Pages

Friday, September 26, 2008

apo kono...

Adoyai....naper la arini. Nak kater x mandi, saya mmg mandi.

Kelakar pun ader....

Kejadian pertama.....

---> Plan pertama nak gi Jakim.
---> Gi Shell Presint 8
---> Motor semput * minyak ader lagi sekali plug dia daaaa....
---> nasib baik As ni cekap bab merepair *As, lepas pencen buleh la ko bukak bengkel motor

saya bagi 5 bintang kat As sbb dia berjaya tukar plug tu


gambar terakhir ngan sandal kayu paberet ni

Kejadian kedua...

---> Motor dah ok
---> Gi Jakim dlm keadaan sempurna lagi ayu *ceh
---> Dapat membeli gak

Kejadian ketiga....

---> Kuar dari Jakim dah renyai
---> Masuk ke Parcel C tetiba........ujaaaaannnnnnnnnnnnnnnnn *abis basah
---> Tergelincir tapi x jatuh
---> sandal kayu ku putus.....*huwaaaaaaaaa. Nasib baik kat situ ader jual sandal murah.

Kejadian keempat...
---> On da way nak balik opis ujan pulok *basah lagi

Xpe2 saya dlm mood yang elok arini. Nasib baik saya x poser *opsssss!!!!totop molot

kad raya-2


Tima kasih cik Yanie.....

Kreatif betul awak ...cantik kad ni


kad raya



SAYA SEKELUARGA NAK UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDLFITRI KEPADA SEMUA YANG BACER BLOG SAYA YANG X SEBERAPA NI. MAAF ZAHIR BATIN KALAU ADER YANG TER...TER...TER...
JEMPUTLA DATANG UMAH SAYA KAT SENAWANG. KALAU NAK ALAMAT SILA TINGGALKAN KOMEN YO.
NAK DUIT RAYA AMIK KAT BAWAH TU. NAK MERCUN @ MUNGER API PUN BULEH...OPSSSS!!! (sambil pandang kiri kanan)...syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy...
KALAU BALIK KAMPUNG TU PANDU HATI2. INGAT ORANG YANG TERSAYANG DAN BIOR LAMBAT ASAL SELAMAT *lambat pun agak2 la jgn mcm siput sedut panjat baldi.











kad2 dan duit ni saya tujukan kat :-

zulie
kak an
maya
idut
mira
viruspadu
kak ros
yanieputrajaya
kasih
nrina
kelapanyor
makcik
sweethoney

gigih

Gigih betul budak sebelah saya ni. Berkobar-kobar betul nak beraya. Yer la orang ader anak pompuan. Anak saya teruna. Xkan baju melayu Iman saya nak jahit manik bagai. Uish..haru....


Amboi hang As, x pandang kiri kanan
dah siap...tatik nyer....tu Nisa yang kater la

agih

Semalam, Papa Iman, Mama & Iman datang opis saya. Dorang sampai dlm kul 3 lebih. Tu pun sbb Papa Iman salah jalan.

Haiyaa... sudah belaper kalu lu mali sini cik abang oiii....

Sebab dorang mai opis saya x len x bukan tolong bawakkan kuih raya yang budak2 opis saya order. Saya maner la larat nak usung bawak naik bas. Abis bergelang, bercincin tangan dan jari ku ini.

Saya bisnes cam beser la COD. Kak An tau la COD tu kan? Alah COD tu....CASH ON DELIVERY. No utang2...no lepas raya. Nan ado duit nan ado la kuih. Lagipun bukan saya yang buat kuih2 tu. Tugas saya hanya Pegawai Pemasaran ajo.





Tahun depan kalu panjang umor, ader jeki saya kat sini (Putrajaya) leh la order lagi heh. Tu pun kalu saya x bertukar ke Semban la ye....

Thursday, September 25, 2008

x cukup besar



X cukup besar lagi ker umah kiter ni Man sampai ko main bawah meja?
Kalu x cukup besor kite suh papa beli Istana lak eh...

Biler? gi tanyer papa ko


Wednesday, September 24, 2008

china silk ker....

Dah petang baru hegeh2 nak apdat.

Bukan aper rakan rempit saya gi exam arini tu yang bz sikit. Sikit jer... x bz maner pun

Ni nak citer pasal semalam. Dek sebabkan Papa Iman bz so dia terpaksa jemput saya lambat dari waktu biasa. Saya ni dah alang2 dia jemput lambat adalah HARUS bagi saya tuk cuci mata dan cuci duit.

Kan kat entry dulu saya ader citer yg saya turun bas kat KM Plaza. So alang2....kan...


Ok...ok... citer pasal semalam, saya dah lama dok perati satu baju kurung. So semalam saya amik peluang tuk tgk sekali lagi maner tau masih tergantung lagi. Yes...yes... masih kat tempat yang sama. Dalam pala otak saya dah set "amik terus jgn pikir lagi".

Tengah dok belek tu...yer la kan maner tau terkoyak kat ketiak ker, terkurang inci ker... datang akak sales gul ni


"cari aper dik???"
"Kak, ni china silk ker?"
Dengan muker siyes "Bukan ni sutera cina"

Adeh, raser nak gelak kuntilanak jer tapi x baik kan.

Tapi kalu ader geng memang saya gelak jugak.

Bukan ker makner dia sama cumer ejaan dan sebutan jer berbeza?
Xpe la kak, saya mahapkan sempena Ramadhan Al-Mubarak ni *Aiceh....


U all tau kul baper Papa Iman jemput? Lagi seploh minit kul 7.

Xpe2 saya baik semalam lagipun saya puas ati sbb dapat selai baju kurung dan jugak beberapa barang sampingan.

Biler naik keta Papa Iman terus geleng pala.* Saper suruh lambat


gambar ni xde kena mengena ngan baju yang saya beli semlm

Tuesday, September 23, 2008

lawatan

Adeh.....deh...deh.... tolong!!!!help!!!! haus..haus..haus...
Arini saya buat lawatan antara Jabatan. Dari Parcel D bawak ker C last sekali ke JPM. Tu kat sebelah MOF lum lawat lagi. Ngalahkan Menteri.
Mcm beser la time gaji gini banyak jualan puspanita kat maner2 bangunan gomen. Dorang memang tau. Kalu x gi rugi dah gi ngeluh letih.

Kalu ngadu kat Papa Iman ni kompom kena 'tiau'

..."saper suruh?"... tu la ayat yg xleh tahan tu

Kadang2 saya jawab gak "Iman suruh..." * sian Iman nama kena jual

Arini lawatan 'menyerbey'(survey) dulu. Sok lusa baru gi beli. Saya dah terberkenan kat satu baju kurung 'china silk'. Bukan aper kot beli arini sok2 gi lagi maner tau lagi murah ha......kan ke .....

Tadi saya beli brooch jer ngan blouse. Time nak raya ni xpe Papa Iman x bising kalu saya bawak barang berkendong. Dia paham bini dia ni kalu xde menda2 serba berdiri ni x meriah raya. Silap ari bulan raya kansel ke tahun depan. Buleh camtu??

note : Bukti lawatan nan ado yo. Maleh nak ketip sana ketip sini.


best kan kalu dapat ni

alamanda

Akceli ni citer semalam tapi cam malas jer kan. So dibawak ke arini. Xpe kan???

Suker ati saya la nak citer biler2 kan. Ni kan blog I.

Dengan semangat waja nyer saya dan As gi Alamanda maser rehat semalam. Time pegi kiteorg naik teksi. Nak naik bas sebijik bas pun x lalu. Mencik tau. Dah la panas.

Tujuan saya x lain x bukan nak carik kasut barang 2 pasang ker. Aritu carik kat Semban dah ader yang kenan tp nan ado size. Kat Alamanda pun cenggitu gak. Buleh dikata kan semua kedai kasut saya masuk tapi x kenan gak last2 gi Parkson baru ader tapi...........................isk...isk..huwaaaaaa.......... NAN ADO size lagi.

Xpe2 kat Semban ader Parkson nnt saya nak gi tengok. Kalu xde jugak saya bom Parkson tu *wah!tetibe..

Aritu kat JJ ader tapi yer la kan saya malas nak berebut pas tu lak mcm la kalu mintak size yang kiter nak tu ado. Kang x pasal acik jadi ijo. Grrrrrr...... xpun pepaya... *haks! pepaya....

Last2 teman As gi beli baju tuk anak dia si Nisa. Saya x beli pun baju tuk Iman sbb tuk dia dah settle. Saya cumer beli novel dan selipar tuk toilet *mcm la kat Semban xde selipar

Balik naik bas. Huh!nasib baik senang dapat bas kalau x jadi pepaya lagi.Masuk opis kul 2.40. Buleh camtu??? Eden kan boss....huhuhu




kami sedondon

Lum bacer lagi

Arini gaji...so aper plan?? Heh cam beser la 'J'.

Monday, September 22, 2008

ngidam

Punca saya ngidam nak makan asam laksa ni sbb saya tgk rancangan ketuk2 Ramadhan Shiela Rusly. Beser la kan boss xde...amik kesempatan nengok tv la.

Memula ari Jumaat, pastu x jadi tunda ke Sabtu lak x jadi jugak last2 malam tadi baru dapat.

Ngidam dah mcm org bunting pelamin gamak nyer.

Pas balik dari Tesco terus ke Dataran Senawang. Ikut highway lagi. Patut dari Tesco buleh ke JJ tapi saya nak try makan kat Penang Street. Ader yang kater sedap ader yang kater nan ado. Aper2 pun kiter try dulu baru tau kan...


Adeh.... nikmat nyer dapat makan asam laksa

Papa order ni chicken nugget

Kesimpulan nyer yang ado.....Nnt saya nak try mee kari pulak.

menu semalam

Semalam saya masih lagi dgn penyakit 'M'. Berbuka kat Tina Seafood * kuar highway Senawang mesti jumpa


ni saya punyer - nasik goreng cendawan, teh 'O' ais limau dan tomyam yang tawar

Selalu nyer kat sini makanan dia mmg tedap tapi semalam tetiber cam x sedap. Dorang poser kan... *kater ku bersangka baik


ni Papa Iman punya

Saya sajer order yg simple2 sbb ader menda yg saya tgh ngidam.

Sebelum tu gi Tesco jap beli barang dapur





Pastu layan bujang ni




Ni maser dia xnak kuar dari menda alah ni

ke JJ pulok

Dari Terminal 1 kiteorg ke JJ pulok.

Lor.... ingatkan belum gaji xde la ramai sgt org ruper nyer...... samer gak berhimpit, berlaga montot dan berlaga segala la....

Asik...Iman punyer jer...Ibu???? nan ado lagi.... Sungguh mulia ati saya kan....Dah la Papa Iman yang manjer tapi saya xnak walau selai.

Saya bukan nyer jual mahal tapi, saya rimas sbb org terlalu ramai *ish ngade betoi la....buat shopping complex sendiri la




Ni jer yang sempat saya klik klik


Naper Papa Iman bawak beg tu? Sebab.... senang nak taruk barang dalam tu. Katernyer la....


note : ayat ntahaper2ntah. Saya tgh xdo idea ni. kalu U all x paham buat2 la paham

misi-2

Pas KM Plaza kiteorg ke Terminal 1 lak. Saya gi Parkson sbb nak redeem voucher bonuslink.

Saya tgk bapak ramai nyer org ruper nyer ader artis AF dok promote album raya depa. Saya x amik gambor pun sbb malas nak berhimpit-himpit.

Saya frust ni sbb kat parkson satu barang tuk saya pun x beli sbb xde yg berkenan kat ati. So voucher tu mmg tuk Iman ngan Papa dia jer la...hemmm...yang kenan ader tapi xde size...mencikk...

Kat Terminal 1 ni satu gambor pun xde sbb nan ado mood.

So saya tepek gambor ni...buleh kan???Janji ader gambor

Motif????

misi beli baju raya

Sabtu lepas misi kiteorg sekeluarga gi beli baju raya. Alang2 nak gi beli baju raya, ape salah nyer terus bukak poser kat luar. Lagipun saya mmg malas nak masak.

Kiteorg pilih restoran Nelayan. Mmg x plan nak berbuka kat maner. Tu pun main redah jer. Nasib baik ader kosong.



Ader lagi menu yang saya amik tapi sibuk melayan si bujang tu yg x sempat nak klik klik.

Kat restoran Nelayan ni mmg terkenal dgn masakan kampung. Raser dia mmg ado....

Pas setel segala kiteorg gi KM Plaza dulu tuk cari baju kurung tuk saya dan baju melayu tuk Iman dan Papa.

Gambor nan ado yo sbb org ramai berhimpit-himpit, maner nak ngetest baju lagi maner nak dukung Iman lagi.

Friday, September 19, 2008

tag dari nrina



Saya nak jawab tag dari si tulip manis...nrina..

1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?
Lum beli tapi dlm pala dah set 3 pasang....cekelat * kaler tema, biru * i like....satu lagi xtau lagi. U all ader cadangan???

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
kuih siput... * zulie dan Kak An tau la

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
tat nenas cap mama saya

4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
200 kot ...ntah xtau lagi kadang2 terlebih jugak

5. Apakah aktiviti malam raya korang?
kalu balik kg. kat Perak saya ngan family suker gi nyelit kat bazaar ramadhan sbb malam2 raya la dorang jual murah xpun dok depan tv layan drama yg sadis2..... kalu thn ni hemmmm....dok dodoi anak la aper lagi

Tima kasih kat nrina...