Pages

Wednesday, February 17, 2010

tik tok tik tok


Huhuhuhu..arini saya dah start amik cuti bersalin
plan asal taknak cuti lagi sebab taknak masuk keje awal
tapi ......... dah tak larat nak buat camner kan
masuk awal pon masuk awal la...
kang terberanak dalam bas...saper yang susah????
mereka dan keluarga mereka
hurmmm... tunggu la entry saya dengan baby baru yer
iskkk..tak sabar pun ada...risau pun ada
ingat lagi ke saya camner nak meneran??
huhhh....fuhhhhh...camtu eh???
hiksss : )

Friday, February 12, 2010

agak-agak buleh tak???

Kalau saya nak gigit kertas kat depan saya ni buleh tak??
pastu kunyah dengan lahapnya

ini bukan mengidam ok...
ini datang dari hati saya yang tengah geram
nak taip tapi tulisan buleh menambahkan power 'spec'

huarrrrgggggggghhhhhhhhhhh (sambil tepuk-tepuk dada)
bertukar menjadi ijauuuuuuuuuuuuuu...

hurmmmm...fuhhhhh (tarik nafas dalam-dalam)
nanti mana tau terberanak 2-3 hari ni tak pasal ada kertas melekat kat kepala baby
naya je.....

SABARRRRRRRRRRR..... SABARIAHHHHH...
opppssss..nama i bukan sabariah la

Tuesday, February 9, 2010

persediaan untuk bersalin part 2




Adakah lipstik dalam kategori barang untuk persediaan bersalin??
hehehe...tak sedar diri....anytime nak 'meletoppp' buleh lagi berangan nak bersolek
saja buat stok dan saja jugak nak perabih duit
asal jangan balik dengan tangan kosong
ada jugak hajat nak beli high heel tapi...huuuuu sabarrrr.... sabarrrrr.....




sekadar hiasan



wink

Wednesday, February 3, 2010

persediaan untuk bersalin part 1



Muka pucat ......
kepala lentok ; p hikhikhik...



tadi pi lunch kat Serdang
alang-alang dah kat Serdang saya pi beli set untuk bersalin jugak
1st time cuba set Leesa ni, As yang rekemenkan
dia kan dah ada pengalaman guna set ni
jadi, bile tengok dia langsing dan menawan so acik pun nak jugak langsing dan menawan macam dia
Insyaallah...kalau menjadi la....tapi kalau dah makan persis pirana camno?????


Saper-saper yang nak "cuba try test" produk Leesa ni buleh la
macam saya ni yang susah nak makan ubat saya ambik set yang kecik je
ada jugak set siap tungku dengan bengkung
tapi mahal sikit la...macam set yang saya beli ni cuma RM215 je
tapi kat kedai yang saya beli ni dia bagi diskaun 5%
berbaloi-baloi..... : )


ha satu lagi..sesuai untuk ibu-ibu yang menyusu
tak panas macam porduk yang lain
dalam set ni ada...... minyak telon (untuk baby), body contour gel (untuk pecahkan lemak), ginger cream (untuk buang angin), tablet perawan (untuk mengembalikan ehem..ehem..korang) dan tablet haruan (untuk pulihkan luka) lain-lain kelebihan sila beli sendiri
tak koser nak taip panjang-panjang kat sini
aturan makan semua ada kat situ
oh yer....kedai yang saya maksudkan ni nama dia...ALEYA BEAUTY
ha gitu la ...betol-betol kat belakang medan selera tu
kalau tak tau kat mana, korang boleh "kidnap" saya sambil belanja saya makan dan saya akan tunjukkan kedai tu ; p

Sekian...laporan dari duta Leesa Formula yang tidak dilantik secara rasmi
hehehehe..... : )

Tuesday, February 2, 2010

hadiah dari ibu pulak



Sebelum Ibu bersalin, Ibu tunaikan janji Ibu untuk belikan Iman meja study yang comel ni
suka betul Iman
nak pulak ada ABC, 123 dan boleh la saya ajar Iman perlahan-lahan
tak boleh nak paksa dia sebab budak umur macam Iman ni cepat bosan dengan apa yang dia buat





dapat extra kerusi kecik dan Iman dah cakap itu untuk adik dia
sekarang ni dia dah nampak matang sikit dan boleh dibawa bincang
kadang-kadang ada gak bercakap dengan adik dia
bila tanya saper adik Iman???
terus dia cakap "ompuan...cam Una, cam adik Ya (sepupu)"...
serius cakap, memang saya tak cakap apa-apa kat dia dan harap-harap masin la mulut Iman tu : )
kalau betul la.... alhamdulillah
kalau sebaliknya...tak kisah...asal selamat dan sihat

kenapa saya masuk wad



Gambar masa saya kat wad 1B
i dok kelas 2 je..mana layak nak demand kelas 1...ku sedar diri ini
nak demand-demand dok private hospital pun tak buleh sebab saya ada kes @ problem dah harus sentiasa dipantau oleh pihak hospital Seremban
kes apa?? problem apa?? Syyyyyyyyy.... rahsia...
ahaaaa..... (sambil tunjuk jari telunjuk) jangan nak memandai buat macam2 spekulasi
yang dah tau tu diam-dia je
babap karang.... : p



26hb lepas, baby saya kurang gerak
dah macam-macam saya buat...urut la, cakap-cakap la.... minum air suam la...takde gak respon
huuuuu....risau gak....
call En.Papa gtau lepas keje nak ke hospital sebab baby kurang gerak
balik tu terus berdesup ke hospital Seremban atau nama baru sekarang ni Hospital Tuanku Jaafar
acik dah biasa panggil hospital Seremban la... nak buat camno...




lama jugak la nak tunggu turn untuk buat CTG
CTG ni untuk check jantung baby
^
^
^
ni la mesin CTG tu
tapi saya panggil tali pinggang besar je
banyak sangat kes emergency hari tu
bayangkan la...dari pukul 6 saya dok tercongok sampai la pukul 11 malam baru saya ditolak masuk wad
dah bau tiang dah badan saya sebab tak mandi-mandi
makan pon En.Papa pi tapau pastu makan kat koridor je
kang tak makan lagi la baby kurang aktif
saya ni kalau buleh taknak duduk lama-lama kat wad


dan on 28th Jan baru saya discharged
itu pun puas mintak ngan doktor sebab nak balik
dengan doktor pertama (nama tak tau) tak dapat
dan bila Dr. Priya round baru dapat balik
tu pun saya mintak melalui Dr. Henny yang comel tu
thanks Dr. Henny....dah la comel....peramah pulak tu
pssstttt.... ada sorang lagi doktor handsome tau
bukan saya je kata handsome.... jiran-jiran katil saya pun kata gitu ; p
sekali sekala cuci mata..ni asyik nengok orang pakai uniform pink je...bosan jugak kan


so, sekarang ni saya dah sihat dan menunggu masa untuk bersalin dan alhamdulillah baby pun dah aktif gerak
doakan semuanya selamat yer kawan-kawan : )