Pages

Tuesday, March 31, 2009

dia dah balik

My geng rempit dah balik
huhuhu..saya sokaaaa
ehemm...dia dah slim la
tengok la gambor kat bawah ni
*
*
*
*
*



kan...betol x dia dah slim



As, dapat sumbangan dari bahagian Perundangan
senyum memanjang dia
ni lak gambor baby dia
*
*
*
*
*



ni la NIZAR HAZIQ
masa ni umur dia baru sehari
sebijik muka kakak dia, Nica



yang ni pulak gambor terkini dia
sudah botak Haziq ni
comey laaa.....

makan-makan kat kenduri

Wiken (Ahad) saya mcm malas nak masak
kejap bukak peti ais,kejap katup
pastu menung
tengah dok menung pikir nak masak aper Mama call

"Long, ko nak ikut gi kenduri cik Angah x?"
cik Angah ni jiran Mama iaitu omak kepada pengantin pompuan
"nak..Mama jemput orang eh"
"ha,kul 12.15 ko dah siap tau, xmau baru hegeh2 baru nak mandi la...bla..bla.bla.."
"yer lah"

zup zap zup zap dah siap
tapi Mama mai kul 12.30
penat jer acik siap awal2 sampai berpeluh nunggu
ohh....kosan eh ada kawan Mama (nama x ingat) mau tumpang jugak
lupa lak nak bgtau, Ahad lepas tu kira bertandang ke umah lelaki la
lagipun umah lelaki dekat area Senawang jugak, nun kat Taman Kemuning
umah cik Angah ni kenduri dia minggu lepas



pelamin dia cantik dan simple



pengantin nak bersantap
akcelikan pengantin pompuan ni kawan saya masa kecik2 dulu
kawan-kawan sama ngaji
x silap saya umur dia sebaya ngan Maksu Iman, 24 tahun




depa guna khidmat katering
ok la lauk dia



lepas kenduri ni saya pi kenduri kat Taman Tasik pulak
kiranya sehari tu sampai 2 kenduri kami pi
kira Ahad lepas adalah hari gantung periuk belanga
sebab malam tu pi makan kat kedai pulak

bapak borek anak rintik

Masa ni kami pi Jasko Seremban 2
sementara saya pi survey barang si bapak ngan si anak pi layan games
ni antara yang sempat saya snap







layan jer....

Monday, March 30, 2009

mesyuarat puspanita

Ni citer jumaat lepas
kan umah saya xde line tenet
so kena tunggu balik opis la
baru dapat apdat

saya ni ahli Puspanita
so kalau ada apa-apa xtbt pasal puspanita harus la saya menunjukkan wajah ku ini
janji datang tu yang penting
sebenarnya yang paling penting ialah benda ni



yer kawan-kawan MAKAN...
MAKAN free adalah sesuatu yang paling saya suka
; 0



oh ya!! mesyuarat ni buat kat bangunan MOF nun
so kena jalan sikit la
ala..antara Kastam - MOF, MOF - Kastam apa la sangat
ceh..berlagak



kena register dulu
kalau tidak x dapat paper beg


dah dapatttt...
isi dia hanya sebotol air mineral *dah minum pun
biskut tiger *bagi kat Iman
bag puspanita dan jugak laporan mesyuarat yang lepas2


me wif Kak Mon


wif Yati





sapedek time



muka lapar



Sara yang malu-malu miow
; p

dia yang rajin

ibu nak ngemas dia pun nak ngemas jugak
walaupun umah tu dah berkemas
bagus-bagus harap2 kekal la yer





tapi tu la dalam rajin tu curut x buleh tinggal
sentiasa kat mulut
hai la Iman bila nak berenti isap puting ni









sampai runtuh langsir
sabor jer...
hik...hik...hik...








lepas kemas, kita minum duluuuuuuu

Friday, March 27, 2009

harus kena maki

Nak hidup kan, kena lah pandai-pandai
pandai-pandai tu maksud saya kena pandai cari akal atau inisiatif lain untuk diri sendiri

hari ni kan Jumaat, dan org gomen mcm saya kan baru dapat gaji
huhuhu.. kita enjoyyyyyy
yesssssssssssss....

arini jugak saya ponteng kelas shorthand
saya pi berpoya-poya kat alamanda ngan Yati n Kakpah dan jugak sorang lagi kawan KakPah
mula-mula kami memang pi berempat
masuk Alamanda masing2 berpecah
saya dengan yati dan KakPah dengan kawan dia tu

dipendekkan cerita *lotih nak taip panjang-panjang
asik dok cuci mata, test itu,test ini jam dah kul 2 petang
janji ngan KakPah kul 2 mesti dah ada kat luar Alamanda
tapi dek sebab barang yg dicari x jumpa saya suruh KakPah balik dulu
dapat jugak la saya sebat high heel
padahal semalam dah beli sepasang
pompuan kan..... orang lelaki harus redha tu

tik tok tik tok..dah kul 2.45...hohoho... kelam kabut la acik
nak naik bas susah la pulak sebab hari Jumaat bas memang susah sikit
hurmmm..kan baru gaji so alang2 naik teksi la
tapi.. sekali Q panjang daaaaaa
adusssss... camno ni..dah dekat kul 3 ni

haaaa idea jahat dah datang
jeng..jeng..jeng...
kami berdua terus berjalan kedepan sikit
tujuannya nak dapat teksi dulu
x lama tu teksi pun sampai
hik..hik..hik...terus teksi tu emergency brek
sampaikan abang teksi tu kata

"mana buleh naik kat sini dik"
"terdesak bang, terpaksa main tipu"
"nasib baik pompuan kalau lelaki, tinggalkan aje"
"ala bang, kami dah lambat ni"


dan yang best tu abang tu bagi diskaun lagi kat kami
selalunya teksi dari Alamanda RM8 tapi abang tu bagi RM7 ajer
tenkiu bangggg..*nyit..nyit

kalau korang jadi depa-depa yang Q panjang tu korang maki saya x??
kalau saya harus maki sebakul sebab dah lama tunggu last2 ada 2 mangkuk hayun main tipu tunggu kat depan
mau idup maaaaaaaaa
kena pandai
kalau tidak dok belakang je la
ampun mahap yer
pasni x buat lagi *InsyaAllah
meh kiss sikit kat korang yang susah payah Q panjang tadi
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh
hiiiiiiiiii

macam x percaya

Kenapa saya x percaya?
sesuatu yang buatkan saya suami isteri mcm x percaya dengan apa terjadi
jeng..jeng..jeng.... wat saspen jer
ahaks.... xde lah ni sebab perangai Iman yang lain masa dengan saya tapi dok ngan orang dia jadi lain
errr... betoi ka...gasak lah....hentam ajo

macam ni citer dia......

*
*
*
*
*

Semalam saya x antor Iman ke umah Uwan dia sbb MIL saya kena nolong orang kenduri
nasib baik Maksu Iman ada jadinya saya mintak tolong dia tolong ngasuhkan Iman
untuk ngelakkan Iman nangis atau dia mcm ala-ala terkezut gitu malam tu saya tido kat umah Mama
senang sebab saya x payah nak ganggu tido Iman

akceli kan, saya punya la risau kalau Iman dok ngan Maksu dia
bukan sebab saya x percayakan Maksu Iman tu
tapi sebab Iman ni agak lasak sikit pastu dia suka sakat Iyoi
tu yang saya x sanggup tu
kadang2 hangin jer saya tengok perangai dia bila balik umah Mama
dats y la kalau lepak umah Mama kejapan jer
walaupun Maksu Iman kata x kisah tapi saya sangat kisah sebab sapa2 pun akan terasa hati kalau orang jentik anak dia
betol x???

dek sebab risau yang amat sangat, setiap jam saya akan call
dan nasib baik jugak la Mama MC semalam sbb dia kureng sihat
sampaikan Mama pun naik rimas sebab saya asik call
dan yang buat saya x percaya.....dari cerita Mama dan Maksu Iman
depa kata Iman sangat disiplin,x sakat Iyoi dan juga depa pun mcm x percaya kenapa Iman begitu baik
bior betoi...saya pun call Papa Iman bgtau keadaan Iman
mcm saya jugak, dia mcm x percaya

ni antara perangai Iman yang berbeza masa dengan saya dan jugak dengan Maksu dia

>> dengan Maksu - menyusu sendiri sambil baring atau tengok tv
.. dengan saya - mcmana pun tetap nak saya pegangkan botol susu tu itu pun kadang2 jer dia pegang sendiri
>> dengan Maksu - dengar kata..Maksu suruh duduk dia duduk, Maksu tidokan terus diam dan tido, makan dengan senyap sambil duduk ngadap Maksu
.. dengan saya - time makan bapak payah nak suapkan dia sampaikan ada adegan kejar-mengejar

dan banyak lagi perbezaan dia la..pendek kata memang x percaya
tapi atlis biler dia ngan orang dia akan disiplin dan xde la saya dengar orang mengata anak saya tu x berdisiplin
dan yang terbalik tu..Iyoi pulak yang buat perangai
kiranya Iman jadi Iyoi dan Iyoi jadi Iman
sangat kelakar la depa ni
hihihi.....
ni antara gambor budak 2 orang ni
*
*
*
*



tengok la..dia jer nak conquer mainan tu



last-last Iyoi mengalah jer



ni pun sama
padahal tu push car Iyoi
dia tetap nak conquer jugak



"aku kan Abang.."
agaknya tu kata Iman kat Iyoi



Sama-sama slim
biler jumpa sesiapa jer mesti ada yang cakap.."eeee..kurus nyer.."
sungguh x jaga hati kami selaku mak pak bebudak 2 orang ni
walau kurus tapi depa sangat aktif, bijak dan tidak lembab yer
jangan ingat kami mak pak depa 2 orang ni x bagi makan
dah jenis keturunan slim nak wat camno...
memang ada sikit kecik ati tapi kami diam je..
huhuhu..ter'emo' sudah....



ni masa depa ngam
boleh kongsi apa saja



pendek kata "kita geng maaa"
time baik la
cuba time gaduh..kadang2 gelihati jer tengok



ni pun masa ngam
sama2 sepahkan bawang nenek
biler kami tegur depa senyum
alahai..Iman dan Iyoi



itu la dia cerita budak 2 orang yang kadang2 buat kami sefamily ketawa
MUHAMMAD AMIRUL HAQIM DAN IMAN HADIF
moga korang jadi anak kebanggaan kami...
aminnnn..

Thursday, March 26, 2009

tag from maya

akceli kan saya dengan x malu nya paksa maya tag saya
buleh gitu????
lantak la..dah xde idea kan
harus la paksa kawan sendiri
kang kosong pulak blog ni tanpa entry *ceh ayat perasan glems
meh la layan tag secara paksa ni

1. If u can have a dream to come true, what would it be ?
beli umah

2. What would u do with a billion dollars ?
beli tanah,buat umah banglo pastu nak upah ID suh tatikkan umah tu,coti2 mesia,shopping,belanja kawan2

3. How would u see yourself in ten years time ?
sempat ke?? ntah..mungkin makin anggun kot *buwekkkk

4. What's the first thing u do when u wake up ?
mau keje kah atau mau pontengkah

5. Name a friend whose name starts with the letter "F".
fahrin ahmad,faizal tahir,fauziah gous *hahaha..tetiba ngaku kawan

6. Why did u answer & post this ?
xde idea nak wat entry

itu saja...xmo tag orang lain sebab xde orang nak paksa saya :p
tenkiu maya...lap u..mmmmmmuuuuahhhhhhh sikit kat pipi ko *nyit

pengajaran buat guwe

Dari semalam saya x sudah-sudah salahkan diri sendiri dan jugak memadankan muka ni

cerita nya camni...
semalam saya half day sebab nak bawak Iman pi klinik
mcm kat entry2 yang dolu-dolu la korang
kalau ada appointment untuk Iman saya mesti amik half day
lagipun keje dah siap, tu berani half day

mcm biasa saya akan amik bas metro dari depan MOF nun
dan saya akan turun kat KTM Serdang pastu dari Serdang naik komuter terussssssssss ke Seremban
camtu la selalu nya kalau saya ada apa2 appointment klinik

entah kenapa semalam saya begitu berlagak dengan bas Metro
konon xmo naik bas Metro sebab bas Metro ramai foreigner
lemas dan rimas...konon nyaaaaa
dan nasib saya elok sebab Yati nak antar saya ke Putrajaya Sentral sbb kat sana senang sikit saya dapat bas
tima kasih la kat Yati sebab susah-susah ajo antar saya ke sana
masa sampai kat sana (Putrajaya Sentral) bas Metro memang dah ada
siap abang konduktor tu lambai-lambai panggil.."KL..KL...adik..nak gi KL "
saya dengan ala-ala bongkak terus geleng sebab mcm x hingin naik bas tu
alasannya nak naik bas Rapid KL
bas tadi pun gerak dan saya dengan langkah x berapa nak catwalk terus ke tempat Rapid KL
sekaliiii......x lalu Serdang tunggu bas no.42
tengok jam dah 12.30....dalam ati ni adoiyai..kul baper aku nak sampai Seremban ni
x lama tu bas no.42 pun sampai
huhuhu..legaaaaaa
tapiiii,pakcik driver tu nak sapedek dulu
huwaaaaaaa....katanya kul 12.50 baru jalan
rasain....nyesal x sudah
ni la nama nya durhaka sama bas Metro
sangat berdaulat
fadan muka den...



kes durhaka tu x abis kat situ jer
sampai kat KTM komuter ilek..
jam dah kul 1.30 kat jadual kata kul 1.53 baru mai
adoiiiiii...mcm x yah half day
sekali ada announcement bgtau yang tren delayed sampai kul 2.15
hampehhhhhhhhhhhh..........&^$$&()_@$&*^ semua ada
call Papa Iman suh dia bawak Iman dulu sebabnya dah tentu saya sampai Seremban lambat



kunun nak selesa sambil layan tv masa dalam bas
hambekkkk ko....



tapi acik menten.....



ok sambung balik.....
x lama dalam saya dok merungut tu tren pun sampai dan ofcoz penuh la kan
dah nama tadi ter delayed
kena berdiri sampai la ke Bangi

dipendekkan cerita saya amik teksi ajo dari KTM Seremban terus ke Klinik
pergghhhh...sumpahan bas Metro ni jangan main2
dari awal sampai ke titisan terakhir
pengajaran tu... naik aje ape yang dah ada kat depan mata
tapi, tanya la dulu kot2 kang bas tu ke Perlis ke kan naya
bior buruk dan ramai foreigner asalkan cepat sampai

note : balik ari klinik terus kebuluran pastu 2 beranak tido sampai bengkak mata

Tuesday, March 24, 2009

rempit

Sabtu lepas, hanya saya ngan Iman jer dok kat umah
Papa Iman keje
tapi petang tu Papa Iman ajak pi pameran keusahawanan pemotoran....
hah camtu la agaknya tajuk dia..saya pun ingat2 lupo la *tanda2 dah tua
xde yang menarik untuk orang mcm saya tapi Papa Iman sangat teruja
bukan nyer best pun
hanya jual barang2 untuk motor...mcm helmet la,ekzos la...ntah aper2 lagi hanya 2-3 gerai jer jual baju2 tu pun x menarik *sambil cebik
majoriti yang datang mat-mat rempit,minah-minah rempit yang ala-ala gediks perasan
tapi jgn x caya family pun ada gak..pakcik-makcik siap bawak anak2 depa lagi





ha..ramaikan....
ni sebahagian jer... cuba ajak pi ceramah agama...harus banyak gigi rongak
gigi rongak tu maksud saya..kureng la orang..banyak la space silap aribulan leh nampak bekas pak mertua x jadi... : p





ni kat bahagian depa wat sprint test.. eeee..saya pun x pasti la betoi ka idak aper yang saya taip ni
lebih kurang cam ni la....depa berlumba dalam 2 bijik motor la..
yang menang dok kat belah bendera ijau tu..*korang nampak kan..
x nampak gi la klinik
pastu yang kalah akan lumba lagi pun 2 bijik motor gak
dari yang saya tau..depa lumba2 pastu sampai la dapat pemenang
kalau saya salah mintak ampun yer En.Mat Rempit
yang hairan bin ajaib tu..depa naik motor yang tinggal rangka je...
katanya nak bagi ringan..hurm..kalau nak ringan baik naik push car Iman jer :D
saya tengok la lagi cantik motor orang wat gi motong getah




ha ni yang kalah nak berlumba balik











tengok la muka Iman tu...ralit sungguh dia
ke....di ada pasang angan2 nak try jugak
hohoho..AWAS!!! yer Iman...dun try this at home
kalau Ibu dapat tau Iman ada pasang angan2 nak buat mcm tuuu...siap la....
ini AMARAN KERAS KAKITANGAN KERAJAAN...
ada paham.. *sambil besorkan mata


meh layan apa lagi yang ada kat sana...





abg ni bagi roti ngan buah kat Iman
mekasih banggggg... *nyit..




motor hantu ker atau hantu punya motor???



kasik zoom...hah..saper la yang minat nak naik
kalau pontianak nak tumpang pun dia seriau







sila korang abaikan keadaan saya yang selekeh tu
malas nak melawa sbb keadaan kesihatan yang tidak meng'ijin'kan
akhir kata...memang x siok dan x bestttt....
buat beku taik telinga jer
weng sana..weng sini..
ohhh..tidakkkkk!!!!!
rasa dah separa pekak jer
hik..hik..hik...