Pages

Monday, October 28, 2013

besday Isha


Ni dia muke besday girl..hihihi..ampunkan maklong wahai Isha
dah 2 minggu berlalu baru dapat update
besday Isha jatuh 18.10 lepas tapi majlisnya ari Sabtu sehari selepas tu la
dan arini jugak maklong dapat update .. dasar kan
hihihi...anyway..happy biirthday Nur Elisha...semoga jadi anak solehah..takmo nanges2
kalau nanges maklong cubit pipi bagi nanges lagi



wahhh ramainya sepupu Isha nak celebrate besday Isha
tapi yang paling over abang Isha la (baju merah)

Kek besday Isha harus ada gambar Upin Ipin
not bad rasa dia
kali ni Kak Lang order kat orang lain sebab kawan2 saya yang memang pakar kek dah banyak tempahan
makanya..tahun depan kita cuba order awal eh



menu2 yang ada petang tu..mesti la mee kari kebabom hasil air tangan Mak in law
saya datang masa majlis nak start
sangat derhaka sebab set masa je
eh eh.... tak la..En.Papa ada keje tu datang lewat



'dia' ni kan tengah kuat makan
tu muke dia bulat semacam


mak in law bersama menantu perempuan dia
tahun depan dapat sorang lagi menantu perempuan
waaaahhhh meriah dapor mak nanti


saya dengan Kak Teh ... masa ni dia membuyung
arini - 28/10/2013 dia dah selamat bersalin
alhamdulillah sebab dapat baby boy
tahniah untuk Kak Teh, Idin, Una dan Ayie sebab dapat ahli keluarga baru
best kan..bila la turn saya
rindu nak beranak kecik, rindu nak cium budak kecik
sedap tau bau baby.. hmmmm...hihihi...


saya dan mak in law
nampak macam saya lagi besar dari mak
huwaaaaa...tu semua camera trick *tetiba kan
nak buat macamana...selera tengah membuak
andai kata saya mengandung lepas ni siap sedia la jadi bini popeye
haipppp...belum mengandung lagi tu baru andai kata
: p 

Friday, October 25, 2013

siakap stim penuh kasih sayang : p

Haiiiii semua
gigih ok saya nak share resepi Ikan Siakap stim limau
saya bukan berangan nak jadi chef cuma nak share resepi
motipkan sejak dua menjak ni asik share resepi
kan saya kata...sharing tu kan caring
kiranya ni resepi campak2 dari saya 



Meh kita tengok ape bahan2 dia :

Bahan-bahan :

* Ikan siakap
* Bawang besar - hiris separuh bulat
* Halia - hiris nipis
* Tomato - potong 4
* Carrot - potong nipis
* limau kasturi - ambil jus
* garam
* sos tiram

cara-cara :

1. Ikan dicuci bersih dan diperap dengan garam dan sos tiram
* ada orang letak sos ikan so dek sebab jenuh mencari sos ikan saya ganti ngan sos tiram

2. semua bahan hiris dan jus limau katuri di tabur atas ikan tadi

3. kukus sehingga masak 
*sori sebab saya tak reti nak agak berapa minit maain agak2 je

4. Hias dengan daun sup / daun bawang dan sedia untuk dimakan


ni menu malam tadi
saya gandingkan dengan kailan ikan masin dan chicken drumstik untuk budak2
kenyang perut senang hati
selamat mencuba kawan2

Thursday, October 24, 2013

sup ketam

Heeeeeeeee......

Gigih upload..mujur line mengizinkan
saya nak share resepi sup ketam versi saya walau ditiru sikit2 dari blog lain
tak ingat blog mana tapi yang pasti saya google pastu keluar resepi sup ketam yang da bom
terima kasih tuan punya blog..saya hargai nya
menjadi jugak menu kami malam tadi



Bahan :

* ketam
* bawang putih - hiris
* bawang merah - hiris
* halia - hiris
* kentang
* carrot @ lobak merah
* sup bunjut - saya ganti dengan rempah sup Adabi
* sedikit lada hitam - saya beli lada hitam yang dah siap kisar
* air
* garam
* minyak untuk menumis
* daun bawang / daun sup untuk hiasan

Cara :

1. Tumis bahan hirisan, lada hitam sampai naik bau

2. Masukkan air dan rempah sup juga kentang dan carrot. Garam jangan lupa ye : p

3. bila mendidih masukkan ketam

4. Tutup api dan hias dengan daun sup/bawang



pandangan dari sudut atas

Selamat memasak ye korang
itu cara masakan saya,simple aje
taktau la cara korang
sharing kan caring..hehehehe


note : sesuai untuk pesakit demam denggi


Tuesday, October 22, 2013

saya suke dia


secocok pasangan ni..saya suka
biar mereka dihentam..tapi saya tetap sokong mereka
kawen tak bagitau pon jadi kesalahan besar sampai kena hentam
yang gi bercuti tanpa ikatan tu takde pulak diheboh
dunia retis (artis) kan


comel nye Wawa Zainal bila bertudung

Monday, October 21, 2013

misi terjun

Lama gila nak tunggu upload gambar
sabar Sabrina sabar...sabar itu separuh daripada Iman
sambil tunggu gambar berupload saya gi singgah baca blog orang
best baca blog orang, blog sendiri??
harap best di mata korang sebab saya bukanlah penulis yang baik
cuma untuk kongsi kisah kehidupan saya untuk kenangan saya sendiri

ni nak stori pasal Iman yang terrrrrrrrrrrlalu baik
dah pandai menjawab bila orang larang
kisah Sabtu baru2 ni dia tido umah MIL
menurut aduan dari MIL la, dia main dengan sepupu dia kat belakang umah
main masak2 rasanya...halooo Iman..awak tu lelaki
ape kes main masak2?
so nak buat dapor harus la ada tungkunya
bekerjasamala dia dengan sepupunya tu angkat batu ........ tak tau rupa batu tu sebab dengar citer je
anggap la batu yang besar sikit dari batu bata
MIL dah larang jangan main batu tu nanti sape nak kemas
mengikut citer gini la dialog antara Uwan dan cucunya tu :

Uwan : Sape nak kemas batu tu nanti
Iman : Uwan la kemas.......

"keceper" (sound efek bunyik batu jatuh..hihihi) hinggap la batu tu atas ibu jari kaki Iman
ha kan....derhaka lagi....belom abes cakap batu dah bagi salam awal2
ibarat batu belah batu bertangkup la tu
MIL kata darah banyak keluar...nanges toksah cakap la
so lepas sesi aduan memang kena bebel la
siap pakej buy 1 free 1.... satu dari Papa satu dari Ibu
senyap tak terkata sebab memang salah dia


merasa la Iman.... nasiohat orang taknak dengar
silap aribulan konsert ujung tahun tak dapat join
duduk bawah pentas sambil meratap la
arini gi sekolah pon pakai selipar
berbakul nasihat saya bagi jangan main
taktau la tu ikut ke tidak



Malam tadi tinggal kami 3 beranak je sebab En.Papa meneruskan keje2 demi secupak beras
tak pasal2 saya jadi misi terjun untuk Iman
saya bukan ape.....alahaiiiii bab luka ni ngeri sikit
tu pasal tak mintak keje dalam bidang perubatan
mujur ada First Aid Kit..... beromputih sikit baru nampak class


Gel gamat keluaran Luxor ni memang bagus
kalau melecur kena ekzos atau seterika cepat aje kering
kapas semua tu harus la ada sebab nak balut tak bagi luka tu busuk bila terkena air


Tadaaaaa...............

hik hik hik...kelakar kan cara saya balut
saya harap cik-cik misi kat luar sana tak nanges sambil hantuk kepala kat dinding
balutan saya tu asal buleh aje..hahahhaha
ampunkan saya...... lalalala....


note : MISI - JURURAWAT / NURSE
*dialog tu lebih kurang sebab saya tiada ditempat kejadian

Sunday, October 20, 2013

"kencing"






Salam Ahad... korang buat ape?? gi mana?? sakan eh cuti..
sakan pon esok dah kena keje..atau ada yang sambung cuti??
untung le...

Saya tengah bersantai dengan anak2..belom start masak lagi sebab tadi breakfast pon lambat
En.Papa keleja (kerja) la
so kami dok umah diam2 sementara En.Papa bekerja demi secupak beras

Tajuk saya bunyi macam kotor kan??
bukan niat nak cerita kotor tapi ni bahasa pasar yang selalu kita guna
kencing atau ditipu
makna kamus dewan saya tak check lagi
harap korang tolong check untuk saya...huhuhu

punca cerita kencing ni gini....
tadi masa balik dari kedai untuk beli barang dapur kami sembang kosong dalam kereta

anak-anak : yeay..Ibu beli air ribena
En.Papa : untuk papa takde pon..isk isk.. 

ngades En.Papa ni

Saya : ada la..ni..air redbull..bagi tenaga kang nak keje
En.Papa : (sengih ngades)
Saya : minum guna straw (sambil hulur straw)...sebab mana tau kencing tikuskat tin tu..tak pasal je
En.Papa : kena kencing tikus leh mati tapi kena KENCING dengan orang separuh mati..lagi dasyat dari kencing tikus

hoho..mendalam maknanya tu tapi itu memang realiti
sakit ditipu atau dikencing memang makan dalam
bukan untuk minta simpati tapi sekadar berkongsi


tipu ni ada macam2 bentuk dan gaya nya
nasib seseorang la macamana dia ditipu
ada yang kena tipu dari segi wang ringgit sampai separa papa kedana pon ada
ada tu ditipu seolah-olah diri tu suci sangat
sangatttt ok.... puiiii *mata keatas
tapi ingat ye....hukum Allah itu pasti
samada ianya cepat atau tidak
mungkin ujian dan peringatan untuk yang ditipu
dan kemenangan untuk yang menipu



Akhir kata..ingat yang SATU sebelum buat apa2
untuk yang dikencing atau ditipu..banyak2 sabar...bertabah la
sesungguhnya orang yang sabar ada balasan untuk dia
untuk yang suke kencing tu pulak..bawak2 istighfar dan muhasabah diri ye
saya tak tuju kat sesiapa cuma ingin berkongsi
sharing is caring ... betol tak??
ok lah..saya nak masak
menu arini..... sambal daging, sayur sawi dan jugak ikan goreng
ooo ada lagi...tempe masak kicap
bukan saya masak tapi saya tapau kat kedai makan masa breakfast tadi
nampak macam sedap...nanti saya tunjuk kat sini ek
(tak janji)


pesanan penulis : jangan cuba tipu saya sebab dunia ni bulat...sekali ditipu seratus kali saya takkan percaya lagi....

Friday, October 18, 2013

dia dah besar la

Salam Jumaat semua..sekejap je dah Jumaat...hmmmm
esok Sabtu lepas tu Ahad..yeayy cuti 2 hari...hihihi
suke macam dapat pencen terus

Dah lama kan saya tak citer pasal Amat
update blog pon macam biskut..kejap ada kejap takde
update pon mana yang sempat dan teringat je
tapi sekarang ni saya cuba setiap hari
maknanya sehari satu entri
kalau dua entri tu makna nyer memang bonus untuk korang


Amat dah 3 tahun 8 bulan.. dah besar dah layak dapat adik??
adik?? errrr...nanti dulu
tahun depan Amat nak sekolah
kalau sekolah ofcoz saya hantar kat sekolah Iman jugak
kira sekolah turun temurun la : D
macamana la Amat bila sekolah nanti
masih menangis lagikah, masih pakai diaper kah, masih isap susu guna botol kah
ape pon kena tunggu tahun depan


Amat merajuk sebab kami gelakkan dia
dia dah lulus tak pakai diaper
cuma time tido je kena pakai sebab sebelum tido sekurang-kurangnya 8oz susu
saya belum latih dia bangun tengah malam gi toilet
kena amik masa sikit... practise makes perfect
Amat boleh walau Amat manja terlampau


merajuk masa nak pakai seluar sebab sakan kami gelakkan dia
puncanya dia tahan nak 'poo poo'
sampai terkangkang kangkang tahan
bila tanya kenapa dia kata takde ape so saya bawak gi toilet
sekali turun 'menda' tu dia melalak
dua kali turun melalak lagi sampai settle pon melalak lagi
ahahahahah...memang kelakar la masa tu
riuh satu umah....nak gelak tapi saya dengan Iman tahankan sebab dia tengah sakan menanges
dah lepas sehari baru kena bahan....hihihi


Amat kalau bab makan dia tak memilih
semua dia makan..terutama udang dan sotong
kadang2 Ibu (pengasuh) citer Amat mintak lauk udang
alo lo...besarnya selera budak sorang ni
menyembang pon buleh tahan..kemain rancak walau pelat
kadang2 MIL saya gelihati dengan Amat
Amat masih pelat nak sebut R, contoh macam :

LOLI - LORI
TULUN - TURUN
TELETA - KERETA
HEYON BID - AEON BIG (pon jadi bahan ketawa kat rumah)
LUMAH - RUMAH

banyak lagi la..hihihi..gelihati saya bila teringatkan dia
dengan Abang Iman dia kena ikut keadaan
ada masa BFF sangat..ada masa bergaduh
dia pon dah pandai balas balik ape Abang Iman dia buat


Rindu kat Amat....Rindu Kat Iman...Rindu kat En.Papa
esok cuti nak masak sedap2 untuk dorang
saya dah janji nak buat megi goreng dengan cekodok pisang
saya sayang semua..... balik ni nak peluk dorang ketat2





Thursday, October 17, 2013

apam polkadot

fuhhhh betapa seksanya nak upload pic
kalau guna pc opis mesti hazab nak update blog
boikot ke haper..haiiishhhh sabar aje lah
saya ni kan selagi tak settle satu benda tu mesti saya buat sampai saya puas ati
lantak la keje bertingkek-tingkek asal hati puas
gituuuuu...

lagi satu kan, saya kagum dengan orang2 yang tangan dia menjadi saja bila buat kek,cookies atau apa saja
asal semua benda tu berasaskan tepung
saya ni memang takde bakat dalam hal2 berkaitan tepung
memang FAILED!!!
kadang hati tu ada rasa nak mencuba tapi biasalah...alasan lagi banyak dari hasrat nak mencuba



Apam polkdot tu sedondon dengan blouse saya
hihihi....kebetulan : D
apam polkadot tu saya order dari kawan sekolah saya, Erni
yang kaler pink tu perisa strawberry
shedapppp..masuk kereta terus ngap
tak sabar nak tunggu sampai umah


comel dan shedapp
ada kaler pink dan kuning
macam saya kata tadi...pink perisa strawberry dan kuning tu perisa blueberry
saya order untuk jadikan buah tangan tapi last minit plan tak menjadi
makanya bawak balik kampung makan ramai2
selesai... huhu

oh ye..selain tu ada perisa kaya dan jugak colat
kalau korang taknak kaler2 kat atas tu korang buleh jugak mintak kaler2 lain macam hijau,merah,biru,pepel dan oren
ikut selera masing2 la
kalau nak order semua kaler yang saya katakan tadi buleh je...hihihi
memang sesuai untuk majlis perkahwinan,pertunangan,birhday pon sesuai
kalau hajat nak buat hantaran pon cantik
PM Erni kat fb dia ye - ERNI ZULKIFF
untuk korang yang duduk area Seremban... FREE DELIVERY
ok?? paham??
sekian



Wednesday, October 16, 2013

bestnye

Huhuuuuu bestnya cuti arini
Kalau sehari sebelum raya saya kena keje arini saya dapat cuti
seronok duk umah sambil feeling2 jadi houswife
takyah pikir pasal keje, takyah nak hangin2 dengan hal2 opis
bangun subuh macam biasa cuma sediakan keperluan Iman pegi sekolah je
nak sarapan pon main order sambil baring2 malas atas sofa
fuhhhh nikmat
nikmat untuk sehari sahaja sebab esok dah kena masuk keje
huwaaaaa..tak bestnye.....


bila dah seronok jadi temporary housewife ni terus rasa nak nyanyi lagu Awie Rafael tu
..andai aku kaya..hari hari hari raya....
wah terlebih berangan
bila tak keje boleh pegi soping beli barang dapor dengan anak2
tak payah terkejar-kejar sebab masa memang untuk diri sendiri dan keluarga
macam petang tadi dengan rasa bangganya pegi Mydin beli barang2 dapor
tapi dengan En.Papa la.. saya kan mengada lebih


Motip Iman berpakaian macam tu??
berangan soping kat Amsterdan ke?
hihihihi...Mydin je pon Iman
tak lama lagi kan, Mydin besar..besar..dan besar dah nak buka kat Seremban2
eeeee..bestnye.... : D
saya memang suka soping barang dapor kat mydin sebab harga dia memang murah dari tempat lain
lepas tu tersusun senang nak cari
errrrr..dah macam ayat lengkapkan slogan pulak
saya harap pihak pengurusan Mydin nampak blog ni dan bagi voucer membeli belah
paling kurang 2k.. *nanges dalam mimpi



stok untuk sebulan..kot sampai sebulan
anak2 tengah membesar kan dan belanja pon besar jugak
zaman sekarang duit memang macam air..laju deras mengalir
erkkkk terus nak resign jadi housewife
nak keje la..nak rasa duit sendiri

Iklan :

Baju dari Dyana Aleesa Collection
selesa dengan baju ni..terus feeling Zara dalam drama Love You Mr.Arrogant
berangan lagi...fine *mata keatas



yang bestnya jadi housewife ni saya dapat masak ikut tekak saya
untuk sehari dua buleh la kot masuk hari ketiga keempat..tapau je kot
hihihi...


Arini menu saya simple dan sedap di tekak kami sekeluarga
sambal udang tu atas permintaan Ammar
dia sekarang dah pandai minta menu ape dia nak makan
Tulang tu pulak menu last minit atas permintaan En.Papa
baikkkk saya menurut ape jua yang dipinta
asal rakyat sekelian dalam rumah ni kenyang termasuk saya


ok itu saja yang best untuk saya yang menjadi housewife untuk hari ini
esok saya akan kembali menjadi pekerja paling dedikasi lagi intergriti
muntah....

Tuesday, October 15, 2013

Salam Aidiladha

Salam semua
entri harini takde gambar sebab takde mood nak bergambar
Raya Haji kali ni turn En.Papa sebab masa Raya Puasa yang lepas turn saya
saling give and take membawa berkat
kat umah in law menu biasa2 aje sebab Raya Haji kan
MIL saya masak rendang ayam, kuah kacang ofcoz ada nasik impit dan jugak paling speacial ada laksa
hari Isnin sehari sebelum raya saya tak cuti
mintak halfday pon tak dapat...tergamaknya *nanges

tahun ni merasa lagi solat sunat Aidiladha
alhamdulillah
psssttt..masa taip entri ni gigih Iman baca kuat2
hahahaha....so comel baca sambil senyum sebab ada nama dia
huh...poyo eh Iman

Ok la..selamat menyambut Aidiladha untuk semua yang beragama islam
maaf zahir dan batin

Friday, October 11, 2013

Iklan Baju

Assalamualaikum...salam Jumaat
Iklan untuk hari Jumaat
walau blog sendu tapi tanggungjawab sebagai kawan untuk menolong kawan jangan diabaikan
saya tolong mana yang mampu kerana rezeki itu dari dari Allah S.W.T
sempena Jumaat bahasa kena molek
baru hidup diberkati



Top - kain jenis chiffon
Bottom - kain jenis lycra
sangat selesa dan tidak panas
feeling retis gitu..hikhikhik *tu saja baut nasik tambah


dari posisi lain pulak
saya cuba match n mix kan shawl yang ada dalam gobok



Chiffon Blouse wif satin body lining & Vintage Skirt
so tak perlu pakai inner lagi
KEMUSLIMAHAN di jaga oleh DYANA ALEESA COLLECTION
errrr... ada eh ayat kemuslimahan??
gasak situ asal korang paham
shawl adalah koleksi sendiri

Jika berminat sila ke sini..... DYANA ALEESA COLLECTION
Korang buleh PM terus dengan tuan empunya butik tersebut

Farouk atau Nurdiyana
lokasi di Bangi..so sape yang tinggal berhampiran tu memang molek sangat
harga memang berbaloi dijamin puas hati
menang membeli menang memakai
tak beli siapppppp... eheh..gurau je...jangan amik serious
tata...selamat membeli ye

Thursday, October 10, 2013

bila si sakit berbicara

Walau sakit tapi bersyukur kerana masih lagi diberikan nikmat untuk merasa makanan
bersyukur juga kerana masih bernafas masih dapat menatap wajah2 kesayangan
Syukur Ya allah..

.... SAKIT ITU PENGHAPUS DOSA-DOSA KECIL.....

so peringatan untuk diri sendiri..jangan merengek jangan meratap kesakitan itu



Bubur nasi yang sedap...

1st time cuba tu pon kebetulan masa singgah 7E
tak sia-sia cuba bubur nasi brand Nature's Own
yang penting halal... siap cek kat logo halal dia
ada macam2 perisa cuma saya lebih kepada perisa ikan bilis
hanya 3 minit sahaja untuk bubur nasi yang super sedap
taktau tekak korang, kan



buat masa ni hanya bubur dan roti saja buleh masuk kat tekak ni
sebab saya sedang mengalami sakit tekak yang teruk
so makanan yang lembut2 saja yang dibenarkan
itupon kalau nak cepat sihat la, kan


ni dia bubur nasi tadi..siap untuk dimakan
jemput makan semua
kalau nak cari la dekat mana2 soping kompleks yang berdekatan ye
atau di 7E yang berhampiran


note : bubur dah selamat masuk dalam perut saya sebenarnya.. : D

cerita Ahad bawak ke Khamis

Salam Khamis....
harap semua sihat.kalau tak sihat gi klinik eh
2 hari lepas saya demam plus sakit tekak
harini baru dapat gi keje..uhuk uhukkkk
saya nak up pasal citer hari Ahad lepas
harap tak basi lagi eh



Motip tunjuk gambar makanan dulu
hihihi...
dah nama santai Ahad so sambil bersantai kita mengunyah
baru la dinamakan bersantai
huuu sedapnya kopok lekor...tapi sayang..buat masa ni saya tak buleh mengunyah benda2 keras
hanya roti yang dicicah air teh o saja jadi santapan saya
uhuk...uhukkkk...
harap saya buleh jadi kurus *nanges



Dah lama nak cuba buat megi goreng
bukan megi goreng Sedap yang kriuk kriuk tu ye
megi goreng yang rencah dia mcm kita buat mee goreng atau bihun goreng tu
alaaaa...camne ye nak terjemahkan
kira mee segera goreng la..ha gituuu
menjadi tau sampai tak cukup
tunggu ari cuti baru buleh buat dengan penuh kasih sayang
hahahha...semua tunggu ari cuti

Sakan budak2 ni berendam
anak buah saya si Adam pon join


tu je la kot..taktau nak cakap ape lagi
hihihi...jangan marah haaaa..
cop cop..cantikkan bonsai En.Papa tu
nampak tak??

Monday, October 7, 2013

cerita mereka

Ehemmm.....betolkan suara jap
gitu..sekali saraf rajin datang terus gian nak update
*bajet blogger pemes
alang2 dah rajin kan terus rasa nak share dengan ape yang saya rasa nak share
errrkkk paham ke idok?? tak paham?? takpe..baca sampai abis
tak abis tak buleh balik umah
hahahaha...

aci lagi tak saya tepek pic masa raya puasa aritu?
walau saya tahu anak bulan tuk raya haji dahnak muncul
bior la kan sebab ni blog saya untuk kenangan saya bila saya dah bergigi palsu bertampalkan poliden
kata untuk kenangan so bila zaman gambar tu pon tak kisah
asal tercatat dalam blog ni
huhuhu....



gambar atas tu kawan2 sekolah saya masa kat sekolah Joseh
ada yang dah jumpa masa kat Botani
dorang jugak geng wasap saya..seronok layan dorang
macam2 cerita kami share
pagi,tengahari,petang,malam dan setiap masa ada dorang
tanya apa saja mintak pandangan semua bagi kerjasama
terima kasih kawan...saya hargai segalanya
setelah berbelas tahun kami tinggalkan alam persekolahan
macam2 cerita yang kami kongsi
kadang2 dah macam orang gila sebab tergelak sorang2
hihihi...
korang memang best memang terbaikkk
meh saya kenalkan sorang2

kiri : Zilah..dah jadi sekgu (cikgu), Farah..kawen dengan budak sekolah kami jugak, Erni..apam polkadot dia memang sedap gebus segebus orangnya...hihihih, Uda....kawan sedorm saya...pon terer bab baking terutama cheese tart dia..sedap sangat dan ujung sekali bertudung coklat tu Zehan...dia kawan wasap yang selalu share arini masak ape arini menu ape
yang bayang2 tu sila abaikan sebab saya tau yang tu anak saya si Ammar
hihihi..saya harap korang faham penerangan saya ni
andai tak faham sila faham-faham sendiri ye



gambar ni masa open house kat umah Maya
Cik Puan Zulie takde dalam gambar sebab dia lewat sampai
amboiii dia tu..senyum sampai telinga
over kan saya..hepi macam first time beraya
oooo kawan2 sekolah saya saya belum saya kenalkan

belakang saya : Farouk nama dia...tokey baju....nanti ada entri pasal baju dia..tunggu tau
baju hijau : Ajib..single lagi....
baju biru : Abu Hassan

Masa sekolah saya memang tak biasa dengan dorang bertiga ni
bila dalam grup baru la mesra sikit
tak berdepan buleh la saya lebih2..cuba berdepan..maunya ujung kain baju kurung abis saya gentel
hikhikhik...*gelak tutup mulut




bergambar ditepi tangga umah Maya
malu-malu pulak "kawan" saya yang baju hijau tu
dia antara yang masih single tapi taktau available lagi ke tak
tu kena tanya tuan punya badan
semoga "kawan" saya tu cepat dapat jodoh ye
jangan memilih sangat
dia dah left grup sebab "mental" tak kuat (pinjam ayat kawan)
buat masa ni saya tak left grup sebab "mental" saya masih kuat
lagipon saya hepi bila join grup ni
takde pulak rasa menyusahkan walau kena cas enpon banyak kali dalam sehari
En.Papa pun buat masa ni tak kisah sebab bagi dia asal perut dia kenyang keje rumah siap kira ok
asal tau batas-batas sempadan




untuk semua kawan-kawan saya tak kira dimana korang berada