Pages

Wednesday, September 30, 2009

gambar terkini saya

Untuk tatapan para peminat yang merindui saya
ceh...peminat katanya
hak pui.... mak buyung perasan
debik sikit kat belakang dia
hahahaha.....

dek sebab selera makan saya dah seakan pirana
dan berat badan dah bertambah, so saya berani la saya jaja gambar terbaru saya
gambar ni baru amik tau
terbaik dari ladang
arini i ada appointment kat klinik
so half day la
sebab dah sihat saya naik komuter dari serdang
berdikari tak saya???
puji diri sendiri lagi... :p





yang ni versi duduk




ni versi berdiri
saja bergambar pegang perut sambil muncung kan bibir berlipstik merah
macam poyos amigos lak....hihihi...


ni masa peknen kan Iman
ada beza?
ker sama?

sebelum raya

.." menjelang hari raya..aidilfitri mulia..."
(sila nyanyi lagu ni ikut cara DJ Dave :p)
dah dekat 2 minggu raya baru hegeh-hegeh nak buat entry pasal sebelum raya
sangat terhegeh-hegeh....
yer la kan mesti ada entry pasal sebelum
kang tetiba pasal sesudah macam apa pulak...

ooo... gambar kat bawah ni masa on d way nak balik Perak
masa ni bujang saya ni sangat la berdisiplin
yer lakan semangat nak jalan jauh
kalau tak silap masa ni kat highway antara Labu atau Nilai
acik lupo la....




kami gerak dari Seremban lebih kurang pukul 10++ kot
yer la kan memandangkan tahun turn i...jadinya Papa Iman haruslah pi jumpa mak pak dan jugak adik-beradik dia untuk bermaaf-maafan...
kang ada yang menangis sepanjang highway Utara-Selatan tu
sapa susah???
acik jugak.....
perjalananan dari Seremban bawak ke Rawang sangat lah clean n clear
rasanya buleh kira la berapa banyak pokok kat tepi highway tu
sambil nyanyi-nyanyi lagu raya
nak pulak si bujang tu nyenyak tido
TETAPIIIII.... masuk jer negeri Perak di bawah bayu
errrr... Perak di bawah bayu ker :p :p
tak tipu jer....
terus macam slow sikit
pastu bawak ke tak gerak langsung
aisehmengggg.... bilo nak sampai ni??? isk....
jadinya Papa Iman drive kejap gear 1 kejap gear 2
saya nak tido pun tak sampai hati
pinggang dah lenguh tok sah cakap
nasib la mabuk i dah ok
kalau tidak...... uwekkk..uwekkk jer kat tepi highway tu

bla..bla..bla.... jammed bawak la ke terowong tu belum campur ngan hujan lebat lagi
sangat scary time tu
tak silap saya 3 kali jugak kami berenti kat R&R
sangat stressed time tu
mana dengan Iman buat hal la
yer la dia kebosanan agaknya lama sangat dalam kereta
kalau ikutkan.. pukul 3 patut dah sampai
ini dah pukul 4.30 masih atas jalan
dipendekkan cerita (kes saya dah malas nak taip panjang2)
sampai umah nenek pukul 6+
huhuhu...semua juadah untuk raya dan jugak untuk berbuka dah siap
tinggal nak makan jer...


sori la kalau entry kali ni macam mengarut ke hapa
ingatan pun macam kejap ingat kejap lupa
maklumla...
malam lepas berbuka tu depa semua pakat main mercun
tahun ni saya tak bawak banyak bekalan bahan letupan tu
ceh..bahan letupan katanya
tapi...tetap meriah sebab Cik Yan saya bawak bekalan yang banyak
sampai bergegar laman umah nenek den
nasib baik orang tua tu takde sakit jantung
kalau idak.....

Iman sangat teruja tengok orang main mercun
untuk dia Papa hanya bagi main mercun Pop Pop jer
lain-lain tak buleh... nehi...nehi...nehi...
sampai kan kalau orang tanya "duit raya ni Iman nak beli apa?"
dengan muka tak bersalah dia jawab "li acun"... (mercun)
jangan kata saya ajar yer
dia sendiri yang kata gitu
kamera dah macam mintak beli lain tu sebab gambar kureng berkualiti
bayang sana sini
gelap sana sini
mencik tau
yang main mercun semua bapak budak
mak budak dok bergosip sambil huhaaa..huhaaa....
eh jap...jap... korang paham ke entry saya ni
macam kelam kelibut je ayat dia kan
lantak... korang layan kan
dah penat main mercun kami pakat ramai2 pi pekena kerang rebus ngan laksa kat Kurau
perggghhh... tedap giler laksa dia
kalau korang nak tau tokey kedai kerang ni berniaga kerang rebus time bulan puasa sampai raya kedua jer
lepas tu dia buat keje lain
saya pun taktau naper dia berniaga cenggitu
agaknya untung sebulan berniaga tu buleh bawak ke bulan puasa tahun seterusnya kot
tapi customer dia memang ramai gilos
siap kena tunggu meja kosong lagi
note : gambar kat kedai kerang takde yer lain tahun baru ada :)
balik umah..pung pang pung pang kul 1++ baru tido
nasib baik baju raya dah siap bergosok masa depa tengah kecoh main mercun tu
so..pagi2 sok tak la berberebut seterika nan satu tu
ok... akan menyusul gambar di pagi raya pulak
kang migrain pulak korang bacer entry ni
setop (stop) dulu yo..

Tuesday, September 29, 2009

blog bengong...

Tengah semangat nak apdat cerita pasal raya gambor lak takleh nak upload
ishhhh.... terus hilang semangat tau...
mencik ....

dush ... dush ... dush .....

Tuesday, September 15, 2009

selamat hari raya aidilfitri



Salam semua...
arini dah 25 Ramadhan maknanya lagi 5 hari lagi mau raya (InsyaAllah)
dikesempatan ini saya sekeluarga nak ucapkan .....
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN
raya ni makan tu beringat-ingat yo sebab nanti lepas raya tak pasal size korang dah bertukar :)
pandu kereta tu berhati-hati..bior lambat asal selamat
tak lari do kampung tu....
raya nanti meh la jemput datang ke umah saya
tahun ni non ado open house bagai sebab acik tak larat
yer la kan badan dah dua..tahun depan la kot (kat umah baru :p)
tapi kalau korang datang tu ada la jeki korang tapi dengan syarat bagitau dulu
jangan dah masuk simpang baru tipon...
"wei aku nak datang umah ko... dah masuk simpang dah"
hurm..alamatnya kuih dan air sunquick jer la
ni dah bagitau awal-awal tau jangan kata saya tak bagitau....
persiapan saya dah 100% siap...
> baju saya,baju Iman dan baju Papa Iman serba biru - done
> kuih - done
> tukar duit raya - done
> kemas umah - done (yang ni saya guna helper jer... keadaan tak meng'ijinkan')
> yang penting... apply cuti - done
tinggal takbir raya jer lagi
uiiiiisssshhhh.. tak sabar la :)
lagi tak sabar nak makan ketupat atau nasik impit ngan kuah kacang atau kuah lontong...
slllrrrrpppp.....
ooo.. ada lagi..saya mintak Mama buatkan rendang kerang
aduhhh.... tedapnya...
sabar..sabar...(sambil usap perut)

Thursday, September 10, 2009

persiapan raya yang ala-ala

Hari ni dah 21 Ramadhan
maknanya tak lama lagi lebih kurang 9 hari lagi nak raya
horeyyyy.... (sambil lompat-lompat...oppssss...tipu jer)
korang dah beli baju raya? dah buat kuih raya?langsir raya??
dan segala mak nenek yang kena mengena dengan raya...

saya?? biasa-biasa jer...
masih pakai langsir lama sebab tahun depan dah nak pindah ke umah baru
dan umah baru tu non ado sliding door
kuih raya pulak saya harap ehsan dari mama
kan mama i tokey kuih :)
lain-lain macam baju raya untuk saya dah settle awal
takat ni ada 2 helai tapi niat nak ngepau laki lagi
untuk Iman baru suku
cehhh..suku katanya....

keadaan kesihatan saya dah 70% ok cuma 2 hari lepas jer time berbuka non ado selera nak makan
tadi pun dah lepas merempit sampai ke Jakim
sungguh berani saya ambil risiko padahal doktor tak kasi lasak-lasak
saya tawakal jer time naik motor tu sebab saya 'konfiden' bila As bawak
sekarang ni saya ala-ala melepet jugak la
fadan muko den!!! :p

korang tema apa tahun ni??
kami kan tema biru lagi....
hihihi.. tak sabar nak raya
Insyaallah tahun ni turn saya
dan family saya semua balik Perak
dan... i follow...
Sabtu kot balik sesudah subuh katanya

tu jer la laporan saya untuk hari ni
nak pi lurus pinggang dulu
pssstttt.... bos no.1 ngan no.2 takde arini...


note: gambor non ado sebab sekarang ni muka saya terlalu cengkung dah tidak sesuai untuk jadi tatapan korang semua..harap maklum...

Friday, September 4, 2009

oh rojak...

Kuah rojak dah ada....

buah pun dah beli...
ada belimbing,mangga muda (sllllrrrppp),jambu madu (belasah jer),nenas madu dan jambu batu
balik kang pi beli timun pulak
tinggal nak kupas pastu gaul semua supaya jadi cenggini
*
*
*
*
*
*
*


perggghhhh... tedap nya...
eh jap lap air liur jap.... :p
huhuhu...sekarang ni saya tengah ngidam nak mamam rojak buah
dari minggu lepas mencari
bila pikir balik baik buat sendiri...
adehhh... tak sabar nak tunggu berbuka nanti

pssstttt... alhamdulillah saya dah sihat sikit
dah buleh makan nasik
dah buleh gi perabih duit walaupun ala-ala siput
yer la... acik kan poser...
lepas ni blog ni dah tak bersawang lagi yo
tunggu next entry..

oh yer... aritu tak wish kat korang pun selamat berpuasa
rasa tak lambat lagi kan???
kan??

SELAMAT BERPUASA YER KAWAN-KAWAN *baru hegeh-hegeh :)