Pages

Thursday, April 21, 2016

garang ke??


Bujang-bujang saya yang makin membesar dan dah pandai bergaya
oooohhh rindunya bau baby ; p

korang garang tak dengan anak-anak?
saya ni nak kata garang ...entah la
tapi kalau sekali saya mengamuk memang terdiam bujang-bujang tu
tapi kalau ikutkan dorang lagi takut dengan En.Papa
macam saya ni banyak simpan...sampaikan saya selalu warning dorang
"cukup mata ganjaran siap la" hahahha...macam boleh redeem dengan voucher je kan
kadang tu bila dorang mintak apa yang dok terhajat kat hati saya selalu cakap..
"bagi 10 sebab kenapa dan ape keperluan nak sekian benda"
hihihihi..Nampak macam kejam ke?
sebenarnya saya tak pernah hampakan permintaan dorang
cuma nak bagi pengajaran biar dorang tau bukan senang-senang macam tu je nak sesuatu
biar rasa susah sikit walau akhirnya dapat jugak

kadang tu saya saje suruh menabung untuk dapatkan ape dorang nak
nanti-nanti Ibu top up sikit duit tu
berdikari sikit..awak tu anak lelaki
kalau bukan sekarang bila lagi kan?

tapi tu la kadang tangan ni cepat je nak mencubit
cepat je tau..kadng dah puas sabra tu yang cepat je naik
bila dorang tido tu..kesian tengok muka masing2
macamana garang pon Ibu tetap sayang kat anak-anak Ibu
pernah jugak saya tanya..Ibu ni garang ke?
serentak jawab..Papa lagi garang..Ibu ok lagi
sebab ok la korang mengadakan.. : )
Ibu, Mama, Mummy, Bonda, Emak memang istimewa
garang macamana pon anak-anak tetap keutamaaan
betol tak???

Tuesday, April 19, 2016

yang terkini

 Assalamualaikum...

hari ni baru ada kekuatan nak update..gila ahh ..kekuatan..macam bizi bebenor..heheheh..
selalu tu dok menung depan pc taktau nak update pasal apa
takkan main update cacamarba je kan
dah la blog sendu lepas tu update ikut suka tekak..macam syok sendiri
so bila ada kelapangan.. saya cuba gagahi diri ini untuk update...ayat

apa ek yang terkini pasal diri ni??
hidup ni macam tu je la..hadap dengan kerja hakiki sebagai kerani terhormat...Isteri kepada En.Papa, Ibu untuk 2 hero dan pengusaha popiah simpul
Nampak tak?? Nampak tak?? bizi kan
zaman sekarang..kena ada keje lebih
nak dengan taknak je...hmmmmm



yang terkini...hero-hero saya makin membesar
kejap sangat dorang membesar rasa tak puas gomol2 dorang masa kecik2 dulu
dah besar ni lain pulak ragam dorang
kadang menguji kesabaran..ngetap gigi tahan sabar..hadoiiii
abang dengan perangai dia..yang adik pulak sekian perangai
tapi nak buat macamana kan.. anak kita jugak : )


hamboiii serious sangat muka En.Papa..hihihi
sekarang ni muka dah takde jerawat..parut sikit2 tu ada la
korang jangan tanya saya pakai brand apa
saya sendiri pon taktau macamana jerawat tu sedikit demi sedikit boleh hilang
ni antara produk yang saya guna :-

>>>> pencuci muka - sabun jamu susuk dara (kat rumah), eversoft kadang Neutrogena kadang sebat kawan-kawan punya (nak solat Zuhur)

>>>> Krim siang - Juwita (Nubhan punya krim)

>>>> krim malam - tepek krim tanah liat (brand clayever) takpon gel lidah buaya

hahahha makcik serik nak oiii..punyalah setia kat brand..tetttt..tetttt... last2 dia makan balik kulit muka kita ni..sob sob T_T

nak kata jaga pemakanan tu takde mana pon..itu semua poyo
lagipon saya ni bukanlah retis nak jaga makan segala
ada depan mata saya sebat asal sedap kat tekak ni



haaa.. ni pulak bos yang terkini saya
Tn. Wan nama dia..sekarang saya dah tukar Bahagian
takde dok jenayah dah..saya sekarang kat Bahagian Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti
tapi still ada lagi perkataan JENAYAH tu..jangan suka2 korang nak suruh saya cek saman sebab saya bukan kat bahagian tu
oook..cek boleh diskaun tak boleh
luar bidang kuasa saya...ada paham??
best jugak la keje kat sini..walau kadang2 keje dah cacamarba kan
opis kecik...kadang aircond ok kadang idok
lagi ape ek?? hmmm kadang orang kata saya takde keje
takpelah.. saya tau apa saya buat
saya bukan jenis macam setengah orang yang suka canang sana sini bagitau kita lah manusia paling bizi di dunia selepas Najib Tun Abdul Razak
kadang tu siap pakej muka.."aku bizi ni.." "aku banyak keje ni"
homaiiiii....rasa nak gigit je telinga dia
keje kan..sampai mati tak abes...tapi kena keje jugak sebab tu dah amanah untuk kita
dah rezeki masing2 kalau dapat keje banyak atau keje seciput
ngko redha InsyaAllah ada rezeki kau dikemudian hari
hah!! sekali sekala membebel pasal keje
hahahha..sila baca dengan redha ye



masih lagi partner saya dalam mengusaha popiah simpul kasih Naida
kami sangat serasi jadi partner
walau kecik bisnes kami ni tapi ok untuk tambah duit poket
bak kata orang..duit dapur ; p
doa supaya popiah kami ni sukses
mana tau Obama pon teringin nak try popiah ni...hehehe..cita-cita kena ada

ok la...nanti update lagi ye
ini je entry terkini pasal diri saya
sebab dah lama sangat saya tak update
dari sepi macam tu je..saya update la sikit2 pasal perkembangan diri ni
walau saya tau badan ni kejap kembang kejap kuncup..hahaha : D
tata korang