Pages

Thursday, March 27, 2014

MH307

 #prayforMH370

Memang isu hangat sekarang ni
lagi hangat bila macam2 spekulasi saya baca
kadang penat otak ni pikir tang mana logiknya spekulasi tu
saya hanya mampu berkongsi kesedihan keluarga dan teman2 rapat mangsa
tak kira dari mana asal usul mereka

sejak ari pertama MH370 dilaporkan hilang lagi saya memang ikut perkembangan
sekejap Astro Awani kejap kang tukar TV3
CNN tu sori la..memang tak layan..lagipon mak encik tak berapa pandai bahasa omputih ni
lagi bagus mengaku dari pura2 pandai dalam bahasa omputih kan
update status dalam FB IG atau twitter dalam bahasa omputih tanpa refer kamus
tinggi sungguh level keyakinan tu..syabas
saya lebih percaya dari apa yang saya tengok..kadang2 je baca dari FB atau forum
kalau kat FB tu kalau logik atau sama dengan laporan TV baru saya like atau share

salah satu punca saya suka tengok Awani sebab dia ni....

Ashwad Ismail...hikhikhik
gatai dia tu....


kita doakan yang terbaik untuk mereka
hentikan membuat spekulasi yang mengarut
hormat sikit perasaan keluarga dorang..

adik

Assalamualaikum...

Lamanya tak update blog
takmau bagi apa2 alasan..sudah cukup sudah dengan 1001 alasan
acaner trafik blog nak mencanak-canak
update ikut mood dan ikut suka je
huhuhu....

ni pun punca nak update sebab dah taktau nak buat ape
lepas tu rasa rindu pulak nak update sesuatu
sebenarnya dari semalam lagi saya nak update
bila kenang line slow ngalahkan simput sedut panjat baldi terus jadi malas
so arini....eden torai mencoret sesuatu

tajuk adik....
what??? dah nak tambah adik baru ke??
hahaha.... suspen..saspen (pilih mana2 ejaan korang rasakan sesuai ; p)
ini perbualan semalam..masa saya tengah kemas2 dapor

kejadian petang semalam..masa saya tengah bizi siapkan makan malam
bizi la sangat kan ... hewhewhew
setakat masak nasik..masak air
lauk tapau dari umah MIL
memang terbaik.....

meh ikuti perbualan antara saya dengan Iman...

Iman : Ibu, kat umah mama kan (pengasuh) ada Kak Yaya

saya : ooo kak Yaya

Iman : ibu kenal tak Kak Yaya tu??

saya : anak sedara mama ke?

Iman : bukan..tu anak mama la...Arfa nye kakak

saya : oooo.. dah besar eh

Iman : ha..tu pasal Arfa tu mengada..suka merajuk..manja bu sebab dia ada kakak 2 abang 2. Macam
Along, Along je abang..pastu Amat

saya : ooooo ye la

Iman : Amat pulak setakat ni dia adik pastu Along ni abang mana tau lepas ni Amat ada adik kan lepas tu Amat pulak jadi abang.Tu contoh la..contoh je bu

saya : ye.. (sambil senyum)

alaaaa anak... pandai amik hati..contoh je..ayat contoh memang kelakar

hihihi..Ibu paham la Iman..tu sekadar contoh je
masa maghrib tu pulak ada kesinambungan
ingat habis sampai situ je contoh Iman tu


Iman : Ibu, Along nak adik lagi

Saya : tanya Papa. Tu dah ada adik. Asyik gaduh je camne nak adik lain

Iman : taknak adik tu, dia gemok...hahahaha

Amat :  (merajuk sebab kena kutuk)


lepas makan malam kami duduk sambil tengok Buletin Utama
dorang je duduk..saya baring..baring atas peha En.Papa (dasar ular sawa lepas makan baring)
masa tu Iman main bola kertas..ala macam kita zaman budak2 dulu..lipat kertas ada tiang gol ada pemain tu
Amat pulak main doktor2 sambil check ular sawa (saya) yang sedang baring


saya : pa..tadikan Iman kan citer pasal Amat jadi abang...bla..bla..bla... (sila rujuk perbualan atas) *kes malas taip panjang2

En.Papa : tu la tu..rasanya kena tambah lagi la sorang ke 2 orang ke. Na pon dah 34. Atlis Na ada kawan..dapat pompuan sorang pon jadi la

Saya : eh...pas raya la Pa..pas raya eh beranak tahun depan.. orang nak melaram raya ni

En.Papa : ke kalau taknak beranak lagi Abang cari kilang baru..leh beranak banyak. Na kan baik..Na kan isteri solehah

Saya : (cubit) kuang ajaq kan


saya tau dia gurau..gurau kan bawa bahagia
ada rezeki tu ada lah.. maksud saya rezeki tambah anak
teringin jugak tambah ahli keluarga tapi bak kata En.Papa..kena gi check up dulu sebab saya memang ada masalah masa mengandungkan Amat dulu 
doakan yang terbaik untuk saya ye
doakan saya sihat untuk mengandung



sekian entry untuk bulan Mac : D

p/s : yessss... berjaya update