Pages

Thursday, April 10, 2014

amar masuk wad

Salam uols...

Dah dekat sebulan sebenarnya kisah Ammar masuk wad
tapi baru arini saya berkesempatan nak update
kena update sebab segala entry dalam ni untuk kenangan masa akan datang
nanti masa pencen buleh la isi masa lapang baca blog sendiri
kalau umur panjang

puncanya saya sendiri pon tak pasti cuma sebelum dia kena cirit birit
dia baru je elok dari demam
nak kata punca dari ubat tak jugak sebab dah 3 atau 4 ari elok demam baru kena
nak kata gi makan luar takde sebab masa tu musim panas melampau dan jugak jerebu
mengikut kata doktor mungkin virus
3 hari jugak saya dok bertapa dalam wad


kesian Ammar..sampai susut badan dia
makan je muntah, berak2
dari hari Sabtu lagi Ammar dok ulang alik ke toilet..walau sakit selera dia tetap ada
tapi tu la...lepas makan keluar balik
malam tu memang saya dan En.Papa dah standby kot2 kalau dah teruk saya ke hospital
bila keadaan Ammar dah lembik sangat subuh Ahad tu terus siap2 barang lepas tu
pos Iman ke umah MIL
dalam dok kalut sempat jugak saya siapkan baju dan jugak segala kelengkapan sekolah Iman
sebab saya agak dalam keadaan Ammar macam tu mesti warded



merasa jugak duduk wad baru
cantik selesa..setaraf hospital swasta
semua serba baru...dan kebetulan masa tu ramai yang warded sebab denggi dan jugak athma
kesian...tengok
mujur En.Papa buleh diharap..dia lah yang urus Iman


Terima kasih jugak kepada yang datang lawat Ammar di hospital ataupun di rumah
terharu sangat....sayang korang
ooo lupa..Selamat bertunang sepupu saya, Hadee
kebetulan masa Ammar cirit birit tu dia bertunang
sori tak dapat join ke majlis pertunangan tu
In Sha Allah kahwin nanti kami mai.....