Pages

Friday, April 30, 2010

bermula di sini




semalam bermula la diari baru saya dengan PDRM
haihhhh..malas nak taip panjang2...buat acik sedih je
KDRM banyak bagi kenangan manis kat saya
kawan2 kat sini pun best
tapi demi keluarga.... kena jugak mintak transfer
anak2 nakkan perhatian
pagi tadi dari atas ke bawah saya pi jumpa kawan2
mintak maaf dan halalkan segala nya
ada rezeki jumpa lagi
PDRM ........ KDRM.... tak jauh beza
cuma hurf P dan K tu jer ditukarkan
note: mau 3 hari 3 malam dok meroyan ingatkan kawan2

mengembalikan keremajaan wanita




Tolong kawan promot produk
dan saya selaku duta produk mengakui yang cocoa colagen ni memang betol2 ho liao....huhuhu
selain mengembalikan keremajaan korang, ia jugak me'maintain'kan berat badan korang
dats y la i pakai kebaya je ; p
bertenaga je tau walau tido tak cukup dn penat menguruskan anak-anak
tak rasa penat langsung
dan satu lagi kehebatan dia ialah..ehemmm..syyyyy.... (untuk yang dah berkahwin saja)
hihihi
saper yang teringin nak cuba try test leh order ngan As
rege dia RM57 - untuk sekitar Lembah Klang free delivery
diulangi......FREE DELIVERY
tak pun korang klik kat blog dia ni ......



nampak remaja tak i????
hihihi.....
muker je nampak remaja tau tapi umor korang tak leh nak remajakan
kot ada produk remajakan umor nak gak acik try
agak2 leh jadi mantopppp cam Rozita Che Wan
fullamakkk..admire acik tengok badan dia



satu lagi...minum sekali sehari waktu bekpes
nanti korang akan rasa kehebatan dia
kan Zulie????? ; )

Wednesday, April 28, 2010

terima kasih semua

isk..isk..isk.. : (





Hadiah daripada Bahagian Perundangan untuk baby Ammar dan jugak baby En. Ariffin (nama babay gul dia saya tak tau)
Ammar dapat walker ; )
tengok dari kotak yang tak berbalut tu dari mybbstore.com
apa-apa pun terima kasih semua...susah payah collect duit untuk i ; )









nak beranak lagi la..buleh dapat hadiah lagi...
uhukkkkk....tersedak acik

nasi goreng kopi 'o'





Aktiviti rempit saya yang terakhir dengan As : (
Lepas ni takde lagi kot...mintak ada lagi la.... ada rezeki... ada jodoh : )
Semalam saya pi lunch dengan As kat SR
kami pi berdua je
tapi bukan tu yang saya nak stori kat sini tapi nak stori pasal saya dah setaraf atok wan
sebab apa???
sebab lunch dengan kopi 'O'
hehehe.... macam rancangan kat TV9 tu...NASI LEMAK KOPI 'O'
tapi yang ni NASI GORENG KOPI 'O'





sedap wei nasi goreng ngan satay dia atau nama omputih nyer ...... fried rice with satay
itu dalam menu la






ni la kopi 'O' yang itam pekat likat tu
nak buat camno...... takde pilihan
acik kan pantang minum ais 100 hari
nak minum teh tak buleh la pulak sebab Ammar nyusu badan
aritu pernah saya minum teh 'O' dia kembung semalaman
kesian.... nanti si ibu nak sedap anak yang menderita
jadinya utnuk lebih fair n lovely order jer la kopi 'O' ni
nak minum air mineral cam tak siok
camner pun dua-dua sedap sehingga ke tulang belikat...
yummmm.... slllrrrrppppppp

Tuesday, April 27, 2010

selamat tinggal Kastam

(sori..gambar blur sikit)



Surat pertukaran saya ke IPD Seremban
suker sangat sebab dapat balik Seremban
tak payah lagi nak ulang alik naik bas uncle, tak payah lagi nak half day kena tipu ngan driver teksi, tak payah lagi nak naik komuter kalau terlajak bangun pagi atau kalau ada appoinment kat klinik
rezeki anak-anak kot
semalam saya pi amik surat ni kat JPA
terima kasih kat Kaklang A.K.A adik ipar saya yang susah payah mintak kawan dia tumpangkan saya ke JPA
kawan rempit saya (As) MC semalam
tapi dalam suka tu ada sedih jugak
sedih nak tinggalkan Bahagian Perundangan yang memang banyak bagi kenangan manis kat saya : (
nanti saya nak wat entry khas pasal kenangan saya dengan kawan-kawan kat sini
lepas ni sunyi kot bahagian ni tanpa saya
ewah...perasan...sendiri yang cakap
orang kat sini tak cakap apa-apa pun ; p
lepas ni takde la dengar suara sumbang saya nyanyi, takde lagi orang mintak 20sen setiap kali nak booked tiket,booked driver, atau apa-apa keje
hehehe...kawan-kawan yang baca blog ni jangan amik ati tau kalau saya suka pau 20sen
saja main-main nak meriahkan suasana
lagi saya takde la dengar lagu Faizal Tahir berkumandang
tu penting sebab nak promot FT
*(FT sila bagi % kat saya)
untuk As...... mesti ko takde geng nak merempit kan... *(isk..isk...sebak aku)
takde geng nak main sepak-sepak kaki
takde geng nak ketuk-ketuk workstation
takde geng nak berangan jadi jutawan
takde geng nak perabih duit kat jualan Puspanita
dan kompom peniaga-peniaga tu nanges guling-guling sebab acik tak beli barang depa
huhuhuhu..... yer la tu
takde geng untuk share idea hias umah
dan yang paling penting geng luahkan perasaan
takpe pasni ko sms akak atau YM je
*(mintak-mintak la kat tempat baru line tenet laju)
Paling best kat sini adalah mereka-mereka kat sini seperut ngan saya
maksud saya rajin pi jalan-jalan cari makan
uuuuuuuuuuuuhhhhhhhhh...mesti saya rindukan suasana macam tu
paling tidak sebulan la dok meroyan teringat kawan-kawan kat sini
siyes cakap...sepanjang saya bekerja kan, sini la paling comel
eh..tu lagu Siti Nordiana ngan Arwah Achik la
paling BESTTTTTTTTTTT tu yang betul
hurmmmm... sedih nya
sayang kawan-kawan kat sini : (
emo pulak saya petang-petang camni

driver teksi asbestos


Ni citer khamis lepas
tergendala sebab idea ilek
macam biasa la kan, kalau nak bawak anak klinik acik mesti half day *tapi pasni tak lagi
kebetulan pulak kat AG (akauntan negara) ada buat jualan puspanita
jadinya acik 'termenyinggah' pulak kat situ
ceh...ter konon
dok asyik milih itu ini, belek itu ini dan saya pun 'terbeli' la satu dua barang
maklum la kan hari gaji sedunia masa tu
nak naik bas metro terlepas pulak
jadinya terpaksa jugak la naik teksi
nasib baik jugak time tu purse saya kembung
ye la kan hari gaji sedunia katanya
time tu kan, ada 2 bijik teksi
satu waja dan satu lagi proton saga
jadi..... untuk save budget saya pun pilih la teksi jenis proton saga tu
kang naik teksi waja kena ketuk purse i jugak yang kempis
saya pun bgtau la uncle driver tu yang saya nak ke KTM Serdang
uncle tu kata RM15
uiiisshhhh tu la teksi paling murah yang saya pernah naik dari Putrajaya ke Serdang
selama ni RM20-RM25 tau
dalam hati ni punya la suka...tak sia-sia pilih teksi buruk
nak jadi citer kan, setiap traffic light uncle tu asyik tanya nak masuk kiri ke kanan
dalam hati ni terdetik gak...biar betul uncle ni
ada ke saya yg kena tunjuk jalan
takkan la dia tak biasa dengan jalan kat Putrajaya ni
lain la suh pi antar ke umah saya kat Seremban nun
Pastu kan uncle tu leh tanya saya nak kemana
saya gtau la sekali lagi yang saya nak ke Serdang
padahal sebelum naik tu punyala terang dan nyata saya sebut SERDANG
urat putus kot uncle tu
tetapiiiii....rupanya ada muslihat dia buleh buat-buat jadi BINGAI sebab dia nak 'ketuk' saya
buleh dia cakap yang dia ingat saya nak ke stesen ERL Putrajaya
kan jauh panggang dari api perkataan ERL dan SERDANG
pastu RM15 tu tambang ke Stesen ERL kalau nak ke Serdang kena bayar RM30
kepala hangguk uncle tu tau..saya jawab la balik yang selalu saya naik teksi tak pernah kena sampai RM30
last-last dia setuju nak RM25 je
huh....terpaksa la saya bayar jugak walau dalam hati ni tak ikhlas
macam la lawa sangat teksi dia
dah la sepanjang perjalanan bukak kaset lagu "amma..appa...ilek...tambi...podah...aaaaaaaa.....va va va..."
(tu hanya lagu rekaan je tau yg betul saya taktau) ; )
naik migrain kepala ni
biler turun saya langsung tak ucap terima kasih
yer la hangin satu badan ni sebab kena tipu
tu sebab terpaksa je
cait..baper banyak 'TER' la entry saya ni
takpe.... (sambil urut dada) lepas ni tade kena tipu dah
takde half day dah
sebab apa???
tunggu entry lagi satu

Tuesday, April 20, 2010

permulaan yang baik



ini hasil pump untuk arini setakat sampai tengahari tadi
baru kejap tadi dapat 2 oz lagi
bangga rasanya...
saya bangga sebab masa Iman dulu hanya sebulan je dapat menyusukan dia
kesian.... Iman
lagipun Iman pun tak berapa nak susu badan
mungkin lama dok kat wad sebab jaundice
atlis dia merasa jugak la susu ibu dia
walaupun minum melalui botol
walaupun saya bagi Ammar susu badan, saya cover gak dengan susu formula
ala..susu Lactogen je
takde yang mahal mana pun
yer la kan takut pulak tak x cukup susu yang saya pump tu
mana la Su nak cari susu
tapi arini Su bagitau saya semua hasil perahan semalam (9 oz) tinggal 2 oz je
bagus Ammar..... : )
lagi semangat Ibu nak bagi susu kat Ammar


saya takde makan atau minum apa2 untuk bagi banyak susu
cuma banyakkan minum air kosong dan minum susu je
dulukan, saya bukanlah pencinta susu
bila minum je mesti nak uwek..uwek..
bau macam t*t*k lembu je
tapi sejak bersalinkan Ammar ni
tiap2 hari mesti nak pekena susu
saya minum susu Dutch Lady je
ok la..sedap..lemak berkrim...disukai ramai....
promot..promot....





^
^
^
^
^
pendorong saya selain Cik Puan Zulie

abang Iman sayang adik Ammai @ Ammar



"ayang....adik..."
Semoga kasih antara mereka kekal sampai bila-bila...... : )

Monday, April 19, 2010

dah start keje

Iskk... iskk..iskk.. arini dah start keje
kan acik amik cuti bersalin awal
so kena la masuk awal
huwwwwa..wa...wa... *nanges tipu

Subuh tadi sikit punya berat ati nak tinggal anak-anak
ceh..anak-anak tu...dulu anak je
masa bangun pagi tadi pun rasa malas je nak pi keje
saya ni macam biasa la...asal liat nak bangun je dan dan tu jugak nak mintak tukar balik Seremban
biler dah seronok ngan kawan-kawan terus lupa nak balik Seremban
konon keje kat Putrajaya lagi best la
cepat sangat lupa daratan ;)



lena si Ammar tido dalam bakul
mula-mula dulu si Abang yang guna
kira bakul turun temurun la
coming soon adik Ammar pulak :O
huh???
tengok gambar kat bawah ni
Iman kena tido kat belakang
jadi sempit kereta saya dengan barang anak-anak
yer la.. Iman still dok ngan uwan dia
Ammar pulak saya antar kat Maksu dia a.k.a adik saya
tak buleh antar kat MIL saya sebab sian la dia kena jaga dua-dua sekali
mau fengsan nanti


ehem..hem.. gambar terkini segar dari ladang
ramping tak i???
hihihi...perasan sudah...
haipppp.... jangan nak cebik ye
itu adalah hakikat yang harus korang terima
gigih ooo paksa En.Papa pi antar saya nak tempah kebaya ni
semata nak pakai arini
dan gigih paksa cina tailor tu siapkan dalam masa seminggu
dan hasilnya berbaloi-baloi
sedap je pakai...bak kata orang elok terletak la



tak sabar nak balik ni
rindu kat anak-anak
dari pagi tadi asyik telefon Su je sebab nak tau apa Ammar buat
dan Su akan SMS saya untuk melaporkan perkembangan terkini si Ammar
hmmmm...bagus..bagus..bagus....
senang hati nak keje

Friday, April 16, 2010

tukar header

untuk sementara aje header tu
yang di'petirkan' oleh saya tu adalah kawan En. Papa
dah nama blog acik kan..orang2 yang tidak berkenaan haruslah di'petir'kan
huhuhuhu....ampunnnn
En.Papa ni susah sikit nak bergambar
so, gambar2 terbaru dia idak ler ada dalam simpanan saya ni
saya main rembat je maner yang ada
nak kata pemalu ..... ontah... perasan kot
huhuhuhu...kang aku lak yang kena petir
zasssssssssssss


cantik tak???

Thursday, April 8, 2010

best jugak jadi surirumah



Bila pikir2..best jugak dok umah jadi surirumah sepenuh masa
tapi bila dah lama sangat boring la pulok
yer la kan dah biasa keje...jumpa macam2 orang
ni biler dok umah...otomatik saya jadi penoton tv yang tegar
cakap je rancangan apa .... Bella (tasbih cinta...kul 2-3, isnin-khamis),Na O Mei dah abis sekarang ni ganti ngan Adamaya, malam lak - Awan Dania dah abis gak ganti ngan KITA, setiap Rabu citer Halimah Jongang (Iman minat lagu dia) pun dah abis
dari MHI, WHI, Aduan Rakyat ke...semua saya tengok
tadi baru je abis tengok She Wolf...best gak citer dia
ha...tengok..betapa prihatin nyer saya terhadap rancangan kat tv tu
tu belum lagi DVD Upin Ipin yang selalu saya bukak untuk khayalkan Iman
naik hafal saya dengan dialog tu


tv layan jugak keje umah buat jugak
tapi tu la...sejak ada 2 anak ni kalau nak berkemas, saya kena tunggu 2-2 tido
baru la saya dapat kemas dengan kusyuk dan dedikasi nyer seperti seorang bibik dari Sumatera Barat
jangan tak tau, acik sekarang ni dah buleh set masa dengan jaya nya tau
takde kelam kabut macam mula2 dulu
takde keluar peluh petani ke peluh jantan ke
semua nya settle
wah berlagak!!!

pssttt...bujang dah jaga dari tido la
cerita tergantung sampai sini dulu
kesimpulannya..keje lagi bestttttt

phewwww..peluh dah keluar... (tadi eksen)
calooo

antara BEAR dan BERUANG

"halo...my name is Iman Hadif"

suatu petang semasa si ibu menyusu si adik dan si abang membelek buku bergambar tentang haiwan .............

"ibu, ni ape??"
"ni beruang..."
"bukan la, ni bear..."

bukan ke sama makna nyer tu??
hmmmm..apa2 aje la Iman
ada sekali tu En.Papa pun kena jugak

"bukan la Papa...ni bear"

Thursday, April 1, 2010

yeayyy...lagi 4 hari nak abis pantang

Yihaaaaa.... (sambil lompat2 manja) arini dah masuk ari ke 40 saya berpantang
best...best... tapiiiii..... lagi 2 minggu acik nak kena masuk keje
tang tu yang lemah tu..tiba2 sakit urat sendi *alasan
orang tua2 kata, yang last2 ni la kena jaga
takut bentan katanya
hurmmm...saya ikutkan aja

nak tau cara saya berpantang??? *angguk..angguk
macam korang gak la...lebih kurang....kurang lebih
lain orang lain cara dia kan
saya ni nak kata betol2 pantang taktau la nak cakap camner
saya ikut je apa yang mama dan MIL saya ajar
dari segi makan saya pantang betol
saya tak makan benda yang gatal, yang sejuk dan yang berangin
lepas 44 ari..... siap la..pantang jumpa ; )
cumer ais jer saya pantang sampai 100 ari
wohooo badan nak pakai lama, nanti belum umur 40 dah sakit itu ini
dats y la i awet muda...aiceh perasan

saya jugak minum akar kayu yang MIL saya bagi
kalau time sihat, tobat acik nak sentuh
dalam pantang ni jer la
mula2 minum time pantang Iman, mak aih....bapak seksa nak abiskan
pahit sampai leh nampak Mekah...bukan Mekah je Benua Afrika pun buleh nampak
tu nak kobar kan betapa pahitnya air akar kayu tu
saya minum pun dengan satu nafas

selain tu saya mandi air daun serai wangi yang dicampur dengan ......
hmmmmm...daun apa ek???
lupo la...acik tau dah siap je terus mandi
pagi2 dah kena kejut dek mama saya tuk bertungku
best apa bertungku ni,
ada gak saya ngelat bertungku, time ngantuk tahap gaban la

sampai arini jugak saya masih berstokin dan berbengkung
sekarang ni pakai bengkung yang cangkuk macam bra tu
sebulan je pakai bengkung ikat
kata nak pakai kebaya...harus la berbengkung

yang pilis2 tu ada gak tapi seminggu je
lain2 macam biasa
tapi tu la.... berpantang musim panas
sabar je la...tengok orang teguk ais....adoiiiiiiii la
nak pulak biler tengok tv...gulllppppp telan air liur je

owhhhh rindunyer nak minum iced lemon tea....wuwuwu