Pages

Monday, September 30, 2013

KKB dalam ingatan

 Assalamualaikum....

Seminggu saya senyap berblog bukan bermakna saya malas tau
saya kursus la..kursus kat Maktab PDRM Kuala Kubu Bharu
atau senang citer panggil KKB je
seminggu darling mucuk2 saya kena tinggal
kalau tak pegi tak buleh gak..nanti ujung tahun POL 160 tak cantik
nak tak nak pegi jela


Bunyik macam best kan..KURSUS ASAS PEMBANTU TADBIR JSJ
JSJ tu Jabatan Siasatan Jenayah
best memang best kursus ni cuma..tak macam kursus kat INTAN la
huwaaaa... *nanges
meh saya citer sambil korang menatap gambar2 kat bawah
kalau buleh meh jemaah nanges
hihihihi


Dengar citer maktab KKB ni baru dinaik taraf
memang ye pon sebab segala masih under construction
asrama dia ada 16 tingkat siap lif
satu bilik 2 orang siap dengan tandas segala dalam bilik tu
hmmm boleh la untuk tido je pon *tarik nafas


saya dan roomate saya dari IPK Perlis
semua yang datang kursus ni dari Bukit Aman, IPK dan IPD
tugas pon lebih kurang je
tapikan saya rasa la kalau 3 minggu kursus kat sini memang saya kurus
kot kurus kan *kot kurus
sebab ape saya cakap gitu sebab kemana saja kena mendaki bukit dan mendaki tangga
tangga pon dah macam tangga Batu Caves
perrrggghhhhh menguji sangat
lepas tu kat sini dah macam anggota jugak
kemana saja kecuali ke tandas kena beratur dalam kumpulan
masa ari pertama rasa macam susah nak ikut macam tu tapi bila dah masuk ari kedua macam ok saja
tapi ada bagus jugak macam ni rasa disiplin sangat
*sangattttt laaaa


PT pagi dan petang adalah wajib
harus berpakaian begini tau
masa kat Langkawi tak merasa macam ni so kat KKB hadap la macam ni
lorrrrrr...gemok eh saya..ingat kurus dah
hahahahha.....
gigih beli T-shirt lambang KKB buat kenangan *pffttt

 Mujur pihak Maktab bagi outing
dapat la merasa angin KKB..eceh ceh
outing pon takat celah gigi
dari pukul 8.30 sampai pukul 10
macam tak payah...terkejar-kejar ok
tak merasa melepak cuma dapat tapau sajo

kelas memang penuh sepanjang hari
mujur sempat basuh kain baju walau saya bawak baju lebih
sebab saya taknak bawak balik baju kotor
bila bawak baju kotor beg jadi penuh so basuh mana sempat
bangun solat subuh diwajibkan jemaah kat surau
PTT (tatatertib) sentiasa cek baper orang buleh solat baper orang tak buleh solat

saya enjoy dengan grup kursus saya ni
semua sporting dan happening
masa kelas memang enjoy memanjang
ada saja bahan gelak sebab semua happy go lucky
tak best kan kalau kursus semua skema tunjuk educated
senyap je..disiplin je...hoh bosan gitu



Masa ari akhir tu sebelum majlis penutup dan penyampaian sijil kami buat surprise untuk sape yang sambut besday pada bulan September
dan kebetulan ada dua orang yang lahir bulan September
so tong tong sorang sikit la
sebelum tiup lilin besday girl dah terkena
konon2 PTT cari nanti kena double kawad
kejadah kan kerani kena double kawad
lepas tu kena gertak dengan Kopral dua2 dah nak nanges ke dah nanges eh
rasanya dah nanges kot...hihihi
kesian Yati dan Suzi..tapi takpe tu kenangan..bukan senang dapat surprise macam tu


bergambar dalam dewan sebelum majlis start


sesudah dapat sijil..semua lega sebab dapat balik huhuhu
saya happy dapat jumpa kawan baru
semua best..sporting dan yang penting sikap setia kawan tu ada
bila mintak tolong laju je dorang nak tolong
biasalah kan orang penakut macam saya ni sokmo mintak orang teman
hihihi...terima kasih kawan
jasa korang saya ingat sampai bila2

Tuesday, September 17, 2013

rezeki yang sedikit dikongsi bersama



Assalamualaikum....
gigih nak update semata taknak blog ni berwasang
walaupon sendu tapi kena update jugak
walau berliku gigih nak siapkan entri ni *dasar

Gambar kat atas tu menu untuk hari Ahad
saya masak kari ikan dan jugak sayur campur
walau sikit tapi nak share dengan adik beradik
makan ramai2 kan sedap..berebut..bergosip
hihihi
lokasi kat dapur umah Mama
makan bersila memang cara la..sedar2 dah tiga pinggan nasik saya balun
ooomennnn T_T


yang ni pulak menu pagi ni
share dengan kawan2
menu saya rendang ayam tu je
gigih petang semalam pegi beli bahan untuk rendang ayam ni
petang semalam jugak saya siap masak
so pagi ni idak le terkejar2 semata nak masak rendang
cuma panaskan balik rendang tu
Alhamdulillah..licin semua makanan
tak salahkan rezeki yang sedikit tu dikongsi bersama
asal niat tu ikhlas
sikit2 lama2 menjadi bukit
yang membukit tu perut saya la....hahahaha
ok lawak melampau

Sunday, September 15, 2013

mendirikan masjid dalam masjid

Salam ari minggu
korang ke mana??
uhuk uhuk..saya dok umah je : (
arinila maksud saya..semalam seharian takde kat umah
ada jemputan kenduri kawen
nuuunnnn kat Kepong sana
anak Abang Mizi (ex opismate) yang kawen
tak siok pulakkan tak pegi sebab banyak jasa Abang Mizi kat saya sepanjang kami BER opismate
ada eh ayat gitu?? hahahah..hentam sajalah


Pagi tu lepas sarapan terus ke Putrajaya sebab nak jemput As
asben As keje so kami naik satu kereta ke Kepong
lagipon As tak buta jalan macam saya
kalau harap saya.....hmmmm alamatnya esok tu la baru jumpa kot
hihihi..dasar buta jalan




Selamat Pengantin baru Nadhirul dan Wahedah
rasanya anak kedua Abang Mizi kot sebab seingat saya pengantin ni ada adik kembar
cantik kaler peach tu..suke tengok
kenduri ni tak buat kat umah tapi buat kat dewan Masjid Al-Imam Al-Ghazali Taman Manjalara
itu sebab saya letak tajuk macam tu..hikhik
tetamu pon berpakaian sopan aje sebab majlis dalam Masjid
bagus2...


makkkk oiiiii tembamnya saya.. *pitam
semalam saya berbaju kurung koten aje sebab selesa dan tak panas
kali kedua saya pakai baju ni sebab yang pertama tu masa beraya umah Maya
sekarang ni memang selesa sangat dengan kain koten
senang nak iron pastu selesa je


antara yang saya makan dan jangan percaya hanya itu saja makanan yang saya jamah ek
hihihi...sebenarnya sepinggan nasik minyak dah saya balun
lauk2 dia memang sedap terutama ikan patin masak tempoyak
perggghhhhh..rasa nak tambah tapi segan la
ada cendol dan putu maya jugak
kira puas ati la kalau sesat pon
datang dalam keadaan lapar tapi makanan semua sedap2


anak2 saya dan As

 

sebelum balik kita bergambar dengan family pengantin
kalau pengantin pilih kaler peach..family pulak kaler pepel
tapi kenapa saya makin bam bam??
huwaaaaaa nanges sambil tutup muka
huk..huk..huk...


peace dari Nisa,Iman Amat dan Haziq
balik tu singgah sekejap kat umah As
hajat hati nak terus ke Bahau sebab nak jumpa kawan2 sekolah
tapi tak sempat sebab dari Putrajaya ke Bahau pon dah dekat sejam lebih
bila masa pulak nak ke sana
takpe la kawan2..lain kali eh join korang


Friday, September 13, 2013

suwitttt le sangatttt.... *mata ketengah


Seperti yang ku bilang..aura rajinku udah sampe (sampai) ...line pon ok....semua keje dah settle..so cuba2 rajinkan diri untuk naikkan trafik blog..mudah-mudahan....bukan nak glemer setaraf retis cukup untuk top up tabung Nuffnang.

Tu atas tu gambar masa umur 17 tahun....konon2 suwit 17
tak suwit mana pon ..hihihihi
takde beza dari segi rupa cuma size saja berbeza..huwaaaa nanges...ok start besok saya berdiet....tak janji...hihihihi
dah share kat FB pon saja pulak nak share kat blog ni untuk buat kenang-kenangan
sok dah tua dah pencen buleh baca ..kot umur panjang mata cerah
ok..meh stori pasal gambar ni
masa tu kat depan aspuri..kan saya dok asrama
dah jadik kewajiban budak asrama untuk mengabdikan gambar kat kawasan asrama
memang tak sia2 usaha tu sebab dah berbelas tahun tinggalkan zaman sekolah tapi kenangan tu tetap ada
kadang2 tu time free godeh2 laci nak cari gambar lama saja nak imbas kenangan nak beza dulu ngan sekarang... *nanges lagi
zaman sekolah dengan zaman belajar tak sama
bagi saya la..tak tau la korang
sebab zaman sekolah lain macam nostalgia dia
kalau la courts mammoth ada jual mesin masa memang saya  orang pertama gi beli
bior berhutang pon sebab saya kan rakyat marhaen..(tiru ayat Maya)

hihihi...sori Maya aku pinjam ayat ko kejap
rakyat macam saya memang kena amik secara kredit
tapi untuk mesin masa je la..itu pun kalau ada
masalahnya takde..hanya mampu berangan
tsk..tskk..*nanges sedu sedan
ok lupakan angan2 tu..saya tau saya dah jauh menyimpang


waaaahhhhh esok cuti..3 hari lagi tu..saya suke saya suke
takde perancangan nak ke mana pon
duduk umah diam2 kecuali esok (sabtu) ada jemputan kenduri
yeayyy makan free lagi
sebelum saya merapu baik saya stop


SELAMAT HARI MALAYSIA UNTUK SEMUA RAKYAT MALAYSIA
SAYA SAYANG MALAYSIA
SAYA BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA

nite uols

salam kenal

Assalamualaikum..semua

Heeeeeee...... sori sangat2 sebab blog ni dah lama sepi..rasanya dah 2 bulan saya tak update...sori ek....errr... ada reader ke blog ni??? ada kot...

Saya bukan taknak update cuma tuntutan tugas dan jugak kelekaan berwasap dengan grup...sampai nak login blog pon macam..huhhhhh...haaaa gitu..hihihi

malas yang lebih benarnya

saya tak berani nak janji kata nak rajib update cuma eden torai la eh..kot datang aura rajin cepat2 saya update..kalu tak....saya tetap cuba..ye cuba..takmo janji


dan saya harap cubaan saya akan menaikkan trafik blog ni dan jumlah RM kat akaun Nuffnang saya..hihihi


daaa.... selamat membaca dan menunggu eh