Pages

Monday, December 31, 2012

tahun baru


Hah...buat ape tu..?? tengah bina azam tahun baru eh
heeee... biasa la semua orang nak yang terbaik bila masuk aje tahun baru
saya pun macam tu jugak

saya nak yang terbaik dalam hidup ni
kalau buleh saya nak jadi muslimah yang terbaik disisi agama
saya ni idak ler baik cuma kadang2 tu ada terrrrr..tuang solat 5 waktu
kalu dapat nak mempertingkatkan lagi tentang yang wajib tu
umur dah dah masuk 33 tahun takkan nak feeling remaja je kan
bila tengok keadaan dunia sekarang ni sikit sebanyak keinsafan tu datang

saya taknak terlalu kaya sebab saya takut jadi lupa diri cukup la lebih baik dari tahun2 sebelum ni
dari segi kerjaya ni saya harap JPA cepatkan proses pertukaran saya tu
saya tak mau tensen2 time buat keje
nanti cepat dapat darah tinggi
untuk kesihatan pulak... biarlah sihat tanpa ada sebarang serangan penyakit
tahun 2012 ni pun saya asyik kena athma je
lain2 tu doa dan harapan saya semoga kehidupan saya dan keluarga mendapat keberkatan dan dilindungi
itu aje....opppsss ada lagi..nak kurus dari sekarang ni
sekarang dah ok tapi nak lagi ok
hehehe

Friday, December 28, 2012

Awan Nano

Semalam... adalah hari malas sedunia untuk saya
makanya bila malas, En.Papa ajak gi makan kat luar aje
masa tu kami bertiga sebab Iman kat umah MIL

******

Masa kat kedai tom yam...

Ammar : Ibu..awan nano... (sambil tunjuk kat pelayan kedai tom yam)
Ibu : mane?? (saje buat2 tak paham sebab nak kompom betol2 saper yang dimaksudkan tu)
Ammar : tu...awan nano..awan nano nano...(nyanyi lagu awan nano)

saya nak gelak tapi pikir kat kedai makanya saya gelak dalam hati aje



kalau hafiz dengar mesti dia terharu sebab budak umur 2 tahun 10 bulan kenal ngan dia walau tak tau nama penuh beliau


Ammar..Ammar...

Wednesday, December 26, 2012

ole-ole dari Sabah

Salam...

Semalam cuti Krimas sehari macam tak puas
rasa nak sambung je
hehehe..dasar pemalas
korang pegi mana cuti sehari?
saya gi jemput MIL ngan FIL kat LCCT
dorang baru balik dari Sabah
dorang gi majlis kawen anak buah FIL saya
tak silap saya kat Samporna kot
sepanjang perjalanan dari LCCT ke Seremban saya dok dengar MIL saya citer pasal Sabah je
dengar macam best
pastu MIL kata kalau ada masa ada offer dari Air Asia tu gi je Sabah
wahhh!!! MIL saya jadi duta Sabah
siap promot lagi



MIL belikan gelang mutiara
ni gambar google
tapi rupa dia lebih kurang macam ni la
saya tak ingat pulak nak snap2 gambar
MIL belikan untuk semua anak2 dan menantu dia bukan untuk saya sorang je


Kuih cincin yang saya pesan pon ada
dap...dap..

Saya tengah boring ni
mungkin sebab saya mengantuk kot
dari tadi asik menguap je
dalam dok boring tu saya berangan la nak melancong ke Vietnam
dengar orang bercerita pasal Vietnam macam best
tu yang teruja sangat2 nak ke Vietnam
tiap2 hari dok cakap kat En.Papa nak gi Vietnam...nak gi Vietnam


haii....alangkah bestnya kalau saya dapat rileks tepi pantai sambil mengadap laut yang membiru
lupa sekejap hal keje
ok la..nak berangan jap.... IP melambak?? abaikan
orang malas pon buleh dapat APC ; p

Monday, December 24, 2012

untuk kita aje

Dah seminggu pon besday Iman baru arini dapat publish
banyak sangat dugaan..cobaan
lagipon besday party ni bukanlah besar-besaran
hanya tertutup untuk adik beradik, sepupu sepapat,pak sedara dan jiran sebelah pintu
jiran depan pintu, jiran belakang dapur, jiran langkau sepintu memang saya tak jemput
besday party Iman ni dibuat secara terkejut..mengejut..tetanjat
ni pon atas permintaan tuan punya besday
amboiii..baru 5 tahun permintaan kemain lagi
tapi nasib baik dia tak mintak buat kat mekdi atau mana2 tempat fast food
kalau kat tempat2 macam tu mana buleh time tu ko nak time tu jugak ko gi booking
buatnya dah ada orang lain yang booking??
kan ke haru biru


dek sebab majlis pon sangat la simple dan tertutup makanya menunya pon sangat la simple
saya hanya siapkan mee hailam dan naget aje
kuih muih semua disponser oleh Mama dan Kak Teh
untungkan ada family dok dekat2 ni
lain kali buleh la buat majlis terkejut mengejut ni


Kebetulan bulan Disember adalah bulan besday untuk Adam (baju hijau), Iman, Kak Teh dan MIL



ni bukti majlis untuk kita aje
semua yang datang dikalangan sedara sedarat
tak ada kawan2 rapat
selalunya Cik Puan la tetamu saya tapi kali ni saya tak jemput dia
sori sangat2 kat kawan2 yang lain jugak sebab majlis kali sangat2 la simple dan tertutup
jiran2 pon takat lalu dan amik bau aje
hehehe...
lain kali eh kalau ada rezeki

lagi seminggu


Tengah semangat balut buku sekolah Iman tiba2 plastik abes pulak
potong betol la...
hehehe..sebenarnya plastik ni 'belen' tahun lepas punya
ingatkan sempat la abeskan semua buku2 ni
sekali sempat balut 2 buah buku aje la
hmmm... esok la gi cari plastik

kalau di congak2 lagi seminggu aje lagi nak sekolah nak mula
tahun depan Iman masuk tadika 6 tahun
bermakna tahun ketiga Iman kat TVC
saya tak cuti sebab taklimat sampai pukul 10 aje
lagipon Iman dah biasa dengan sekolah tu
nak amik cuti pon alang2 sebab awal bulan kan
banyak yang saya kena submit kat IPK tu
kalau lewat mula la memekak dok tanya kenapa lambat


tahun ni saya tak payah susah2 beli stationery untuk Iman sebab rezeki dia murah
Iman dapat hadiah set stationery dari jiran,opismate dan makcik2 dia
jimat duit saya..hehehehe...


Iman cuma mintak belikan hadiah beg sekolah untuk dia
tapi hadiah tu bersyarat
beg sekolah tu mestilah ada gambar Ultraman yang hebat dan besar
eleh Iman..takat gambar Ultraman...sap sap soi ma...
nasib baik dia tak mintak yang roda
fuuhhh lega...
saya cari kat Parkson dan kebetulan time tu betul2 tinggal 2 bijik aje
eh guna penjodoh bilangan BIJIK buleh kan??
belasah....
yang hado pon beroda dan rege dia sangat la 'beroda'
macam tak berbaloi sebab Iman baru 6 tahun kalau bawak beg sekolah mahal2 macam tu
bukan 'kedek' tapi hagak2 la letak rege tu
so yang sedang2 size dia dan rege dia pon sedang2 nak pulak ada diskaun 20% dah memadai
size badan macam Iman tak sesuai pakai beg besar2 sebab buleh runtuh bahu ok...


untuk nampak adil dan saksama saya belikan jugak untuk Ammar
tapi bukan dalam Parkson la dan dah rezeki Ammar bila kedai serbaneka kat Seremban Parade tu ada jual beg Ultraman kecik cinonit macam ni
memang sangat2 sesuai untuk budak kecik macam Ammar
rege dia pon takat 'buleh' la...RM15.90
dek sebab budak salesgirl tu tak mau bagi diskaun saya paksa dia lap segala habuk kat beg tu
hehehe...nampak macam kejam tapi customer always right...kan
makanya bergaya la Ammar macam orang nak ke tadika
kalau tengok isi dalam beg tu hanya lah buku ABC, buku mewarna dan pensel warna yang kotak dia entah kemana  ; )

Untuk Iman..selamat ke sekolah..belajar rajin2
tahun depan Papa dah masukkan awak kelas tambahan so jangan main2 lagi
waktu malam adalah waktu untuk siapkan homework sebab awak dah 6 tahun
tiada lagi tragedi air mata setiap kali buat homework ok
untuk Ammar...masa awak untuk ke tadika belum lagi

Thursday, December 13, 2012

lapar le


hah..dapat pon upload gambar
yeay..hahaha..macam dapat duit sejuta jek
bukan senang tau..selalunya line lem.. la..tiba2 gambar xleh upload la
tapi bila dapat peluang macam ni harusla macam orang dapat duit sejuta


gambar sambal gesek hasil air tangan uwan En.Papa
dap..dap...dap
nak pulak ada ulam2 ngan lauk2 kampung
yummyy... makan bertambah-tambah sampai 3 pinggang tau
lupa sekejap hal diet2 ni


bila tengok gambar ni otomatik kecur ayaq liuq
terus jadi lapar
hehehehe

FYI...saya adalah sangat failed untuk buat sambal gesek ni
tu bila balik kampung je saya akan bodek uwan suruh buatkan sambal gesek bi

hhihi..ayat kena manis baru dapat apa yang diinginkan

Thursday, December 6, 2012

entry lepas gian






arrggghhhh rindu giler nak upadate blog
bukan malas atau kering idea tapi saya tak tau ape dah jadi dengan blog saya ni
macam malam ni...buleh pulak upload gambar
kadang2 tu tak buleh nak publish...apakah???
kalau tengok punya la banyak entry yang berdraf
boikot saya ke haper
ok...fine..jangan boikot lama2 kat blog saya sebab blog ni tak femes mane pon
 blog ni hanya untuk catatan sendiri dan kalau ada yang baca..alhamdulillah...
duit Nuffnang pun bukan riban eh..so sila jangan merajuk wahai blog ku ....
#ayat pujuk

****************************

malam ni saya buleh la mengarang panjang lebar
kira lepas geram sebab dah lama tak membebel kat blog ni
Ammar udah pun saya bagi makan kenyang2..umpan channel 613 dan susu 7oz
Iman pulak tido umah uwan dia
En.Papa sibuk dengan aktiviti kejiranan beliau sebab Tok Mat..our MB nak datang bermesra dengan penduduk Taman Bandar Senawang
so....berblog sampai lebam
hehehe..takde la sampai lebam..nampak sangat penipu

***************************

Korang tau tak... saya baru aje elok dari demam
sob..sob..sob #mintak simpati
ok macam mengada-ngada pulak.... ; p
dua minggu ni saya terrrrrrrrrrrrrr...lalu bizi
eceh..huruf R terlebih pulak sebab nak bagitau kebizian tu
tang mane datang bizi tu saya sendiri pun taktau
tahun2 sebelum ni takde la macam ni
kadang2 saya dok menung mikir kenapa aku bizi tapi orang atas aku tak nampak bizi?
ke aku ni taktau nak bahagi masa?
last2 saya dah dapat jawapan tu....
senang citer..pas aku...aku... jugekkkk
dan yang menjadi masalah tu.....saya adalah tukang cuci keje2 tertangguh orang2 terdahulu
owhhh..kejamnya dunia..
tapi takpe..saya cuba berfikiran positif...
masa ni la nak latih diri jadi cekap
mane tau rezeki murah dapat jadik bos
#berangan tak sudah
dan...ketahuila korang..kalau saya jadik bos....
hmmmm..siap la si pemalas-pemalas di muka bumi ni
akan ku nyah kau dari hidup ku ini
saya akan pastikan staff saya semua yang rajin bukan kaki bodek
jangan cuba2 buatkan air untuk saya semata-mata nak suruh saya tutup mata
saya akan pastikan sharp pukul 8 dah ada kat tempat masing2 kecuali ada hal dan
pukul 5 baru balik..kalau yg overtime tu saya akan bagi ganjaran
pembahagian keje adalah adil dan saksama
ikut taraf jawatan
jangan pulak kerani buat keje pegawai dan pegawai dok ngarah tunjuk bizi bebenor
saya jugak nak staf saya celik IT
basic pun takpe..janji buleh buat keje
time pemberian cuti ikut turn
jangan lepas ko...ko lagi

no bodek2 becoz I is dislike...*ohmyenglish
ni..dalam kategori ape ek?? harapan atau angan2??
hmmm kalau ada yang terbaca sila jangan terasa tapi sebaliknya muhasabah diri
saya ni takde la perfect sangat sebab saya pon cuba baiki kelemahan diri sendiri
dan sejak kebelakangan ni saya perasan yang saya dah buleh kawal kemarahan saya sikit
tak macam dulu..asik nak stress je
keje banyak mana pon saya cuba rilex dan hepikan diri sendiri
bunyik macam suci je tapi tu la yang saya cuba buat
stress2 pon saya tak dapat ape2 sebab last2 saya jugak kena buat
kata nak gaji berkat...so... ikhlaskan diri
dan sebagai hadiah untuk diri sendiri yang berjaya kawal stress, saya nak beli wedges primavera
dari kelmarin saya dok usha
primavera je yang makcik mampu nak beli Jimmy Choo kenala puasa 2 bulan berturut-turu
tapi tu la..... tunggu bonus la sebab gaji awal sangat dan "awal" jugak la duit tu dihabiskan
yang ada pon untuk kecemasan
nak mintak En.Papa tak buleh sebab tu hadiah diri sendiri
tak pe..sabar...sabar...

selain tu saya jugak berjaya tak makan malam untuk tempoh 2 minggu ni
takde la sepanjang malam tak makan
kadang2 tu kalau gi jalan2 ke nak jugak makan kan cuma kurangkan aje kuantitinya
selain tu saya pakai felina inchloss
maklumla felina inchloss kan tengah pemes
bukak aje FB sana sini ada gambar felina inchloss
memang bagus tau felina inchloss ni
dalam 2 minggu pemakaian je dah kurang 2inci
ini tatak tipu punya sebab menipu adalah berdosa
saya nak tunggu sebulan baru saya nak timbang
kalau sekarang 61kg lepas ni biarlah turun 58kg pon dah ok
target nak 56kg sebab kurus sangat tak elok
nanti dah serupa bini popeye
so..marila kita pakai felina inchloss
beli la kat saper2 pon sebab dia memang bagus
tak panas dan wangi


huuuu...puas hati sebab dapat update
lepas ni saya nak baring2 luruskan pinggang
kalau rajin gosok baju dan kalau malas subuh2 esok la
sekarang kan cuti sekolah takde la kelam kabut sangat
gi keje pon orang hantar lepas tu ikut highway
ape nak susah..?? hehehe
gud nite semua