Pages

Thursday, April 30, 2009

buku baru

Rasanya dah lama kot saya x beli novel
so, semalam alang-alang pi Alamanda
saya singgah MPH kejap
tu pun pegi secara gopoh-gopoh sebab kul2 mesti nak balik opis
sekarang ni kan korang, saya dah x berani nak keluar berpoya--poya waktu pejabat
walaupun bukan selalu saya buat :D
baru2 ni opis saya (Kastam) baru dapat surat dari JPA
dalam surat tu depa (JPA) akan tangkap orang-orang gomen yang berkeliaran di soping kompleks atau dimana-mana masa waktu pejabat
pastu akan diberi tindakan tatatertib
wuuu.. saya xnak la..ni periuk nasik saya
kang kalau rekod buruk, x best la kan



ok..ok...sambung balik citer pasal novel baru yang saya beli semalam
saya dapat rembat 1 jer
tu pun x tengok sinopsis main tengok tajuk jer
ermmm.. tajuk pun ala-ala lagu paberet saya tu "matahariku - agnes monica"
harap-harap best la....
yer la kan, nak pi pesta buku kat PWTC x dapat
laki den bizi jer
jadinya sebagai bini haruslah saya paham
walaupun kadang2 buat-buat x paham :p
kater nak umah besor, keta besor, lubang idung besor....
so, diam-diam dok umah tanpa bantahan yer...


errrrr... ni dalam kategori novel ker???
huhuhu....benda ni la saya dok usung pi-balik keje
carik duit sampingan katanya
walaupun pagi-pagi saya kena bawak beg plastik berisi pinggan mangkuk, periuk belanga baik bas
x pe..pulangan pun Alhamdulillah : )
note : ada salah sorang ahli keluarga saya nak tambah 'orang baru' la...besttttt nya
siapa??? syyyyyyyyyyy....

Tuesday, April 28, 2009

utang Tag

saya bayar utang tag Puan Zulie



NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:


* ina @ Kak ina
* sob
* sab (x soka dengan panggilan ni)
* inas

MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:

* 24 Ogos - besday saya
* 21 Januari - besday Papa Iman
* 15 Disember - besday Iman
* 25 Ogos - enibesari kami
* 1 Januari - tahun baru bermakna semakin tua
* 23 Jun - besday mama
* 29 Disember - besday MIL
* 30 April - besday FIL (lusa la)

THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES :

* taip minit big boss
* tengok2 katalog
* zuhur

GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE :

* aper saja yang buleh dibuat kenangan
* KESETIAAN dan KEJUJURAN sampai ujung nyawa

YOUR FAVOURITE HOBBIES :

* bacer novel dan majalah
* soping
* masak *tu pun kalau free

PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION :

* Jepun
* Korea *winter sonata
* Mekah
* trinidad & tobaco *tipu

FAVOURITE DRINKS :

* iced lemon tea
* fruit juice
* teh 'o'
* limau ais atau suam

THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR ROOM :

* katil
* baju saya dan Papa Iman
* charger enpon

FAVOURITE COLORS :

* blue
* pink
* white (sila highlight)

TOP SIX HANGOUTS :

* jasko *soping
* giant *stok barang dapur
* family store *susu dan pampers Iman sbb kat sini lagi murah
* kedai apek mega ria *beli roti atau jajan
* pasar malam *stok barang basah
* kedai uda *stok barang basah kalau x sempat pi yg no.5

persons U LOVE SO MUCH :

* Abdul Hadi bin Abdul Rahman
* Iman Hadif bin Abdul Hadi
* family saya dan in law
* kawan2 yang setia dengan saya

"THINGS" SPECIAL TO YOU :

* enpon
* kamera
* barang kemas
* semua yang ada kat dalam umah saya

YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY :

* sori no idea

REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY :

orang dah suruh jawab tag so jawab la.... ter 'apdat' jugak blog ni


sekian..... ini jawapan jujur dari saya...tiada niat untuk mempoyo..kalau ada yang rasa ianya berunsurkan poyo, saya mintak mahap yo...adios

lagi entry makan

1st sekali sila cuci mata dulu
pastu baru cerita selanjutnya



ikan kembung goreng - As/Abg Mz



Rojak buah & sambal 'velashan' (belacan)



kerabu mangga - Yati


sambal daging - saya ler...


gulai siput sedut - As


Asam pedas - cik Waney


sup sayur campur - Pn. Mirah


Sup Tulang - Pn. Saidah


rendang ayam kampung - KakPah


TomYam campur - Abg Mz

oh...luper lak..ayor mangga - cik Zanna
(gambor luper snap)
punca luper sbb acik dah lapar gilos
tapi, siyes cakap memang saya kenyang giler
luper dah segala diet...
bestttttt....sangat sebab dapat rasa mcm2 lauk-pauk
nak pulak makan ramai2
boss lalu belakang pun x perasan :D
Semalam big boss ada cakap yang acara pot luck ni mesti diadakan setiap bulan
dan pastikan semua pegawai free
huhuhu...suka..suka...
terima kasih kat kawan2 yang sudi bawak lauk masing2
masakan korang memang besttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
haaa...'T' banyak tu makna dia best giler la tu
bulan 5 ada lagi
meh pikir nak masak aper pulak

Monday, April 27, 2009

bos belanja

entry makan
tapi yang penting diet i x terjejas yer
memula planning nak makan kat Serdang
tapi big boss nanges2 nak makan nasik kerabu
errr..korang caya ker dia nanges??? tipu semata-mata
dah kata dia belanja kan, harus redha dalam terpaksa gitu
kami pun konvoi secara berjemaah
yang pasti van Abg Mz kat depan sbb dia lancar jalan nak ke Kajang
saya naik ngan Kakpah
oh yer...dari Seremban saya tumpang Kakpah
sonang sikit x payah nak kejar komuter bagai
dan balik pun kena la dengan Kakpah jugak



Yati ngan As pun naik ngan Kakpah
balik tu Abg MZ antar depa ke Putrajaya



kat sini la kami sapedek
ini kali ke 2 saya makan kat sini
menu dia hanya nasik kerabu,sup tulang, gulai kawah jer
kalau mintak ayor pelik2 kompom xde
harap kedai jer kaler ijo





saya makan sampai licin
lapar maaa...



psssttt... baju putih tu la anak teruna big boss yang encem tu
pheeeewwiittttt......ahak..hak..hak....
Kakpah dan Yati hanya hiasan ajo
alasan utama adalah untuk snap gambor teruna idaman
oppppssss




tapi kan, bini big boss sangat la friendly dan baik hati
kejap-kejap hulur ayam
kejap-kejap hulur daging
lepas tu suruh tambah nasik la
tapi dek sebab nak jaga kesopanan dan kesusilaan depan anak dia, idak ler teman nambah nasik tu
walaupun hati ni meronta-ronta nak tambah.... : p
cet! perasan sudah!!!!
pas salam2 gitu dan perut pun dah kenyang
kami pun berpecah ke destinasi masing2
saya ngan Kakpah terus ikut highway LEKAS
1st time ni tau..main redah jer
main ikut signboard..
tapi akhir nya sampai jugak
malam tu tido awal sebab kecapekan dan kepala ada sikit fenin
yer la perut dah masuk angin
nak kentut mcm segan jer
maklum la depan teruna idaman


note : arini opis saya ada buat pot luck..akan ada entry pasal makan lagi..untuk hari ni lupakan diet. alah...takat arini makan banyak x terjejas berat badan pun (ayat penyedap hati)

ovetime yang memenatkan




Apa-apa hal jaja muka sendiri dulu
hihihihi.....



Sabtu lepas (25.4.2009) korang tengah sedap2 golek2 ngan anak laki/anak bini
saya kena golek2 ngan kawan2 kat opis
big boss suruh overtime
WAJIB.... semua kena datang
kena kemas library kat opis ni
adoiyai..bab ngemas opis ni saya tetiba kena migrain
nak pitam pun ada *ayat ngelat
tapi tu la...mcmana bersungguh-sungguh pun mesti x siap jugak
gilo ko...banyak tu buku2 yang nak dikemaskan
bukan nipis mcm buku mewarna tu
tebal, berat dan sewaktu dengannya





ni sebahagian jer...
dah tu pulak kena susun ikut tahun, nombor, tajuk
dah nama buku undang-undang
kalau takat majalah ker, buku cerita dongeng ker..pejam mata maaa....
saya biasa la..kejap2 gelak,kejap2 tengok katalog,kejap2 makan jeruk *psst..big boss keluarkan jeruk jer, cekelat non ado : (
kejap2 dok bersila dan seterusnya
mana buleh nak tumpu tu jer..kang saya migrain kang sapa nak jawab??? ^ ^





masa ni saya tengah ngular jap
bukan kejap tapi lama
hahahaha.. *gelak kuntilanak
apa x nyer perut dah kriuk..kriuk..
big boss janji nak manjer tu yang duduk cenggini tu
ni nama dia duduk tuntut janji
x lama tu big boss cakap kul 2.50 stop pastu pi makan
hip hip horeyy..acik sangat la bertenaga time tu
otomatik migrain hilang :D
yang x siap tu akan disambung minggu akan datang
adoiyai... overtime lagi :(
ovetime pun overtime la..janji makan big boss manjer
kalau tidak xmo datang
muahahaha...kot berani nak cakap camtu kat big boss
hurm...kat entry akan datang saya akan cerita pasal gi makan pulak yer

note : Sabtu lepas big boss bawak anak teruna dia. Hensemmmmm...... tapi baru umur 15 tahun la...
gambor x sempat amik sebab dia malu2 miow

Friday, April 24, 2009

transformasi

Aper? ingat AF jer ke ada transformasi?? *sambil angkat kening ^ ^
saya pun tengah pelan2 buat transformasi untuk diri sendiri
la ni saya cuba2 belajar make up
cuba pakai foundation,blusher,eyeliner dan jugak seangkatan dengan nyer la
semua ni saya belajar kat sini
tu la keje saya sekarang ni kalau xde keje kat opis
dok berforum jer
tapi alhamdulillah...kawan2 kata ok..x comot
muehehehe... sayang kat kawan2
meh kiss sikit..muaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

yer la kan, alang2 dah kurus ni
conteng2 la sikit muka ni
baru setaraf artis..
wawawa....berangan x hengat ko



tapi.. mengapakah kat gambor ni xde perubahan???
ooooo.... camera trick tu (saja sedapkan ati)
lagipun cara make up saya ni pun yg simple jer
bak kata orang yang lite-lite
kalau heavy sangat....
kang x pasal Papa Iman sound saya nak gi keje ker nak gi dangdut
tu yang rasa diri cun sepanjang ari
hehehehe....

dan sekarang ni saya jugak semakin bizi dengan bisnes kecil-kecilan saya
saya ada jual pinggan mangkuk dan jugak bisnes kain baju
tapi.... saya x jaja kat blog sebab xmau kacau bisnes orang lain
saya just jual kat opis ngan kat umah jer...
keuntungan dia ..... alhamdulillah lepas la nak beli alat make up
:D

sekian, entry pasal transformasi idup saya

Thursday, April 23, 2009

isteri-isteri sila amik perhatian

ni untuk saya jugak
renung-renungkan..selamat beramal...

6 JENIS WANITA MALANG

“Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang Ananah, yang Mananah, dan yang Hananah, dan jangan engkau kahwini yang Hadaqah, yang Baraqah dan yang Syadaqah.

”Wanita Ananah:banyak mengeluh dan mengadu dan tiap saat memperalatkan sakit atau buat-buat sakit.

Wanita Mananah:suka membangkit-bangkit terhadap suami. Wanita ini sering menyatakan, “Aku membuat itu keranamu”.

Wanita Hananah: menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain.

Wanita Hadaqah: melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya untuk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya.

Wanita Baraqah: ada 2 makna, pertama yang sepanjang hari mengilatkan dan menghias mukanya, kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagianya..

Wanita Syadaqah: banyak cakap tidak menentu lagi bising.

note : yang saya bold dan kalerkan merah tu kena mengena tapi yang ujung tu x bold sbb tu saya x mcm tu kot
*aiceh..nak backup diri jugak

aku,megi dan 3 janda

kesinambungan entry bawah
lepas titonkan bujang tu, clean n clear semua menda yang dia sepahkan saya layan tv
tengah2 layan tv buleh pulak perut bergendang gendut
adoiyai.. abisla diet i
so, godek2 peti ais xde yang menarik
godek almari ada megi
last2 rebus megi kosong jer sbb kat peti ais xde menda kecuali apple, ikan pekasam ngan cencaluk
tapi kalau masak megi campur apple , ikan pekasam ngan cencaluk kang
mau ada yang jaja muka kat front page Tamil Nesan pulak
x ke glemer nanti....

oh yer.. Papa Iman nggak ada sebab dia pi jumpa kawan dia yang datang dari Brunei
bukan jumpa kat Seremban tapi nuuuunnnn (panjangkan muncung) kat KL
wah berjumpa x hengat, nak jugak KL
xpe...i kan isteri yang sporting
sekali sekala berjumpa-jumpaan
so, sendirian la menikmati megi kosong tu dengan ditemani ni ha
*
*
*
*
*



drama baru kat astro prima
tajuk dia 3 janda
huhuhu..saper la yang bagi tajuk gitu
tapi saya x layan sampai abis
x abis nengok pun x rugi apa2 sebab sok2 ada la ulangan dia
tu kan trademark Astro
kalau xde ulangan bukanlah Astro namanya
yer x??



inilah megi kosong saya tu
dah makan duduk kejap pastu baru ZZZZzzzzzzzzzzzzz
Papa Iman balik pun saya x sedar
sedap layan mimpi walaupun mimpi tu ntah ape-ape

momok bakul laundry

hiiiii...hiiiii.... *sila sebut ala-ala kuntilanak mengilai yer
siapa kah di dalam itu bakul?
jangan biarkan diri anda diselubungi misteri *sambil wat tangan mcm hos tv3 tu





2 gambar kabur kat atas tu adalah hasil koje Papa Iman
"abang, go back n praktis"






korang buat2 x pandang la keadaan yang bersepah tu
acik dah x larat nak menegah
bila simpan dia ambik balik
bila marah kemain lagi melawan
nasib baik kecik, kalau dah besar ku tangan-tangankan jugak
Iman memang tau, x kesian kat ibu
huhuhuhuhu....merajuk lah... : p

nasib baik keadaan lintang pukang tu kejap yo
x lama tu dia dah nak titon sbb siang tu dia x tido langsung
so, dek sebab kecapekan tu awal sikit dia titon
buleh la saya clearkan semua tu tanpa ada acara mengemas berganti-ganti
kalau la ada acara tu untuk olimpik kompom saya dapat pingat emas
tapi emas yang setaraf gigi emas Dato' M.Daud Kilau la
wawawa...lawak budus *ampun Dato'
ampun beribu-ribu ampun
jangan mare ha.... senyum la, senyum la ahai M.Daud Kilau molek...
aiceh.....

Wednesday, April 22, 2009

award fr kak shibam



tadi tengah merayap ke blog kak Shibam
tengok dia ada pas award ni kat nama2 terpilih
tengok macam blog sendiri - My Life
xtau la kot ada blog lain ubuh tajuk yang sama - My Life
kalau sama dulik la yer..janji lain2 orang
sebelum dia blacklist baik saya amik cepat2
hohoho..teruk tau akak sorang tu
siap ugut lagi tau...hihihi...

Tuesday, April 21, 2009

dinner di umah saya

Citer jumaat lepas
rasanya belum basi lagi kot
eheh hehe...

Ateh saya yang dok Raub tu ada datang Seremban minggu lepas
so Jumaat malam Sabtu lepas dia nak mai umah
katanya nak tengok Iman pastu nak dinner kat umah saya
puas la tanya kawan2 menu aper yang best pastu google sana sini cari menu yang best
last2 tekak mcm nak makan kurma ayam jer
so balik keje terus singgah pasar malam kat Ampangan nun
nasib baik la saya sampai Seremban cepat, dalam kul 5.45 gitu
kalau jem ke x pun ujan ker x ker haru
hurmm..kena tapau la kot
pas amik Iman terus balik umah dan berdesup ke dapur
saya awal2 lagi dah msg depa kalau nak datang kul 8 dan ke atas
kalau datang kul 7 lebih xkan dilayan
eheh..bukan aper... kang tengah lintang pukang kat dapur maser tu la "ASSALAMUALAIKUM"...
adoiyai, saya ni x buleh la kalau tengah masak orang dok nengok jer
tetiba akan jadi malu2 miow pastu otomatik lauk tu mcm ada yang x lengkap jer
tapi dorang sangat la bagus nyer sbb datang dalam kul 8.30 gitu
ngam..ngam...saya siap mandi, kemas,mop lantai dan jugak hidang
kejapan semua siap sebab macam2 jenis silat saya bukak
tu belum masuk taek kwan do la, taichi la
Iman saya suruh dok diam2 depan tv
Papa dia lak saya tugaskan untuk kemas apa yang patut

ok..meh tengok lauk malam tu......



kurma ayam, sayur kacang goreng ngan udang kertas, sambal belacan, ulam timun dan jugak ikan goreng
dan buah
*
*
*
*
*



depa semua makan kat lantai jer
meja makan saya x cukup besar
kesian kan.....
"errr...banggggg...nak meja makan baru" *tetiba lak :D



gambar yang ni kabur sikit la
xpe, saya tepekkan jugak kat blog ni
jangan xtau, saya tetap x jamah nasik tau
saya cuma ratah lauk kurma tu jer
huhuhu..nak jugak heboh kat sini : p



bujang saya yang x berbaju tengah main dengan Iyoi
malam tu lepas depa balik jer saya terus zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...
capek seh..

Monday, April 20, 2009

nak apdat tapi....

semangat nak apdat tapi tu la..kamera tertinggal kat umah
ada jugak gambor dalam enset tapi x bawak kabel
cis..cis..cis.... mencikkkkkkkkkkkk
tempeleng muker sendiri kasi sedar sikit....

Friday, April 17, 2009

duit..duit...duit



1 untuk ko 1 untuk aku
2 untuk ko 2 untuk aku
arini gigih semangat saya mengira duit syiling dari tabung Iman
yer la kan tengah bulan ni duit pun kering :D
hohoho.. x lah...korang caya ker??
saya tipu jer
sebenarnya tabung Iman tu dah penuh tu yang saya kira pastu nak bank in kan ke akaun Iman
untuk masa depan dia jugak



ni duit yang dah siap dikira
time lunch tadi saya dengan As together-gether pi Bank Rakyat nak bank in duit
dia (As) pun nak bukak akaun untuk si kecik Haziq
tapi tu la..system down pulak so cik puan kerani Bank tu suruh tinggalkan dulu slip dan duit tu
katanya datang balik petang ni
jangan cik puan tu 'songlap' duit tu udah
i saman u tauuuuuu : p
jumlah semua tu adalah RM......... *ceh rahsia kunun
buleh la takat nak beli high heel

Thursday, April 16, 2009

nak cekelat..



Agak2 korang la kan, ni 'esbox' saper?
yer la setengah orang panggil esbox la, peti ais la, peti sejuk la, fridge la
ikut suker la korang nak panggil aper, kan
tapi yang pasti ni bukan 'esbox' saya eh
kalau kat umah saya harus la banyak ruang kat situ
silap ari bulan Iman leh dok dalam tu
huhuhu....

sebenarnya...ni 'esbox' big boss saya
dah lama saya dok usha jer
dan tetiba arini saya tengok coklat2 tu belum terusik lagi
psstttt...tadi big boss pi meeting tu yang berani seludup masuk
kalau dia ada kompom la saya menikus kat work station sendiri
nak tau x aper yang saya dok idam dan intai selama ni??

*
*
*
*
*



yessss.....kinder bueno
i likeeeeeee itttttttt



dan jugak ferraro rocher
oh..nikmatnya...soka..soka....yummy yum...
hai..bila la big boss saya tu nak cakap camni...

"errr.... sabrina, pi la amik coklat2 kat 'esbox' saya tu"

dan sepantas kilat saya terus amik cekelat2 tu tanpa menunggu ayat-ayat terakhir dia
terus saya bersila depan 'esbox' dia tu x pun duduk dengan penuh ayu kat atas sofa empuk dalam bilik dia tu
saya akan gigit sikit demi sikit cekelat tu sambil pejam mata
oooooohhhhhhhhhhhhhhhh..itu hanya khayalan ajer

tapi saya percaya suatu ari nanti mesti dia pelawa jugak
buktinya masa ot bulan le[as dia keluarkan semua air kotak tu dan pelawa kat kami
saya yang memang dah lama dok usha pun terus minum dengan sekali nafas jer
sangat la gelojoh nyer......
bini saper la ni.......

Wednesday, April 15, 2009

gumbira

hati Ibu mana yang gumbira biler tengok anak dia x meminta-minta lagi mcm malam kelmarin
semalam selain saya belikan buah untuk Iman, rupa-rupanya Papa Iman pun awal2 lagi belikan buah untuk dia
kemain lagi bujang sorang tu
masa saya balik dari keje, dia tengah makan buah sambil main2 kat laman umah Uwan dia

"Iman makan ape?"
"buah"
"saper beli?"
"Papa"
"Ibu nak sikit"
"ahhh...x payahhhh...."
mak aih..kemain lagi kedekut yer
durhaka tau

Malam nyer tu sambil tengok tv saya bagi lagi dia buah apple ngan anggur
tapi sori la korang, saya mcm malas jer nak snap gambor

"eeee... tedap nya..saper beli?"
"Papa"

hek eleh...alih-alih Papa dapat nama
cis..cis...ni yang jeles ni
xpe..janji dia bahagia dengan buah nyer saya dah cukup hepi

note : playlist saya ada lagu baru la - Ari Lasso feat Bunga Citra Lestari
i likeeeeeee...

Tuesday, April 14, 2009

dah beli pun

alhamdulillah...dapat pun beli buah untuk Iman
tadi time lunch saya mintak tolong Yati antar kan saya ke pasar tani
legaaaaaaa.... dik non oiii...
saya beli apple,pear dan jugak anggur non ado bijik
sori la eh..saya malas nak snap gambor
huhuhu.. x sabar nak balik ni..

bila naluri keibuan ku terusik

Aiceh..ceh..ceh... tajuk sangat la 'touching'
tapi tajuk kat atas dengan apa yang terjadi memang betoi-betoi men'tacing' kan saya
yer la kan, sebagai ibu benda-benda mcm ni memang sangat la sensitip gitu
semalam, saya EL
bukan sengaja nak EL tapi kepala agak ting tong sikit la
so nak pi keje tu macam x larat
bila dah EL tu otomatik la tinggal kami 2 beranak jer kat umah
walaupun kepala guwe pusing tapi guwe gagah jugak nak masak
untuk Iman tertinta
takat sup untuk Iman apa la sangat kan
untuk saya xde pun xpe
tengah masak tu Iman ada la sebut "buah..buah"
saya bgtau dia "buah xde la, nak. dah abis"
so tuk gantikan buah saya bagi la dia sumi

zup zap zup zap dah malam
time nak tidokan dia, tetiba dia mintak nak makan buah
time tu dah dekat kul 11 kot
dia tarik tangan saya sambil cakap
"be (ibu) nakkkkk...buahhhh"
"buah xde la..dah abis"
saya bukak peti ais dan dia intai setiap sudut peti ais tuk kompomkan betoi ka idak buah dah abis
adoi la..sangat menyayat ati
takat nak mainan tengah malam memang saya x layan punyer
ni benda-benda yang bersangkut paut dengan makanan sangat la x sampai ati
pastu saya ajak dia tido balik
ok...dia baring terus peluk bantal
x lama pastu....
"nak buah"
"sayang oiii,buah dah abis. Sok ibu janji ibu beli eh. Dah tengah malam ni kedai tutup la"
*adoiyai...tetiba sebak la....isk..isk..isk....jangan la air mata den gugur..malu kawan-kawan tengok
dan untuk pengetahuan korang kejadian tarik menarik tangan untuk ke peti ais ni ada la 3-4 kali
ada jugak saya berlakon konon-konon marah
tapi..yer la kan..dah nama budak-budak
mana nak paham semua tu
dipendekkan cerita
masa kejadian Papa Iman dah tido
so saya x sampai ati nak kejutkan dia sebab siang tu dia terlalu letih dan banyak keje
sebagai bini yang mithali x sampai ati la kejutkan dia
lagipun nak pi kedai mana yang ada jual buah takat nak air kotak tu leh la pi 7 E
ok meh sambung.....

"nakkkkkk" sambil nangis mcm orang hampa
dan dan tu jugak saya nangis sambil pujuk dia
"Iman tido la, kalau Iman tido sedar-sedar dah siang pastu ada la buah"
tarik tangan saya bawak pi tengok peti ais
dan saya layankan jugak
akcelikan, memang ada sebijik sumi dalam peti ais tu
saya bukan xnak bagi tapi kan ujan pastu keadaan sejuk jer
dan saya takut kot mana tau dia terrrrr sakit perut pulak
x ker ter EL pulak lagi saya ni
nak xnak saya bagi la sumi tu

"Iman makan sumi ni eh, ni pun rasa buah oren jugak"
angguk dan makan sambil gelak pastu tepuk tangan
bila dah abis saya suruh dia buang pembalut sumi tu dalam tong sampah
dan dia ikut arahan saya
saya buat mcm tu biar dia tau sumi dah abis dan buah memang xde

"meh basuh mulut dulu"
ikut
"dah abis kan. dah pi tido"
dengan terkedek-kedek dia pi kat tilam dan terus peluk bantal
kompom dia puas hati
alhamdulillah....
pastu mintak nak tido dalam buai pulak
x lama tu dia dah tido dan saya alihkan tido kat sebelah saya
sangat la rasa bersalah dan saya x sabar nak tunggu siang
kesebakan saya ni masih terasa sampai pagi ni
moral nya..saya akan sentiasa standby stok buah kat umah
kalau buleh nak tanam pokok apple kat belakang umah
muehehehe.. *lawak bodoh
akceli memang ada standby tapi dah kehabisan stok nak wat lagu manaaaaa....


gambor Iman makan apple sambil teman saya iron baju
ni gambor lama, saja amik nak cuci masuk album

note : tengahari ni ada pasar tani kat depan MOF dan saya nak pi beli buah untuk Iman tertinta

*Iman, tunggu eh...petang ni Ibu bawak balik buah untuk Iman

Ibu luv Iman...

Thursday, April 9, 2009

nak menjobo



Akceli tujuan meng'apdat' bukan untuk menjobo semata-mata
ia tidak ada kena mengena dengan yang pengsan atau yang separa sedar
cehh..cehh....huhuhuhu....dengan ini saya dengan idung kembang (bangga) nak bagitau yang berat badan saya dah turun dari 58kg ke 54kg
jangan korang cuba2 nak kata penimbang tu rosak tau
atau korang nak mencebik pulak
babab kang
ini kisah benar tau
dalam masa 2 minggu jer dah turun 4kg
yiiiiihaaaaaaa...la.la.la.la...
acik sokaaaa.........wihuuuuuu *sambil menari inang
dek sebab kejoboan telah melanda tu la saya dah lama x apdat
xtau nak citer aper...
nak citer pasal makan sekarang ni makanan saya dah dicatu
nak citer pi rempit tu ada tapi mcm malas nak amik gambor
maklum la..orang dah kurus...ceh ayat berlagak *hak pui!!!!
nnt dah betul2 turun ke 50kg saya akan enterprem lebih2 eh
xde rahsia pun ataupun gi maner2 slimming centre yo
secara natural gitu

pagi - kuih,sandwich atau segala adik beradik mee,ayaq limau atau teh o limau tanpa gula
tengahari - kadang2 jer amik nasik tengok selera camne
malam - oat/ratah lauk no more nasik

korang cuba try test la
meh la sama2 kurus
wat masa ni saya x bersenam lagi sebab kesuntukan masa
maklum la bizi nak launch album baru lagi, nak dubbing suara untuk filem baru lagi *ayat artis
tapi percaya la antara kami hanya rapat dalam filem aje *tetibe



tapi dah turun 4kg tu pun dah ok dah
mana-mana fashion designer nak sponsor baju keje i sila la
hak..hak..hak....


note : gambor di atas tiada kena mengena dengan badan saya

Monday, April 6, 2009

hepi besday Cuna

hepi besday 2 u
hepi besday 2 u
hepi besday to Cuna
hepi besday 2 u.... clap..clap...clap..hoyeh

semalam 5.4.2009 besday Cuna yang pertama
tapi KakTih (SIL) buat awal sehari parti besday untuk Cuna
oh ya KakTih ni adik Papa Iman yang ke-4

seperti yang diberitahu majlis tu start pas Asar gitu
tapi apa kan dayo, family kami kelewatan sikit dan majlis pun start lambat la
hohoho..mcm VIP la pulok
yer la nak pi cari hadiah sekian, pastu dari Senawang nak ke Sikamat nun baper trafik light kena tempuh
ceh..ceh...ceh..alasan



ini la besday gul...Cuna a.k.a AISHAH HUSNA
yang dukung dia tu Paktih Iman atau bapak kepada Cuna la



ni kek besday Cuna
saya x makan pun kek sebab saya x baper soka sama itu kek





besday gul tengah potong kek
tapi yang kalakr tu Cuna x tiup pun lilin tu
dia main tolak je lilin tu dengan pisau kek tu
pandai eh Cuna main tipu



ada sesuatu kat muka Iman
jeng..jeng..jeng....



ha...korang nampak x tu????
Jumaat lepas Iman jatuh longkang masa kat umah Uwan dia
budak "baik" kan
kena la calar sana sini


mesti nak berkempit ngan Uwan jugak
dia langsung x pedulik kat Ibu dia
alang-alang Iman asik berkepit ngan Uwan, Ibu pun amik kesempatan la
menikmati makanan yang ado
tapi saya amik sikit2 jer sebab sekarang ni acik tengah diet
tengah semangat ni...tiap2 ari bantai teh 'o' limau tanpa gula
pastu malam x makan nasi just amik oat ajo
aku ku buktikan *dengan semangat
eh.. dah melalut ni
sambung balik pasal besday Cuna
menu aritu ada pulut kuning, rendang ayam (import dari MIL saya), nasik ayam,sambal ayam, mee goreng (import dari MIL KakTih), nuget, gula2,sumi, air *of oz ler kan, belon
*errrr...belon tu kategori makanan ker??
balik dari umah Kaktih dalam kul 6 lebih gitu dan kami balik berdua
sebab Iman poyo nak balik naik van atuk dia
nyampah tau...dia (Iman) x heran pun kat kami laki bini
cisss..la Iman
apa-apa pun MakLong doakan moga Cuna jadi anak yang baik dan murah rezeki
aminnnnnn....
note : gambor makanan non ado sebab tetamu ramai la...