Pages

Friday, August 29, 2008

beli pastu blah

Tajuk x hengat. Pas makan Abg MZ turunkan kiteorg kat sini ........



Gi sini sebenor nyer ader motif tapi dah terpesong. Nak wat camno dah gitu kehendaknya. Hihihi.... Saya gi ROMANTIKA. Sajer nak cuci mata sebenor nyer tapi ader jugak yang ter...ter...ter.... *konon

Pastu pusing sana pusing sini. Naik tingkat atas turun tingkat bawah. Tapi.... nan ado yang berbekenan kat ati. Last2 kuar dari Warta ni then gi kedai yg ader jual pot pouri.




ni jer barang yg saya ter..ter..ter kat ROMANTIKA.

Yang kale merah tu alas meja. Kebetulan lak sama kaler ngan langsir.


pot pouri

Dah membeli saya pun blah dari situ. Dats y saya letak tajuk cenggini.

baik ati le tu....

Ari saya mmg baik ati. He he he.... arini saya blanjer kawan2 saya lunch. Sbb aper saya blanjer depa? Hmmm... of course ler duit saya dah berkepok2. Eh x la... ekceli sempena besday saya aritu. Untung saper kawan ngan saya. Meh la berkawan ngan saya nnt biler besday saya jer kompom saya blanjer. Kami gi kat Restoran Yus Satay Kajang kat Sungai Ramal. Ok la makanan kat situ. Rege pun ok...
Kami - hanya ni la kawan saya kat opis.

Yang lain tu kawan gak tapi depa kat bahagian lain. Hohoho mau bankrap acik..... pegawai xyah la sbb gaji depa dah beriban.



Ni antara makanan yang kami santap tadi. Oh ya ader Tom Yam la tapi x sempat nak klik klik
Hah memasing kekenyangan mcm ular sawa. Hambek ko...... pas makan kiteorg gi kurangkan lemak2 yang dah terkumpul tu. Abg MZ lak gi semayang Jumaat.

misi

Misi saya ni bukan misi kat klinik tau. Misi saya kat sini ......


Kat maner ni? Ni kat sebelah tapak pasar tani depan MOF nun. Tujuan utama saya ke sini sbb sajer gatal2 rejister Celcom tuk dapat enpon free. Tu namer nyer org xde keje. Sebelum ni saya pakai Maxis dan memandangkan Papa Iman pakai Celcom, saya pun miang2 keladi nak pakai line Celcom gak. Murah kater nyer kalu Celcom-Celcom ..... x kuar satu sen pun cumer bermodalkan ayaq liuq dan wajah nan cun.


Ni ha enpon yang saya dok kebuloq sangat sanggup redah panas. Gilak betoi.... Enpon jenama Vodafone 526. Fungsi nyer ader camera dan yang lain saya x godek lagi. Akceli saya minat yg jenama Phillips tapi dah abis stok. Saya raser nak bagi kat Papa Iman la sbb sampai la ni saya x jumper lagi hadiah enibesari tuk dia. Kira buleh la kan???kan??kan??? Ceh buruk perangai. Nnt saya balut la cantik2 pastu bagi kat dia sambil cakap :-
"hepi enibesari abang.... luv U...." heh....
Memang buruk perangai....

lambat




Arini saya lambat dtg keje sbb drebar saya lambat. Terlajak tido kater nyer.... iyer la tu... ehem...kan mlm tadi mlm jumaat : p







Tapi xpe .... saya sentiasa ....




sbb saya kan ader share ngan Pak Lah .... hik.... Eh xde lah sbb nyer kat opis saya ni x pakai punch card .... hohoho


Aper2 pun SELAMAT BEKERJA TUK SEMUA. Saya tgh bersemangat nak siapkan keje sbb pas settle keje ni saya ada misi. Aper misi saya tu????





TUNGGUUUUU......

Thursday, August 28, 2008

whatever......

Dolu kan.... maser skolah saya dan Zulie berangan nak jadi ni ........



sebab dapat gi jalan2 tgk negara orang ....

tapi la ni jadi ni pulak ......



X kisah la... ape2 pun saya ........ bersyukur dgn aper yg saya ader skang nih ..... dan saya...




hepi banget dengan kehidupan saya skang di samping.......



Orang yang saya sayangi .......................................

hmmmmm....whatever la......


Wednesday, August 27, 2008

enibesari

25 Ogos 2006 adalah tarikh saya dinikahkan. Dan otomatik nyer 25 Ogos 2008 adalah enibesari saya yg kedua.... Selang sehari pas besday saya. Senang Papa Iman sbb xyah nak bagi 2 kali adiah kiranya pakej la.. Wah.... tapi tuk dia saya yang rugi. Kena bagi 2 kali. Aikk... maner aci.... Sampi skang saya masih mencari-cari adiah tuk Papa Iman. Walaupun dia kater xde adiah pun xper tapi bagi saya adiah tu HARUS sbb tu leh wat kenangan biler dah tua nnt.

Semalam time lunch gi cari kat Alamanda pun masih x berkenan kat ati.... Tapi malam 25hb aritu ssaya dah blanjer dia makan. Kiteorg x dinner kat hotel pun.... kiteorg gi makan kat tempat2 yg ala ala jer. Tapi jenuh gak nak abiskan semua makanan yg saya order tu. Sori sekali lagi sbb xde gambor mase gi makan2 aritu. ikutkan saya nak ajak Papa Iman gi coti2 Mesia tapi x leh sbb dia membz jer... mcm tahun lepas kiteorg gi Bukit Tinggi. Maser tu saya peknen kan Iman 6 bulan. Siokkkk banget maser tu.... Tengok la kalu ader jeki lebih leh gi tahun depan lagipun Iman dah besor skit.

Meh la tgk gambor maser kiteorg nikah dan kawen.... sajer nak imbas balik...


maser nikah kat Masjid Paroi


dah sah


sanding kat umah saya


pelamin




time tukar2 baju


dup dap dup dap....



Banyak lagi tapi kalu U all nak tgk U all leh scroll ke bawah sbb kat situ ada slide gambor maser saya kawen. Nnt kalau saya ingat saya tepek gambor maser sanding kat umah belah laki. Mak andam yg buat muker saya jadi bertambah cun ni kawan Mama jugak dan of course ler dapat diskaun. Heh....

tenkiu

Tenkiu kat Mira n family sbb bg saya adiah sempena besday saya. Wat susah jer ko ni Mira... ko ucap pun dah ok...*ceh.... kunun....







Sedara sedari sila abaikan wajahku yg serabai itu. Ayo... x nampak lak adiah tu... Mira bagi jam dinding yang ada tulisan ALLAH-MUHAMMAD. Cantik... Tenkiu sekali lagi tu Mira... Tahun depan bagi lagi ek... hiks...





Yassin

Ahad 24 Ogos 2008 bersamaan ngan besday saya Mama ada wat majlis bacaan Yassin. Ni pun kebetulan * cit baper banyak kebetulan daaaa.... sbb kat taman Mama saya tu mmg ader group Yassin tuk geng ppuan. So mlm tu turn umah Mama. Nasib baik saya dah baik dari demam. Klau x kompom melepet jer la. Majlis bacaan Yassin tu dibuat pas Maghrib. Menu malam tu ringkas tapi menyedapkan... Sori sbb saya sempat nak klik klik gambor makanan satu persatu. Yang sempat cumer ni ha....








Menu malam tu .... mee rebus jawa, nasik goreng, cekodok jagung, cekodok pisang, bubur pulut itam, sup tulang dan buah. Saya hanya jamah nasik goreng jer sbb masih xde selera makan.







sebelum bacaan Yassin dorang marhaban dolu






soru time.....

Saya x dapat nak amik time dorang bacer Yassin sbb ada makcik yang melatah. Maser marhaban tu pun ader yg jerit "kilat...kilat...." *Huk alah.....




Mama selaku chef dan Maksu Iman selaku 2nd chef dan saya....??? Heh of course ler selaku pengelat...

24 Ogos 1980 - 24 Ogos 2008



..."HEPI BESDAY 2 ME...."
..."HEPI BESDAY 2 ME...."

Sob...Sob... huwaaaaaa... aku dah tua....

Kan saya ada bgtau ader aper ngan 24 Ogos .... Dan tiap tahun 24 Ogos adalah besday saya. Saya harap tuk besday kali ni saya dimurahkan rezeki, idup bahagia ngan family, sihat, makin matang, makin slim, makin cun, makin anggun, makin .... makin... dan makin..... hehehe



Apa Papa Iman bagi kat saya? Ehem.... biorlah rahsia. U all rajin2 la bacer blog saya ni sbb secara spontan saya akan 'ter'bgtau aper menda yg dia bagi kat entry yg akan datang. Xpun rajin2 la belek kat gambor2 yg akan datang. Ehem.....


fuh......
Papa Iman kater saya pakai tudung cenggini sebiji cam bibik. Cis......
Kes malas nak iron tudung camtu la...

amm.......nyam...nyam...nyam...
Saya xde pun wat majlis ni pun secara kebetulan kat umah Mama ada majlis bacaan Yassin tuk kaum pompuan. Alang2 kan..... tumpang sekaki la....saya cumer beli kek jer...
Nanti saya citer pasal majlis bacaan Yassin tu.....
Note : Tuk kawan2 yg wish kat saya tima kasih yer len kali ucap la lagi pastu tu kirim la adiah skali ...

Demam

2 ari saya dok kat umah MIL. Rabu ngan Khamis. Bukan aper saya dah la demam pastu Iman pun demam. Kalu dok kat umah MIL ada gak orang nak tgk2kan Iman. Papa Iman membz kebelakangan ni. Ruper nyer Iman demam nak tumbuh gigi. Sekali 2 batang tumbuh kat belah atas. Sian nengok sbb susut betul badan dia. Dia cumer nak minum air kosong jer susu langsung x sentuh.

Tapi skang Iman dah ok dah kuat menyusu balik. Makan pun makin berselera.





Cengkung kan muker dia ....Iyer la dekat seminggu dia demam

nasi ambang

Ari Rabu lepas saya hap day sbb demam. Belah petang tu saya gi kenduri kat Sepang. Walau demam pun saya gagahkan jugak nak gi kenduri tu sbb Pakteh saya dah jemput x sedap lak kalu x gi. Saya x bawak Iman sbb dia pun demam gak. So saya pos Iman ke umah MIL. Pakteh saya ni adik kepada Mama saya. So, skang dia dok kat Sepang. Kenduri ni hanya kenduri nak sambut poser dan jugak umah baru kater nye.......


demam pun demam jugak tapi bergambar HARUS


me wif Iyoi


tuan umah

Disebabkan Pakteh saya ni kawen ngan org JOWO so nasi ambang tu kira dah mmg HARUS dlm kenduri kali ni. Memula dolu saya mmg mcm org jakun sbb x pernah tgk camner ruper nyer nasi ambang ni. Tapi siyesli mmg saya x sentuh nasi ambang ni kalu org pelawa walau saya ni kuat melantak. Bukan aper... geliiiii....... mintak mahap tuk pembaca blog yang berketurunan JOWO. AMPUNNNNNN...... Saya xnak citer camner ruper nasi ambang ni U all tgk gambor dan huraian nyer yer....







Satu dulang share 4-5 orang. Makanan tu depa bawakbalik dan tuan umah cumer jamu kuih dan air jer. Jimat kan?? Xyah nak kuarkan pinggan mangkuk bagai


1 untuk aku, 1 untuk ko, 2 untuk aku, 2 untuk ko ......

Menu malam tu nasi, mee goreng, lauk tempe masuk taucu, ayam goreng yg lain x nampak sbb dah bercampur aduk. Sempat gak saya bisik kat Maksu Iman .......

"cuber bayang kan kalu org tu baru pas korek idung..."
" ish...... (sambil tunjuk muker geli geleman)

Tapi kiteorg mkn mcm biasa la xde nak bahagi bagai. Saya cumer makan sikit jer sbb tekak ni raser pahit.....