Pages

Wednesday, December 31, 2008

hambek...

Hah..hambek...
kali ni header lak besor gedabak
ish...naper la.....
lantak la aih
hari ni saya isytiharkan hari ni adalah hari tangan miang sedunia
sila ingat tarikh ni yer
adeh dah bengong dah kepala ni


layan novel lagi siok
huhuhu..baru2 ni saya ader beli 2 novel kat MPH
yang ni dah khatam
conclu nyer novel ni memang best sangat
sampai saya tersenyum sendiri dengan erti kata lain siok sendiri la
nak tau cerita dia
sila la beli sendiri
tengok buleh pinjam mahap eh....

ni baru mula bacer
x tau lagi camno ending dia
sedih ka? hepi ka?
kalau nak tau gi beli sendiri
eheh.....

ntah ape2 ntah

xtau la ape nak jadi ngan blog saya ni
tu la tangan ni gatal bebenor
lantak la kaler putih ko ijo ko
janji ni blog i
kan ker putih itu suci
sesuci hatiku ini
aiceh!!!!!!



korang layan la ek....
malas dah nak edit
kira ni blog tahun baru 2009 la ni
redha la eh...

hepi new year

Hepi new year untuk semua blogger
yang link atau x link saya
silent readers *kot ader la
semoga tahun baru 2009 ni membawa seribu makna untuk korang
x kira la new year untuk tahun hijrah 1430 atau tahun masehi 2009
semua orang mesti ader azam tahun baru kan?
saya pun ader jugak
tapi aper2 pun saya nak nangis dulu
huwaaaaaaaaa....isk...isk...



nangis sebab acik dah tuooooo...
tahun depan saya dah 29 tahun
cepat betul maser berlalu

Azam saya ialah :-

* nak majukan diri maksud saya lebih bagus dari tahun 2008
* nak banyak kan amal kurangkan dosa *dah tua wei bawak2 la insaf
* kalau buleh mesti dah ader umah sendiri
* nak positif kan ape yang negatif maser tahun 2008

dan saya hepi sangat sebab kebanyakan azam tahun 2008 ni ader yang dapat saya laksanakan
Alhamdulillah......

jalan di putrajaya

Lepas balik dari umah makcik, kami terus pi Putrajaya
kan Serdang ngan Putrajaya dekat jer
Lagipun aritu saya kena jadi tourist guide untuk sedara2 saya yang mai dari Sg.Petani
Saya ni namer jer keje kat Putrajaya tapi x abis jelajah lagi




Memula tu saya bawak depa singgah kat jambatan ntah haper kenama dia
saya panggil jambatan Pulau Pinang jer
memula tu takut jugak nak berenti
tapi biler tengok ramai yang berenti tu yang saya gigih nak bergambaran kat jambatan ni
yer la kan, asyik tengok dari opis jer




pasti lepak2 kat Dataran yang kat depan Masjid Putra
kemudian baru turun ke Souq



Time cuti2 cenggini memang ramai orang
Akceli dari dulu lagi saya duk usha cruise ataupun perahu dondang sayang tu
murah ker mahal ker saya sendiri x tau
lepas bodek Papa Iman
last2 dia agree nak naik cruise tu
sayangnya, kena tunggu lagi sejam
tengok jam dah pukul 6 kalau lagi sejam dah pukul 7
last2 kami pilih naik perahu dondang sayang
perahu pun perahu la janji dapat rasa lalu kat tasik Putrajaya yang orang dok bangga



untuk dewasa depa cas RM20
sesapa orang gomen yang keje kat Putrajaya buleh la tunjuk pas tapi valid untuk hari isnin sampai jumaat jer
kalau ader pas depa bagi diskaun
berapa diskaun tu xtau pulak saya
tu kena tanya sendiri la







Ok la naik perahu ni
adalah dalam 25 minit gitu
depa bawak sampai kat umah Pak Lah
nasib baik jugak la Iman x melasak atau mabuk
kalau idak mau nyer haru
pas puas naik perahu tu saya bawak depa pi Alamanda
ada la shopping sikit2
tu pun x lama kat Alamanda sebab Iman dah merengek
masuk keta pekena susu sebotol terus tido sampai depan umah
keputusan nya saya memang penat sepanjang cuti minggu lepas

Tuesday, December 30, 2008

ke serdang

Demi x mau menghampakan jemputan makcik
saya pegi la untuk memenuhi undangan dia
saya sendiri x pasti ni jamuan besday ke
open house sempena krismas ke
may be untuk besday anak dia kot walaupun saya tunggu gak biler la nak potong kek ni
dan pada hari yang sama (sabtu-27.12.2008) Mira pun ader jemput saya ke kenduri aqiqah anak dia
tapi...sori Mira...artis mcm akak ni memang x dapat nak penuhi segala jemputan
Aiiceh.... : p
Len kali eh kalau ko wat kenduri sunat Azib lak

Memandangkan jugak Makcik saya dari Sg. Petani mai, so saya angkut dia ke umah Makcik @ Fauziah
baper banyak makcik daaaaaa...
nasib baik si Idut msg saya bgtau yang majlis Makcik kul 3 kalau ikutkan dalam kul 11 gitu saya dah kuar umah
bukan aper, saya ingat nak bawak makcik dan cousin saya tu jalan2 gi Putrajaya
Yer la kan, nama janji melayu
konon janji ngan Idut dalam kul 2 lebih dah sampai tapi saya kena singgah The Store jap sebab nak cari something untuk Firdaus
At last kul 3 lebih baru sampai
nasib baik senang nak cari umah dia (makcik)
susah payah dia scan bagai pastu email kat saya direction tuk ke umah dia
Setakat kat Serdang tu ok lagi kot untuk saya
Huh! syabas beti.....
saya sampai tanpa gagal atau sesat tau
sila puji saya!!!!!

Biler sampai kat umah tetamu hanya ader 1 keluarga jer
ok la tu.... x lah saya segan
kan ke saya ni pemalu gitu
Kat umah makcik saya dijamu dengan laksa penang dan mee kari
Perggghhh sedap ko!!!!
Pasni makcik leh la bukak catering
selain tu ader gak puding laici dan buah
Itu untung nya kalau tetamu x ramai sebab saya buleh makan dengan banyak nyer...
heheheh



hanya laksa sajer yang sempat saya snap



family Idut





ni antara tetamu yang sempat saya jumpa





Idut ngan Hady yang sama berat ngan Iman walaupun Iman dah setahun





sebelum balik harus ader sesi bergambaran dulu
muka makcik yang kepenatan sebab dengan keadaan berbadan dua dia buleh masak semua tu pastu nak layan tetamu lagi
kalau saya la...harus pengsan lepas tu

Dalam kul 4 lebih gitu saya dah gerak balik
bukan aper saya dah janji ngan cousin saya tu nak bawak depa pi Putrajaya
Tima kasih kat makcik sefamily sebab jamu laksa yang tedap
dan hepi besday untuk Firdaus
Walaupun Firdaus ni sebaya Iman tapi dia dulu dah berjalan
Iman ni walau ringan tapi berat sikit kaki dia nak berjalan
x pela..pelan2 yer Iman...



Note : malam lepas balik dari umah makcik, Iman dah tatih 2-3 langkah
mungkin berjangkit dari Firdaus kot....

xtbt episod 2

saya memang suka buat citer sambung menyambung
baru mcm drama
yer la kan nak jadi pengarah drama x kesampaian


layan gambor ngan huraian sekali yer
malas nak taip



Sila jangan peduli kat perut saya tu
tu kesilapan teknikal
konon nak posing maut tapi...











Tiger yang cumel
biler nampak tiger, Iman terus cakap
"Au...apot...apot"
Apot tu kucing kat umah uwan dia


Jangan ditanya kenapa tudung x sedondon ngan kaler baju
ni kes tudung tertinggal kat umah
Nasib baik jugak la Pija ader bawak tudung lebih

xtbt kat Sunway Lagoon

Nak masuk Sunway Lagoon ni kami amik pakej 3 parks (water park, amusement park & wildlife park)
RM60 untuk satu kepala
Iman free ajo



Dari umah saya dah siap goreng naget untuk Iman
memang saya tau OUTSIDE FOOD AND DRINKS ARE STRICTLY NOT ALLOWED
tapi xkan semua nak beli
atlis terisi gak la perut ni sementara nak gi beli nasik
tapi apakan daya, last2 kantoi gak walau dah sorok kat lipatan baju2
nak xnak kena la simpan naget tu kat dalam locker






Nasib baik ader makngah Iman
Dia la yang layan Iman mandi
Dia jugak yang bawak Iman main kat sana sini
saya hanya jadi pemerhati ajo
non ado mood gitu
jeles nengok orang main itu ini






Biler makngah dah letih layan Iman, Papa pulak yang layan
Ibu hanya mampu layan kat tepi2 ajo
nak lebih2 masuk kat air harap mahap la yo
Len kali la.....



Ralit betul saya dok perhatikan minah saleh yang pakai bikini biru tu
sementara dok nunggu ombak si minah salleh tu layan lagu sambil menari2 kat dalam air
Huh! kemain lagi... dah x peduli orang sekeliling lagi
saya agak dia mabuk kot
AGAK jer....









Walaupun keciwa x dapat main kat air tapi semua mainan kat Amusement Park saya layan
eheh! kecuali roller coaster ngan tomahawks
saya takut main semua tu
kalau ader orang nak bagi sejuta baru saya nak main
kalau takat ajak2 jer mintak ampun la....
... continue ....

krismas @ sunway lagoon

Cuba teka cuti krismas aritu saya gi maner?
Jeng..jeng..jeng....hahaha...pagi2 lagi dah buat teka teki sengal
dah tentu title kat atas nun awal2 dah bgtau yang saya gi Sunway Lagoon




Akceli planning nak ke Sunway Lagoon ni adalah keputusan terakhir
memula tu plan nak gi PD pastu pikir time cuti2 cenggini mesti orang ramai
so, x jadi la pastu wat keputusan nak gi mandi kat jeram *acik luper nama tempat tu sbb Kaklang yang cadangkan
x jadi gak last2 wat keputusan ramai2 gi Sunway Lagoon
tu memang saya dah tau kompom ramai orang nak pulak time cuti krismas, kan
tapi degil nak gak gi sebab acik lum pernah gi Sunway Lagoon ni
Patut Kaklang ngan Kaktih gi tapi last minute Kaklang x sihat pastu Kaktih lak ada hal so, yang pegi hanyalah saya 3 beranak, pakcu dan Angah
lain2 pun ada hal tersendiri






Biler sampai jer kat Sunway Lagoon, mak aih...bapak ramai orang kat sana
Nak wat camno kan redah jer la
Tapi kan, satu jer yang buat saya begitu keciwa....
iskk..iskkk....huwaaaa...time nak tukar baju kat toilet tetibe 'penyakit orang fomfuan' mai
terus hilang mood tau.....
X dapat la saya nak meng'enjoykan' diri kat sana
takat main air takat buku lali aper kelas kan
bak kater Pija (biras) "ala...redah jer..."
Oh! tidak......

Wednesday, December 24, 2008

yeh yeh

Yihhaaaaaa...khamis cuti, jumaat cuti, sabtu cuti, ahad cuti, isnin cuti.....
yeh....yehh.....




pis..pis..kacang pis....
yihaaaaaa