Pages

Wednesday, August 12, 2009

hazabnya nunggu kat klinik

citer pasal semalam...
saya amik cuti sebab mau pi check-up kat KKIA Ampangan tu
bukan nak ngeluh... tapi nak kongsi cerita pasal keHAZABan saya nunggu nombor
sabar...sabar....
paling hazab masa nak tunggu result darah ngan urine
sebabnya ibu-ibu ngandung tak leh dok nunggu kat depan lab tu sebab takut jangkit H1N1
takutttttt....
pulak tu punya la ramai orang kat klinik semalam
nak kat Isnin tak pulak
tapi.... ada yang buat saya tak puas hati ialah kaum bapak-bapak ni atau bakal bapak
ada ke patut ibu mengandung kena berdiri padahal depa duduk teman bini masing sambil baca paper atau main game kat henpon
patut tak???
rasa nak sepak je belakang depa...
saya rasa nak sepak sebab masa tu saya kena berdiri
tu yang hangin satu badan tu....
masa saya sorang-sorang tu Papa Iman pi antar Iman kat umah uwan eh
tu yang takde member nak ngumpat
jadinya merungut dalam hati jer...

jadinya semalam kira macam acara rebut kerusi
asal ada yang bangun jer .... secara laju-laju saya pi parking montot ni
hahaha....sangat keji perbuatan tu
nak buat camno.... saya antara orang yang teraniaya gitu...ceh teraniaya katanya...
dah tu pulak settle segal urusan dalam tengahari....huhu..berasap badan...

berat badan naik 2kg itupun sebab dah buleh makan sikit-sikit
masalah terbaru pulak bacaan HB saya pulak yang rendah
hah hambekkk..sebeban depa bagi ubat...
ayoooo....


note: kat unit sebelah ni ada sorang ibu mengandung suspek H1N1...kesian dia...mintak dijauhkan dari saya..wanita mengandung adalah golongan yang berisiko tinggi yer kawan-kawan...mari kita pakai mask...

Wednesday, August 5, 2009

ok la sikit...

Keadaan muntah-muntah dah ok sikit
tapi still takleh makan nasi lagi...loya
ok la kalau aritu sehari sampai lembik sebab asik muntah jer
tapi la ni sehari 3 kali je...
saya pun dah rajin sikit datang keje
walaupun terpaksa heret kaki ni
kadang-kadang tu saya cakap sorang-sorang "iskkk..naper la opis tak kat belakang umah jer..."
huhuhu.. itu rungutan orang yang terpaksa yer kawan-kawan

semalam balik keje gegas pi klinik Dr.Sukhilmi
klinik gomen pun saya pi jugak tapi tu next week
saya kena pi check kat dua-dua klinik ni sebab saya ada sikit problem
huhuhu...RAHSIA.....tok sah la korang susah-susah nak siasat apa problem saya tu
tak mungkin acik bgtau
MAHAP yooooo....

berat saya masih 50kg...mendadak dia turun
bayangkan masa sihat 57-58kg terus jadi 50kg
buleh masuk pertandingan ratu kebaya nih :)
baby pun dah namapk kaki ngan tangan dia
saya sangat teruja walaupun ni kandungan kedua
lain-lain semua ok ajer...

tu jer la kot perkembangan diri saya
sok-sok kalau ada cerita saya hebohkan kat sini yo....
daaaaa :)