Pages

Sunday, October 31, 2010

kursus pertama saya dengan polis



saya hanya dapat tepek gambar semasa saya terima sijil kursus dan gambar saya yang jelas terpancar dengan NUR kepoyoan....hehehe
nak cerita atau komen lebih2 pasal kursus tak boleh
kang..ada pulak terkeluar akta multimedia la..akta itu la...naya je
kesimpulan nya..saya dapat jumpa kawan baru..dapat add kat facebook dan jugak dapat pengalaman baru
manis?? hmmmm.. pahit.??? pun hmmmm...
masa kursus gelak2 jugak tapi kepala dok terbayang anak laki kat umah
ni 1st time saya tinggalkan depa
selalu tu saya pi kursus sehari atau kursus yang buleh balik
kali ni...dilarang sama sekali untuk berulang walaupun dalam Seremban jugak
nasib baik la ada line 3g kat situ
dapat la bervideo call bagai
kalau rindu bukak kamera tengok balik gambar2 lama
bila kenang2 balik...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :=(


apa2 pun ni sebahagian daripada memori dalam hidup saya
ewah....
tapi kan..itu budak tecit..buli saya tau..balik dari kursus dibantainya demam
abis "terkensel" segala plan antara saya dengan As dan cik puan
dah dua kali tau
dua hari ni pulak di bantai melalak taknak letak
adoiiii....Ammar..Ammar
Iman gak sporting
lepas ni kalau ada kursus lagi kena pikir 200x ; p
kalau wajib kena la.....SAYA YANG MENURUT PERINTAH : (

Friday, October 29, 2010

riadah


Bagus..bagus..bagus... (terpengaruh cerita upin & ipin)
park properties bagi basikal ni kepada saper2 yang beli umah dengan dia
ada jugak yang dapat tv tapi dek sebab loan saya lambat approve makanya dapat la basikal ni
basikal pun basikal la... janji ada sesuatu dari depa



dah kurus kan...???
hahaha...baru kayuh baper meter dah heboh kurus
ni aktiviti kami sekeluarga sejak pindah umah baru
nak pulak taman permainan dekat dengan umah kami
nak ke situ pun buleh jalan kaki
mula2 tu saya jalan kaki je
tapi biler dah rasa berat badan berkurangan, saya naik pulak basikal dengan En.Papa
hehehe..alasan utama sebab penat bukan berat badan dah turun ; p





yang dalam gambar ni bukan umah saya
tapi macam ni la design umah saya
kalau la tu umah saya, jenuh la Iman berlari ikut pintu belakang
makanya pintu depan dah takde fungsi sebab asik bukak pintu belakang je : D
sekarang ni saya dah habis mengemas
jiran tetangga pun belum ramai lagi
cuma belah depan umah dengan belah kanan je
yang belah kanan saya dah berkenalan
nama dia Su...tapi dia ada time wiken je sebab dia keje kat PLKN Jempol
sunyi jugak la..tapi takpe..sok2 jenuh pulak nak melayan jiran tetangga
apa2 pun saya hepi sangat dengan suasan umah baru ni
oh yer...saya tengah bizi mendekor umah tau
As dengan cik puan la mentor saya
kami main mms je
nanti depa bagi komen
nanti2 la yer saya tepek kat sini
belum puas hati lagi sebab ada sesuatu benda yang saya nak tak dapat ditunaikan : (

Friday, October 22, 2010

wall sticker



2 gambar kat atas saya tepek kat bilik air
tatik x?? angguk la ; p
ni kat bilik Iman dan Ammar
kena pulak dengan warna cat tu


ni pulak kat bilik saya la
saya tepek kat kepala katik
saja letak bunga biar bunga2 cinta terbit
ewahhhh ..hik..hik..
ingat nak buat penambahan la
kat bilik Iman dengan bilik air no.2 pulak
tu tunggu yer
dah siap saya tepek lagi
note: naper cat diding kat bilik tak menyerlah ke atau saya tak reti nak set kamera tu?? hmmmmm


dah 8 bulan pun


Muka 3 beranak yang belum mandi pagi : D
tapi comel lagi kan...?? kan???



budak tecit sorang ni dah 8 bulan
kejapan je
dah ada gigi sebatang kat belah bawah
dah merangkak dan berdiri tapi belum duduk lagi
cerita pasal Ammar berdiri kan, saya selalu muncung dengan En.Papa
yer la..si tecit ni pulak tak sedar diri
dah la tecit lagi pastu berlagak nak berdiri lepas tangan
dah berapa kali jatuh terlentang tapi nasib baik jatuh atas toto
kalau kat lantai???? huuuu tak mau bayangkan
yang En.Papa pulak sedap2 je kata saya tak pedulik apa budak tu buat
lorr...dah tentu masa saya dengan dia elok je golek2 baring2
bila saya pusing je tengok2 dia dah berdiri nak panjat sofa
memang tau Ammar ni...
babab kang
dah la kuat makan bila saya makan tak bagi dia bantainya melalak
tunjuk gigi sebatang..heheheh..comel je


bila selidik punya selidik muka sebijik abang dia
sekarang ni Iman dah kurang nak buli Ammar sebab dia dah rasa ada kawan main
walaupun Ammar tak buleh jalan tapi ajak main Ammar join sekali jadi senang sikit keje saya
buleh la masak ke mengemas ke
takde la macam dulu..asal letak melalak..asal hilang kelibat saya melalak
tapi kuat nanges tu tetap ada
nanges2 pun tak pe la anak sendiri
kang kalau diam je tak best jugak kan..

Wednesday, October 20, 2010

senyum2 di pagi rabu

Ekceli nak upload gambar pasal saya ada tepek2 wall sticker kat umah baru
yer la kan... semangat nak decor umah baru dah datang
sekali card reader tak bawak, wayar usb pun tak bawak makanya timbul nak buat entry sengal
hehehe : D
agak2 nak senyum, senyum la... agak2 nak buat bibir piring terbang atau ala-ala Angelina Jolie buat la..mak tak kisah nyahhh....


AYAT YANG SELALU KITA DENGAR :-

situasi kat rumah kawan atau terjumpa kawan2 kita tak kira kat mana pun....

kawan : ala comel nya anak ko ni....eee... tembam nyer...(sambil cubit pipi)
kita : (senyum bangga sebab kecomelan anak tu adalah mengikut gen kita : D)
kawan : meh ngan acik meh atau meh aunty dukung....ala sayang... (sambil cium pipi anak kita yang comel macam kita)



CUBA TUKAR KEPADA AYAT MACAM NI PULAK :-

situasi masih seperti di atas

kawan : ala ensem nya laki ko.... eeee..ensem sangat.. i like (sambil cubit pipi suami kita)
kita : (kalau saya - hampeh ...*&^$#^(@#! mau ada makan penyepak ni. kalau korang tak tau la kot korang pun suka kan ; p)
kawan : meh ngan i..i nak peluk cium sikit..ensem..gerammm tengok dia


kawan : ala lawa nya bini ko.... eeee..lawa sangat.. i like (sambil cubit pipi bini kita)
kita : (kalau saya - hampeh ...*&^$#^(@#! mau ada makan penyepak ni. kalau korang tak tau la kot korang pun suka kan ; p)
kawan : meh ngan i..i nak peluk cium sikit..lawa....gerammm tengok dia


agak2 akan terjadi tak situasi macam situasi ke 2 ni??? camne eh kalau terjadi..yer la kan asyik puji, peluk cium, cubit2 anak je..cuba buat benda yang sama kat laki atau bini korang..huuuuuu.. tak dapat nak bayangkan.... mau try ka??? sekali sekala ubah tak salah kan


sori..lawak bodoh pagi2 ni
jangan marah eh..saya nak gi minum jap..kawan saya dah panggil..bye..tata

Tuesday, October 19, 2010

tak sangka dia macam tu



Sori gambar agak macam kurang sopan tapi saya tertarik dengan kata2 di atas
terpulang pada yang menilai dan membaca
saya nak luahkan tentang persahabatan, kawan, dan apa saja berkaitan dengan diri kita dan jugak orang lain yang berkawan dengan kita

saya dah lama pendam dan perhatikan dia ni
tak perlu sebut siapa "dia"
dan yang pasti kalau korang selak2 kat post2 yang lama mesti korang perasan
ada sekali dua kot saya masuk gambar dan kisah kami
ok..sebagai pembayang..dia kawan dengan saya dari kami sama2 keje kat hospital sebagai staf sambilan dan jumpa semula bila sama2 keje kat Putrajaya dan sama2 bertukar ke IPD
tapi...choooppppp..... entry saya ni panjang yer
harap korang tak bosan
tapi ni direct dari hati saya yang suci lagi murni ; p

ok tu jer pembayang yang dapat saya bagi
sebulan dua ok la...rehat sama2..apa2 cerita pun share sama2 tapi hal peribadi belum lagi
saya ni jenis perhatikan seseorang tu sebelum hal dalam kain pun nak share
senang je saya nak detect seseorang tu jujur atau tidak dengan saya
saya akan uji dia dengan cara saya tersendiri
saya susah nak percaya dengan orang sebab saya pernah terkena dengan kes kawan makan kawan

lepas raya saya jadi renggang dengan "dia" ni
saya pun tertanya-tanya kenapa bila saya sms dia tak balas
bila saya call tak angkat
terdetik gak.."saya ada salah cakap ker"?
dan saya pun mulakan siasatan
cehhhh.. mentang2 keje ngan polis...

gini.... saya buat2 baik dengan dia walau hati tak ikhlas ... saya tanya itu ini
pastu saya tanya pulak dengan A kejap tanya dengan B
maksud A atau B tu adalah individu yang berbeza tapi baik dengan dia
dari siasatan saya..cewahhh siasatan.. ; p
jawapan individu A dan B sama manakala si "dia" terpesong
see, terserlah penipuan dia
dan paling saya terkilan adalah dia tuduh saya pinggirkan saya dan saya ni ala2 lupa diri sebab dah ramai kawan dekat IPD ni
halllooooo......siapa dia nak sekat dengan siapa saya nak berkawan
suka hati saya la kan nak kawan dengan siapa
dah tentu dia kat blok lain dan saya di blok lain
dah la suka ambik kesempatan dengan kebaikan saya
saya dah start nak ungkit ni..ha....tahap geram yang tak dapat saya nak bendung lagi
dia sesuka hati masuk opis lambat pastu sedap2 sms suruh saya punch card untuk dia
yer memang tindakan saya bodoh sebab biarkan orang suruh benda yang boleh mudaratkan diri
bayangkan kalau saya terkantoi....huuuu naya
tapi sepanjang aktiviti jadi KULI dia tu saya tak kantoi sebab niat saya ikhlas fikir kawan
bila saya keluar lunch dengan orang lain sesuka main kirim
ada masa saya belanja sebab saya tak berkira dengan dia...tapi dia???
(sori sangat2 sebab saya terpaksa mengungkit..geram beb)
alasan taknak gi lunch sebab malas...ok saya pejam je mata ... sebab???
KAWAN....yer saya suka berKAWAN bukan berMUSUH
tapi sekarang dia buat saya macam musuh
jumpa kat guard house buat dek..macam tak pernah jumpa
fine...buat la sampai dia rasa puas
saya tak kisah..sorang blah 10 buleh jadi kawan
huuuu..tension wei..tension sangat (air mata bergenang : (...)
saya harap dapat la kawan untuk kongsi suka duka masa keje kat sini
sekurang-kurang nya dapat tambah lagi kawan baik selain As dan Cik Puan
tapi..hampeh..hampeh sangat... (bergenang tunggu meleleh) :=(
apa yang saya rasa kena pendam sorang2
nka tipon As atau Cik Puan saya tak smpai hati pulak
mana tau depa bizi
kalau dulu kat bilik file la saya dengan As meluah perasaan baik suka atau duka
sekarang???...telan
yang ada pun saya belum buleh percaya walau 50%
tension nya......

mungkin jugak dia lari dari saya sebab dia baru beli persona baru kot
takut saya tumpang, takut saya ajak pegi sana sini time rehat Jumaat
eh tolong la... saya bukan muka tebal yang hegeh2 tumpang orang tau
kalau nak keluar saya sanggup call teksi - 06-7613333
hah amik..siap no teksi lagi
saya pun ada kereta la 2bijik lagi (hah ayat berlagak kat sini...jangan muntah hijau eh) ....
saya malas nak bawak kereta sebab tak suka nak tempuh jammed
susah2 nak cari parking .... tu je
takat persona 2nd hand dia buleh nyah dari hidup saya


banyak sebenarnya saya dapat kumpul penipuan dia terhadap saya
saya tak nak serang dia dulu
saya nak tengok sampai bila dia nak menipu dan menyombong
untuk pengetahuan korang jugak..kat hospital dulu pun dia ada gaduh dengan staf kat sana
kat IPD ni pun ada..maka nya..pandai2 la korang nilai dia
nombor enphone dia pun saya dah delete sebab saya taknak nama dia ada dalam enphone saya
saya jadi ....... (haihhh...)

saya terpaksa stop sebab rasa nak nanges tapi tak dapat
takut orang perasan
makanya...fullstop

Friday, October 15, 2010

part 2 pulak yer

Malas nak upload banyak2...malas nak tunggu
gambar masa beraya kat rumah CC Yati
CC yati ni best..sporting...tak kedekut ilmu..pandai buat keje
tak macam CC yang lain...ngok..semua tak tau...eksen jer lebih
oppppssss.... terumpat kat sini pulak ; p

CC Yati dok kat berek Balai Polis Senawang
dekat je dengan rumah saya
banyak oo CC masak
ada spageti, ada roti prata, ada salad buah ada macam2 la
macam2 jugak saya makan : D



Saya dengan family Syahrul
dia ni dulu satu sekolah dengan saya
dari sekolah Seri Ampangan bawak la ke sekolah Teknik
ni..jumpa kat IPD pulak
nyibuk je mamat ni
dah la dulu kat sekolah poyo..eksen tak kawan dengan saya
ni...asal datang kat bahagian pengurusan sibuk2 singgah kat bilik saya
tapi saya tak kisah pun..tu citer budak2
sekarang ni main kau-aku, bongok2,bengong2 pun tak touching

ada presiden ada la anak buah..
hehehe

kenduri dan beraya



tidor Melaka semalam je
pagi2 lepas sarapan kami ke Johor pulak
nun..kat Skudai tu
ni 1st time sampai sana
selalu nya sampai Segamat je tu pun sebab Paklong saya kat sana
kenduri ni kat Tmn Kobena
ingat kat Senawang je ada nama gini
rupanya kat Johor pun ada
jadinya..korang2 tu kalau tulis alamat bior le lengkap
idak ler terbagi kat alamat umah orang lain
*pesanan duta Pos Malaysia




lauk2 dia sedap jugak
lepas makan saya melepak kat dalam
nak bagi Ammar makan pulak
yang Iman pulak ntah apa jenis saya pun taktau
dia ni kalau berjalan, orang datang umah atau kat rumah ada majlis tak kira kenduri ke,open house ke mesti taknak makan
dia kenyang dek oroang ramai
excited lebih kot... ; D
kadang2 hangin satu badan
bukan apa saa kesian ka,lau dia lapar
ha..yang tudung ala2 coklat tu Ain
dia orang Johor gak
dia la yang jadi jurupandu kami
lagipun... dia adalah bakal biras saya - Insyaallah
awek Anip BIL saya

Iman poyo, dia nak naik kereta ngan Cik Ain dia
orang lain takde apa2 dia dah cop tu Cik Ain dia
kemain lagi ...... eleh ; p





pengantin ni pilih tema hitam,kelabu,putih
bilik pengantin simple tapi cantik
tapi makeup macam kureng - *ceh banyak lak komplen
saya pun masa tengok kaler langsir tu mula la nak cop kaler kelabu
konon nak buat langsir kat umah baru
hmmm... nanti dah siap saya tunjuk kat korang langsir baru saya yer
aritu tak sempat nak snap gambar sebab terlalu teruja dan jadi tak tentu arah
kejap nak gini..kejap nak gitu..haihhhh..pompuan kan




pelamin dia ....
tang pelamin dah lain lak warna dia
putih - merah..tapi cantik jugak la
nampak suci tapi lagi suci bila saya dok bergambar kat situ ; p
eheh....


Dalam pukul 3 kot kami gerak ke Pontian
ingat dekat rupanya..huuuuuuu...
atau sebab kami baru sampai ke Pontian tu yang rasa jauh me'london' tu
kami ke rumah Ain ...kira macam hari suaikenal
family Ain jamu mee bandung
saya tak amik banyak pun sebab masih kenyang lagi
walaupun rasa jauh tapi perut masih rasa kenyang
huhuhuhu...


tak best la bila takde gambar sebagai gambar bukti
yer la..masa tu la Iman nak uk..uk...
masa tu la nak mandikan budak2 tu
bagi segar sikit
segar kata ko??? takde makna
dalam perjalanan nak balik ke Melaka si Ammar bantai melalak
puas la pujuk...sumbat susu,sumbat puting
haiiii...hilang sabar saya
last2 Iman gak yang kena lepuk sebab dia tambah lagi tangisan adik dia tu
Iman sengaja lagi hantuk kepala dia kat Ammar makanya lagi galak la si kecik tu melalak
dah penat melalak baru Ammar tertidor
masa kat Melaka saya tak turun lagipun bukan singgah lama
sekadar nak amik barang je
esok tu kan nak keje kena la cepat2 balik sebab bantal kat rumah saya dah memanggil-manggil
sampai rumah dalam keadaan letih...beg dan jugak plastik baju kotor saya campak gitu je
tak larat dah nak tengok semua tu

Thursday, October 14, 2010

berinai


Ini namanya aktiviti ada keje tapi buat2 takde keje
hehehe...rasanya jarang atau takde langsung saya cerita aktiviti saya kat IPD ni
nak2 aktiviti dalam opis
alah... bukan menarik pun..biasa2 jer




ni la meja saya .....
jauh beza dengan dulu..apa2 pun syukurrrr..
janji keje siap dan berkualiti....yer tak??

Wednesday, October 13, 2010

rumah saya dah siap dicat

^
^
^
^
^

ni ruang tamu...dicat kaler kuning cair
kata orang kaler kuning rumah nampak luas
yer la kot

*
*
*
*
*
*

ni bilik utama atau bilik saya
nampak macam pink tapi ada gak macam purple
kira pink kawen ngan purple la.. jadi pinkple..hehehe
sejuk je....romantik je...jangan pasni ngadu ngan korang yang saya mabuk ; p
huuuuu...belum lagi...



^
^
^
^
^

ni ruang makan
saya bukan penggemar kaler hijau tapi dari dulu saya dah set bahawasanya kalau ada rumah sendiri,ruang makan harus la hijau epal
sebabnya saya tengok gambar rumah Erra Fazira kat dalam majalah (masa dia baru tunang ngan Yusri KRU)
cantik sangat......makanya....jangan salahkan kaler cat jika berat badan saya naik mendadak
hehehe

*
*
*
*
*

ni bilik bujang saya yang 2 orang tu
kata 2-2 anak lelaki..harus la biru menjadi pilihan
takkan pink kot kan
nanti jadi keliru identiti pulak anak i....




ini la dia gambar rumah saya sesudah dicat tapi belum dicuci
masa blog ni di update dalam 40% barang2 dah dihantar ke sini
dan akan menjadi tugas saya untuk kemas semua tu
adoiyai..ada saper2 nak tolong saya tak...???
angkat siku.... ; p

saya takde la renovate bagai macam pasang kitchen cabinet tu semua
duit nggak mencukupi la..
tau la bila pindah rumah baru ni
macam2 nak buat
nasib baik keje ngecat En.Papa buat sendiri dan wiring pulak adik2 ipar tolong buat
huhuhu...jimat kos


ooo..lupa nak gitau korang..citer pegi Johor tunda dulu yer...ni tengah semangat nak pindah
nanti cerita Johor tu ala-ala je..tak siok

hadiah dari kak pah




Tet...tadaaaaa..comel tak??
gelang yang comel ke tangan saya yang comel??
ofcoz 2-2 sebab tanpa tangan yang comel tak bermakna la gelang tu
hehehe

terima kasih kat KakPah
dia bagi gelang ni masa saya nak tukar ke Seremban
baru semalam saya pakai padahal dah 5 bulan saya kat IPD
hmmmm... biler pakai gelang ni teringat kat opis lama
ada lagi tau hadiah2 dari kawan2 kat Kastam
hadiah untuk bersday pun ada
terharu saya..... tu sebab saya tak buleh luper dorang
terima kasih....sayang korang - As,Kak Pah,Yati...abg mz ngan zirin tak buleh nanti skandal
; p

Thursday, October 7, 2010

makan seafood kat Umbai


Cerita berminggu-minggu
mintak ampun banyak2 sebab terhegeh-hegeh nak tepek kat sini
saya join family in law saya gi beraya kat Melaka
macam biasa kalau ke Melaka harus menginap kat rumah biras saya
mana lagi nak pergi kan
kot teringin hotel buleh gak tapi paham la RM eh
alang2 ada hotel free kena guna sebaik mungkin
kannnn....




cik2 abang pilih mana yang berkenan
bukan main lama lak pilih ikan
macam nak pilih bakal bini pulak
menu malam tu yang biasa2 aje
ada sotong goreng tepung,pahat goreng cili api (ni En.Papa punyer pilihan),siakap 3 rasa tapi macam siakap masak kicap je,pari bakar,sayur campur dan kerang rebus
tapi kenapa eh kat Umbai dah tak sedap macam dulu2 tu
ooo..atau mungkin dulu2 tu maksud nyer tekak saya masih budak2 lagi kot
yer la dah berapa tahun pulak saya tak jejak kaki ke Umbai ni
sekarang ni tekak dah berusia sikit : p


masing2 dah lapar makanya belasah je la
impian saya nak kumpul ramai2 dengan adik-beradik in law saya tapi ada yang tak dapat join sebab ada keje, yang Acu pulak gi KL, Anip beraya kat Johor dan paling tak best adalah geng gosip kami tak cukup
Kak teh... dia last minit kensel sebab anak2 eh dah tido
mungkin tak sampai nak angkut budak2 tu
yer la budak2 kalau dah terjaga dari tido alamatnya.....meragam la
nak menikmati makanan pun tak dapat
dah la tak berapa sedap nanti bertambah tak sedap makanan tu..huhuhuhu...

Kaklang pulak malam tu slow sikit sebab dia kena cirit birit
sian dia
selalu dia la yang kecoh
yang Iman pulak mengalami kejakunan yang amat dasyat
tak buleh dok diam kalau buleh nak jelajah seluruh ruang kat situ
kemain payah nak suruh makan
bukan suruh masak pun
haihhh..rugi..
kalau ikut gen saya, mesti tak rugi

malam tu lepas makan terus balik tido
sebabnya esoknya tu nak ke Skudai
ada kenduri dan jugak nak beraya ke rumah bakal biras saya
atau dengan kata lain..geng gosip wondergirl
ceh..feeling wondergirl pulak..hehehe


cerita Johor nanti pulak yer

dulu dia tak suka saya



Dulu masa mula2 join PDRM, mamat sorang kat atas ni tak suka saya
taktau kenapa
dari yang saya tau, dia tak suka saya sebab dia "RASA" saya tak pandai buat keje,dok FB manjang,main SMS saje
tapi yang FB tu saya bangkang 200% sebab tahukah dia bahawasanya line tenet kat IPD ni macam bengong??
satu lagi tentang tak pandai buat keje tu, macam la saya dok bawah seliaan dia
main belasah je..huh
yang SMS tu saya ngaku sebab masa mula2 dulu saya dok meroyan ingat kat opis lama so main2 SMS dengan kawan2 kat sana
dengan erti kata lain...mengadu nasib
dan sekarang dia dah ok dengan saya
saya pun tak pasti kenapa dia dah ok dengan saya
hmmm.. biar lantak la... saya tak kacau sapa2 pun
saya pun tak layan samada orang nak suka saya ke nak benci saya ke
mungkin Allah dah tunjuk yang saya bukan seperti yang disangka
saya lagi pandai buat keje dari dia..hehehe..(hakikat)

ok..ekceli saya nak cerita pasal jamuan perpisah beliau yang tak suka dengan saya ni
dia di tukarkan ke IPK Perak
mungkin balasan diatas ketulahan beliau terhadap saya kot
hohoho..perasan berdarah Diraja pulak : D
walau saya tau dia jaja kat seluruh floor IPD ni yang dulu dia tak suka saya, saya tetap join jamuan ni
makan sedap weh..sapa taknak
free kata ko??
takde makna
kat Kastam buleh..kat sini jangan mimpi la
kot dapat la...hujan lebat la kat Seremban 2 ni..huhuhuhu
satu kepala RM25 yer
jamuan ni kat restoran Teratai berdepan ngan Jasko S2
nasib baik sedap
tak lah rasa rugi bayar RM25



nak tengok gambar2 masa jamuan tengok kat FB saya yer
apa guna ada akaun FB kan (berlagak)
beliau sempat la mintak maaf dengan semua orang termasuk saya
saya ni kan pemaaf so saya kira 0-0
buat apa dendam2
takde untung mana pun
so...sesiapa rasa2 tak suka saya baik cepat2 suka kat saya
kalau tak...korang kena hantar keje kat Lombok
gasak la..saya ni kan ada darah keturunan Diraja
Raja belah negeri goheadgostan
hehehe...



ni antara opismate saya kat bahagian Pengurusan
ramai umat manusia dari tempat keje lama - Kastam
ramai2 pun macam2 'peel'
yang pasti jangan di layan 'peel2' yang memeningkan kepala
janji gaji masuk,keje settle,muka maintain lawa
hahaha..nak jugak... : p


note: nama BELIAU tak dinyatakan sebab saya rasa tak penting dan tak akan benarkan nama BELIAU terpahat di blog ini..macam bunyik orang berdendam je..hmmmm

Saturday, October 2, 2010

kebaya on9


Ni 1st time saya beli baju untuk diri sendiri secara on9
mula2 macam ragu
macam2 saya fikir
buleh caya ke??
betol2 macam yang saya tengok ke?
tapi beranikan diri jugak untuk beli secara on9
saya beli kat kingofkebaya
korang try la google
saya ni pun main klik2 je

saja pilih warna kelabu sebab saya belum ada baju yang warna macam ni
tak sia2 saya beli on9
memang sebijik dengan apa yang saya tengok
saya pilih size - M tapi macam longgar sikit
kalau kata baju pinjam pun buleh gak la
itu tanda nya badan saya mengecil dan sila jangan menjeles atau dilarang sama sekali untuk menayangkan bibir ala2 piring terbang
wahhh..

cantik memang cantik akan tetapi......(hampa sikit)
lepas ni kalau pakai kebaya ni saya harus pakai inner
sebabnya kalau saya berpeluh akan terserlah la ketiak saya yang basah
malu wei...sepanjang open house kat IPD malam selasa lepas, saya terpaksa berlakon ala-ala wanita melayu yang berbudi bahasa,bersopan santun
rimas wehhh...rimas sebab tak buleh nak huhahuha...
ishhh...

bayangkan la keadaan saya masa tu
huuuuuuuu
bergambar pun kena sopan2
terangkat sikit ketiak tu, confirm kantoi
buatnya ada yang tak sayang mulur sound direct je kat saya
malu kan.....

nanti saya buat entry pasal open house IPD yer
sekarang ni awal bulan dan saya sibuk sikit buat reten
nak elak kena marah harusla siap kan lepas tu nak update blog ke,borak2 ke takde saper yang kisah
kannn...