Pages

Monday, May 31, 2010

laguku untukmu

Entry tanpa gambar
kadang2 biler saya dok borak ngan Iman atau tengah nyusukan Ammar mesti ada permintaan
mesti Iman suruh saya nyanyi
hanya Iman saja tau bakat "terendam" saya ni
kata artis antarabangsa....haruslah turunkan bakat kat anak2 hehehe...perasan
meh saya list kan lagu2 kesukaan Iman dan jugak lirik nya sekali

Teng-teng gula batu (lagu ni Uwan dia yg ajar)

'teng-teng gula batu
jam tunjuk pukul 1
mak-mak bukak pintu Iman takut burung hantu'


tik tok (saya ajar)

'tik tok tik tok ujan dah turun
tik tok tik tok ujan dah turun
tik tok tik tok baju dah basah
mari kita ambik payung'

awan dania (pengaruh drama kat Astro Ria)

'ku ingin terbang tinggi di awan
bersama bintang bersama bulan'
....... (lirik lain acik tak tau)

Papaku pulang (lagu sekolah rendah yang saya ubah lirik dia)

'Papaku pulang dari kota
Papaku belikan kereta
kereta kecik warna silver
bulehku bawa ke sekolah
pon...pon...pon...pon....pon...pon
kereta kecilku berbunyi
marilah adik mari Ibu
buleh ku bawa jumpa nenek'


mana kucing (ni paberet dia pun saya ubah)

'mana kucing...mana kucing....
di dapur...di dapur...
curik ikan goreng...curik ikan goreng....
miow...miow...miow...'

'mana Ibu...mana Ibu...
di dapur...di dapur...
masak ikan goreng....masak ikan goreng
ceh..ceh....ceh....' (bunyik kuali panas) : )

'mana Papa...mana Papa....
di luar...di luar.....
repair motor besar...repair motor besar....
weng..weng..weng... ' (bunyik motor)


'mana Iman...mana Iman...
di luar....di luar...
sedang main basikal...sedang main basikal...
kring...kring....kring...' (bunyik loceng basikal dia)

'mana Ammar...... mana Ammar...
dalam buai...dalam buai...
Ammar sedang nangis....Ammar sedang nangis....
kuek..kuek...kuek..' (bunyik baby)

Bangun pagi

'bangun pagi
gosok gigi
cuci muka dan mandi (lagu ni jadi kemestian setiap kali dia gosok gigi)

Ibu

Ibu...Ibu....engkau lah ratu hatiku
bila ku berduka..engkau hiburkan selalu
Ibu...Ibu..engkau lah ratu hatiku..

untuk Ammar saya hanya nyanyi 'ting...takating..tangting..takating...tangting....(sambil gerak kan tangan dan kaki dia)
lagu Ammar ni saya gubah sendiri
dari Iman kecik lagi saya nyanyi lagi ting takating ni
saper2 nak tau camner nyanyi lagu ni meh 20sen untuk satu huruf
hehehe...dah lama tak pau orang 20sen


errrrr..... ada jawatan kosong untuk guru muzik tak???
eheh

Saturday, May 29, 2010

rumah kecil ku sayang



Korang pernah dengar lagu ni tak???........ "pondok kecil ku sayang....bla...bla...bla
(lirik acik lupo)
lagu masa tadika ke masa sekolah rendah
haaaaa...... saja buat intro macam tu
sebenar nyer nak share ngan korang bahawasanya rumah yang kami beli dengan hasil titik peluh petani kami sendiri dah siapppppp....
hip...hip...hoooreeeyyyyy...
suker sangat...dah ada rumah sendiri
alhamdulillah walau tak sebesar mana dan tak sehebat mana...saya tetap bersyukur
syukur sebab impian saya tercapai

rumah ni setingkat je sebab si pembeli (saya la tu) sangt tak suka dengan rumah bertingkat-tingkat
antara sebabnya....

*penakut - rasa macam ada orang lain je dok kat tingkat atas bila saya dok kat tingkat bawah
*pemalas - malas nak sapu atas bawah
*pelupa - lupa yang barang ada kat atas dan otomatik saya akan jadi hulk sebab kena naik atas balik untuk ambik barang yang tertinggal tu

ha tu adalah alasan2 yang relevan
dan alasan yang paling sesuai sekali ialah....... duit den takat tu je...tak bertingkat-tingkat tu yang beli umah setingkat tu...hehehehe

tak sabar ni...tak sabar nak pindah ni
tak sabar nak decor umah sendiri
"eric leong kalau u bace blog ni sila datang offer diri untuk decor umah i yer...."
hihihi...takde makna....berangan aje


siang malam dok berangan macamana nak hias umah
siap sketch lagi kat buku nota
tapi saya tak tunjuk kat sini la sebab malu seh
i kan pemalu..... heeeee


hmmmmm...kalau la saya masih keje kat Putrajaya lagi...As adalah rakan kongsi idea untuk hias umah
la ni.....dok belek majalah je la
haaaiiiihhhhhhh (keluhan yang panjang dan tak ada kesudahan)




ohhhh...luper nak war2kan kat sini
umah saya ni kat Taman Bandar Senawang
dekat dengan umah sewa saya sekarang
komuniti kat situ ok la
tenang je
harap2 jiran tetangga saya ok dan baik hati macam jiran2 saya sekarang ni
kalau la dapat jiran yang baik harus la tiap2 hari saya bagi cekodok ikan bilis kat dia (hahaha tipu)
kepada korang2 sekelian..jemput datang raya nanti yer
ewahhh..belum apa2 dah menjemput

Thursday, May 27, 2010

lauk kenduri yang terbest



Tak banyak cerita kat Melaka sebab aktiviti terbatas dek sebab ujan
takpe..takpe tu petanda suruh pegi lagi
balik dari Melaka terus berdesup ke Rembau
ada jemputan kenduri doa selamat anak teruna KakPah yang nak sunat


macam tajuk tu....saya nak heboh kat sini yang lauk-pauk kat umah KakPah memang mabeles
shedap wei sampai teringat-ingat
tak caya??? pi tanya KakPah
pssstttt....En.Papa tambah 2 kali
tak pandang kiri kanan
ni bukti dia....
*
*
*
*
*
*



saya pun dapat menikmati lauk-pauk tu dengan kusyuk
Kakpah tolong pegangkan Ammar
Iman pulak En.Papa tolong suapkan makan
aduuuhhhhhhhhhhhh...shedappppppppp.. nak tambah acik segan
tapi takpe awal2 lagi dah amik nasik sepinggan penuh
hehehehe...




saya suka suasana kampung ni
luas halaman dia
kiranya buleh la bina 3 biji rumah lagi
rumah pun luas...jenis memanjang ke belakang
uiiiissshhhhh best nya
tengok kat gambar atas dah tau halaman dia luas
sampai berpeluh-peluh la Iman lari keliling halaman
tak pedulik lagi kat orang keliling dia
tapi yang pasti KakPah tapaukan lauk yang shedap itu
KakPah ni susah2 jer tau.... tapi takpe la orang dah bagi kan...saya lagi suka
benda free...hehehe.....

aktiviti malam nyer pulak

Sambung balik pasal aktiviti kat Melaka
biasala saya kan suka buat entry berepisod
korang taknak bacer korang punya pasal.....



Malam tu ujan renyai2 je
nak tak nak redah je
payung kan ada
dalam hati doa biarlah ujan ni berhenti
dah lama dah ngidam nak naik cruise ni
tak silap saya la kan...jeti cruise ni kat Taman Rempah
kalau silap maaf yer..orang Melaka tolong betolkan kalau saya silap
akhirnya tercapai gak impian saya ni



Berempat....best rasanya..lengkap jer hidup ni
kembang kempis hidung saya biler dapat naik cruise ni
kalau korang nak tau..gambar2 ni semua dari kamera Pakngah Iman
korang tau kan kamera saya tu tunggu masa je
jadi..takde rasa ralat sebab takde bukti atau gambar kenangan saya kat Cruise ni
kalau takkk......huwaaaaaa...tak lengkap rasanya percutian saya ni
heheheh..banyak citer lak kan


ni je yang saya dapat tepek
malas nak upload banyak2
tapi saya memang bagi pujian setinggi Gunung Everest la
memang cantik pemandangan malam tu
dengan suasana bangunan lama yang dihias dengan lampu yang colorful
pastu penerangan lengkap melalui CD yang pakcik 'drebar' cruise tu pasang
ada 2 versi lagi..Ahmad Termimi untuk versi Bahasa Melayu dan
ntah saper2 ntah untuk versi Bahasa Inggeris
siap ada lagu dondang sayang lagi
saya buleh abaikan bau air sungai tu sebab leka tengok pemandangan kat situ
huhuhuhu........ kalau siang acik tak tau la pulak camner pemandangan kat situ
cantik jugak kot
bagus la orang yang bagi idea kreatif macam ni
tepuk...tepuk...untuk dia





macam nak pegi lagi la
tak puas
hehehe.... "banggggggg..... jom pi lagi jom..." (ayat menggoda paling manis sambil pintal rambut)
korang pegi la...siok la...tatik...tertarik ko memang da bom
perjalanan dia ada la dalam 40 minit kot
sekali lagi kalau salah sila bagitau jangan kutuk belakang eh
acik ni orang biasa je kot tersalah info tu mahap kan ler
agak2 la saya dok promot Melaka ni..... dapat pingat tak??
hhihihi.. Puan Sri wanabe

Ammar dah 3 bulan



Ammar Hazif dah 3 bulan pada 22 Mei aritu
kejap dah 3 bulan
berat dia 4.95kg
alhamdulillah Ammar tak demam lepas kena cucuk
tapi Ammar mengada-ngada biler dok ngan Ibu
biler dengan Makcu..dia la yang terbaik
takpe...Ibu faham...seharian Ibu tinggalkan pi keje so biler dok ngan Ibu harus la nak manja lebih
macam tu jugak dengan Abang Iman dia
sayangggggg...Ammar

zoo jasko



Plan baekkkkk punyer...
tapi kuasa Allah kan...takde saper dapat halang
kami plan nak naik keta lembu, pastu bawak anak2 pi zoo walaupun sebelum ni dah pernah pegi
last2 Pakngah a.k.a adik kepada En.Papa bawak kami ke zoo yang paling best di dunia
dapat mengubat kekecewaan kami yang tak dapat naik keta lembu
kami pi zoo jasko... ; p
korang pernah pegi zoo jasko???
hah!! tak pernah kan
kat situ ada buaya (crocodile), unta (camel) dan macam2 lagi la
buleh pegang lagi buaya ni
'dia' tak makan orang tapi 'makan' duit orang
hahahaha...lawak bodoh...gelak la...gelak la...
akceli hati saya tengah tak siok ni tu yang merapu meraban
tapi kita lupakan pasal hati tak siok tu
meh sambung aktiviti kami minggu lepas
dah seminggu baru nak update





Ipar i bawak pi Jasko yang besar gedabak tu
yang baru bukak kat Melaka
dan saya dah cop awal2 untuk aktiviti perabih duit
tengok la bulan depan ke..tapi yang pasti lepas SUKMA
kalau time SUKMA harus jammed dan berhimpit-himpit
adoiyai...tensi..tensi


saya cuma beli baju untuk anak2 je
untuk saya akan datang...atlis ada alasan nak datang lagi
hehehe....



gambar ni masa tunggu ujan berhenti
sehari suntuk tu ujan
segala aktiviti outdoor dibatalkan
lepas penat tawaf jasko, terus balik umah
dapat jugak saya tido2 manja
dalam pada tidokan Ammar last2 dua-dua hanyut
Iman dari dalam kereta lagi dah hanyut
kesian dia....beria-ia nak naik kereta lembu
nasib baik tak tuntut sambil nanges golek2 sagat kaki kat tanah
kalau tak mau nyer Ibu jadi Hang Ina
hihi.....




best gak kalau shopping baju raya kat sini tau
semua ada...mak pak jer takde
cerita pasal raya baru teringat..poser tahun lepas tak berganti lagi la
meh la kawan2 kiter ganti poser secara duet
saya kena ganti 4 hari je
tu pun sebab pi check-up doktor bising sebab badan saya kurang air
huuurrrrrmmmm...bulan 6 ni la start ganti

Saturday, May 22, 2010

saya pun malas macam kakak wawa

hihihi...tiba2 nama si Wawa masuk dalam blog ni
nasib ko la Wawa
hati ni menggelintin (tau kah korang maksud menggelintin???) nak update blog
tetapiiiii.....macam malas je nak transfer gambor
yer la..mula2 nak kena amik wayar usb kat dalam beg lappy,pastu nak on kamera
pastu nak cucuk lagi kat lappy ni pastuuuuu...pastu kena lempang sampai pengsan
dah malas banyak lak alasan
idea ada tapi simpan dulu...biler dah simpan lama sangat
jadilah entry merapu meraban
nak citer satu kisah jadi 400 kisah
orang bacer pun fenin
nasib korang la...

psttt...sok cuti la...acik suka
En.Papa janji nak bawak kami jalan2
katanya ke Melaka
dah janji dah dengan my "beras"
destinasi pertama adalah zoo (isk..zoo lagi...)
ingat nak pi taman boyer (buaya) tapi biler pikir2 bukan menarik pun taman buaya tu
nanti Iman mesti bosan
kalau dah bosan segala yang dirancang tak menjadi
mula la dia buat perangai dia yang buleh menjadikan Ibu dia jadi Hulk termasyur di abad ini
pastu nak gi maner ek..????
kalau pi Bandar Hilir pun best gak kan
ke En.Papa ada plan tersembunyi nak tido Melaka???
eleh...En.Papa malu tu nak bagitau saya
hohohoho : D


kan..dah kata dah...nak buat entry pendek tapi dah merapu entah ape2 entah
eh.... kat entry dulu2 saya ada janji nak wat entry khas tepek gambar2 kenangan saya ngan kawan2 kat Kastam kan
nanti la...saya tengah malas macam kakak Wawa ni....sok dah rajin macam...macam..macam saper eh?? macam saya la senang citer baru saya tepek semua tu
mau tido..ngantuk la...laki i pi jumpa kawan scrambler dia
nak wat camner...scrambler tu bini no.2 dia
xpe la....asal dia bahagia...saya senang hati....mintak duit dia bagi...... sudah....hehehe...sporting ada makna ; p

Monday, May 17, 2010

lobai....ooooo....lobai




sorang saya gelarkan Lobai Bulat sebab muka dia bulat
umur baru 2bulan+++
masih menyusu badan
cukup suka bila abang dia agah dia
hurmmmm ............... petanda positif dalam hubungan adik dan abang





yang ni Lobai Panjang
sebab badan halus memanjang
baru 2thn+++
dan pandai menjawab
kalau dulu mula2 dapat adik biler suruh itu ini cepat je
sekarang ni ....... "Iman alash (malas) cam kakak Wawa"
sabar je la
kakak Wawa tu budak yang mengaji ngan MIL saya
memang malas nak mengaji pun suka suki bila dia nak datang

lepas tu..modal dia..."taknak kawan Ibu..."
ada masa dia jeles ngan adik dia tapi tak sampai tahap pukul atau lepuk
apa2 pun 2-2 Ibu sayang...mmmmmuuuuahhhhh

brief for him



baru 3 helai
bagi dia lulus dulu baru tambah yang baru walaupun Ibu dok menggedik nak beli lagi
ada masa Iman terbabas jugak
tapi takpe...Iman masih baru lagi
nanti lama2 pandai la
caiyok Iman.....

apdat secara marathon

JANGAN MARAH HA..SAYA APDAT SECARA MARATHON
NAK APDAT KAT OFIS...KORANG PAHAM2 LA... TEMPAT BARU...
BANYAK KENA BELAJAR BENDA BARU
NAK PULAK SAYA BANYAK BERMAIN DENGAN NOMBOR, BUAT STATISTIK
NANTI SALAH MARAH PULAK DORANG KAT SAYA
SIYES CAKAP...SAYA JADI BLUR DAN START FROM 0
GILAK AHHHH...
BACER PELAN2 YER KAWAN2
IDEA MERAPU TENGAH MELIMPAH NI
TAK LARAT NAK LAYAN...SILA SHUT DOWN PC ANDA!!!!

buleh maintain kurus tak???



biler dah tukar keje ni
agak2 korang la kan...buleh ke saya maintain kurus
yer la...masa kat Putrajaya naik turun lif je
masuk lif tekan no.8 dah sampai depan ofis
sekarang ni tak dapek do acik nak senang lenang macam dulu
harus mendaki tangga....sebelum gi keje harus letak perfume berkati-kati
ataupun dah sampai ofis baru pakai
kalau tak....dapat perfume original
terbaek dari ladang lembu tenusu
hohoho...melalut
dah la ofis kat tingkat 2...ayoooo...peluh wei
nak pulak biler dah sampai bawah tetiba teringat henpon tertinggal
rasa nak jerit je tau
kalau korang nak tau..dalan sehari tu 2 kali je saya panjat tangga tu
waktu datang keje dan balik keje
koser acik nak turun naik
lunch saya bawak bekal je
rajin kan...banyak betul perubahan menjak keje kat Seremban ni
duit jimat....rajin masak untuk bekal (terpaksa)
jadi pendiam.....tak 'loklak' macam dulu
perubahan yang drastik tu
paling tak tahan yang ni.....
*
*
*
*
*
*
*



sentiasa pakai name tag
hampeh....
ala kejap je tu..dah dua tiga bulan name tag tu dok dalam henbeg je la
sementara nak bagi satu IPD kenal
kata artis antarabangsa....heeeeeee ; p

cinderella tak menjadi



Cinderella ker??
takde makna..tapi cinderella ni dah jumpa prince charming dia
dah beranak dua pun
alkisahnyer.....minggu lepas masa lunch saya keluar ngan En.Papa
ada urusan bank ... yer la kan dah keje kat Seremban
segala urusan peribadi atau peri'bodi' harus la diuruskan berdua
tu yang acik suka tu dapat berdating
berbalik pada kisah ni...dengan langkah lemah gemalai turun tangga bank tu
tiba2 saya rasa kasut saya macam longgar je
aik takkan la baru turun tangga dari tingkat 1 kaki dah kurus?????
ooooo....tipu....tipu......tipu...
sebenarnya kasut saya tu dah lekang
memang cantik sangat la
cantik sebab Jasko kat depan bank tu je
dan lagi cantik bile En.Papa ada sekali
dalam hati ni melompat-lompat
tapi saya terpaksa tunjukkan jugak kat En.Papa
benda gembira mana buleh simpan2 kan
hehehehe..member kena pau aritu




sangat hodoh biler muka dah cun tapi kena berselipar masuk ke Jasko
dah la besar gedabak selipar tu
yer la kan kaki En.Papa besar
kaki saya pulak ala-ala comel gitu (perasan)
sangat tak bersesuaian gitu
dengan muker selamba saya terus jalan laju2 pegi masuk kedai kasut
sambil tu laki bini dok tergelak
kalau McDonald tengah cari maskot tuk gantikan Ronald McDonald time tu
saya la calon paling sesuai ; p
dalam malu sebab berselipar besar nak jugak memilih
malu pun malu jugak tapi alang2 menge'pau' tu haruslah pilih yang beekkkkkkk punya
hehehehe.....strategi beb.....tu namanya..strategi menge'pau' laki





tadaaaaaa...tatik tak kasut i
"as...kasut akak dah takde versi reben dah"
yer la korang.... rasa nyer semua kasut (buleh ke panggil kasut??? belasah) ada reben
minah reben ke haper
cube korang tengok gambar kat atas tu
ada reben gak
hurmmmmm...layankan ajer citarasa 'pembalut hadiah' saya ni
janji i suka...kannnnn....





senyum tanda puas
wahai kasut2 ku..sila la putus masa keluar dengan 'si dia' lagi
hahahaha..... En.Papa..jangan nanges guling2 yer

ammar mogok




Lebai sorang ni asal Isnin je mesti dia lancarkan mogok
dan saya mesti dapat SMS dari Maksu dia bgtau yang dia taknak menyusu
ewahhhh...mentang2 la 2 hari dok ngopek je


mana buleh Ammar sayang..... Ibu kena keje
nak cari duit tuk beli henbeg ibu...ehhhh... tak la...hehehehe
Ibu keje nak cari rezeki la.....
nak bantu Papa dan untuk anak2 Ibu : D




hari ni - 17 Mei...Ammar tak lancarkan mogok lagi
dia menyusu dengan baik dan tido pun teratur
bagus..bagus...dah besar kan... pandai anak Ibu tu ; )

Saturday, May 15, 2010

keputusan melulu membawa padah

Menyesal???
yerrrrr..itu yg saya buleh ungkapkan
dek kerana teruja...saya tak fikir dulu
dek kerana sayang kat anak2 dan family saya buat keputusan melulu


nak buat mcamana??
terlajak kereta leh tukar gear
tapi terlajak perbuatan...rasain la
keje banyak?? ahhhhh...mana pun sama
itu bukan ukuran...mak tak kisah nyah
masalah nyer.......... (korang jawab sendiri la)


Ya Allah..bagi hamba mu ini kekuatan dan kesabaran yang tinggi

Thursday, May 13, 2010

wiken only

Banyak benda nak apdat tapi tunggu wiken
sebab sekarang saya tengah belajar
start from 0 kang asik dok berblog kang mau nyer
"camner eh..?"
"x faham la..."
"tadi tu nak cari kat ner???"

yer mau kena seligi
silap aribulan kena masuk lokap.....
hahahhahhhaaaa tu tipu je

haiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...keluhan yang hanya orang tertentu je yg tau......
"as...tempat akak still kosong lg ke??"

Saturday, May 8, 2010

jalan2 @ terminal 1

Lama giler wei saya tak pegi Terminal One
dek sebab jakun, saya tepek la kat sini dan nak heboh kat satu Malaya ni lunch Jumaat lepas saya pegi Terminal One
hahaha.....orang baru keluar dari utan batu camni la
tau tak utan batu tu aper??huhuhu.... Putrajaya la




gambar2 kat atas ni saya dengan kawan2 baru saya kat IPK
baru pun takde la baru sangat
meh saya kenalkan sorang2 meh
yang bergambar dengan saya tu nama dia Yan
kami sama2 masuk Kastam tapi dia kat bahagian Kewangan
dan sekarang ni pulak sama2 bertukar masuk ke PDRM
tapi Yan dapat kat IPD Tampin
tujuan dia macam saya jugak la...nak dok berkepit bawah ketiak laki ;D
yang sorang tu saya dah kenal dia sejak saya kontrak kat Hospital Seremban
tapi kami tak rapat... dia dari Jabatan Audit
matlamat sama macam saya dan kami ditempatkan pun sama


ok.. dah kenal dorang kan...???
meh sambung citer saya jalan2 kat Terminal One (tempat dating saya dengan En.Papa)
biler masuk ke Terminal saya macam WAHHHHH... tapi tu dalam hati je
malu kat Yan dengan Su nanti terserlah kejakunan saya tu
walaupun Terminal One tu tak sehebat Alamanda atau One Utama
tapi itu lah kebanggaan orang Seremban
dah banyak kedai makan dan jugak kedai baju
tak macam masa zaman saya dok berdating tawaf Terminal One tu
pusing2 itu je..tapiiii...demi cinta hati ku gagahkan jua




menepek gambar makanan adalah wajib
'shedap' gilos wei nasik goreng pataya paprik ni
tapi sori la korang... i lupa la nama kedai ni
main masuk je tanpa tengok signboard
tapiiii...tanda halal tetap acik tengok tau
tak silap saya kedai ni sebelah dengan Pizza Hut
ha...kalau tak silap betul la tu
nikmat wei dapat makan nasik ni... nak pulak time tu lapar tahap gaban
tapi kan, kalau dapat iced lemon tea yang meleleh peluh dia tu...lagi nikmat
sabarrrrrr



pas makan pi Giant sat sebab nak beli barang tuk Mama pastu singgah pulak ke Parkson
ada sale rupanya so acik terbekenan pulak kat satu frame gambar
tanpa disengajakan katanya ; p
turun naik escalator last2 singgah kat Nagoya
punnnn.. ada sale
tak beli pun cuma main2 cop kain maner yang bakal saya beli
dah dapat dah untuk buat baju raya
tapi tu kena goda En.Papa sebab adalah lebih afdal apabila duit itu keluar dari dompet dia ; p
yer la sekarang ni dah bulan 5 so kena cepat2 hantar baju kat tailor
dan tahun ni saya dengan sendirinya tanpa tanya En.Papa membuat keputusan untuk pilih kaler oren...di ulangi OREN (biras ku Pija dan adik2 iparku..sila pilih kaler lain)


agak2 muak (ewahhhh...muak) kat Terminal One tu kami ke The Store
saya beli brief untuk Iman
hehehe..... comel wei brief tu
nanti saya tepek yer
hadiah sempena ke'sukses'an Iman tak pakai diaper dan dia berjaya ke toilet tanpa gagal
syabas Iman...nanti Ibu belikan lagi



note: peluh meleleh tu makna dia air batu yang banyak dan wap dia kat keliling gelas hehehe betol ke ayat saya ni???? tak betol buat2 betol la yer

mama kena denggi


gambar pesakit tidak dapat disiarkan atas sebab2 tertentu
kat FB pun saya dah war2kan
Mama saya kena denggi lepas balik dari kampung kat Perak minggu lepas
saya pun balik tapi tak citer kat blog sebab takde snap2 gambar lagipun masa tu semua ahli keluarga kerisauan sebab atok sakit tenat
dan sehingga entry ini ditaip atok masih macam tu jugak
saya dapat ulang alik tengok mama lepas waktu keje
nak amik cuti tak berani sebab kat tempat baru
saya ni ala2 penakut atau dengan ayat lebih poyo...pekerja cemerlang...hihihi...
Maksu Iman la yang ulang alik siang malam jaga mama
Ammar saya tumpangkan sekejap kat umah MIL


STOP (idea ilek sebab kerisauan melanda)
sori naik lori

Thursday, May 6, 2010

malam ni saya ter'emo'



(entry luahan)

Malam ni anak2 saya tidor awal
dapatla saya settle kan keje2 umah...dah baper ari rumah x bersapu, bermop
En.Papa keluar sat pi jmpa kawan dia
ada keje kena settle
biarla..dapat jugak saya layan FB kejap
kalau tak berebut nak pakai lappy
yer la kan belom dapat penempatan lagi
cumer malam je la saya dapat on FB dan blog
entah naper saya tinjau2 folder gambar2 saya
sayu je biler saya tengok gambar2 saya dengan As
mungkin saya rindu kat dia kot
*nanges : (



saya rindu pada kenangan saya dengan dia
dia la yang selalu dengar masalah saya (selain dr cik puan zulie)
kami jugak selalu berkongsi masalah, cerita dan rahsia
rindu nak shopping sama2 sebab citarasa kami sama
rindu nak share makanan (As suker makan nasik goreng seafood ngan sup kat PJH)
rindu nak rempit
rindu nak sepak kaki dia kat pantry
rindu nak citer pasal karenah anak2 dengan dia
segala-galanya rindu dengan dia
kesian kat As... demam...selalunya kalau dia demam...saya ada kat sebelah dia
dengar cerita dia
mesti dia kesunyian....taktau nak luah kat saper
*nanges lagi


ni SMS dia untuk saya sebelum saya pindah aritu....
......"xmungkn saat2 indah kita bersma akan kembali
dan xmungkn k.ina akn bersma2 dgn as d kastm lg,
semuanya xmungkin...kaulah sahabt sejati
xpernh terluka hati ini sepanjang pershbtn dan ianya kekal
dlm memori dan akn terpendam bila terttp mata ini nnt :'(...."
*SMS ni saya taip sebijik2 tanpa ubah apa2 perkataan)



saya simpan SMS ni sampai bila2
betol2 touching dibuatnya
antara saya dengan dia memang tak pernah berkira
baik dari segi wang ringgit atau tenaga
sama2 susah...sama2 senang
kiranya ada chemistry la
semua buleh dibawak bincang


paling best biler sama2 rempit gi jualan Puspanita
ada duit ke takde duit ke janji sama2 dapat gi rempit
saya ni lah yg jadi pembonceng setia dia
nak bawak motor acik memang tak reti
dulu ada belajar
tapi acik ni terlalu penakut
nanti kalau pandai bawak motor
menanges pulak mat2 rempit kat luar nun
huhuhuu
oppssss..dah lari topik



meh la sambung kenangan saya dengan As
banyak lagi la kenangan antara kami walaupun baru 2 tahun kami kenal
nak sebut kat blog ni kang, mau nyer saya nanges sampai banjir taman matahari ni
dah haru..sok gi keje mata bengkak..orang ingat malam ni gaduh ngan laki
mesti dorang heran patut hari jumaat datang keje muker ceria je (18sx) ; p
ni tak...mata bengkak
haiiiiiiihhhhh.. dapat ke saya ulang kenangan tu???
dapat ke saya kawan macam tu kat IPD nanti???
tengok kan aje..kalau ada saya tepek kat blog ni, adalah
kalau takde dan asyik citer pasal family tu ... korang paham2 la


pagi sok mesti En.Papa heran tengok mata bini dia bengkak
rindu jugak nak bergayut kat telefon dengan Zulie
selalunya paling kurang seminggu sekali mesti saya call dia

Tuesday, May 4, 2010

i likeeee : )



Ni yang best biler dah tukar keje kat Seremban
Pegi keje berhantar.....balik keje berjemput..... dapat sarapan sama-sama...
macam kejutan budaya pun ada jugak
yer la rasa tido tu lama je : )
selalu keluar umah pukul 5+++ pagi
balik sampai umah dah maghrib
sekarang ni keluar umah dah terang...
balik pun dah terang...
sempat masak bagai
besttttt sangatttttt... bahagia rasa
tapi sekarang ni masih dok meroyan ingat kat Putrajaya



korang tau...asal bercerita atau bersembang dengan kawan2 baru kat IPK ni perkataan PUTRAJAYA sentiasa dibibir
tapi saya tak menyesal...cuma rindu jer kat kawan2 dan suasana Putrajaya
nanti lama2 ok la kot
tu pun kalau kat opis baru tu environment dia ok
kawan2 ok
kalau k.o mau nyer nanges bawah meja...huhuhu...
tak kenal maka tak cinta..yer tak???



Sekarang ni saya dok berkampung kat IPK lagi...penempatan kat IPD tapi tak tau dapat bahagian apa
kena tunggu Bukit Aman bagi AP
mencik...boring tau..dok melanguk cenggitu je
harap2 minggu depan dah duduk kat IPD
huhhhhh