Pages

Thursday, July 29, 2010

urut


Muka tak bermekap sebab baru balik keje
setiap hari bila balik dari keje saya ikut jalan baru dan akan lalu Carrefour dan Econsave
orang Seremban tau la
camner nak cerita eh...??
jap...hurmmm
camni..kalau dulu orang Seremban kalau nak ke Seremban 2 harus lalu Ampangan la
pastu kena tempuh jammed kat bandar Seremban, traffic light tok sah cakap baper banyak
la ni dah ada jalan short cut
lalu fly over dari Bukit Chedang, turun kat Jalan tampin dan lalu kat Forest Heigh
waaahhhh...detail tu..macam pegawai trafik pulak
yer..saya adalah calon Datuk Bandar Seremban ntahbilantah
hehehehe
melalut lagi...asal nak cerita gi Econsave dengna niat nak beli lauk
pastu ternampak kerusi urut yang korang harus masuk RM1 untuk 3 minit dan lain2 nilai untuk lain2 minit (kes tak ingat)
bestttt ooooo kena urut
nak pulak sebelum tu kat opis gila banyak keje
rasa nak kidnap jer kerusi urut tu
bawak balik rumah
asal penat duduk kejap berurut
pastu saper2 nak berurut saya charge RM10 untuk 5 minit
wei...duit 'karen' kena kira tu
mana nak layan korang minum lagi
makan takde la
minum pun dah cukup baik
kat econsave mana ada
abis ngurut blah gitu je
selain kat Econsave kat tempat2 lain ada gak tapi tak pernah cuba sebab ramai orang
Econsave ni orang ala2 je


cerita pasal urut teringin pulak gi berurut secara kampung
bagi lega sikit badan ni
bagi keluar angin
tapi bila????



pssstttt...mantap ah bontot awek tu
pheewiiittt..hak..hak....hak....tetiba je

jamuan di IPD


Saya dan kawan luahan hati saya...Lia..kami sama2 dari Putrajaya tapi dia kat Kementerian Pengajian Tinggi berdepan dengan bangunan Kastam..PJH



Menyampah tengok gambar2 saya ni
naper la tudung saya gini rupernya
adush hai...selekeh
dalam tak suka nak gak tepek kat sini
bukan apa...sejak tukar ke Seremban ni cuma sekali jer saya cerita pasal kawan2 kat IPD ni
cerita lain non ado
aura lum sampai atau lum sampai seru
hihihi...

ok la meh saya cerita sikit pasal aktiviti kat tempat keje baru
baru tak baru sangat la..dah masuk 3 bulan pun
kalau baby..dah abis pantang pun
ok..melalut dah..arini, kat opis saya ada buat jamuan sempena nak sambut puasa
jamuan antara bahagian je
saya ni kat bahagian Pengurusan, cawangan hal ehwal awam
kalau tempat korang panggil apa eh??
kat Kastam dulu Unit Perhubungan Awam
jadinya..ada la sesi collect mengollect duit untuk jamuan ni
harus hadirkan diri sebab dah bayar
kalau tak nyesal... terbayang-bayang duit RM10 tu terbang depan mata
huhuhuhu..bukan kedekut tapi ...... haiiiihhhh

menu arini ... nasik minyak super mabeles shedap.....
nasib baik sedap kalau tak melambai-lambai la duit tu
ayaq sirap limau
ada desert gak

serius cakap, jamuan kali ni saya memang jadi seorang yang sopan lagi berhemah
cakap secara sopan,makan macam ala-ala gadis melayu musim ke-4
silap ari bulan saya buleh dinobatkan sebagai pemenang tempat pertama...
pertama dari belakang...gelak..gelak...gelak
tuan2 polis : p pulak...makan..gelak....makan..minum...makan..gelak...gelak..
macam tak wujud kerani2 cabuk yang berkhidmat untuk tuan2 polis ni
yang berkumandang kat dewan makan tu hanyalah hilai tawa dan 'kluntang kluntang bunyik sudu garfu
(mati la kalau dorang baca)
ini adalah luahan dari hati bukan dari akal
luahan ikhlas tanpa meniru mana2 pihak punya ayat
sampaikan nak snap gambar pun saya macam...takut...segan
takut kena smash..kena sound...segan terlampau cun (hadoi..perasan lak)
gila sengal la saya time tu
bukan diri saya yang suka bergurau,berkawan tak kira pangkat,darjat,umur
sebenarnya banyak lagi gambar2 yang saya nak snap dan letak kat blog dan FB saya
tapi apakan daya....redha...haiiihhh
saya jadi HIPOKRIT...yer...itu jer buleh taip di kala ini
ewah keluar ayat novel
tapiiiii..dek sedapnya nasik minyak tu, saya lupa semua tu





nak tengok lagi gi kat FB saya yer
saper yang tak jadi kawan saya..sila add saya
ceh...ceh...ceh..macam la popular sangat
heheheh
meh saya kenalkan kawan2 baru saya ni
belakang tu tudung coklat...kak Amylia (blog dia...http://foreverchocs.blogspot.com),tudung putih tu...Maz Indah,tudung hitam tu .... Suhana...tudung coklat belah depan..Dina dan tudung pink tu...Sabrina (paling cun..hak pui) ; p
kawan rapat saya, Suriani kat bahagian Logistik
kesian dia tak dijemput dan kalau saya jadi AJK harus saya jemput geng2 saya kat bahagian lain
nak buat macamana, saya ni junior

maaf yer..kalau ada ayat perasan
dulik

note:reader berstatus polis,bini polis,laki polis,sepupu polis,jiran polis atau sewaktu dengannya sila maafkan saya sebab TERkutuk anda kat blog ni..saya seorang yang jujur
nak report la..bukannya saya buat fitnah atau membunuh..ada aku kisah??? oppsss teremo

Wednesday, July 28, 2010

saya...


Ini saya..
saya baru belajar2 pakai shawl
macam ok je kan
hihihi..
saya dalam perjalanan nak pergi keje
saya ..saya apa eh???
hmmmm...saya rindu kat opis lama saya
saya boring nih
saya kenyang
saya bawak bekal
saya melalut dah ni
saya dah ala2 mereng bila buat entry cam gini
saya sayang semua
saya benci "mereka"
saya cun *hah tetiba
fullstop......

kesian Iman




Kesian Iman
dia kena "galigater" (betol eh ejaan dia??)
mula2 masa En.Papa bawak dia jemput saya dari tempat keje dah ada tanda2 macam bintat2 kat leher dia
saya tanya gatal ke idak dia angguk jer
masa malam tu kejap2 dia ngadu "Ibu,atai"
saya sapukan daun ntahapekebendantah yang En.Papa ambik dari umah MIL
gatal2 tu ada la kurang tapi makin menjadik pulak bintat tu
kalau korang tengok gambar2 kat atas ni macam tu la keadaan dia
kelakar pun ada kesian pun ada
sampai telinga dia jadi macam telinga astro lak
hehe
sementara tu saya ada gak sapu bedak sejuk kat tempat bintat tu
tapi still takde perubahan
last2 dalam pukul 10.30 mlm gitu En.Papa bawak Iman pegi Klinik yang dekat dengan umah
saya dok umah jer sebab Ammar dah tido
takkan nak berhangkut bagai
nanti jadi 2 keje pulak
doktor bagi ubat je sebab En.Papa kata doktor tu takut nak cucuk Iman
dia takut Iman nanges
huk alah..doktor takut pesakit nanges
pesakit yang baru berumur 2 tahun 7 bulan
gelak...gelak...gelak..... saya rasa doktor tu baru lulus semester 1 kot
hehehehe
tapi doktor tu kata Iman alergik
ha yo laaaa
pagi tadi masa nak antar Iman bintat tu dah kurang dah
harap2 petang ni ok la
sian kat dia dah la mata tu sepet tambah lagi sepet bila kena macam ni
tian la Iman Ibuuuu..

Sunday, July 25, 2010

ini budak ha...


Ini budak ha...manyak kuat nangis
sikit2 nangis...letak sikijap pun nangis
mau masak tatak sinang
mau berpesbuk pun tatak sinang
hehe...taklah..saya ber FB waktu malam je
ni pun kebetulan dua2 hero saya tido
En.Papa?? tu kat LBJ..tengok motorcross
LBJ??? ada seseorang kat situ...hurrrmmmmm

ok2 sambung cerita budak kecit ni
yer la betol kata orang lain anak lain ragam
tang Iman dulu dia meragam masa dalam pantang je
habis pantang senang je nak jaga
tang si Ammar macam ni la gaya nyer
dalam pantang huhuhuhu....very the senang ma
abis pantang sampai la ni (masa entry ini ditaip) fuhhhhhh..sabarrrr.....
saya tak anggap tu beban tapi anggap tu satu cabaran sebagai Ibu
bukan rungutan tapi kongsi cerita
nanti kang ada yang meluat sampai nak muntah kuning pulak


dalam nangis2 si Ammar sempat jugak saya masak
selagi tak pengsan dek nangis saya teruskan jugak sesi memasak saya
perut kena isi kalau tak Ibu jadi HIJAU...
hehehe




ni lauk untuk Iman..singgang ikan kembung
ni je lauk dia buleh makan selain sup
pedas2 memang Iman pangkah
tak orang nogori la Iman ni



asam pedas terbaik dari saya
shedap wei setaraf Linda Onn punya asam pedas
silap haribulan saya punya lagi sedap
ammmpunnnnnnnnn Linda Onn :)
hahaha..puji diri sendiri la
takde sapa nak puji selain diri sendiri
En.Papa tak makan asam pedas
dulu suka tapi sejak dah 'tua' ni dia kureng lauk2 berkuah



ikan bilis,petai dan tempe goreng cili api
shedapppppp...
dan tahukah korang bahawasanya lauk2 di atas adalah lauk yang dimasak 2 minggu lepas
hehehe..nampak sangat blog saya ni tak up to date
arini masak menu lain pulak
sambang udang dengan petai,kangkung goreng,sambal tempoyak
gambar takdo..makan sorang2 je sebab laki den kat LBJ
nyampah....
eh ape ke hal saya citer pasal lauk pauk ni??
tajuk pasal si Ammar
hurmmm belasah

kat Seremban takde KFC



Acah je...kang kalau manager KFC bacer mau nyer dia lempang saya sampai berpusing
masa ni ala2 boring makan nasik dan nak try makan toasted pocketful tu
En.Papa kata kalau takat KFC yang dekat2 dengan rumah macam tak best
so saya 'sajes' ke PD
yer kawan2 ke PD sekadar nak makan toated pocketful
huhuhu..saja2 buang minyak kereta
lepas makan, kami pusing2 PD saja tengok lampu
nak tengok laut tak dapat sebab masa tu ujan
jadinya dok dalam kereta je
dalam pukul 11 gitu kami sampai umah sebab esok tu nak keje



selalunya kalau boring2 kami ke PD atau ke Putrajaya
pusing2 bagi habis minyak, tengok2 lampu ke
ngumpat2 ke, berangan2 ke biler budak2 dah tertido dalam kereta baru kami balik
hehehe

Thursday, July 22, 2010

mata bertentang mata


Iman: Nica, Ibu ko macam Ibu aku tak?? Asik berangan nak kaya?

Nica : A'ah la Iman sama..tapi bagus la kalau depa kaya kita yang untung

Iman : Lepas tu kan tak abis2 pasal Cocoa Colagen...aritu aku mintak Ibu aku tak kasi

Nica : Mana buleh la..tu untuk orang tua..untuk pompuan..macam kita ni minum susu je

Iman : Depa mai umah Cik Yati ni ada misi sebenarnya tau,depa nak lepas dendam main sepak2 kaki pastu bergosip

Nica : Memang pun...biaq pi depa la..kita main kejar2 nak?

Iman : taknak la..ko pompuan ..tak sheshuai main kejar2 ngan lelaki lagipun ko tu princess aku ni spiderman...

Nica : taknak sudah..buleh blah...aku nak gi makan

Iman : tu la keje ko makan2, patut la montel

Nica : diam la...nanti dah besar aku minum Cocoa Colagen baru la ramping

Iman : elehhhhh

ni la hadiah saya dapat tu



Dua hadiah ni memang saya suka
ada kebaikan dan memang tersenarai dalam belanjawan untuk rumah baru
tupperware tu buleh la saya bawak bekal
hehehe..tu pun kot rajin la
kalau malas..simpan ajo
terima kasih yer...tak sia2 Ammar meragam malam tu masa cabutan bertuah
idek ilek sebab tengah sakit kepala ni
mungkin sambal paru yang saya beli pagi tadi
dah la terlebih masin pastu banyak 'pak aji'
huhuhu...lepas ni gerai makcik tu akan saya pangkah
sehari suntuk tu sakit kepala
pastu asyik kuar angin kat mulut je takde pulak rasa nak terkentut
sahih la terlebih 'pak aji'
siyes cakap saya memang alergik ngan 'pak aji' sebab saya masak tak pakai menda tu semua
kalau sakit kepala sampai esok camner ni??
harus la MC
hahahha...alasan malas pergi keje
sejak keje ngan encik2 Polis ni.....urat malas saya makin menjadi
taktau la naper jadi gitu : (

Monday, July 19, 2010

bagi can iman mencoret pulak


Muka nakal Iman....heeeeeeeeee
arini bagi can Iman mencoret pulak
adik dah..Ibu...ofcoz la
Papa je tak pernah

nak cite ape eh??
ha ..... Iman nak bela diri Iman sebab aritu adik ada ngumpat Iman dalam blog ni
tak baik oooo...Iman sayang adik apa.. Iman lepuk2 dia sebab adik tu sikit2 nanges
dok sorang2 pun nak nanges...kadang2 Ibu tengah suapkan Iman makan pun dia nak nanges
mintak kena dukung,tapi Iman pun ada gak mintak Ibu dukung
sian Ibu...tapi takpe..buleh rampingkan pinggang Ibu tu
kalau Ibu dukung kami berdua lagi ramping
tak payah pakai korset lagi
jimat duit Papa
hahahhaha....

Ibu ni ada masa dia garang ada masa dia ok
ok tu maksud Iman ialah Ibu sabar tanpa jerit2 atau cubit Iman
biru oooo lengan biler Ibu cubit
sakit la...tu pasal Iman nanges
kadang2 saja Iman nanges kuat2
bak kata Ibu saja nak lebarkan mulut
ada masa Ibu tak sampai hati nak cubit, Ibu letak Iman dalam bilik yang memang sengaja Ibu gelapkan
biar Iman tak nakal lagi
tu pun kejap je..ada la dalam 10 minit kot
lepas tu buat adik balik
Iman bukan apa.... bosan la main sorang2
Ibu asik masak,kemas,tidorkan adik
pastu bebel..bebel...bebel.... umah bersepah..umah bersepah
adoiyai..sepah sikit dah bising
adik?? hurmmm lagi la..yang dia tau..nanges...tido...berdukung..meniarap
kena agah baru nak gelak
kalau main kejar2 pun kena Papa dukungkan
elehhhh..ngada2 je lebih
hihihihi

Papa?? hurrmmmm..garang tau
Iman tak berani la ngan Papa ni
tapi kalau gi jalan buleh jadi geng
tu yang best tang Papa ni
Ibu selalu batu api, sikit2 "gtau Papa.."
tak pun "bangggg..."
nape eh Ibu panggil Papa, Abang??"
bila tanya Ibu kata Ibu je panggil Papa, Abang
uwan,atok,angah,makyang,dedek,andak,anjang,acu panggil Along
nenek panggil Adi
Iman, adik panggil Papa
Iyoi, Una,Adam, Ya panggil PakLong
sebab Papa dah tua kot...hahahhaa...(ni Ibu suruh cakap)
Papa suka bawak Iman gi jalan2 tau
best ooo...
Ibu la..dia panggil Iman pastu bisik.. "Iman,ajak Papa gi PD"
"kata kat Papa,jom gi jalan,Pa.."
Ibu yang banyak hasut Iman
pandai Ibu gunakan Iman
tapi bagus gak..takde la boring dok umah dengar Ibu bebel umah bersepah
cerewet sangat..semua nak bersih


Ibu suka nyanyi tau walaupun suara dia tak seberapa
paling best Ibu suka nyanyi lagu iklan kit kat
"coco i miss u dancing,dancing with me,everyday, eyeah..yeah..yeah.."
Ibu suka tengok drama pastu senyum sorang2
kadang2 nanges..Iman pun tak paham
pastu Papa gelakkan Ibu
Iman yang tak paham apa2 pun gelak jugak la
bagi meriah umah kami
hehehhe..Iman sayang family Iman

Iman ada lagu untuk Ibu
dengar eh..
"Ibu..Ibu..entau la atu ati ku.."
"iya..ku beruka...entau iburkan celalu"
ni versi pelat Iman la
ada satu lagu Ibu tak kasi Iman nyanyi masa jalan2
lagu ni..."tik tok tik tok ujan dah turun"
hehehehe..pernah ujan turun sampai kami tak dapat jalan2 kat Zoo Melaka
mungkin sebab Iman nyanyi lagu tu kot

tak lama lagi Iman nak pindah umah
tiap2 hari Ibu dok rancang itu ini,berangan itu ini
Papa angguk je,layan..kang Ibu merajuk
bile dah merajuk mula la keluar ayat ni.. "taknak masak"
tapi biler Ibu lapar, masak jugak la
hehehe...mulut je cakap taknak tapi tak sampai hati pun sebab taknak tengok Iman berlapar
nanti Iman tak makan,kurus kering dah orang dok kata
beza-beza kan dengan anak dorang yang super duper "berisi" (ayat sopan)
Ibu menyirap je
yer la kan dah spesis slim lagi langsing
nak buat camner..mereka harus redha gitu

ehhhh..panjang nyer Iman mencoret
dah lawan tokey ni....
ok la..acik2 sekelian..tata...
peace

Sunday, July 18, 2010

makan besar



Kasi korang terliur terutama pencita durian
"pija...jangan jeles..walau akak tak makan durian..hehehe"
nak tengok gambar yang lagi tragis sila ke FB
malas nak upload banyak2 kat sini
lambat dan malas nak menunggu

seperti yang saya janji kat entry bawah tuuuu...
kot malam ni lapang saya cuba la
dan saya tunaikan janji saya
ketiga-tiga hero saya pengsan
Ammar - memang jenis tido awal
Iman - perut kenyang,pekena susu sebotol.....hanyut
En.Papa - letih sebab siang tadi main scrambler
saya - layan FB dan tunai janji nak apdat




tuan rumah ni nama dia Tuan Ali
jawatan dia kat Kastam saya tak pasti tapi rasa saya yang "berpaku" jugak la
dia prepare segala mak nenek makanan macam ada kenduri kesyukuran
gila babas banyak
macam 50-60 orang punya makan
saya ni kalau dah tengok makanan yang banyak tu rasa tak sampai hati la pulak kalau tak rasa semua tu
uuuiiiihhhh rugi.....kalau gi makan kat kedai mau kena ratusan RM
ini dah la free, layanan pun macam 10 bintang punya layanan
kalau kat hotel ada ke waitress nak tolong pegangkan anak
kompom takde,ada ke siap kopekkan durian...???
takde....kalau ada bgtau saya yer
hehehe
ada jugak la makanan yang tak sempat saya rasa
nak tau kenapa??
takde makna saya berdiet...dan takde makna saya malu atau segan



ni....^^^^^ bujang sorang ni
tak sporting langsung
taknak dengan orang selain Ibu dan Papa dia
dengan Papa pun dia tak berapa nak
asyik nak berkepit ngan saya je
akhirnya dapat la saya rasa sikit2,bak kata orang jangan tidak
jangan tak rasa langsung : (




siap buleh tengok world cup secara free lagi
saya kurang pasti la pasukan mana malam tu
tapi yang saya dengar dorang dok asyik sebut JERMAN..JERMAN
yer la kot
takkan la N.Sembilan lawan Brazil lak kan
hahaha lawak sengal...gelak..gelak...gelak
dalam dorang dok asyik gelak2 sokong pasukan favourite dorang saya lak dok sibuk "berjoget" dalam bilik
nasib baik la tuan rumah bermurah hati bagi saya tumpang bilik dia
siap pasangkan air-cond
huihhh..baik betol la tuan rumah ni
korang jangan ingat tuan rumah buat joget lambak pulak
saya "berjoget" tu maksudnya saya dok pujuk dan dodoikan Ammar
siap nyanyi tu lagu 'coco i miss u dancing...dancing with me...everyday...eyeah..yeah..eyah...
(sambil makan kit kat) hohoho...sila jangan percaya
tu pengaruh iklan kit kat namanya
dalam dok pujuk tu kesejukan air-cond langsung tak terasa
keluar peluh "petani" saya ni
ish..ish..ish.... nak dengar cabutan nombor bertuah pun tak dapat
tapi dalam dok "berjoget" tu saya doa gak moga2 dapat hadiah yang best2
hehehhe..sempat lagi...


akhir nya ...tertido jugak la bujang saya ni setelah berhempas pulas saya dok "berjoget"
pheewwww...lega.....
kalau tuan rumah ada pasang cctv mesti dia gelak sampai nak darah tinggi sebab tengok gelagat saya dok "berjoget" nak tidokan anak
serius wei...memang betol saya "berjoget"
tapi bab lagi coco i miss you dancing tu tipu la
Ammar...Ammar..naper la
sampaikan saya tak ambik pot langsung pasal Iman
En.Papa ada......
tapi alhamdulillah...Iman pandai bawak diri
dia dok heboh main dengan anak Kak Pah


korang jangan tak tau..rezeki "berjoget" akhirnya menyebelahi saya
saya dapat hadiah yang memang saya dok kira dalam budget tahunan saya
hehehe...buleh rasmikan kat rumah baru
jimat duit...thanks Dato'
walau ia bukan tv LCD tetapiiii..ia amat bermakna
tu nanti saya tepek yer
haiiii...janji lagi...


apa2 pun terima kasih daun keladi kat tuan rumah dan isteri beliau yang bertungkus lumus menyiapkan hidangan untuk kami semua di Bahagian Perundangan
dia bace tak blog ni??
tak kot...tapi mana tau korang anak sedara angkat tiri dia tolong la sampaikan terima kasih ni yer
friendly orang nya walau "berpaku"
bukan sesetengah orang tu, baru ada 1 "paku" berlagak tak hengat
saper?? ada laaaa...
terima kasih jugak sebab bagi tumpangkan bilik
"errrr...air-cond saya dah tutup sebelum saya keluar tau..."
siap suruh tapau lagi makanan yang berlebih tu
kalau dek kerana Ammar tak meragam..mesti malam tu saya makan tak hengat kan
esok tu kalau timbang harus berpusing2 jarum timbang
terima kasih kat Ammar sebab bagi peringatan kat Ibu supaya jaga makan
hehehhee.... ni ucapan orang frust sebab tak dapat makan banyak : )

gambar2 masa sukaneka









nak tengok yg lain gi kat FB
baru nak apdat, hero besar ngan hero kecik bangun dari tido pulak
haiyaaaa...tengok la malam nanti
kot dapat la

Tuesday, July 13, 2010

kisah family day


Ni signboard kat Simpang 3 Kuala Rompin
kalau nak ke tempat penginapan kami tu - Serai D'lanjut

see, nampak betol kepala otak berserabut
tetiba je tepek gambar simpang 3
takde salam,takde mukadimah
korang redha jer la bacer entry cenggini yer



ni pintu gerbang resort ni
masa dalam perjalanan kan tak sudah2 saya kata.."naper la Dato' pilih tempat cenggini"
dah la sakit pinggang perjalanan dari Seremban ke umah yati belum hilang
ni tambah lagi dengan perjalanan ke Kuala Rompin
mana dengan jalan berombak2
dah ala2 main jet ski dah
tapi takpe...demi nak berjimba dan hilangkan rindu dengan kawan2 harus la ku gagahkan jua diri ini....cewahhhh



rupa2nya kan..tempat ni tenang je..cantik jugak laaktiviti
boleh dijadikan tempat beristirehat dan jugak ber'isteri'
gelak..gelak...gelak.... gelak tawar je la sebab lawak hampeh

aktiviti petang tu start pukul 4.30pm
tapi saya sekeluarga la yang turun paling last
biasa la beranak kecik macam2 masalah teknikal yang berlaku
belum lagi kisah saya tertido
ceh...'ter' katanya
nasib baik acara belum mula
kalau tak..rugi sangat


dan untuk pengetahuan korang, saya tak join satu sukaneka pun
sebabnya adalah beranak kecik
ish... asyik alasan tu je kan
tak la...camni citernyer
malam sebelum tu Ammar dah demam
saya memang dah risau sebab...satu - dah bayar rugi tak pegi
dua - kesian pulak nak bawak budak kecik yang demam dah la perjalanan jauh
tapi yer la kan...tangan ibu yang mendodoi ni...otomatik demam tu kebah
wahhhh..kagum giler...cehhhh..ala sebenarnya dah rezeki untuk saya join kawan2
dan dek sebab keadaan Ammar yang ala2 tak berapa nak sihat tu la saya pendamkan hasrat
tapi don't worry la..i dah hantar wakil
dan saya siap pesan kat wakil tu,mesti bawak sekurang-kurangnya satu hadiah
eheh... : ) wakil saya tu En.Papa la
tapi saya ada acara sendiri iaitu cara mengejar Iman dan jugak suara tarzan terhebat
bujang sorang tu kan,selamba je nak pi terjun laut
langsung takde perasaan takut
bayangkan la dengan dukung Ammar saya kejar Iman
dah sampai ke pantai tu
huhuhu..takmo bayangkan kedalaman laut tu
seriauuuuu...
biler dah dapat kejar tu biasa la....satu cubitan tanda amaran dapat kat lengan
tu pun sekejap je dia diam
pastu dia sambung lari balik
hadoiiiii.....time tu dah tak pedulik lagi orang dengar suara saya kejap2 "Iiiiimaaaaannnnnnnn...."
habis keluar peluh jantan


untuk aritu acara sukaneka tak banyak sebab ada beberapa orang yg tak join family day ni
jangan taktau...laki i dapat hadiah untuk acara tarik tali
paling kagum kan...As..wahhh hebat oh dia tarik tali
hahahha....ni penangan Cocoa Colagen la ni
ewah..promot


abis je acara sukaneka tu semua buat acara sendiri
saya tak terus naik bilik sebab nak temankan Iman kat swimming pool
saya takde pun teman sampai ke air...tu tugas En.Papa
tapi ada satu kejadian Iman hampir2 lemas tau
dia nak tiru anak cina kat belah swimming pool tuk dewasa tu terjun
last2 dia yang tenggelam
Iman ni memang tau...berani tak bertempat
En.Papa buleh wat dek je
biler saya dah bising2 baru dia tarik budak tu
haaaa..rasain Iman
terus insaf tak mau terjun2 lagi
sampai arini dok cerita
"iman lemas kan Ibu..."
masa last day kat resort ni dia tengok je orang lain main2 kat kolam tu
mungkin fobia belum hilang lagi kot
tapi sekarang ni..asik tuntut nak mandi kolam
huk alah...


malam tu kami makan free
makan besar ko
rugi ooo sapa tak join
ada hikmah Ammar kebah dari deman
hehehe..dan dan tu la... ;P
entry makan nanti dulu yer
i nak titon la
sekarang ni update blog belah malam
pastu kena letak status ala2 kat FB


tunggu la yer...esok???lusa??tulat??minggu depan??
hurmmmmm

Wednesday, July 7, 2010

ramai2 ke kenduri yati

Sabtu lepas 3 Julai..(hehehe belum basi lagi)
saya berkonvoi dengan kawan2 dari opis lama
korang tau kan opis lama saya....
saya janji dengan depa jumpa dekat Petronas Taman Matahari Height
lepas tu ramai2 gerak ikut Kuala Pilah dan berkumpul pulak kat Pekan Batu Kikir jambatan bosi
dan kalau korang nak tau..saya la yang jadi ketua konvoi..ewah berlagak ; p
kami konvoi ada dlm 10-11 kereta kot
korang tau kan Keratong kat maner??
huhuhu.....sakit pinggang acik
nasib baik budak2 tak meragam
kalau tak harus la saya buat tarian lagu "kalau anda tension hentak kaki"
korang ofcoz tak tau lagu tu
hanya saya je yang tau..hehehe...



bergambaran dengan kawan baik i... :)
kebetulan pulak sebelum sampai rumah Yati ada kenduri jugak
nasib baik kad jemputan Yati ada
kalau x...harus terjadi tragedi silap rumah
dah la tema ala-ala sama



makan time...sambil makan untuk diri sendiri sambil pangku Ammar dan sambil tu suapkan Iman
yang Iman pulak tak nak makan
puas paksa2 pun tak nak..macam dia yang jadi pengantin
over excited....



Yati dan laki beliau
pandai pilih tema merah
nak pulak Yati ni berkulit putih
kena sangat la



minat betul saya dengan pelamin ni
simple tapi menarik tertarik saya memang da bomb
merah - putih...i likeeeee...



senyum lebar ko Yati eh..
mentang2 la cinta hati dah sah jadi suami
bak kata orang dah halal la
tak payah nak feeling2...senyum2..berangan2
la ni dah jadi realiti
tahniah la ...... pasni cepat2 buat anak
biler beranak kompom Dato' Nik bagi hadiah besar
buleh tepek kat FB...hahaha..



acara bergambar secara ramai2 harus la wajib kat mana2 kenduri
nak tengok gambar2 lain gi kat FB saya
situ semua ada
nanti akan menyusul entry family day pulak
mungki secara berepisod kot
kot la..kot rajin..kot idea melimpah..

gambar2 akuarium












entry diam seribu bahasa