Pages

Wednesday, February 12, 2014

kem askar

Ape kena mengena kem askar ngan hidup saya?
takde kena mengena pon lagipon saya bukan minah terap
cuma kadang2 suka meniarap sambil berangan
dan lepas meniarap tak larat nak bangun sebab badan dah berat
T_T...sedih..tapi tak lawak..ok paham lawak tak berapa nak jadi


camni citer dia....biasa la kan bila balik umah otomatik keje2 umah memang dah menunggu
penat camne pon kat opis bila balik umah kena settle kan keje umah pulak
tanggungjawab.....
saya ni..sampai umah sinsing lengan sebab nak siapkan makan malam
anak2 kena makan awal sebab lepas maghrib je kena antar mengaji
lagipon kena masak cepat2 sebab saya ada date ngan Keith Foo
ensemnya beliau *motip
kadang2 tu sambil masak kejap2 lari tengok tv
rugi tak dapat tatap muka abam Keith Foo ; p


dan sambil masak tu jugak saya akan bagi arahan kat anak2 saya
contoh ayat.....

"tukar baju..kang nak gi ngaji"

"keluarkan bekas bekal tadi"

"ada homework ke tak"

"beg sekolah tu masuk dalam bilik"


bla..bla..bla..


so sebab arahan semua main pekik je makanya dah lama jugak En.Papa perati je saya
kalau jiran2 dengar nasib la... ado den kesah??
hahahaha
semalam la kemuncak pemerhatian beliau terhadap saya
ewah ayat...

"dah macam kem askar umah ni"

otomatik saya terdiam...gamak sound gitu
saya tanya balik...

Saya : pesal lak?
Papa : ye la...macam kat kem askar

????????

malas layan....baik tengok Ariana Rose






ada rupa saya tak?? hihihi

orang perempuan boleh jadi macam2
tak caya kan..cuba korang dok diam sambil pikir betol ke tak apa yang saya katakan ni
macam saya... kat opis..saya adalah Kerani terhormat
balik umah terus tukar profession
kadang jadi cikgu -  ajar anak buat homework
chef tu ofcoz la kan
pastu keje kedai dobi...membasuh, sidai,lipat dan jugak iron baju
misi/nurse - bila suami atau anak sakit
menteri dalam pelbagai bidang - menteri kewangan, menteri pelajaran, menteri pertahanan dan paling best menteri pelancongan
waima melancong ke Mydin : )
dan semalam dengan rasminya En.Papa iktiraf saya askar
takpe lah..askar pon askar la
nak buat camne


 

bayangkan yang celoreng tu saya
ish..ish...tak tercapai dek akal
walau suara memetir masa kat umah...tapi saya ni berhati tisu...sangat lembik
biar la En.Papa komplen macam kem askar pon..suara ni la yang dia rindu
kalau saya takde umah macam contoh bila saya kursus, bila saya demam tak bercakap *dasar lembik
bila saya merajuk takmo cakap dengan dia
dan paling penting.... dengan suara macam Sarjan Hassan ni la semuanya bereh (beres)
kan Papa kan..kan..


apa2 pon..saya ikhlas dengan apa yang saya buat
ni bukan rungutan ini sekadar kongsi cerita
bukan senang dalam satu masa kita buleh jadi semua
itu sebab kaum wanita ni istimewa
hidup wanita..takbirrrr
*tetiba

Tuesday, February 11, 2014

semangat

Korang...meh sini
pernah tak korang dapat semangat luar biasa?
serius je bunyik dia kan??..huhu
maksud saya semangat tu lain macam la..rasa rajin semacam pastu hati berbunga-bunga
tadi kan...tadi kan...En.Papa wasap kita
dia kata kan...dia kan...dia rindu kita...huuuuuu
saja nak share kat sini sambil bebel2
maklum la....hati berbunga riang
ni bukan 1st time beliau antar wasap gitu
cuma arini terdetik hati nak share kat blog kita ni
eeee..sejak bila pulak bahasakan diri...KITA
nampak na hati tak keruan
mujur kat opis..kalu kat umah...auuummmm
hahahahha (hamboi..gelak besar)


ni gambar kita dengan cinta hati kita
kawan gaduh jugak kawan gosip
dan kawan segala kawan
motip kan dah lama tak update blog tetiba ada entri pasal cinta hati
sangat sesuatu..hikhik
ye la..tengah menung ngadap IP tiba2 wasap masuk dari si dia

..."windu lak.."

pendek je ayat beliau tapi dah cukup buat hati saya berbunga-bunga
kita pon windu En.Papa..windu angat..ase nak sium sium
hahahaha...oopppssss


eh saya tak buat entri pasal part 2 kan..nanti la ek
idea saya tengah berenang-renang dilautan
belom sampai ke darat lagi


...............................
..............................
*idea ilek
krik krik krik

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

sambung setelah idea datang
korang pernah ke rasa..rindu sangat2 kat pasangan korang?
rasa nak masa tu lambat sangat, nak balik nak peluk ketat2
atau pernah tak korang rasa..eeee..dia ni buat hangin satu badan tau
tapi walau kadang ok kadang gaduh tu memang lumrah alam rumahtangga, kan
baru la best...kejap rasa sayang sangat2..bila gaduh2 manja tu rasa nak lari umah pon ada
hahaha..gamak nak lari umah..sangat tak matang
ala...bukan lari betol pon....takat gertak je pon
kadang En.Papa kata.."pegi la..."
ceh....
macam saya ni pagi petang siang malam mesti nak bercakap
tapi bila tak bertegur tu rasa tak syok...tak best
sebab mulut ni dah biasa bercakap
nak taknak kena jugak bercakap
ala..lagipun bukan gaduh benda serius pon..setakat gaduh benda simple2
tipu kalau kata tak pernah gaduh atau tarik muka
tapi kalau sampai baling periuk belanga tu belum lagi la
tak tergamak lagi..ganas sangat tu




selain En.Papa, anak2 jugak pembakar semangat untuk saya
walau dalam family kecik ni hanya saya sorang je perempuan *sob..sob..sob
saya tetap rasa bahagia
best apa ada keluarga sendiri
rasa lengkap je hidup ni
walau tiap hari buat benda yang sama - masak,kemas,urus suami/anak,basuh,sidai baju dan segala keje umah
tapi saya rasa seronok dan bahagia
bila dapat jalan2 dengan keluarga walau setakat pegi kedai RM2
hahaha..macam takde contoh lain : D
itupun dah buat saya bahagia
doa saya semoga Allah lindungi keluarga kami serta diberkati... Amin
semoga kebahagian ini kekal bahagia sampai ke Jannah
tu baru betul..ni baru kapel seminggu dah kata "till Jannah"
untuk Papa...orang kan..orang sayang Papa ketat2..takmo lepas
untuk Iman dan Amat..Ibu sayang anak2 Ibu... pun takmo lepas
saya sayang semua ....
babai... *sebak pulak bila citer pasal kasih sayang
dasar hati tisu

Monday, February 10, 2014

update..tak update...update..


Tak tau mana nak start
taip..delete....taip... delete...bukak fb...bukak blog..tengok enset...ok bosan 
nampak gaya macam takde keje kan
macam pegawai tinggi dok bersandar sambil tunggu PA bawak masuk dokumen untuk tenyeh
tau tak tenyeh tu ape??
Sign la...atau tandatangan
sendiri tanya sendiri jawab...nampak tak??
kritikal dah kebosanan saya ni
saya teringin nak update macam dulu2..tapi idea kelaut
sokmo bagi alasan idea kelaut..poyo

nak buat ape eh?? hadoiiiii
syyyy jangan bagitau bos eh nanti bos ingat saya takde keje
saya bukan taknak buat keje tapi saya rasa saya macam malas
korang paham tak?
tak paham takpe la...
  


walaupun saya bosan..keayuan tetap dijaga
hik....peace...