Pages

Friday, November 28, 2008

sambung

Ni bukan sambungan entry tadi
Tapi sambung shopping lepas makan
Saya ngan As lunch kat PJH jer






Senang dan dekat
Lagipun hanya kami berdua jer
Kan saya ader citer yang lain semua cuti

Lepas makan saya singgah ATM jap sbb nak 'menuai'
Maklumla kan, baru lepas gaji
Lepas tu buleh lak sambung shopping balik
Pastu biler pikir balik, kira balik serupa jer gi Alamanda..
Ingatkan kalau x kemana buleh la berjimat
Kunun nak simpan duit sbb bulan Disember ni acik nak gi Ganu
Sebab aper???
Hohoho...tunggguuuuuuu

sini la...




Yer....kat sini la saya gi abis kan waktu2 boring saya
Nasib baik ada jualan Puspanita kat AG
Memandangkan opis saya ni berjiran ngan AG kan so xpayah la susah2 nak naik bas ker
Nak merempit x buleh dah sbb rakan rempit ku si As tengah sarat bawak budak

Betoi la kata orang shopping adalah terapi yang paling berkesan sekali
Hilang segala boring sedunia saya tu
Raser siok jer
U all tau, ingatkan kalau turun awal xde la umat2 manusia yang nak cuci mata atau cuci duit depa tapi depa lagi awal turun dari saya
Cis...memang tau









Ada jugak la saya borong tudung, barang tupperware dan jugak baju tido untuk Iman
Mcm Iman ni x buleh nak pakai baju2 berjenama kalau dok kat umah sbb mesti cepat kotor
Lagi senang bagi pakai baju cap ayam mcm baju power rangers ker, xpun gambor burung dok bertenggek kat dahan pokok
Errrr....ader ke hah gambor burung tu???
Eheh..maner ader....

boring sesangat

Arini adalah hari boring sedunia....
Sedunia tu maksud saya dunia saya
Bukan dunia Anita...kehkehkeh...
Dari pagi saya xtau nak buat aper...
Sebabnya hanya tinggal 4 orang ajer kat opis ni
Saya, As, Abg MZ dan Zirin
Yang lain cuti dan ader pulak yg outstation
Nak apdat blog mcm sengal jer sbb idea zero
Nak bacer blog pun xde semangat

Last2 kul 11.15 saya ajak As turun bawah
Nak tau saya gi maner???
Tunggguuuuuu


Thursday, November 27, 2008

Tag

Saya tengah boring ni
kawan2 meh kiter layan tag..

Bior saya mulakan dulu yer...

A. Sebutkan 3 tabiat buruk kat kedai makan
1. Guna tisu lebih dari 3 helai * kaya la tokey kilang tisu, bankrap la si tokey kedai
2. susah nak buat keputusan nak makan aper sbb dari umah plan lain sampai kedai jer otomatik tukar
3. suker 'raser' makanan orang tapi tengok la saper partner maser tu

B. 3 perkara dibuat sebelum tido
1. tidokan Iman
2. cuci muker/gosok gigi
3. kunci jam

C. 3 perkara dibuat lepas bangun tido
1. bukak mata
2. off alarm
3. bangun
(kehkehkeh.....statement sengal)

D. apa yang sedang anda fikirkan sekarang ni
1. bila la nak pukul 4.30 petang (nak balik)
2. malam ni nak masak ke nak makan kat luar
3. lambat nyer ari Sabtu

E. Plan biler dah pencen nanti A.K.A dah tuo nanti
1. nak jadi pengunjung setia surau @ masjid
2. dok umah layan blog...ngeh... ngeh.... ngeh.... nenek siber la katerkan kot la kalau mata ni nampak lagi
3. bulan madu kat Mekah ngan En. Abdul Hadi * InsyaAllah

Saya nak tag kat :-

Zulie
Maya
Kak An
Idut
Nrina
Kak Ummu
Yanieputrajaya
Kak Ros
Cikara

note : sila jawab dengar jujur yo....senang jer...3 perkara ajo. Kalau nak jawab sampai 20 perkara pun xpe...

kebersihan

sambung....

Kejadian 1

Raya tahun ni jugak. Saya gi umah sedara belah Papa Iman
Depa jamu nasik. Memula tu mmg lapar giler dan x sabar2 nak makan
Tetibe pundi kencing saya ni raser padat...yer la kan time raya banyak minum
Saya pun gi la tumpang bilik ayaq dia...
Saya x gi kat bilik mandi tapi tandas A.K.A jamban
Sekali...... (saper2 yang cepat loya sila jgn terus membaca yer)
Ader serpihan t**k kat lantai
Bukan sikit tapi....(xyah citer la..)
Ini mesti kes lepas buang yang besor tapi x mau check dulu sebelum keluar
Bukan yg jenis fresh tau tau mcm dah lama * adeh la..kembang tekak saya time ni
Tu tanda nyer depa x pernah cuci tandas tu
Hampehhhh jer tau. Kalau saya, uwekkk..uwekk..mcm orang mabuk anak sulung
Terus tekak jadi kembang dan hilang terus selera nak makan
Memula tu saya xmau makan langsung, tapi Papa Iman suruh gak jamah walau sikit
Kater x mo derhaka kan, so nak xnak saya makan jugak walau sesuap
Kunun tu diet la.....

Kejadian 2

Umah sedara saya pulak
Bukan tujuan nak ngumpat sedara sendiri atau nak malukan sedara sendiri
Muker lawa, kebersihan zero
Bilik air penuh dengan taik cicak
Sinki berlumut...nak kater berkerjaya x la pulak sbb dia suri rumah full time
Kalau saya gi umah dia saya sanggup x minum sbb nak elak asyik buang air kecik jer
Kalau 4 tahun dok umah dia mau nyer kena batu karang
Tu belum lagi kat bahagian lain..saya xnak la citer
Setakat sepah tu saya paham sbb dia ader anak kecik tengah lasak
Tapi bab bilik air berlumut tu yg x tahan tu

Kejadian 3

Semua tandas kat stesen minyak
Heran betui la .....naper la aspek kebersihan depa leh wat 'dek' jer..
Mart kemain lagi..... siap ader ATM tapi, biler masuk toilet...Ya..ampun...
Dats y la saya suker gi kat R&R

Kejadian 4

Restoran kat Semban
Besar kemain, customer pun ramai x kesian
Tapi, si pembuat roti canai kuku mcm drakula
Pastu pulak celah kuku itam
Yang meloyakan tu kuku kat jari tangan kiri lak tu
U all pun tau kan kegunaan tangan kiri
Bayangkan sebelum tebar roti canai dia gi toilet sbb nak 'uk..uk'
Pastu ader yang mintak, "roti kosong satu,kuah banjir.."
Yakkkkk....

Kejadian 5

Saya cukup nyampah kalau makcik2 yang jual nasik lemak, time kita mintak bungkus dia nak masukkan kacang atau timun ker kan dia guna tangan ajo
Kalau pakai penyepit ker, sudu ker ok la jugak ni tangan semata
Tolong la...

Adakah saya ni terlalu cerewet??? ker ngada lebih ....

KL

KL????
Kuala Lumpur pun buleh
Kandang lembu pun buleh
Tapi ni KL, KEDAI LELA
Kedai Lela ni memang femes kat kawasan umah MIL
LELA ni nama makcik A.K.A tokey kedai ni
Senang citer mcm kedai kopi la....
Kadang2 tu kalau Papa Iman kater nak gi KL jap otomatik saya tau dia ke kedai Lela

Kan semalam lepas balik keje saya terus gi hospital
So, alang2 dah lambat tu jangan harap la nak bersilat kat dapor (masak)
Bincang punyer bincang last2 nak tapau jer dari kedai Lela
Raser mcm muak lak kan nak gi kedai2 tomyam ni
Makanan kat kedai Lela ni ok jugak
Rege pun ikut standard kedai kopi kat kampung2 U all jugak
Kebersihan buleh dipuji sbb saya ni kalau nak makan kat kedai kebersihan tu yang kena check dulu

Mcm nak makan roti canai, x kira la kalau orang kater sedap sampai jilat jari kaki pun saya mesti check jari, kuku dan muker si pembuat roti canai tu
Kalau kuku dah mcm drakula, jari berplaster, muker berkerak jgn harap la.....
Sama jugak pinggan mangkuk dia...
Saya bukan la nak cerewet x tentu hala tapi kan semua tu penting
Mcm gi umah orang gak
Kalau saya 'TER'tumpang buang air tu tetiba tengok bilik air dia licin berlumut, berdaki dan sewaktu dengannya, sori naik lori la..otomatik saya x akan makan aper yang tuan umah hidangkan tu
Kadang2 saya heran tau, pakaian bapak glems, branded tapi kebersihan nombor 1 dari belakang
Saya ni jugak bukan semua kedai mamak saya masuk, saya kena wat spotcheck dulu baru saya nak masuk
Hanya satu kedai mamak jer saya puji, Restoran Darussalam kat Presint 9

Aper yang saya membebel pagi2 ni eh??? Ah! dulik la...kater blog sendiri, kan
X mau bacer sila klik kat tanda pangkah yo....
Ok....ok...layan la gambor ni eh
Nnt saya wat entry pasal beberapa kejadian yang meloya kan tekak saya



Dek sebab ujan saya dok dalam keta ajo. Tu yang pakai t-shirt kuning tu la Acik Lela.



Nasik goreng ni sedap jugak la. Saya sajer mintak pedas2



Papa Iman makan mee goreng ajo. Tu pun x abis sbb tekak dia kureng sedap...nak selsema kot...

to be continued

melawat

Lepas balik keje semalam saya x terus balik tapi terus ke Hospital KPJ
Saya nak lawat kawan saya, Mok Nik yang patah kaki sebab accident
Sian dia, lepas pantang x pasal2 masuk wad balik sbb accident






Sori la gambor ni mcm ader 2 zaman lak. Hihihi...biasa la kan lepas balik keje, nak pulak kulit saya ni jenis oily *goreng pun sodap

Wednesday, November 26, 2008

disney character

You Are Aurora! (A.K.A. Sleeping Beauty.)

Image hosted by Photobucket.com

Thoughtful and loving. Authority figures probably have been sheltering you all of your life. Thankfully you're a very tranquil person who is content with what life has given you, but secretly you want to know how the outside world works.

Ni sajer2 jer...saya amik dari blog Yatie. U all try la...maner tau ader kena mengena ker... Raser nyer mcm kena jer si Sleeping Beauty ni ngan saya.Ehehhhh.....Tang maner eh??? Maybe Zulie, Idut & Makcik tau kot...Kehhkehhkehhh.....

Tapikan, saya minat Snow White....Herm....aper2 pun buleh sbb hanya kita sajo yg tau diri kita sendiri.Yer x????


Sila klik kat sini >>>>>> Which Disney Princess Are You?

Tuesday, November 25, 2008

Ayat-ayat cinta

Guwe suka bangat dengan lagu ni

Desir pasir dipadang tandus
segersang pemikiran hati
terkisahku di antara cinta yang rumit

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekadar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat-ayat cinta bercerita
cinta ku padamu

bila bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud


jemputan

Wuwuwu... soka sangat sebab saya baru jer dapat jemputan makan 'free' dari Kay
Ader jemputan kenduri kawen Kay on 6th Dec ni
Kay ni umah dia dekat jer ngan umah Mama
Kiranya kalu nak ke umah dia jumper umah Mama dan kalau nak ke umah saya pun jumper umah dia
Kiteorg sama2 gi intebiu dan biler lapor diri jumper balik
X sangka kami dapat keje bawah satu Jabatan tapi lain2 bahagian





ni la kad wangi yang tatik dari Kay


Nnt saya buat lintas langsung dari kenduri umah Kay, eh....


Note : Pandai sungguh Kay cari tarikh yer... betoi2 time awal bulan. Hermmm..balik ni nak gi cari hadiah untuk Kay la...

tukar

Wiken aritu abis urat 'R' saya keluar
'R' tu maksud nya RAJIN
Yer la kan, dari x gi maner2 baik saya buat benda2 yang berfaedah
Memandangkan si kecik tu tido so saya gigih la nak tukar langsir
Langsir raya aji la kunun nyer...
Hihihi...pssstt....ni pun langsir subsidi dari Mama
U all jangan bagitau sesapa tau.... : p

Langsir 'raya' tu saya nak antor dobi
Yer la kan raya poser dah abis
Ni raya aji pulak


DULU(raya poser)




SEKARANG(raya aji)




Walaupun singkat, saya x kisah. Dah nama subsidi kan..
Betoi la kata orang ukur langsir di sliding sendiri

expo perumahan



Ari Jumaat lepas pas Maghrib saya dengan semangat nyer ajak Papa Iman gi Expo Perumahan kat Seremban Parade.
Semangat sebab nak ader umah sendiri...
Dah letih asik dok berangan nak hias itu, nak beli ini
Yer la kan, sekarang ni saya dok menyewa lagi
Umah orang, maner buleh nak renovated sana sini
Kang tak pasal kena siku dengan tuan umah

Tapikan, xde yang sesuai ngan selera saya
Ader tu baru nak tambak tanah la tapi iklan dia kemain lagi
Ader tu pulak keluasan dia lebih kurang mcm umah yang saya dok sekarang tapi rege....
Mak aih...dekat 200k tu...
Yer la kan, prinsip saya ni bior x bergaya asal x papa...yer x???
Kang umah beratus riban tapi nak beli itu ini kena kuarkan kalkulator pulak
Ishhhh..x ndak acik....
Bak kater orang ukur baju di badan sendiri.....

Iklan jap...
Xpe cari pelan2 ader jeki x kemana, kan...

tag lagi

Ni tag dari Maya

Sila layan



A - Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng-tag dia.

* satu sekolah ngan saya
* satu dorm ngan saya
* katil sebelah menyebelah ngan saya
* kecik dari saya
* pendek dari saya
* bersuamikan En. Azri dan dapat baby Mia yg cute
* saya kenal ex dia ...I (bukan nama sebenar)
* dok kat flat pensel presint 9
* pimple dia lebih sikit dari saya
* moody (ni saya copy dari blog dia yer)...

~ Maya..sori naik lori..pagi2 aku dah kutuk ko

B - Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara. about yourself.

* baik hati
* cun
* jelita
* pemurah
* bijak
* sensitip
* suker pendam sesuatu kalau terasa ati... *tu contoh
* cepat sejuk ati
* boros sikit
* kuat makan

~ 5 yang teratas tu jangan ader sesaper yang nak menafikan yer... saper lagi nak puji, kan

jawab tag

Ape2 hal sebelum tenet ni meroyan baik saya apdat awal2
Ok, saya nak jawab tag dulu
Tag ni datang dari si Zulie
Kata nyer nak tengok tulisan tangan, eh...
Hermmm...layannnnn....



Your name / username ;



Right handed / Left handed?;



Favourite letter yg suka tulis;

~ ni ditulis dari atas ke bawah tau.....bukan no.6 tapi huruf 'B' kecik

Least favourite letter to write;



Tulis The quick brown fox jumps over the lazy dogs;



org yg wanted di tag;

~ Maleh nak tag orang...


Sekian ....

Monday, November 24, 2008

pengumuman

TENET ARINI MENGALAMI KESENGALAN
SO, ARINI NON ADO ENTRY
SAYA MENGALAMI KEBORINGAN YANG TERAMAT
NI PUN JAP ADO JAP NON ADO *cam biskut

Friday, November 21, 2008

gi kenduri

Lunch tadi dapat jemputan kenduri kat Sg.Ramal.
Kenduri masuk umah baru katenya la
Akceli tuan punya umah ni keje kat bahagian lain tapi dia jemput jugak saya & co. tuk gi kenduri tu
Saya pun kureng pasti la pangkat 'dia' ni.
Tapi yang pasti dia orang 'penting' dalam Kastam
(sori gambor saya x amik sbb nnt x pasal kontroversi lak)



Tu la umah yang saya gi tu


nyam..nyam.....

lambat

Huhuhu...arini saya masuk opis lambat dari biasa
Saya naik komuter dari Semban pastu turun kat Serdang pastu naik bas Rapid KL terus ke Putrajaya
Kenapa saya lambat???
Adalah....rahsia *cit!poyo
Hah!Jangan pulak ader yg kata mlm tadi ujan...pastu lak mlm Jumaat....bla..bla..bla..
Xdo makno.....

Ok la..saya bgtau..sebabnya....saya malas gi meeting ni
Kawan2 opis sila jgn pecahkan rahsia yer...nnt saya belanja lolipop..
Sebab apa saya malas nak gi???
Ntah...memang saya malas la...... *ok x alasan tu?
Xpe dah ader sorang dari wakil bahagian saya ni, ok la tu kan



Otw pi stesen KTM


Dlm bas Rapid KL


Sampai opis kul 9.50 dengan muker x bersalah....Sekali sekala xpe kan..

Thursday, November 20, 2008

nasik kerabu???

U all suker nasik kerabu x??
Tedap kan....
Huhuhu..tadi saya gi Kajang semata nak makan nasik kerabu



Kat sini la..kat Prima Saujana Kajang. Ala...dekat ngan Giant. Untuk yang minat kaler ijo tu leh la gi kedai ni sbb keseluruhan kedai ni kaler ijo.


Nyam..nyam..nasik kerabu

Ok tau rege dia. Meh...kita gi ramai2 meh..tapi U all belanja eh...


Muker riak lepas makan

tejuk part II

trrrrr....trrrr.......grrrrrr......
Tejukkkk......mcm kat kutub utara
Woi...gerbang serantau, kasik slow la air-cond ni
Kang sepak laju2 kang baru tau





Ni nampak x kaki i yg berstokin ni??? Kalu sepak orang sedap ni...Motip???
Cuber teka aper kaler stokin ni?
Nnt saya bg hadiah..hadiah dia ialah penginapan kat umah sendirik ikut suka
Wawawa...lawak budus di kala tejuk

mari bersenam

Aunty2, uncle2, bro2 dan sis2 meh kita bersenam
Tgk body Iman, slim kan
So, kalu nak slim U all kena ikut Iman bersenam




Tarik napas...hurmm...hah




Pastu dongak tau...ni untuk renggangkan otot leher





camni...



Lagi dongak....four...five....six....seven..eight......see, bersihkan lobang idung Iman..




kih..kih..kih...lobang idung saper la tu yg banyak bijih???





adoiyai..kelakar la





ibuuuuuuuu...nak tutu (susu)

U all senam sendiri la eh....Iman nak minum tutu ni...bye

tejukkkk...

Nak apdat cam malas ... nanti la....
Malam tadi kan ujan *tempat U all xtau la
So ke'tejukkan' nya terbawa-bawak sampai kat opis...
Saya ni kalau dah 'tejuk' otomatik penyakit 'M' menular kat urat belikat ni dan akan berleluasa ke tulang putih
Huhuhu..nasib baik time sampai opis non ado orang lagi....
Biler line dah clear, xtiviti saya adalah ukur meja yang sampai arini saya xtau berapa 'cm' kah meja saya ni

Daaaaaa......ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz..... * kul 8 kang baru bangun

Planning arini

Bangun jer terus gi tapau tuk bekpes, pastu sambil bekpes gosip2 dlm pantry, pastu dok depan tenet sign in msn chatting ngan Zulie, pastu..errrrr.....sambil chatting berforum kat mesra.net xpun tinjau aper offer untuk this week kat semua supermarket,errr......kalau ada keje wat keje tanpa bantahan, pastu......gi toilet sbb maser bekpes banyak minum dan makan, pastu borak2, pastu gi lunch pas lunch tido sementara tggu nak solat kalau rajin solat awal kalau x kul 3, pastu 'tacap' muker, then buat keje lagi (kot ader) pastu buat aper yg patut cm apdat blog ker dan last sekali 4.30 petang....ca..alip...but...(berambus)

Sekian, xtiviti saya arini... U all cayer x?????

Tuesday, November 18, 2008

jika ku....

Cilok from forum mesra.net

JIKA KU TAK BANGUN ESOK PAGI

Jika ku tak bangun esok pagi
sayang ku kau jagalah diri
sentiasa ingatkan hai
dirimu amat kucintai

Andainya dihimpit kesusahan
sujud dan mohon pada tuhan
agar diberikan bimbingan
meniti hidup bersendirian

Bila terasa sejuk, pejamkan mata
bayangkan dalam dakapanku
bila terasa rindu, pejamkan mata
kita bersua dlm lena

Kalau ada yang sudi mengganti
sayang lepaskanlah ku pergi
kerana insan seistimewa mu
berhak untuk dicinta dalam hidup

"sayang...tiada apa yang kekal dalam dunia ini...
namun yang pasti
walau ku tiada nanti
cintaku akan kekal abadi

bila terasa sejuk, pejamkan mata
bayangkan dalam dakapanku
bila terasa rindu, pejamkan mata
kita bersua dalam lena

ku berharap kau tak akan lupa
mengirimkan bekalan doa
kita jumpa lagi disana nanti
jika ku tak bangun esok pagi.....

note : isk....isk..isk....

Monday, November 17, 2008

kata-kata hikmah

Ni antara kata-kata hikmah yg saya suker

* HATI YANG TERLUKA UMPAMA BESI BENGKOK WALAU DIKETUK SUKAR KEMBALI KEPADA BENTUK ASAL

* NAFSU MENGATAKAN PEREMPUAN ITU CANTIK ATAS DASAR RUPANYA. AKAL MENGATAKAN PEREMPUAN ITU CANTIK ATAS DASAR ILMU DAN KEPINTARANNYA. DAN HATI MENGATAKAN PEREMPUAN ITU CANTIK ATAS DASAR AKHLAKNYA

* HIDUP MEMERLUKAN PENGORBANAN. PENGORBANAN MEMERLUKAN PERJUANGAN. PERJUANGAN MEMERLUKAN KETABAHAN. KETABAHAN MEMERLUKAN KEYAKINAN. KEYAKINAN PULA MENENTUKAN KEJAYAAN. KEJAYAAN PULA AKAN MENENTUKAN KEBAHAGIAAN

* KATA-KATA YANG LEMBUT DAPAT MELEMBUTKAN HATI YANG LEBIH KERAS DARI BATU. TETAPI KATA-KATA YANG KASAR DAPAT MENGASARKAN HATI YANG LUNAK SEPERTI SUTERA

* ESOK PASTI ADA TETAPI ESOK BELUM PASTI UNTUK KITA. BERINGAT-INGATLAH UNTUK MENGHADAPI ESOK YANG PASTIKAN MENDATANG

* KATA-KATA ITU SEBENARNYA TIDAK MEMPUNYAI MAKNA UNTUK MENJELASKAN PERASAAN. MANUSIA BOLEH MEMBENTUK SERIBU KATA-KATA, SERIBU BAHASA. TAPI KATA-KATA BUKAN BUKTI UNGGULNYA PERASAAN

Yg saya besarkan tu dalam makna nya tu.... renung2kan dan selamat beramal... * ceh mcm ustaz kat hotfm lak

...to be continued....


sauna

Wiken yang biasa-biasa ajo
Sabtu ke umah Mama, Ahad lak ke umah MIL
Cuma ada la sikit xtiviti saya
U all pun tau kan last week entry saya semua citer pasal makan
Tu belum lagi makan yg berat2
So, kalau dah makan yang berat2, badan pun jadi berat
Nak harap kan exercise??? Huh! jgn harap la.....
Dan bila orang kata ber'sauna' ni buleh pecahkan lemak, tu yg gigih nak gi tu
Dek sebab non ado member nak gi sauna, saya ajak maksu Iman gi sekali
Memula tu dia xmo, tapi bila saya kater saya belanja terus laju jer pompuan tu
Saya x gi saloon yang mahal2 tau, kebetulan lak kat belakang umah Mama ader sorang makcik tu ada mesin sauna kat umah dia. Mesin sauna ker??? Ah! Lantak la....janji ader bunyik sauna, kan

Makcik ni tukang urut gak. Masa saya dalam pantang dia jugak la yang urut saya. Kalau terkehel ker, terseliuh ker gi la umah dia. Saya tau dia ader mesin sauna ni pun kebetulan masa neman Papa Iman gi urut sbb tersalah urat.
U all tau x, makcik ni x charge mahal pun. Bak kata dia "alah....ikut suko ko la...baper2 pun buleh."
Tapi xkan nak bayar RM1, kan. Agak2 la....







Maksu Iman buleh tahan selama 1/2 jam ajo. Tu pun kalau ikutkan 10 minit dia dah nak keluar tapi saya ugut xmo bayarkan.Hihihi...kejam....Nak xnak terpaksa dia tahan sampai 1/2 jam. Saya pulak 20 minit jer..huhuhu...panas wei....x tahan acik. Lepas tu kena kutuk kaw-kaw dengan Maksu Iman. X pe...duit sendiri...
Keberkesanan nya lum nampak lagi sebab baru sekali buat. Tapi kan lepas buat sauna ni, badan rasa ringan, daki2 semua keluar pastu lak ada fenin sikit la. Makcik tu ubuh mcm2 daun herba yang dia tanam kat keliling umah dia termasuk campuran herba yang dia belia sendiri kat saloon.

Nak saya citer kan ker ape menda yang dia ubuh dan kebaikan nya??? X yah kot kan...Kecuali kalau U all tinggalkan komen nak suruh saya citerkan. Bukan apa, acik maleh nak taip panjang2..heh : D

Friday, November 14, 2008

x muak



Dalam minggu ni jer dah 2 kali makan nasik beriani
Kalau orang lain mesti dah muak, kan?
Saya xde muak pulak..
Tadi saya ber3 gi try makan nasik beriani kat JM Beriani, Alamanda
Ok la raser dia. Yang ado...Rege pun buleh tahan



Tapikan, lepas makan nasik beriani saya raser mual la..
ADAKAH???
Xde makner....mungkin terlebih minyak sapi kot
Tekak ni raser lembu jer........
Oooooo..patut la nasik tu raser lemak2 jer....

with luv...makcik...

Tengah dok bergosip liar ngan Zulie dlm phone, tetibe ada sorang mamat dari GDex masuk terus ke workstation As
"Sabrina...."



Wah! Ader something la... Raser mcm dari Makcik ni, sbb aritu dia mintak alamat opis *konpiden jer
Tengok mcm kotak cekelat jer. Dalam ati ni kater "biler maser aku suker mkn cekelat Van Houten?'....
Ooooo....kotak ajo tapi biler bukak....Wo! Tudung ma.... Acik suko...
Thanks Makcik.....Susah2 ajo....muahhhh...muahh...kat Makcik.....



Eh! U all jgn ingat dia dah tuo yo. Dia masih muda belia lagi *Yer ker muda belia???
Nama Makcik ni nama glems dia maser sekolah aritu
Nama betoi FAUZIAH
Dia classmate saya dolu sama ngan Zulie n Idut
Makcik ni dok sebelah saya maser form 4 & 5
Dia jugak alarm saya sbb saya suker tido dalam kelas

Kalau U all nak tau, anak kami sebaya, lahir pada tarikh yang sama 15.12.2007 tapi Makcik lagi advance sbb dia bakal dapat 2nd bb. Dia gelojoh sikit dari saya.Keh..keh..keh...jgn marah Makcik..ko tu peknen x elok marah2...


testing..
Tapi ada satu menda saya nak pesan kat Makcik...SILA APDAT BLOG KO SEBELUM AKU SELIGI KO...

bekpes ku arini

Huhuhu..arini bekpes saya kat mamak (mcm nama secret admire lama lak) kat P9
Abg MZ yang bawak
Kebetulan dia cuti, pastu dia ajak gi bekpes
Tapi kali ni KakPah x ikut sbb dia dah kenyang

Lembut je capati ni...Ader saper2 nak belanja saya makan capati??? Sila angkat tangan yer..

Sllllrrrrrppppp..aaahhhhh pergh.... teh tarik kaw