snap dulu
saya x bawak camera pun
kalau gambor blur tu harap mahap yer





pas makan kami plan nak pi terjah Parek kat Cold Storage
kunun nak surprise tapi hampa sbb Parek cuti aritu
last2 balik jer la

Idut, len kali leh gi dating lagi yer
kite ajak yg lain lak
Zulie???? nak join????

Thursday, February 12, 2009

kaklang bertunang

8 Feb aritu adalah tarikh penting untuk Kaklang
oh yer...Kaklang ialah adik ipar ku tertinta
ceh...tertinta...ayat bodek x kesian
adik ipar yg lain pun tertinta gak tapi yg pompuan ajo
dah tentu adik2 ipar pompuan saya hanya 2 orang
yg laki beser2 jer kang x pasal skandal lak
huhuhu...







Kaklang pilih tema kaler biru turquoise
i like.. i like... i like blue
laki lak balas kaler ijo (gambor non ado)
hantaran kat atas tu semua nyer hasil keje tangan Puan Bibah
cantik, kan????
korang tau x saper Puan Bibah tu???
hehehe..of course ler MIL den
dia memang kreatif cumer menantu dia sorang ni jer x kreatif
menjahanam buleh ; p
akceli maser depa datang minang tu janji 5 balas 7
pastu ader lak yg nak sponsor bagai tu yang hantaran dari pihak kiteorg jadi 11
tapi, hantaran dari depa TATAP 5 ajo
nak jadikan hantaran tu dalam no. ganjil terpaksa la kiteorg carik inisiatif lain
nak x nak bagi jer air tin eskem soda
ok what...



pihak dari Ganu kito dah mari
time ni Iman tido tu yg senang saya nak gedik2 ngan kamera
ikut kan perbincangan, mungkin ikat setahun
paling cepat ujung tahun ni
just wait n see jer la



time ni tangan Kaklang mengigil
nebes u....
kah...kah...kah.... lawak jer ko Kaklang






su n Miyoi pun ada
ramai yg keliru antara Iman ngan Miyoi
padahal time tu Iman tengah sedap2 tido
xpe la Miyoi glems sekejap




lauk pauk aritu semua hasil gotong royong
sedap pun sedap
hanya ni jer la yg sempat saya snap



haaaa...ni la tunang Kaklang
sori...saya kena tutup muker dia
nanti x seri pulak ; p
tapi yang pasti saya panggil dia Pepaya
sebab aper?? sebab muker dia cam Zul Yahya
anyway, saya pun tumpang hepi untuk adik ipar saya tu
dan lepas ni pulak adik saya (pakngah Iman) nak tunang jugak
dia pun pilih orang Ganu
batpe la semua pilih orang pantai timur???
huhuhu..mentang2 la akak ko ni pilih orang sedaerah...