Pages

Thursday, July 31, 2008









bekpes

Arini saya bekpes ni .....




Xde makner kunun nak kontrol makan. Buleh blah la ko Ina.



~ Eh! U all jap lagi saya nak tukar layout blog nih la. Mcm boring jek layout mcm nih. Tunggu eh... biler dah kena tembak mula la saya dok menyendiri dan x akan berborak atau bergurau mcm beser. Bukan nak emo tapi sajer nak layan blues sambil tu leh berangan nak hias umah.Heeeeeeeeeeee

Anak itik Tok Wi



Semalam lepas tengok umah kiteorg gi Terminal 1. Sajer jalan2. Saya ada belikan itik mainan tuk Iman. U all tengok la video nih.


video

Time ni Iman dah keletihan sbb mengejar itik tu. Ada satu lagi video tapi saya dah terpadam. Kat belakang tu Papa dia yg lebih2 main motor.

EL

Walaupun pagi2 lagik saya saya dah kena tembak tapi saya x amik 'pot' pun. Dulik la lagipun bukan salah saya. Janji saya hepi dan bahagia gitu. Semalam saya EL. Iman kena demam selsema. Sian nengok sampai berair mata dia. Secara kebetulan lak kat N9 cuti Israk Mikraj. Dan semalam jugak saya gi cari umah baru. Skang nih pun mmg saya menyewa tapi umah skang nih kecik pastu saya x selesa dgn suasana jiran2 saya skang nih. Hajat mmg nak ada umah sendirik tapi tunggu dulu bila dah settle segala dan dah ada depan mata baru saya citer kat sini. Nnt kalu citer jer tapi non ado buat U all meloya lak.




ni la umah yg bakal saya duduk

Insyaallah minggu depan kot baru pindah kalu segala nyer settle dan menjadik. Umah yg bakal saya duduk nih kat area Senawang gak. Taman baru lagik. Kira nyer saya la penyewa pertama. Jemputla datang raya nanti yer. RAYA tau! Wah!

Tuesday, July 29, 2008

kepci

Ntah naper arini saya giler meroyan nak makan kepci (KFC) walhal baru jer lepas makan nasik kat RASA. Dari minggu lepas lagik nak makan kepci tapi kejap nak kejap xnak. Ha biler nengok si As makan baru la terliur. Ngidam ngalahkan orang bunting pelamin. Arini gi shopping barang pantry. Beser la kan kalu pas gaji Abe MZ mesti jadi ALONG tuk kutip duit kelab. Dgn duit tu la wat beli stok makanan kat pantry.





stok pantry


saya pilih chicky meal sbb leh dapat menan


ni la menan yg mcm mengong tuh

Naper senyum saya semacam ek?

ngantuk wei...

Ngantuk giler wei arini. Raser mcm mata nih kena hempap dek batu bata. Iman malam tadi asyik ek...ek.... jek walaupun mata terkatup. Nak kater demam x pulak. Biler bagi susu x mau. Biler dah puas pujuk baru nak susu. Sabor jer la. Tapi kan maser bangun subuh tadi tersengih jek sampai nampak gigi dia nan sebatang tuh. Sajer akal .....

Maser dalam bas tadi belum kuar tol Semban saya dah zzzzzzzzzzzz...... tido saya nih bukan nyer tido2 ayam ni dah tahap tido mcm kat umah. Aper x nyer selalu nyer kalu dah masuk tol Kajang ataupun kat Parcel E saya dah sedar ni x biler dah sampai masjid Putrajaya baru sedar tu pun bapak payah nak bukak mata. Biler turun bas dlm pala otak nih dah set nak continue balik tido. Hah! nasib baik arini Dato' xde. Kalu x, baru nak tepuk bantal jek dia dah muncul. Arini saya tido sampai mimpi2 U all. Mereka2 nih masuk pun saya x sedar. Lebih kurang kul 8 lebih baru saya bangun. Uishhhh... baru segar bijik mata nih.

Memandangkan arini Dato' xde, Pegawai2 pun ada yg out station so x manyak keje la saya arini. Buleh ler sambung bacer novel yg saya baru beli aritu.




lum abis bacer x leh nak hurai lagik

Malam tadi saya gi amik baju kebaya yg saya tempah kat pekan Senawang. Baju tu saya nak pakai Sabtu nih sbb nak gi kenduri kat Lui Selatan. Kan kat entry yang lepas saya ada citer pasal kenduri kawen sepupu saya kat Felda Chini so minggu nih pulak kat belah laki. Saya SANGATTTTTT puas ati dengan baju saya tu. Kemas jahitan dia. Hehehe saya xnak tunjuk dulu nnt biler saya buat entry untuk kenduri Sabtu nih baru saya tunjuk ok. Tungguuuuu eh....


Kalu U all nak tau skang nih penyakit 'M' tuk masak dah menular sampai ke tulang putih saya nih. X tau la naper. Nasib baik Papa Iman x kisah. Kalu Iman lagi la x kisah. Heh alang2 dah kuar, saya ajak Papa Iman gi makan ciken chop. Kali nih saya yang blanjer. Selalu nyer U all, kiteorg nih kalu nak mkn ala2 western, gi ajer kat MAMA CHOP PAPA GRILL Semban 2. Memang menjak bercintan cintun lagik situ la tempat nyer. Raser mmg ado. Rege pun ado. Tapi sebelum saya tepek gambor2 nih saya nak bagi tau yg gambor2 nih saya cilok dari tenet jek. Memang ader amik gambor dari enset tapi 'card reader' saya si Misha pinjam pastu pulak dia mc arini. X pe la dah dia demam nak buat lagu maner. Nak amik dari kamera segan pulok sbb org ramai ler...




saya makan nih - black pepper chicken ngan ice lemon tea


Papa Iman amik nih - lamb chop ngan fresh orange

Ada lagik


of course ler paberet saya - Mushroom soup in bread

U all layan la video ni. Iman nih aper orang makan dia nak jugak


video

Dia pandang belakang tu sbb ada satu geng budak bujang lepak kat situ sambil gelak2 kuntilanak.

Balik umah x terus boom sbb saya kena basuh baju keje + semalam dan jugak jumaat lepas. Selalu nyer kalu baju keje dan yg 'dalam2' tuh saya basuh ngan tangan. Tu yang saya ngatuk + penat kot. Hmmm pas ni leh upah bibik kot. Yer la tu....

Monday, July 28, 2008

Makcik

Arini lunch dgn Makcik a.k.a Gee. Dia nih dulu classmate saya. Dan jugak jiran saya maser dalam kelas. Kiranya saya, Makcik dan Zulie satu kelas. Makcik nih namer gelaran dia maser skolah dulu. Sian kan muda2 dah jadik makcik.Ahak.... Makcik ni jugak la jadi alarm saya kalu saya tido dalam kelas. ~ tenkiu kat ko la Makcik. Dia nih jugak pernah gak satu dorm ngan saya maser form 4. Kalu U all nak tau anak dia ngan Iman sebaya. Lahir tarikh yg samer (15.12.07) tapi lain maser. Pandai kan kami setting waktu : p
Kami makan kat Secret Recipe.
ni la Makcik a.k.a Gee

saya makan nih noodle with tom yam kung
yang terapung tu udang
kasik zoom skit
ice lemon tea

Makcik mkn nih


Kami
~ gambor nih jadi camni sbb arini saya very the selebet ok

Isk.... raser nak gi toilet tapi raser mcm satu penyeksaan sbb kena lalu kawasan yg ada bau durian. Bau dia Mak datuk nak termuntah pun ader. Saya nih mmg x makan durian tau. Ni antara bhg Kewangan atau Audit yang bawak durian. Adoiyai... suker ati dorang jek.

berkumpul

Semalam lepas bekpes kiteorg pakat balik together-gether. Ada la dalam 7 bijik keta. Depa pakat nak singgah Semban. Umah Mama la jadik R&R. Siok jugak kumpul ramai2 nih. Saya nih U all kalu dah ramai2 nih mmg penyakit 'M' datang. Bukan aper leceh la kalu banyak sangat tangan yang nak buat keje. Aiceh alasan. Semalam Mama jadi chef. Huhuhu dah lamer x raser air tangan Mama. Nih la menu kiteorg semalam...



ikan masin


ulam & sambal tempoyak


sambal udang


gulai terung bulat


sup sayur


sardin



kiteorg buat secara buffet
senang xyah kemas






budak2 ni la yg jadik bibik saya tuk tgkkan Iman kalu saya nak dok pok pek



maser nih kiteorg benti kat stesen minyak



Dan kalu U all nak tau, badan saya dah membelon tuk 2 ari nih sbb saya jadi lupe diri. Makan x hengat ok. Maklum la dah berkumpul ramai2 maner buleh dok tengok jek. Arini saya cuber kontrol makan dan tuk bekpes tadi saya cumer mkn biskut kering dan air milo. Agak2 berjaya x? wait n c jer la. Tapi.... lunch nnt ada org ajak saya kuar... camno tu

Sunday, July 27, 2008

Ke Felda Chini

Saya sedang blur yer U all. Sila layan gambor2 nih dan U all bacer la huraian di setiap gambor yang saya tepek. Gambor2 nih adalah hasil keje Papa Iman. Semua nyer kandid. Huh layan jer.





Iman x mandi lagik sbb subuh sapie dah kuar


kiteorg bekpes kat sini ler
yg dukung baby tu sepupu saya
kiteorg together-gether gi Felda Chini

Wah karpet merah menyambut kedatangan ku
sebelum majlis nikah

aku terima nikahnyer .......



la aper keje budak 2 org nih

ni Tok Wan saya. Sian dia
saya suker tgk pelamin nih
sebelum sanding pengantin kena minum SUPER POWER
supaya malam nnt ada tenaga
ha hah ha ha ha... (gelak setan)
~ mentang2 dah lepas

KANDID
~ Hoh Pak Su Iman pehal tu menonggeng?









pengantin lama
Pas majlis operasi mengemas pun bermula. Saya dan Mak Su Iman menggunakan anak masing2 tuk ngelat ; p