Pages

Monday, November 29, 2010

budak tecit ni dah 9 bulan



Ammar dah 9 bulan pon..... kejapan jer budak tecit ni membesar...
Kuat nanges tu tetap... tapi dah pandai sebut .... "pa..papa..papa..." alo lo lo..so sweet
bila la Ammar nak pandai sebut IBU atau BU pun takpe
satu lagi yang best tu dia dah pandai cakap 'aaaa...ban.. (abang)"
suka betol abang dia bila adik panggil ABANG...hehehe...
kalau abang Iman dia main Ammar pun sibuk jugak nak main
Ammar dah pandai duduk..yang paling Ibu suka tengok Ammar duduk dengan cara bersimpuh..hehehe..tu yang selalu Ibu gomol2 Ammar sampai Ammar nanges
Ammar..Ammar... kuat makan tapi kurang minum susu
macamana nak mendebab..???
tapi kan korang..Ammar ada satu tabiat yang kelakar dan comel
bila saya bogelkan dia untuk mandi atau tukar diaper dia...Ammar suka garu bontot ; D
hahahaha..memang kelakar..khayal je Ammar menggaru
dengan tangan comel tu dia garu bontot
bila saya tarik tangan kanan, dia garu guna tangan kiri pulak
tapi bukan betul2 kat bontot la..senang citer kat pinggul
mula2 tu ingat ada ruam atau kena gigit nyamuk
rupanya memang tabiat dia...hahaha...
ada masa Ammar suka menggeram
menggeram tu maksud saya... dengan tiba2 dia gigit muka kita sambil gomol2 kita
habis penuh muka ni dengan air liur dia
tak dapat gigit dia melalak..tu je la modal Ammar
ha ada lagi satu perkataan dia buleh sebut.. "ham.."
"ham" tu maksud dia nak makan
kalau budak lain sebut mamam tapi Ammar sebut "ham"
saya dapat tau masa saya makan sambil pangku dia
dia sebut"ham..ham..ham"
saya buat taktau je tapi lama2 tu asal nampak orang makan je dia sebut "ham..ham..ham"
hihihi...tampar kang baru tau (hahaha..tetiba)
waktu pakaikan baju adalah saat2 paling susah untuk saya sebab baru baringkan Ammar dah jauh merangkak... setakat ni Ammar dah berdiri tapi kena berpaut dengan sofa, meja atau almari... dia akan jalan perlahan-lahan sambil berpaut
ada masa Ammar tak takut dengan abang Iman
bila Iman marah Ammar sebab ambik mainan Iman, Ammar buat 'dek' je
lagi dia bawak lari mainan tu ada... tapi tengok keadaan jugak
kadang2 dia menanges...dah la menanges sampai takde suara...buat saya kalut je tau
yang lain2 tu masih macam dulu gak..pantang saya hilang..pantang kena letak
pernah jugak jiran kat rumah baru ni tanya kenapa dengan Ammar..demam ke...perut kembung ke..saya dengan sengih nya menjawab...."tak la..dia mengada arini.."
korang perasan tak...kepala Ammar besar..ramai yang tanya..saya kata tu normal..kepala besar akal pun besar..tapi ada jugak yang tak sayang mulut kata..'gi la cek..mana tau.."
mana tau apa???.....tak normal?? dah la cakap tak habis lepas tu suka2 buat spekulasi sendiri...
kalau betul bermasalah..dari lahir lagi doktor cakap kat saya....adoiyai...kalau perasan Iman pun macam tu..mungkin sebab dia tak cukup helaian rambut..tu nampak besar kot...
takpe Ammar biar akal besar jangan penipu besar tau..

nak update tapi line nggak clear

halo korang..


idea saya tengah mencurah nak update tapi line nggak clear sebab en.polis ada kat sebelah saya
nanti dia tau saya ada blog...susah nak kutuk
petang2 kot baru line clear

Pergi tak kembali


..."setiap insan pasti merasa saat perpisahan terakhir..." (by Rabbani)

Gambar atas tu gambar semasa Arwah Atok saya sihat
pada 24 November 2010 baru2 ni dia kembali ke rahmatullah
belum pun hilang penat balik dari Terengganu kami semua kena gegas ke Perak pulak
saya dapat call dalam pukul 4 am gitu
Mama bagitau yang Atok tengah nazak
Mama plan nak balik dulu kot apa2 nanti baru saya menyusul
tapi tak lama tu dapat call sekali lagi dari Mama yang Atok dah takde
lebih kurang pukul 5.25 Atok meninggal....


Atok saya dah 2 tahun terlantar sakit
kira sakit tua la... umur pun dah 76 tahun
kesian sangat masa saat2 akhir saya tengok jenazah dia..kurus....
kurus dah tahap tinggal kulit dengan tulang :=(
Arwah Atok dikebumi selepas Zuhur


semua anak2 Atok (makcik/pakcik saya) balik dan dapat tengok jenazah arwah
macam tu jugak dengan cucu2 dia
saya dengan arwah takde la banyak sangat kenangan dengan dia
yer la kan..cucu pun ramai - 31 orang
dia bagi sorang sikit je kenangan dengan dia
paling saya ingat teka-teki dia kat 2 orang sepupu saya - Un & Yai

"kalih2 lari..apa dia"??


hahaha.. korang tau ke???
kalau tau jawapan saya bagi hadiah...betul2 ni..tak main2


tapikan....nenek la yang orang paling sedih, kan...Atok kan suami dia
lagipun nenek yang jaga masa Atok sakit...
apa2 pun semoga Allah mencucuri rahmat ke atas Arwah Atok
Al-fatihah...

Tuesday, November 23, 2010

kalau korang kat tempat saya macamana??

Salam semua...

intro untuk entry kali ni agak sopan sikit
saya bukan sopan tapi hati ni tak best
nak letak kat facebook macam tak sesuai
takut nanti terlebih ngumpat hal2 polis ni tak pasal2 kena pantau

macamana ek saya nak mulakan??
saya nak siapkan keje tapi tak dapat nak 'konsenteret' sebab hati ni tak best
nanti2 hati dah best saya update pasal majlis kawen adik saya kat Terengganu tu yer
korang bawak bersabar tau...

apa perasan korang bila tengah bercuti dengan keluarga tapi dalam kepala korang tengah set untuk keje??
macam apa yang saya alami sekarang..
langsung takde keenjoyan

"nanti datang keje nak siapkan yang A"
"pas breaksfast nak buat B pulak"
"pastu tu siapkan C"
dan bla..bla..bla...


akan tetapi.. semangat saya jadi down bila keperluan atau bahan untuk kerja tidak mencukupi..
sebagai contoh...(bukan contoh tapi hakikat)
apa kejadah kalau saya dok beria-ia menaip tetapi ink printer takde
dari hari rabu lepas saya minta dengan person incharge sampai la ke pagi ni (masa blog ini ditaip) haram bulu hidung dia saya tak nampak...
mana dia pergi??? bukan urusan saya nak jaga dia... bukan saya tak mintak tapi dah berbuih mulut saya ni mintak kat dia dan sampai la ni..satu keje pun saya tak dapat nak settle kan...camni ke cara keje dorang?? (korang paham2 la)


satu lagi... dah tau setiap bulan kena hantar laporan kat saya tapi bila mintak buleh buat2 hilang ingatan
nak je saya doakan biar betol2 hilang ingatan baru tau
kan doa orang teraniaya ni makbul....

antara dialog orang tu buat saya sakit hati sampai nak meleleh air mata ni

saya : nak laporan untuk mesyuarat bla..bla..bla
orang tu : bukan kiteorang buat
saya : .... yang buat, kan tiap2 bulan saya mintak
orang tu : alaa... belum cukup bulan lagi kan
saya : saya kena siapkan sebab mesyuarat awal bulan 12
orang tu : CC takde..dia cuti amik besok la
saya : takkan tak tau mana dia simpan ???
orang tu : datang besok la..besok dia ada

kesal sangat.. macam takde kerjasama..takkan la sorang pun taktau mana CC tu letak)


kalau korang la kan..apa perasaan korang??
saya tension sangat..macamana saya nak siapkan keje??
nak pinjam PC orang dah tentu orang lain pun ada keje masing2
nak tangguh?? dan siapkan last minute???
itu bukan prinsip keje saya
kalau buleh biar la semuanya settle arini jugak
saya dah biasa buat keje tanpa tangguh atau buat last minute
saya tak kata saya ni baik atau bagus sangat dalam keje tapi kalau situasi kat atas tu sapa pun buleh tahan
nak cuti pun serba salah
nanti tengah dok main2 dengan anak2 ada je sms masuk tanya pasal keje
tu lagi buat saya tension tahap nak menjerit sekuat hati


ini la yang saya alami selama saya di sini
nasib la kalau orang SINI terbaca blog ni
biar dorang tau....
memang.... dah pilihan saya mintak tukar ke sini tapi saya tak sangka cara keje orang SINI macam ni
TANGGUH..dan LAST MINUTE...ada lagi TAK TAU...
heeeee.... dah sarat kepala otak saya ni tau
ikut hati arini jugak nak tukar tapi nak buat macamana?? mana2 tempat pun sama
sekarang ni..keje saya tertangguh...dah la Jumaat ni nak cuti lagi
kalau tak siap jugak sebelum Jumaat kompom gangguan datang
mula la muka saya jammed terus ganggu aktiviti saya dengan keluarga
hadoiiii...macamana eh??nak suka2 save kat pen drive pastu tumpang printer orang tak buleh sebab dah banyak pen drive kat sini yang jahanam
sebab apa?? sebab VIRUS la ....
taknak saya..dah la pen drive beli sendiri..kot dapat claim nak jugak
oh tidak???


azam tahun 2011 saya - nak keluar dari sini...

Tuesday, November 16, 2010

selamat hari raya aidiladha




Selamat hari raya aidiladha kepada kaum keluarga, kawan2 dan blogger
semoga aidiladha kali ni memberi keinsafan untuk kita semua
maaf zahir batin
semoga korang gembira di hari raya ini
kalau buat korban tu bagi la sikit daging kat saya
hehehe..nanti saya masakkan daging masak lada hitam yer ; p
sllllrrppp sedap nyer lada masak lada hitam...iskk terkenang-kenang la



raya kedua saya ke Setiu sebab adik saya yang no.2 tu nak nikah
insyaallah belah saya pulak bulan 12 ni lepas krismas
MIL saya pun ikut pegi Setiu
nanti kalau tak bizi saya bawak cerita dari Setiu yer
sabar yer...

bye..

dia berjaya jumpa


Kenapa DVD player ni ada kat dalam laci??
hah..sebabnya siang malam pagi petang dok tengok Upin Ipin
naik muak pulak saya sampaikan apa2 perkembangan semasa tak dapat ikut sangat

macam PM masuk wad pun saya tak tau sedar2 dah keluar wad
huuuu...

En.Papa pun silap, patut nya sorok la kat dalam almari baju ke bawah katil ke atau umah jiran sebelah ke ini tidak kat tempat budak2 ni senang nak cari
masa hari pertama tu kami kata gi antar repair kat rumah cik Aboy (kawan En.Papa)
membebel Iman sebab tak dapat nak tengok Upin Ipin dia
hahaha..rasain... puas hati saya
jadinya dapat la saya tengok rancangan kesukaan saya tanpa berebut dengan Iman
hak hak hak..(gelak jin citer Ahmad Albab)
akan tetapi sepandai pandai DVD player menyorok akhir nya dapat juga anakku jumpa
ceh..Ammar telah mengantoikan segala tipu helah kami suami isteri
dia merangkak pastu dok paut kat kabinet tv sambil berdiri tepuk2 kabinet tu
lepas tu dok main2 laci kabinet dan terbukak la laci tu terus si Abang nampak



Iman : ibu, ni...
Saya : Alamakkkk.....abangggggggggggggggg
En.Papa : (takde respon sebab tengah "kedebush kedebush" mandi)
Iman : yeh..yeh..berjaya..berjaya....
Saya : (tepuk dahi tanda orang kantoi)



lagak Iman masa tu dah macam kontraktor dapat projek juta-juta dolar lagi
melompat-lompat dia masa tu
saya pulak hangin je kan : {
terus salahkan En.Papa sebab sorok kat tempat yang senang nak jumpa
huwaaaaa.....terus dipaksa saya pasang DVD Upin Ipin tu
agak2 bosan layan pulak Chuggiton
citer keretapi buleh bercakap tu la...
antara dialog Upin Ipin yang saya dah hafal : -


U&I : uncle Muthu...errr..errr..
Mail : cakap je la...
U&I : errrr..err...
Mail : sappy dah hilang
Uncle Muthu : apa?? dah hilang??? macamana buleh hilang?? ayo yo..
U&I : kami main
Uncle Muthu : macamana buleh main???
bla..bla...
tajuk episod ni sappy oh sappy


yang kelakar tu dialog ni dalam episod kembara di pulau harta karun

"pulu..pulu..pulu.." (betol..betol..betol)

hahaha...bukan tadi saya kata dah muak ke??
ni ye ye je hafal dialog U&I...eheh..
dan kalau korang nak tau..semua karektor saya kenal
Upin dan Ipin - ofcoz la, Mail, Mei Mei, Izat, Intan Payung (Ehsan ketua kelas), Opah, Kak Ros, Cikgu Jasmin, Uncle Muthu, Rajoo,Dzul, Abang Sally, Tok Dalang, Jarjit Singh, Fizi dan Susanti



ha..hafal semua tanpa google
gila babas betol... dah sekolah esok tak dapat de.. harus kena sorok DVD tu
kadang2 tu Iman bercakap dengan saya pun pakai dialog dalam citger tu
huuu..tekanan betol la..

baru siap


Very the pink pink lor...
baju ni adalah pemberian kawan2 saya - As, Yati, Abg Mz dan jugak Kak Pah sempena besday saya yang ke 29 (tahun lepas)
ingat lagi masa depa bagi hadiah saya tengah dok melepet kemabukan mengandungkan si Ammar
dan baru arini saya pakai maknanya tu baru siap ditempah la.... : D
penuh semangat saya pakai sebab ini adalah pemberian kawan2 saya..haiiii rindu kat dorang
terima kasih kawan2.."lep" u la.. ceh terus "lep"
opismate kata saya pakai baju raya haji
apa2 la.. janji tatik kan..
dan dengan bangga sambil mengembangkan lubang idung ni saya mengatakan ini adalah pemberian kawan2 di Kastam..hhnnnsssssss (bunyik napas lubang idung terlalu kembang)
ada lagi 2 pasang hasil pemberian kawan2 jugak
nanti saya pakai yer..

Monday, November 15, 2010

takde topik tapi nak update jugak


Wah..tiba2 ada gambar "lep" (love)
kalau Iman dia panggil "yep" apa2 la kan janji semua orang ada rasa gitu
haaa..jangan tak ngaku yang korang pun ada rasa gitu
kalau takde, memang bermasalah la korang ni
sekarang ni ofcoz la my "lep" tu En.Papa dan jugak anak2
kawan pun "lep" jugak
family ofcoz la..tak disangkal lagi
maksud saya "lep" kat seseorang tapi dia tak tau atau dia tau tapi tak bagi respond
senang cerita masa sekolah dulu kita ada admire kat seseorang la
korang pernah rasa??
saya pernah - ceh..pengakuan terbuka
cik puan, maya, idut, Zaina dan yang sewaktu dengan nya tau la betapa saya "lep" kat "dia"
"dia" tu nama bukan sebenar adalah - MAMAK
kelakar kan gelaran yang saya bagi kat dia
nama betol maner buleh bagitau sebab maner tau mamak ni bekas kekasih korang ke?? bekas tunang ke?? bekas adik ipar tiri angkat ke???...kan
eh haloo..En.Papa tau saya dulu dok gila mamat bernama mamak bukan nama sebenar tau
huu..naper la saya gila kat dia kan
nak kata hensem tak jugak buleh la.. ramai jugak yang minat kat dia
selama mana saya sekolah kat teknik Juasseh tu selama tu la saya suka kat dia
nak pulak sama2 dok asrama..haihhh..lagi la.... (lagu latar...kuch kuch ho tai hai)
hahaha..ada lagu latar ....baru la cerita menjadik...tapi jangan percaya sebab saya letak lagu latar supaya jalan cerita jadi menarik tertarik saya lagi da bom
korang percaya tak saya yang syok sendiri..mamak takde apa2 pun..
mungkin time tu saya lawa tapi kurang la sebab tak minum cocoa colagen..wakakaka...nak up jugak...hahaha..muntah ijau eh korang...
uiisshhhh ..jangan tak tau..nak lawa semata saya sanggup pakai safi yang botol kaler putih tutup kaler ijau..ramai apa kawan sekolah saya yang pakai..tak silap cik puan pun pakai kot..baik ko ngaku Zulie...
ha tak lawa lagi ke??? ishhh ke mamak tu malu nak mengaku..??hahaha..bengong punya statement..
tapi memang la wei...asal jumpa atau terserempak dengan dia mesti saya berdebar (lagu latar...ah rindu lagi dari Amelina. : )
lebih kurang macam ni la...malu2 sambil gigit jari pastu lari menyorok belakang tangga
lepas tu dada turun naik turun naik (pengaruh hindustan)
hahaha...syok sendiri la ko Sabrina...
yang jadi mangsa untuk kirim salam kat dia adalah Tomet
budak kelas dia jugak
ada balasan salam saya tu tapi dia tak mau ajak saya dating?? camner eh..
yer la..time tu duit belanja pun mak pak dia yang bagi kalau duit dia harus la dating kat kehepci Bahau..yer Bahau adalah destinasi outing budak2 asrama sekolah saya masa tu
kalau waktu makan kat dewan makan kan, adalah waktu yang saya tunggu2
kalau buleh nak berkampung kat dewan makan tu sebab nak menatap wajah pria pujaan..eceh
seingat saya la..kot urat belom putus la kan...dia selalu pakai baju melayu kaler coklat cair ngan purple bijik kundang..ha..tengok betapa prihatin nya saya dengan dia
saya takkan makan mengadap budak2 aspura sebab saya ni kan pemalu
so, kawan2 saya la akan bagi laporan harian kepada saya
dialog nya gini la lebih kurang...
kawan : sob (panggilan kawan sekolah) mamak ada la..
saya : yer ke??... gedik..gedik...gedik... (lagu latar..oh sayang by raja ema)
tak pun..
saya : wei..mamak ada tak?? dia pakai baju apa??
kawan : ada..
takpun
kawan : takde la..tak nampak pun
saya : hampa *terus tak selera makan - eeeeee yer la tak selera makan..pelahap lagi ada
begitu la rutin saya sampai la tamat tingkatan 5
ingat lagi ada sorang hero citer omputih (masa tu tengok tv kat bilik tv asrama)
muka hero tu iras2 muka dia..tapi nama hero tu saya lupa yang saya ingat heroin tu nama FANTAGHIRO
saya berangan la heroin tu saya..hakhakhak...malu nyer...
ha ada lagi..hari jumaat la hari yang paling saya suka sebab kalau tak dibagi balik ke rumah masing2 stay la kiteorang kat asrama tu
budak2 aspura akan ke masjid pekan Juasseh melalui belakang aspuri
makanya...saya akan tunggu kat tingkap aspuri semata nak tengok pria pujaan pegi sembahyang jumaat (lagu latar..mengintai dari tirai kamar - exist) macam tak kena je lagu ni dengan kisah saya..hummmm belasah janji cerita menarik..
uikksss..panjang nya entry saya..nak baca lagi tak???
ok ramai yang angguk kan..so saya sambung balik yer
bila tak nampak dia lalu saya akan kecewa kerana tak dapt menatap wajah pria pujaan saya tu
lari2 sambil hempas badan ke katil asrama (cerita tipu semata nak sedapkan cerita)
lagu latar takde eh...
saya sedih bila tengok mamak kena rotan depan perhimpunan sebab 'fly' dari asrama
tak lama tu saya dengar cerita dia kena buang asrama
huuuu..sedih saya..tak dapat la nak tengok muka pria pujaan kat dewan makan lagi.. tak dapat la nak intai2 dia tengah riadah paling best saya suka intai aspura dari tingkap surau
kadang nampak dia kadang tak...hahah..tak senonoh betol saya masa tu
pernah saya curi gambar dia dari kad asrama..masa tu saya tolong cikgu Taufik kat bilik warden aspura..dannnnn..paling best masa sembahyang terawih la..dapat tengok dia dengan jelas lagi..weiii..saya ikhlas la pegi sembahyang terawih..kusyuk lagi tau.. ; p
saya pernah menangis sebab dapat tau ada perempuan gedik yang sama aspuri dengan saya dok syok ngan mamak (lagu latar-getaran cinta di jiwa..Liza Hanim)
ceh sedap2 kata orang gedik macam la saya tak gedik
eh tapi saya gedik terhormat tau..hehehe
sampai la dah tinggalkan alam persekolahan saya tetap suka dan "lep" kat dia
ada jugak jumpa kat terminal one, kat KM Plaza tapi buat2 biasa je la tapi...hati ni berdebar tahap nak meletop lagi
sampai suatu masa saya rasa perbuatan saya ni buang masa dan bodoh
yer la kawan tu takde apa2 tapi saya yang lebih
saya berdoa dan berjanji kalau jumpa lelaki lain saya akan lupakan mamak yang sangat rugi itu
kenapa rugi?? rugi sebab tak nak kat saya (lagu latar-jahat by stacy)
hahaha..buleh saya kata gitu??apa2 la...
sehingga la saya jumpa En.Papa..Allah makbulkan doa saya dan memang jodoh kami
hingga kini "lep" saya hanya untuk En.Papa, ada jugak saya cuba risik2 pasal mamak ni
macam2 cerita saya dengar dan dari risikan saya tu dia belum kawen lagi walau dah 30tahun
ish ish ish.. pemilih kot dia tu atau.........
biarlah... saya dah bahagia dengan pilihan hati saya ni...
mamak tu hanya kenangan masa sekolah je sekurang-kurangnya ada la kenangan saya
kenangan kan sebahagian daripada kehidupan
tapi birthday mamak masih lagi saya ingat..12 Oktober...pernah lepas sekolah saya hantar kad besday kat dia ...hahaha...
entry ini saja2 nak imbas kenangan je bukan apa2 pun
keje melambak depan saya ni tapi macam malas je..lusa kan raya

Thursday, November 11, 2010

penatnya saya


ada rupa orang penat tak??
ada la..kata la ada...iskkk...
tadi jalan2 kat bahagian depan tu
depa kata muka saya nampak penat, tak ceria..betol ke??
hmmmm.. bukan penat pasal keje je tapi penat segala2 nya (hanya cik puan dengan As je tau)

heii korang perasan tak arini je..maksud saya dari pagi tadi bawak ke waktu sekarang ni saya rajin update kan...apa tandanya tu?? tu tanda saya boring dan takde idea nak buat keje
buleh ke takde idea?? belasah

note : baju pemberian cik puan..tatik tak??

nak masuk majalah


kaya kan kiteorang
ada kereta, bulldozer, basikal...korang ada??? haa...
ingat nak masukkan gambar di kat majalah seri dewi dan keluarga la
rasanya ruangan si kecil dan barang kesayangan..
betol ke ha?? kalau salah sori la eh..tapi makna nya sama

pegi register

hari ni saya masuk lambat
dah janji dengan Mdm Vasugi nak datang untuk register dan jugak bayar yuran
mengikut plan asal, sepatutnya arini Iman start sekolah tapi bila tengok kalendar balik tak jadi la sebab 2 minggu je dia sekolah
saya pun taknak memaksa sangat sebab budak2 ni kalau dipaksa dia jadi cepat bosan


masa saya datang pagi tadi Mdm Vasugi ajak saya pegi tengok budak2 tu rehearsal untuk concert..wooaaaahhh.... sangat teruja..macam budak kecik pulak saya ni..tapi masih dalam kawalan lagi keadaan saya ketika itu ; p





Iman seronok sangat dah macam tak sabar2 lagi nak start sekolah
Mdm Vasugi kata bulan depan baru buleh amik buku,beg dan jugak uniform
lepas tu buleh la mula sekolah..yehhhh...bestttt...
heheh...Ibu yang over



budak2 lelaki buat tarian lagu Suzana
comel jer masing2
yang pandai menari tu ok la yang kaku tu kelakar je nampak
macamana la kalau Iman yang menari ek??
hahaha..tak dapat bayangkan ; )





budak2 perempuan pulak menari untuk lagu Syakira..hehehe..menanges Syakira tengok sebab gelek dorang lagi power dari Syakira
sporting budak2 ni...
mesti mak pak dorang bangga biler tengok concert tu nanti
jangan jeles korang..saya pun dijemput walaupun Iman belum start sekolah
so, jangan sesiapa datang rumah saya ketika hari concert itu dan jugak buat kenduri ke hapa
ini amaran seorang ibu yang over




saya tak sempat nak tengok untuk tarian bollywood
dan inilah warna uniform yang bakal Iman pakai nanti
alo..lo..lo...sweeeetttt sangat warna dia..oren dan krim..eheh


ini kot bakal kelas Iman..kelas Crystal
nanti satu kelas dengan Farisya..anak jiran depan rumah saya
Farisya ni comel sangat...suke tengok muka dia
nanti takde la Iman takut sebab dah ada kawan
En.Papa kutuk saya sebab over excited
biarlah dia nak kata apa
janji saya bahagia dan bangga dengan anak saya sendiri
kan Iman kan..sayang Iman..mmuuuaaahhhh

tak boleh jadi ni....

Tak boleh jadi ni..kena cari benda kat atas ni secepat mungkin
tadi balik dari register tadika Iman saya pi singgah Giant Senawang sat
pi timbang sebab macam musykil jer dengan perubahan diri ni..ewaahh la hai
tak puas hati dengan timbang yang siap dengan ukur ketinggian pegi pulak ke timbang yang digital
akan tetapi...result nya adalah sama..huwaaaa... nanges :=(
saya dapat detect..ceh detect kata ko!!!
perubahan diri ni bila mana saya berjalan walau selangkah pun telah terasa peha ini saling "bersalaman" antara satu sama lain
"bersalaman" tu maknanya bergesel la.....
tidakkkk...tidakkkk...tidakkkk..
tu la..pindah rumah punya pasal la ni
atau warna cat hijau tu buat saya kuat makan kot
hehehe...dan dan salahkan warna cat
balik ni kena pi cari losen mustajab la
kena juga walau apa juga rintangan yang mendatang
ok tu jer nak bagitau korang..nak gi lari setempat jap
hahaha...jangan percaya ... tipu

Wednesday, November 10, 2010

kenapa berat badan saya cepat naik


Saya adalah spesis badan cepat naik
dan jugak cepat turun
antara sebab2 badan saya cepat naik adalah seperti gambar di atas
saya ibu dan saya juga chef kepada keluarga kecil saya tu
bila masak mesti nak rasa
saya ni pulak kalau masak mesti ikut tekak sendiri dan kadang2 je ikut tekak En.Papa
makanya...semua yang saya masak tu adalah paberet saya
bila dah paberet jadilah makan berpinggan-pinggan... ; p


ada masa saya juga cikgu kepada anak2 saya dan jugak cikgu kepada bapak anak2 saya
tang bapak tu biasa la kan..orang2 dewasa ni kena ajar dengan lebih detail dan jugak sabar sesabar sabarnya...
bila penat mengajar atau tension mengajar - tu tang telinga masing2 tak berlubang la
saya jadi lapar..saya ni kalau tension nak makan je
kalau orang lain tak berselera bila tension tapi saya sebaliknya
so,jangan sakiti hatiku ini...ewahhhh


jugak referee kepada hero2 kat rumah
kalau adik amik barang abang (tak padan kecik) abang pulak kedekut nauzubillah lepas tu mula la terjadi kes lepuk melepuk makanya cepat2 la saya kena leraikan
dan pernah terjadi jugak bapak taknak mengalah dengan anak dan saya jugak la yang mengstopkan semua tu...huuuuu
untuk pujuk depa semua saya pun masak la macam2 dan alang2 dah masak mesti nak makan jugak kan takpun kalau tak masak kami makan kat luar la
camno tak naik???....
nurse tak bertauliah pun saya...takat minor tu buleh la kot yang major tu mau acik sekali pengsan ...hehehe
senang citer gi klinik
biler gi klinik nak tunggu proses tu bukan kejap mula la perut ni berkeriuk-keriuk
makanya..balik klinik mesti singgah kemana2 untuk mengisi perut ini
ceh..makan lagi..
hakim..majistret pun buleh
saya yang akan jadi hakim untuk membuat keputusan kat mana nak makan, nak makan apa arini tanpa bantahan dari mana2 pihak
segala surat menyurat tidak akan dilayan begitu juga dengan hujahan bertulis daripada Iman dan En.Papa..sama sekali akan ditolak kecuali saya moody
eheh...
hahaha..tak menahan alasan saya tu
dipendekkan cerita MAKAN adalah alasan utama
nak kata saya kuat tido tak jugak sebab tiap hari saya mesti tido lewat
kat opis jangan cakap la sejak pindah Seremban ni segalanya tak buleh
dulu yer la sekarang ni...sampai pening lalat tahan ngantuk pun mesti tak dapat
sebenarnya saya tertarik dengan iklan biskut jacob ke apekebendantah kat tv tu
iklan yang mak dia buleh jadi seseorang macam gambar2 kat atas tu
kejap tukar baju jadi chef kejap kang tukar jadi nurse
kagum giler la kan dengan kaum2 ibu ni
dalam satu masa macam2 buleh jadi
so, kaum bapak sila hargai isteri anda dengan membeli enbeg berjenama dan terlastest
hahaha.... nanges la kaum bapak
takkkk.... kami kaum ibu sangat ikhlas menjalankan tanggungjawab dan amanah yang diberikan
makanya..kalau rasa2 taknak beli enbeg pun tolong la isteri tu jaga anak ke, tolong jangan buat sepah ke...apa2 yang patut untuk ringankan beban isteri..jangan nak makan buah kat tepi sinki je ..hehehe..(puan zulie..ko jangan gelak lebih2)
haippp...jangan pulak serkap jarang kata saya ngata En.Papa tau.... saya ni tak payah ngata kat blog terus laser je...baru puas hati
anyway..i love my family... biarla gemuk janji hati senang..yer takkkk...???

Tuesday, November 9, 2010

tadika vista ceria


Iman excited nak pegi tengok sekolah baru dia
sekali kejut je terus bangun....

"Imannnn.. bangun....nak gi sekolah tak??..."
"nakkk" (bisik tapi mata lelap)
"jom mandi eh.."
"tanak..tejuk la.."
"nak sekolah kena mandi..malu kawan ejek..."
"hmmm.."

punya semangat.. padahal nak pegi survey je
kata je survey tapi memang jadi pun cuma nak tau bile buleh start dan nak tengok keadaan sekolah tu
jangan hari ni jer excited lepas sebulan dua dah malas nak pegi sekolah..haaaa.. tu petanda nak kena cop mohor la tu (cubit)


masa sampai je ada la mak pak yang hantar anak masing2 dan ada 3-4 orang staff tadika tu tunggu murid2 kat depan pintu pagar
tapi sebelum tu mintak maaf la yer saya tak dapat nak snap gambar situasi pagi tadi
mana nak dukung Ammar, sambil tu nak cari Mdm Vasugi lagi tangan ni ada dua je...
nanti2 la yer ada tu cuma kena ada masa yang sesuai

rupa2 nya Mdm Vasugi ni putih orang dia
mungkin mix kot sebab tak nampak keindianan dia tu
dan dia juga peramah
habis diterang dari A sampai Z pusing balik Z ke A
antara yang ada kat tadika ni la kan....

>> penyediaan makanan dia dapat sijil halal - ye la kan pengusaha tadika non muslim so rasa was2 tu mesti ada kan

>> tenaga pengajar yang berpengalaman dan latar belakang pendidikan yang bagus

>> antara tadika swasta yang yuran dia rendah - RM150/month atau RM250/month (kalau ada amik kelas tambahan macam taekwando,colouring,arithmetic dan segala apakebendantahdahlupo

>> silibus dia mengikut Jabatan Pelajaran Negeri - tu yang penting maksud nye tu cikgu2 tu tak mengajar syok sendiri la....

lain2 tu macam tadika lain jugak la..ada lawatan.... konsert masa ujung tahun.... uniform...kolam untuk budak2 tu berenang..bahasa inggeris..mandarin....jawi...nyanyi...dan paling saya suka public speaking
biar Iman confident sikit nak bercakap depan public jangan jadi omak eh..asal gi kursus mesti tanya.."errr..ada public speaking tak..??"
yer la time tu la angin senggugut datang..time tu la parkinson... time tu jugak saraf tak berfungsi ; p


Mdm Vasugi tu ada jugak bawak pegi tengok macamana budak2 tu belajar
keadaan kelas yang ber'air-cond' dan jugak perangai2 budak2 kat situ
yang buat saya bangga bila Iman tak takut dan dia pegi dekat kawan2 baru dia sambil hulur tangan nak salam walaupun ada yang taknak salam Iman..
paling best bile salam budak perempuan Iman cium tangan budak tu..hehehe..dia tak faham lagi tu.."Ibu bangga sayang..good boy..."
saya tak dapat nak daftar terus Iman sebab tak bawak duit lebih untuk daftar dia
saya dah janji dengan Mdm Vasugi tu yang esok jugak saya daftar Iman
kira datang hari ni jadi la..
lepas bincang Mdm tu bagi Iman masuk kelas untuk sebulan ni dan join konsert tadika
diia bagi can supaya Iman dapat sesuaikan diri dengan suasana kat situ dan jugak dapat kawan2 baru
wahhhh!!! dengar konsert terus terang bijik mata
saya memang suka tengok budak2 buat persembahan walaupun tarian depa sumbang
hihihi..so comel kan.....
saya nak cakap lebih2 dengan Mdm tt tak dapat sebab masa tu pulak si tecit Ammar buat 'bekal'
adoiyai.... Ammar..Ammar...sabar je la

akan tetapi kawan2..... harapan untuk datang semula ke tadika tu pada keesokan harinya gagal keranaaaaa.....

situasi..IPD Seremban 2

saya : Tuan... ni borang cuti saya untuk 18 dan 19hb sebab adik saya nak kawen..bla..bla..bla..
C/Insp : ok.. * sign borang
saya : errr... (senyum)
C/Insp : Esok kau amik minit mesyuarat pagi yer.. aku ada mesyuarat lain..SM pulak ganti aku
(untuk pengetahun korang tuan saya ni memang ber aku engkau dengan saya)
saya : (muka kelat) okkk....(dengan nada lemah)

cis..menyesal antar borang cuti tu
hampeh betol la.... punya excited nak tengok anak masuk sekolah sekali kena amik minit
cit...porah!!!!
takpe..khamis masih ada
saya terus masuk bilik saya dengan langkah kluntang..kluntang (arini pakai sandal kayu la)
amik talipon terus called Mdm Vasugi tu
saya bagitau dia keadaan saya dan mintak masukkan nama Iman
ye la kan tengah excited tiba2 pulak kang.."sudah penuh la puan.."
tak ke saya nanges sambil lari keliling tadika
punah segala harapan dan dan tu jugak salahkan tuan saya
huhuhu...


hai..cepat la khamis..tak sabar ni nak tengok Iman sekolah..
macam nak ponfontengfeng je khamis ni
tapi..cannot la....keje banyak
minggu depan nak raya lepas tu nak gi terengganu pulak tu
uiissshhhh... bukan cuti2 Malaysia la..nak ngantar adik saya nikah
ponfontengfeng esok buleh tak???... hahaha....sekali sekala kan..
hehhh..mana buleh..SKT..yer SKT tu penting....hmmmm...

Monday, November 8, 2010

kenduri jiran baru


buleh amik gambar dari sudut pintu rumah sendiri??...
buleh..kan kamera sendiri, blog sendiri
mula2 tu nak amik dari pagar ... sekaliiiii..umangaih... ramainya orang..huhuhu..malu la pulak kan
makanya..nak elak dari termalu buat2 la betol kan kain baju kat ampaian...hahaha..kaver baekkk punyer kata ko
takpe..nampak bumbung khemah pun jadik ler


En.Papa dan Iman pegi dulu sebab nak join orang baca doa..takkan nak terus ngap je kan
nampak sangat la family pelahap
saya pulak datang kemudian sebab Ammar tido
siap sms bagai kat En.Papa yang tengah ikut orang baca doa tu
last2 lambat sangat tunggu dia balas sms, saya angkut Ammar yang tengah tido
huuuuuuuuu


saya dok lepak dekat khemah jer sebab kat dalam rumah orang dah ramai tengah baca doa
masa ni la nak berkenalan dengan jiran baru
macam biasa soalan ala2 wartawan melodi lantik sendiri...

"umah kat maner??"
"nama saper??"
"keje maner??"
"sebelum ni dok sewa kat maner???"
"anak baper orang??"
"umor baper??"
bla..bla..bla.... termasuk la sesi promot tadika...nasib tak ditanya gaji sebulan berapa atau berapa riban duit dah abis tambah itu ini kat rumah tu (soalan cepu perak seseorang kat saya..yer puan zulie..) ; p

dorang tanya saya dan saya tanya dorang
saya jawab dan dorang pun jawab
gitu la sampai abis makan
jadinya..semalam (ahad-7 Nov) dapat la saya berkenalan dengan jiran tetangga saya
keseluruhan temuramah saya mendapati..eceh.."mendapati" jiran2 saya semua laki bini bekerja
nak jumpa pun hari minggu je tu pun kalau tak balik kampung atau pegi makan angin
sekian laporan sempena kenduri di rumah jiran baru saya bernama SU
dah macam karangan budak darjah 4 la puleeeekkkk..


note : bila la pulak turn rumah saya nak bua kenduri gitu yer.... bulan ni dengan bulan 12 ofcoz tak dapat sebab adik saya yang no.2 tu nak pak pung (kawen)..nanti la yer...ada jeki tak kemana...

nak sekolahkan dia

Dah lama plan tapi tiba2 diam gitu je
yer la sibuk nak pindah lagi
lepas tu macam tak confident nak masukkan Iman ke sekolah

semalam, jiran sebelah umah saya tu ada buat kenduri (cerita kat sini)
dalam sibuk2 orang dok berdoa kat dalam saya pulak sibuk buat sesi suaikenal
dah dapat 3 orang kawan dah
yer lakan tu jer jiran2 yang sudi datang yang lain entah mane ghaib saya pun tak tau
tapi memang la kejiranan kat sini agak kurang sikit
kami jumpa pun masa masing2 nak pegi keje
setakat op..op..je ..op..op tu bahasa Iman dengan erti kata lain angkat tangan la

dalam dok borak tu ada sorang akak ke adik dari saya
hehehe..perasan muda...
nama dia FINI..keje kat Ambank
ada anak sorang baya Iman
dia sekolahkan anak dia kat tadika Vista Ceria
puas la pung..pang..pung..pang dia dok promot kat saya
saya ni pantang orang promot lebih terus jadi berminat
tu la bahayanya saya ni
cepat sangat terpengaruh

makanya bila balik rumah je saya terus bincang2 dengan En.Papa
dia setuju je.. yer la untuk kebaikan anak bukan nya saya mintak enbeg ke kasut ke, kan
tahun depan bagila MIL saya tu rehat..kesian kat dia
nak berjalan kena pulak jaga cucu
nak mintak off kesian lak menantu hantu ni kena apply cuti
seingat saya depa dok berjalan berduan masa saya peknen kan Iman
ha baper lama tu..sila tuan2 dan puan2 congak sendiri..hehehe


so, dalam sibuk2 tadi sempat jugak saya mengintai ni > > > > Vista Ceria
saya called Mdm Vasugi A/P apekebendantah
makanya..esok pagi2 saya dah set kan appointment nak tengok environment tadika tu dan bawak Iman sekali
kalau ok..bersekolah si Iman Hadif tu
nasib baik la keje saya dah siap kalau tak..wuuwuuuwuuu nanges

tak sabar ni nak registerkan untuk Iman
hehehe..
oppssss.. tadika ni siap ada daycare jugak
tak perlu la saya susah payah nak jemput atau pening2 cari taska untuk dia
lagipun kat tadika ni ada ajar subjek mandarin,english (ofcoz),arab,music,komputer (penting) dan segala la..korang klik sendiri yer
apa2 pun tunggu laporan esok yer


note : dalam dok menaip entry ni tengah pikir malam ni nak masak apa...kata diet..hmmmmm..

Friday, November 5, 2010

tips pilhan warna untuk si manja

dicilok dari majalah seri dewi dan keluarga keluaran November 2010




Gambar hero2 saya ni adalah sekadar hiasan dan contoh
meh kita tengok tips2 yang berguna untuk pemilihan warna untuk merangsang minda anak2 kita


PUTIH

.....melambangkan kesucian dan kebersihan. Penggunaan warna putih juga sesuai untuk semua jenis bilik. Namun begitu, untuk si kecil warna ini mungkin terlalu polos dan tidak begitu ceria, terutama dalam usaha menjana minda si kecil. Usah bimbang, anda yang masih ingin mengekalkan sentuhan warna putih dalam bilik si kecil masih boleh melakukannya. Cuma tambahkan sedikit warna yang lembut seperti warna krim ataupun biru lembut untuk memberi sedikit kepelbagaian pada bilik si kecik.

HIJAU

...... seringkali dikaitkan dengan alam semulajadi. Sebenarnya, warna hijau merupakan simbolik terhadao kedamaian dan keindahan serta mampu memberi impak yang menyegarkan pada minda si kecil. Jadi, bagi ibu bapa yang inginkan sentuhan kedamaian dalam jiwa si kecil, inilah warna yang paling sesuai.

MERAH

.... bagi si kecil yang agak pasif, sedikit sentuhan warna merah mampu membantu menjana mindanya untuk lebih aktif beraktiviti. Ini kerana warna merah seringkali berkait rapat dengan kuasa dan kesungguhan. jadi apakata ceriakan bilik si kecil dengan sedikit sentuhan warna agar dapat menjana tenaga si kecil untuk kekal bersemangat untuk berekplorasi.

JINGGA

... warna yang aktif dan ceria. Si kecil yang gemarkan warna ini pastinya mempunyai perwatakan ceria dan mudah didekati. jangan di tambah terlalu banyak warna jingga kerana ia berupaya menjana tenaga aktif hingga menyukarkannya untuk tidur.

BIRU

... seringkali dikaitkan dengan ketengan. Berupaya merangsang minda untuk sentiasa ceria dan rileks. bagi si kecil yang sukar tidur, warna biru sememangnya sesuai untuk merangsang minda si kecil untuk berehat dam memudahkannya tidur.

note :

kebetulan pulak saya pilih warna bilik budak2 ni..oooohhh patut la Iman kalau tido mesti berjam2 sampai saya pun buleh tertido sama...terrrr katanya... jadi nya...ibu2 sekelian pandai2 la memilih warna yer...

Wednesday, November 3, 2010

lagi wall sticker


yang ni kat bilik tidor saya
En.Papa dah warning jangan tepek banyak2 sebab dah serupa umah kap lam ya nga
dia taktau betapa excited nya bini dia nak decor umah
saya suka yang munger2 sebab buleh feeling2 kat taman bunga
sambil golek2 kat celah2 pokok munger matahari tu
hehehe...peminat hindustan rupernya saya ni eh...???
takde makna.... kalau tengok citer hindustan pun semata nak tengok tempat2 cantik je
tak dapat pegi saya tepek la wall sticker ni
amacam...??? tatik tak??
ke macam kap lam ya nga???
ahhhh...biarla...bilik saya....bukan bilik orang lain pun






tiga-tiga ni kat bilik air no.2
saja tepek gambar munger matahari dan rama2 sebab time mandi nanti buleh la feeling2 kat taman rama2 ; p
hiks....
yang kat dapur ada tapi tu nanti dulu yer
belom complete
alang2 bior complete dan nampak cantik la

Tuesday, November 2, 2010

tuan rumah

Kejadian adalah pada hari Sabtu lepas
wah..macam buat repot polis lak kan
maklum la..aura polis tu dah masuk dalam diri ni sikit
kat umah tak payah cakap la
bagi arahan kat Iman macam Sarjan nak pencen terpaksa
hahaha..ada ke pencen terpaksa???
tekanan je orang2 kat rumah saya ni
hahaha...rasain


ok meh saya kenalkan tuan rumah semasa saya dok menyewa kat taman matahari indah
maksud saya rumah sebelum ni la
ada yang pernah sampai ke rumah sewa saya tu, kan...???
banyak kenangan masa dok kat rumah tu
manis..pahit..masam... kelat... semua ada
kat situ jugak terjadinya Ammar..hehehe




gambar family saya dengan family tuan rumah
tuan rumah saya ni saya panggil dia Kak Lin dan suami dia Abang Malek
depa la ni dok kat Lumut sebab asben Kak Lin keje TLDM
sebelum ni hanya En.Papa je jumpa Kak Lin dan suami sebab depa kadang2 turun Seremban masa saya tengah keje
takkan kot nak amik EL semata nak jumpa tuan rumah kan....
selalunya la kan.. kami bayar duit sewa melalui bank-in je
senang....lagipun kami takde masalah dengan Kak Lin ni sebab kami adalah penyewa yang berhemah..cehh...cehh..ceh.. nak jugak


kebetulan lepas kami keluar dari rumah sewa tu, ada kawan En.Papa nak dok menyewa kat situ
so, turun la Kak Lin serta askar2 (anak) beliau
gigih oooo saya bangun pagi2 semata nak masak untuk Kak Lin
hehehe...buat bihun je.. bunyik macam masak 40 macam lauk pulak kan
yerla..kena kemas2 rumah
sekurang-kurangnya dapat la kembang2 lubang idung
paham tak makna kembang2 lubang idung??
ala...kena puji la konon2 umah bersih dan tatik
wah....statement berlagak muncul disini ; p


akan tetapi..... apa guna umah bersih dan tatik jika diri pun tak tatik??
hihihi..pstttt... saya tak mandi pagi masa Kak Lin sampai...
tak sempat la....tak menahan tu... saya siap berbedak..siap lip gloss...hahaha...siap spray cologne lagi tau...jangan tak tau....
anak2 pun sama jugak tak mandi lagi
hanya En.Papa je sempat mandi


Kak Lin ni peramah la...suka berborak dengan dia
rasa macam dah 40 tahun kenal dia (tipu)
yang best tu...sebelum balik dia tanya saya...

"ina ada pesbuk tak??"
"ada...."

terus lari masuk dalam amik kamera
dia pun terus bagi arahan kat anak dia supaya keluarkan kamera
hahahha....sporting sangat
susah nak jumpa orang yang kita baru kenal tapi rasa macam dah rapat sangat
dia ada ajak pegi umah dia kat Lumut
saya hanya boleh kata.. Insyaallah je sebab tak mau berjanji nanti tak tertunai
rasanya bila Abang Malek ni pencen dia nak duduk kat rumah Taman Matahari Indah tu
hohohoho..kalau Kak Lin pindah sini dapat la saya tempah baju kat dia sebab dia ada ambik upah menjahit...untung2 buleh dapat diskaun... ; p



Iman dengan anak Kak Lin yang no. 2 kot
anak dia ada 4 orang
yang sulung dah 14 tahun tapi muka Kak Lin very the awet muda


Kak Lin kat rumah saya pun lama jugak
abis la bihun sepinggan dua
lepas tu depa nak pi Genting
saja makan angin katanya
haiihhh dengar citer orang pi makan angin rasa macam nak pergi jugak la
tapi........ (paham2 la biler dah pindha rumah baru ni)


takpe..banyak masa lagi
tak makan angin pun takpe sebab tengah excited mendecor rumah ni

terima kasih ..terima kasih


terima kasih kat kawan2 dan jugak pegawai2 di Bahagian Perundangan, KDRM
terima kasih sangat..meh kiss sikit meh...cup cup mmmmmuuuuuahhhhh
alahai...korang memang very the memahami la
terharu mak.... *lari nanges belakang almari (tipu)

oit....bukan yang meja la
yang cermin tu
sangat sedondon dengan console table tu
tau tak sejak dapat masa farewell party (selak sendiri page lama2) sampai la saya pindah
saya tak pernah bukak hadiah tu
konon2 nak surprise la
tapi memang surprise
saya agak frame ayat2 al-quran atau frame gambar permandangan
akan tetapi.....
woooooaaaaa...... (sambil nganga mulut luas2)
terkezut cipan saya
terus laju2 sms kakpah, abang mz dan As
ucap terima kasih

sebenarnya saya memang plan nak gi cari cermin tu
nak sendondonkan dengan console table ni
tetapi .... tu la kan... chemical (chemistry) antara kami sangat kuat
mereka faham kehendak dan keinginan saya
haaaa... saya tau..ni mesti idea adik saya yang sorang tu...As...
"As..baik ngaku...."
i love u la (dan dan i love u ; p)


siyes terkezut wei... sebab saya beli console table tu tanpa bukak hadiah
ishhh la...taktau nak kata apa selain...
thank you... i love u..nanti beli lagi eh...hahahahha..banyak cekadak lak...
sekarang ni dah lengkap la
tinggal nak cari table lamp untuk letak kat console tu je
teruja ni..sangat teruja.. : D

bunga kristal



Sekarang ni kat opis saya tengah kemaruk belajar buat bunga kristal
saya ni antara yang terbabit dan terhegeh-hegeh buat "kerastangan" ni
saya tau saya ni jenis bertangan bangku tapi nak jugak buat sebab nak belajar
kalau cantik ok la buleh hadiah kat saper2 yang saya suka dan sayang
hehehe...korang2 pun buleh dapat gak tapi kena tunggu saya lulus sampai peringkat master dulu






baru dapat kelopak yang pertama
kembang lubang idung sebab berjaya pintal dawai halus tu dan jadi la gini ^
hhhnnnnnsssss (bunyik napas sebab lubang idung terlalu kembang)


Ain jadi mentor saya
dia buat senyap je last2 jadi 3-4 kelopak
saya yang riuh macam ayam bertelur sebijik ni tak siap2


tadaaaaa... dah dapat 5 kelopak dan jadi sekuntum bunga
daun lom siap lagi sebab terlampau bangga sampai kembang2 lubang idung sebab berjaya siapkan 5 kelopak
percayakah korang dengan orang bertangan bangku ini???
yer betulll..jangan percaya sebab 3 kelopak bunga tu disiapkan oleh CC saya
hahahaha....kan awal2 lagi dah bagitau korang
bab "keras"tangan ni saya memang gagal sangat2
semangat jer berkobar-kobar...biler agak2 susah saya dah fed-up
nak tak nak saya kena siapkan sebab duit dah banyak melabur beli menda alah ni
kot buleh gadai nak jugak
hmmmm... cantik atau tidak belakang kira janji kena siapkan jugak
doakan saya yer.. sian la kat sya yang bertangan bangku ni... ; (

Monday, November 1, 2010

oh tidak



TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SITUASI - BALAI POLIS SEREMBAn 2

kawan - ko peknen ker??
saya : tak ah..maner ade
kawan : macam peknen je..tembam la ko sekarang
saya : sengih..sengih..sengih..(cis)


SITUASI - TINGKAT 2 IPD SEREMBAN

sembang2..bla..bla..bla...tetiba...

kawan : ko sekarang ni menemban la..
saya : jangan la...tengah on diet ni
kawan : gelak..gelak..gelak...
saya : kuang ajaq...bagi saya sebulan (janji palsu)


SITUASI - PEJABAT PENGURUSAN IPD SEREMBAN

saya : wei..akak nampak gemuk ke??
kawan : a'ah...pipi nampak temban..perut buncit sikit


TIDAKKKKKKKKKK...start arini takmo makan
hahahha..buleh caya ker??
nanges hentak tangan kat lantai....