Pages

Tuesday, August 8, 2017

** no title**

Haiii u..Assalamualaikum..

Lamanya tak membebel kat sini. Rindu weh nak taip laju-laju sambil luah apa yang kita rasa. Entah kenapa hari ni rasa ringan pulak jari ni nak menaip..saja nak exercisekan jari ni..lama sangat rehat, makin naik lemak : )

Kalau dulu gunakan ganti nama kepada SAYA, arini nak guna ganti nama CIK NA.Boleh kan?? (kelip-kelip mata). Nama tu dapat sejak aktif bisnes online. Saja guna nama tu biar senang customer nak sebut. Customer?? kencang sangat  bisnes ko ek (mata ke atas). Alhamudlillah dapat menabung dengan duit bisnes online tanpa susahkan sesiapa. Prinsip Cik Na berdiri di atas kaki sendiri. Susah senang hadap sendiri. Sekarang Cik Na jual JSD dengan lebih aktif lagi dan jadi dropship Seqy Beauty. kalau terlebih rajin lalu lalang la iklan tu bersilih ganti. Kalau mood sendu plus malas nak mam..memang sikit je iklan. Camne nak kaya kalau iklan sendu?? hihihi..so far Cik Na enjoy dengan apa yang Cik Na buat sekarang. Merasa pegi pos laju merasa pegi COD. Tapi... tu beberapa bulan yang lepas la sebab sekarang ni simptom malas tu berganda sebab i is berbadan dua...huwaaaaaaa kenapa?? tak percaya?? ahahahhaha...umur gini termengandung kan...TER la...

So, sekarang dah 24 weeks...cepat sangat masa berlalu..mabuk?? perkara wajib bila mengandung. That's why la anak Cik Na tak ramai mana..jeran sebab mabuk. Mengandung kali ni banyak sangat dugaan dia. Mana dengan orang sekeliling tak paham keadaan kita siap bandingkan dengan orang lain. Deyyyyy... lain orang lain ragam dia, kan. Sekarang ni mabuk-mabuk manja tu ada la. Tak tau la pregnancy kali ni lain macam pulak.

Cik Na tau ramai yang doakan Cik Na dapat baby girl..terima kasih sangat.. Sapa taknak kan sebab sebelum ni dah dapat 2 boy. Tak kisah la sebab yang penting sihat Cik Na sihat baby nya.

Ok.. nanti kita jumpa lagi eh... nanti Cik Na bebel panjang2 sampai korang penat nak baca ~_<


Love... Cik Na

Tuesday, November 29, 2016

saling beringat



Assalamualaikum...

Pernah dengar nasyid dari kumpulan Raihan,?? yang .." ingat 5 perkara sebelum 5 perkara.."
tiba-tiba pulak menaip sambil menyanyi..ehehehe
saja untuk peringatan diri sendiri dan korang semua
dunia sekarang ni dah macam-macam terjadi
jadi takut pulak
kalau dulu, andai ape2 terjadi biarlah saya dengan mama, suami dan anak2
tapi sekarang ni.... arwah Mama dah takde so saya harap sangat ape2 terjadi biarlah dengan suami dan anak2..hmmmm


kadang-kadang tu bila tengok FB kawan2 yang berjaya dalam bisnes..pegi sana sini...shopping berbeg- beg sambil possing dalam FB atau IG
ada jugak terlintas sambil cakap dalam hati..bestnya jadi ko (si polan si polan)..lepas tu like status dia
tapi kalau dah kerap sangat show off...saya jadi mencebik jadi meluat..nak kata jeles idok le tapi makin over pulak menunjuk..seolah-olah macam lupa yang 5 perkara tu
so, saya amik keputusan, unfollow si polan..untuk elak saya mengata, merungut dan tidak bersyukur
saya bersyukur sangat dengan kehidupan saya sekarang ni, cuma biasa la manusiakan
mana pernah puas, nak jadi macam orang lain
padahal makan minum pakai semua cukup tapi kalau boleh nak lebih .. lebih dan lebih lagi


Pagi tadi, sebelum pegi keje saya singgah kubur arwah Mama
nak singgah tengok kot tanah kubur arwah mendap
kan sekarang ni musim hujan nak pulak kat FB dorang dok up sambil merayu waris2 pegi jengah kubur sebab banyak kubur yang berlubang dan mendap
Alhamdulillah.. kubur arwah cantik...pokok hiasan atas kubur pon segar
bunga kaler pepel (purple) lagi : )
haiiii rindu kat arwah..semoga dia tenang di sana : (


hmmm saya stop dulu..nak pegi bank jap..tukar kad bank
tak silap saya sampai hujung tahun ni kan tempoh tukar kad bank
korang yang belum tukar tu cepat2 pegi tukar ye
tata..thanks for reading

Wednesday, October 26, 2016

psssttt

uiiikkkk...hehehe
saje ngintai ada lagi ke kawan-kawan blog saya ni
lama gila tak update..sampai lupa ape nama blog
bukan taknak update..banyak benda nak cerita kat korang
dan paling terkini saya nak bagitau..Mama saya dah takde T_T
dah tinggalkan saya dan adik2
dah 4 bulan Arwah Mama pergi
Arwah Mama meninggal masa 2 minggu kita semua berpuasa
hmmmm..rindu sangat kat arwah
macam tak percaya yang arwah tinggalkan kami

nanti-nantilah saya cerita pasal penyakit Arwah ye
belum kuat lagi sebab orang yang kita sayang pergi tanpa kita duga
sebabnya saya masih memerlukan Mama..dialah yang besarkan saya dan adik beradik
dari dulu dia segala-galanya : (

Wednesday, June 8, 2016

Salam Ramadhan 1437H

Salam Ramadhan..hai semua

hari ni dah 3 Ramadhan..kejap je ek. Tahun ni Ramadhan saya serba sederhana je. Lagipon Mama masih kurang sihat. tahun ni pon saya kurang amik tempahan popiah sebab partner saya pregnant.
kiranya tahun ni biasa-biasa je. Dan walau biasa-biasa, saya tetap bersyukur sebab masih mampu berpuasa. Setakat ni saya belum jengah ke PARAM lagi. Semua masak sendiri. Cuma beli roti bom je sebab roti bom ka PARAM Tmn Desa Dahlia memang sedap. Dua kali tau saya repeat beli : )


Untuk puasa pertama saya masak :- sambal udang dan sup sayur

Hari kedua pulak :- daging masak kicap dan bendi berlado


Gambar takde eh sebab entah kenapa tak boleh transfer dari phone saya ni. Maklumla..enpon murah je..hasil untung jual popiah ...hehehehhe


Hari ni saya plan nak masak tomyam putih, sotong goring kunyit dan ikan cencaru bakar. Gullppp telan ayaq liuq...sedap mehhh. Senang kan masak sendiri, sebab sahur tak payah nak keluntang keluntang masak semua....cuma panaskan je. kot nak tambah goreng telur je. Saya rasa seronok bila dapat masak juadah berbuka untuk family. Best sangat. Rasa macam mak-mak sangat...hihihi walau penat tapi seronok. Sapa yang seangkatan dengan saya mesti dapat rasa apa yang saya rasakan. Biar lah orang cakap kita ni mak-mak. Janji family kita kenyang dan puas hati.


ok lah..untuk semua..selamat berpuasa, berbuka puasa dan bersahur. Bersederhanalah dalam berbelanja ye. Sungguh skema ucapan penutup saya ; p