Pages

Tuesday, March 30, 2010

ok kan

ok tak background baru i ni
ok kan
nampak cool je
puji la..puji la..
nanti nak tukar header lak

layankan ajer hobi dia





Kalau sesaper yang pernah datang umah saya mesti pernah nampak motor scrambler kaler putih
hurmm..sekarang ni hobi En. Papa cenderung ke arah tu
saya ni layankan ajer, asal dia bahagia
best jugak kadang2 borak ngan dia pasal motor la..pasal trail la ntah ape kebenda lagi la
time wiken je dia layan hobi dia ni
kadang2 dia masuk hutan tapi secara ramai2 la
kot kalau dia sorang, tak pasal nanti kena culik ngan puteri bunian
ada ke puteri bunian nak kat En. Papa ni??
bukan ensem pon
wahhhhh..kutuk laki sendiri kat blog..hahahha..larikkk sembunyik belakang almari

Abanggggggggggggggggg....... (ayat cover secara menggoda)





gambar ni saya kidnap dari folder dia
alah..saja nak kasi glemer geng2 scrambler En. Papa
jangan taktau...depa pon ada blog
blog pasal xtvt depa la..... takde la macam blog bini dia ni
bak kata En. Papa... "makan pon nak citer kat blog"...
eleh...jeles la tu

tapikan...isk..isk...iskk... sampai arini saya tak pernah naik motor scrambler dia tu
asik Iman je naik (dok kat tangki la)
pasni Ammai lak yang naik
alasan Papa Iman ialah tak muat nanti pancit la
mencik tau.....iskkkk
haloooo..i dah kurus ok......
tak kisah la saya pon seriau nak naik motor tu
baik saya layan hobi saya......kira give n take la
layan





p/s - ni blog dia http://xmdirtbike.blogspot.com

Monday, March 29, 2010

iman...iman...


sekarang ni dah matang sikit dari sebelum dia dapat adik
dah buleh disuruh buat itu ini
macam tolong buang pampers adik, ambikkan tuala adik, tengok2 kan adik kalau ibu gi toilet
pendek citer dah buleh diharap

makin becok walau pelat
makin banyak soal itu ini sebab nak tahu sesuatu
dan dia jugak sangat penyayang dengan adik Ammai dia
apa yang papa belikan mesti bgtau kat adik

ni antara dialog dia yang buat saya senyum dan ketawa ;

"adikkkk...ni Iman ada yon (belon)

"adikkk....(sambil cium2 kepala adik, usik hidung adik)

"papa, papa nak gi maner pa?? ujan2 ni" (paling tak buleh blah)

"ibu, ni ape ni bu??"

"andai (pandai) anak ibu ni tan (kan)"

"adik laki, Iman laki, Papa laki, ibu ompuan (perempuan)"

banyak lagi dialog lucu dari Iman tapi yang ni selalu dia sebut
dan paling kelakar sekali bila barut Ammai dia kata mask
hahaha...apa2 la Iman

jangan tak tau Iman jugak peminat drama Tasbih Cinta (Bella), Halimah Jongang dan ni dia suka tapi Ibu menyampah nak tengok - Bujang Sepah Lalalitamplom
tolong la....takat Halimah Jongang tu buleh la diterima tapi Bujang Sepah tu..adoiyai...(sori la karatz bujang sepah i memang MENYAMPAH)

apa-apa pun Ibu tetap sayang kat Iman
dua-dua Ibu sayang...Iman dan Ammar @ Ammai
semoga dua hero Ibu ni jadi anak yang soleh yer
kekalkan kasih sayang Iman kat adik dan untuk Ammar @ Ammai, hormat dan sayang kat Abang Iman tau
tak mau gaduh2 tapi AWAS..... jangan nak back-up kesalahan antara satu sama lain
amaran keras dari kerajaan Ibu



Iman dah pandai kayuh basikal
siap ada bunyik weng..weng....weng..
huhuhu....

Thursday, March 25, 2010

terima kasih kepada mereka


Terima kasih kepada mereka yang datang lawat saya dan baby Ammar
yang bawak buah tangan untuk baby Ammar
yang doakan untuk kami
TERIMA KASIH.... dari saya dan keluarga
mmmmuuuuahhhh..kiss sikit
yg pompuan jer yer ; p

rumah ku dilanggar garuda ; )



Saya tunjukkan sebahagian je tau
kang tunjuk satu umah kang apa pulak korang kata
"eleh..baru 2 anak dah kelam kabut..aku dah..bla..bla..bla..."
tak pun
"mak aih..umah...."

hehehe..bagi saya waktu untuk menyesuaikan diri dengan beranak 2 ni
masih kelam kabut, dan tengah belajar satu persatu yer
sementara tengah dalam pantang ni..saya biarkan Iman sepahkan umah
nak jerit2 pun tak elok
nak rotan pun camtu gak
so biarkan aje, janji dia bahagia dan ada kat sisi saya
kalau korang nak datang, bgtau dulu tau nanti takde la korang terpengsan tengok keadaan umah saya macam dilanggar garuda ni
tapi...sekarang (pukul 3.30 petang) keadaan dah ok..umah dah kemas
sebabnya bujang saya 2-2 dah tido
LEGAAAAAAA : D

Monday, March 22, 2010

Ammar @ amai dah sebulan


gambar sebulan lepas
masa ni nak buat CTG dan tak silap saya dah 1cm bukaan pintu rahim saya
korang nampak tak kat belakang saya tu ada sorang lelaki berdiri
tu la doktor yang check saya
bukan saya sorang la tapi semua patient kat wad 1B tu la
doktor tu kan hencem tau, muker dia macam Iqram Dinzly
yer wei..siyes cakap...papa Iman pon cakap dia tak layak jadi doktor patut jadi model
dah la hencem...bijak lak tu kan...hurmm lupe kan pasal doktor tu
nanti ada lak yang kata saya gatal...alaaaa....gatal2 manja ;p


gambar ni paling saya suka
walaupun kabur, tapi suka sangat
masa ni dah 1 minggu kot






arini Ammar dah sebulan
tadi pi klinik untuk check-up
berat badan dia naik 1kg jadi 4.2kg
semua ok dan sihat
gambar ni baru je saya snap
masa ni dia baru lepas nenen
buat masa ni saya bagi dia 100% usu badan
dah cuba nak campur susu formula tapi dia nggak mau
lepas ni kena la saya pam dan tinggalkan stok untuk dia
tak kisah la janji Ammar sihat macam baby yang lain
sekarang saya berpantang kat umah MIL saya
mungkin esok saya balik umah sendiri
dah sihat jadi buleh la 'pelan2' buat apa yang patut
segan la nak susahkan orang
ehemmm..nak mempoyo ni
berat badan saya dah turun 10kg tau
sebelum bersalinkan Ammar, berat saya 59kg arini pi timbang kat klinik ddah 49kg
macam tak caya tapi itu hakikat
nak lompat ni..ha jaga2...saya nak lompat ni
hihihihi....yihhhaaaaaaa

Sunday, March 14, 2010

belum lagi

Buat masa sekarang ni saya belum punya waktu yang betul2 lapang untuk upload gambar2
tak kira la gambar Iman atau baby Ammar
baru log in je si Ammar dah hek... hek...hek.. nak nenen
baru jenguk FB je si Abang pulak..."ibu nak susu..."
sejak ada adik ni, dia nak Ibu jugak yang buatkan susu atau tepuk2 tidurkan dia
agaknya dia rasa ada persaingan kot tu yang manja lebih

nanti bila saya dah free, gambar pun saya dah pilih saya upload la kat blog ni dan jugak kat FB
setakat ni Ammar tak meragam cuma start pukul 12 bawak ke 3 pagi dia taknak tido
membulat je mata dia walaupun mata dia menyepet
janganla dia buat sampai abis pantang
naya acik.. mau terus siap gi keje je
lepas tu keliling mata lebam, tak payah pakai eye shadow atau eye liner lagi
hilang kejelitaan i................

Sekarang dah masuk 3 minggu saya berpantang
tak sabar nak tunggu hari ke 44
korang jangan taktau...saya gigih tanda kat kalendar tau
bila dah abis pantang
buleh goda-goda En.Papa gi jalan2
hik... strategi tu ;p

banyak sebenarnya saya nak stori mori kat sini
tapi tu la..dah bersalin 2 anak lelaki ni, urat banyak yang putus dan otomatik idea ilek
jap jap taip pastu delete
tak pun draft je, eh idea je ilek tau tapi saya masih waras ;)
ha...see...saya dah kehabisan idea...ayat pun entah apa2
hurm..layan kan aje

Tuesday, March 9, 2010

salam kenal


Hai semua... saya ahli baru dalam keluarga ni
nama saya Ammar Hazif bin Abdul Hadi .... panggil Ammar saja
Abang Iman panggil saya Adik Amai
gambar kat atas ni Ibu yang "tangkapkan' sebelum kami discharged dari wad
masa ni kan, mata kiri saya macam bertaik sikit..tapi sekarang dah ok sebab ibu letak air susu Ibu kat mata saya ni



yang ni pulak aksi sheksi dari saya untuk semua
ada gambar lagi tapi ibu malas nak upload lagipun Abang Iman saya ni buat perangai pulak malam ni
kesabaran la ibu saya.... sian ibu... (pssttt...ibu teringin air batu tp tak dapat)
saya ok je cuma saya tido waktu siang dan berjaga waktu malam
kesian kat ibu jugak...
lain kali saya enterprem kat blog ibu ni yer
bye semua

Sunday, March 7, 2010

haluuu..haiiii

Salam semua...

baru arini saya dapat apdat blog
kalau dikira sekarang ni dah 2 minggu saya berpantang
* gambar baby saya akan upload kemudian yer

on 22nd February @ 12.24pm saya selamat lahir kan AMMAR HAZIF
nama ni pun dapat bila Ammar dah 5 hari
Ammar lahir dengan berat 3.2kg
jadinya saya ada 3 hero dalam hidup saya
encik Papa, Iman dan Ammar
tak kisah la walau tak dapat baby girl janji kami sihat
lengkap je rasa hidup ni...macam tak percaya yang saya dah ada 2 orang anak
mau tambah????????? nanti dulu sakit bersalin pun belom hilang

Ammar kena jaundice masa dia 6 hari
paling tinggi takat 260++
tak masuk wad cuma tiap-tiap hari kena gi repeat amik darah kat klinik Dhillon
dan sekarang jaundice tu dah turun
alhamdulillah... saya ikut semua petua orang bagi dari bagi susu kambing, air sengkuang cina dan saya jugak bagi dia susu badan
kali ni saya berazam nak bagi BF lama sikit dari Iman
InsyaAllah....

esok-esok saya apdat lagi yer...
takat ni dulu cerita saya pasal Ammar
nanti idea datang saya apdat lagi

gud nite semua....mmmmmuahhhhh